Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1251 Postautor: boxing » 14 listopada 2004, o 15:38

Temat Sledzia proponuje zamknac. Myslalem ze Gelo zartuje prowokuje ale po tym jak bronil swoich pogladow wychodzi na to, ze naprawde wierzy w to, co pisze. Po tym co D.S. zrobil w tym sezonie nie ma dla niego miejsca w zespole - chodzi tez o morale zespolu. Jakim sygnalem dla zespolu bylby powrot Sledzia? Ze mozna maxymalnie lekcewazyc klub i kibicow a wszystko i tak zostanie wybaczone bo na rynku i tak brak wartosciowych zawodnikow wiec niezaleznie od postawy i zaangazowania zawodnik nawet bez honoru i ambicji ma zawsze racje. Jestem zwolennikiem wybaczania jezeli ktos przemysli swe zachowanie, chce je naprawic i sie zrehabilitowac. A w samym sporcie - jezeli chce cos jeszcze w nim osiagnac. Sledzia bardzo lubilem jeszcze z czasow jak z Jerzym M. stanowili znakomita pare mlodziezowcow ale teraz powiedzy sobie szczerze u nas juz jezdzic nie bedzie. Tyle o Sledziu. Co do Andy'ego Smitha chyba jako jeden z pierwszych napisalem w Skladzie Marzen 2005 jego nazwisko bo srednia w E-lidze mial niezla, Polonia go odpuszczala a nie slychac bylo aby mial wielkie zadania finansowe. Ktos mnie sprowadzil na ziemie przytaczajac statystyki z sezonu 2004 i wyszlo na to, ze Smith srednia nabijal w Bydgoszczy a na wyjazdach nie istnial. Wiec sam sie zaczalem zastanawiac i wam daje pod rozwage czy Andrzej Kowalski zrobi w 1 lidze 10 pkt na wyjazdach? Niestety, zaczynam watpic. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1252 Postautor: kdsz » 14 listopada 2004, o 15:55

Zaangazowanie Sledzia na przyszly sezon byloby zwyklÄ… kompromitacjÄ… ludzi rzadzacych lubelskim klubem. Sledz olal nas kibicow, olal druzyne z rodzinnego miasta, wyciagnal kase na prywatne cele a i tak okazuje sie, ze sÄ… jeszcze ludzie, ktorym to nie wystarczy. SÄ… sklonni dac mu jeszcze jednÄ… szanse, bo 'oni chcÄ… awansu do ekstraligi'. W mojej swiadomosci istnieje pojecie honoru a zatrudnienie Sledzia byloby przykladem na brak honoru ludzi z zarzadu naszego klubu. Przykladem juz kolejnym, po 'bezinteresownym' daniu szansy rehabilitacji Jurkowi Mordelowi
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1253 Postautor: DonKamizi » 14 listopada 2004, o 18:39

Marzenia... :wink:
A ja tam zaproponuje kogoÅ› lepszego od Åšledzia :twisted:
Co prawda zawodnik już nie pierwszej młodości no i już trochę nie jeździ a i sprzętu pewnie nie ma...ale w przeciwieństwie do Ryby zawsze był profesjonalistą pełna gębą :wink:
Nie wiem jak z pięniędzmi ale wystarczy jeden telefon bo ma przecież sentyment do tego klubu.....

Zadzwońmy do Hansa :!: :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1254 Postautor: Gelo » 14 listopada 2004, o 19:05

To chyba żart."
Dlaczego tak sądzisz. Świderskiemu tak samo jak Śledziowi trzeba będzie dać kasę na motocykle.

Ale dolicz jeszcze kwtoę którą trzeba dać mu w łapę (a stawki będą ekstraligowe) oraz zapłacić Atlasowi. Przypomnę, bo może zapomnialeś, że Śledż w pierwszym roku startów trafił do nas bezpłatnie. I tu jest właśnie ta różnica w kosztach.
Oki - nie czuję się przekonany, ale poddaję temat Śledzia. Jak już zaznaczylem zależy mi tylko na tym, żeby ktoś nas wzmocnił i w gronie kandydatów t opcja nie jest najgorsza (wyłącznie pod względem sportowym) - to tyle. Będzie gorzej, jak w trakcie sezonu niektórzy będą jeszcze wzdychać, że można było kogoś ściagnąć a się tego nie zrobiło. A czy to będzie Bajerski, Śledź, Rempała czy inna cholera to sprawa drugorzędna.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#1255 Postautor: Kubbas » 14 listopada 2004, o 21:19

DonKamizi pisze:Zadzwońmy do Hansa :!: :twisted:

Niestety , ale ktos juz o tym chyba wczesniej pomyslal ...
Hans Andersen bedzie pewnie we wroclawiu :D :D :D

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1256 Postautor: Radzio » 14 listopada 2004, o 21:37

Nie ma, co dyskutować na temat Śledzia. Darek już nie będzie jeździł.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1257 Postautor: istred » 14 listopada 2004, o 21:47

Będzie gorzej, jak w trakcie sezonu niektórzy będą jeszcze wzdychać, że można było kogoś ściagnąć a się tego nie zrobiło.

Będzie jescze gorzej, jak w trakcie sezonu zawodnik, na którego wydamy kupę kasy (kontrakt? sprzęt?) będzie jeździł słabo, ale poprostu wypnie się na nasz klub, a to w przypadku Śledzia jest duuużo bardziej prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1258 Postautor: Gelo » 14 listopada 2004, o 22:12

istred pisze:
Będzie gorzej, jak w trakcie sezonu niektórzy będą jeszcze wzdychać, że można było kogoś ściagnąć a się tego nie zrobiło.

Będzie jescze gorzej, jak w trakcie sezonu zawodnik, na którego wydamy kupę kasy (kontrakt? sprzęt?) będzie jeździł słabo, ale poprostu wypnie się na nasz klub, a to w przypadku Śledzia jest duuużo bardziej prawdopodobne.

To juz przerabialiśmy w tym roku z Frankowem, wiec takie patenty juz nikogo nie zdziwią.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1260 Postautor: Gelo » 14 listopada 2004, o 22:46

Gawrzyk pisze:To tym bardziej nie ma co probowac ze sprzedajnym sledziem po raz trzeci wpuscic sie w maliny.
Gelu, naprawde nie wierze w to co piszesz o Åšledziu...

juz nie piszę - nie było tematu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1261 Postautor: Łoptymista » 15 listopada 2004, o 11:03

Skoro sezon łowów na dinozaury i powrotu do przeszłości został już rozpoczęty ja też mam swojego pewniaka na wzmocnienie.
ImiÄ™ - Marek
Nazwisko - Kępa
Jeśli Huszcza jeszcze może się ścigać to czemu nie on. Wszyscy słyszeli o wyczynie MK na treningu kiedy złoił skórę czynnym sportowo naszym gwiazdom.

rysiek ochódzki

#1262 Postautor: rysiek ochódzki » 15 listopada 2004, o 11:38

Chłopaki (gelu, lucki), nie róbta rynsztoku z forum. Lucki, przygrzałeś chyba za ostro. Z tym honorem, to nie przesadzaj, co? Może dyrekcja ma inne zdanie na ten temat... Był juz jeden taki co nam zalatwił wrzesień '39 w imię honoru... Szukacie już sekundantów czy dacie się namówić na pojednawczą lufę:P? Zapraszam!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1263 Postautor: ravajas » 15 listopada 2004, o 12:00

Gelo pisze:o to to to - i w jednym i w drugim masz racjÄ™ - mam siedem lat i kuciapkÄ™.

nieprawda!! kuciape przecież ma rzeszów

pozdrawia:
Rafał Borowski

Dudi
Junior

#1264 Postautor: Dudi » 15 listopada 2004, o 12:14

O co chodzi z tym rynsztokiem? Uważam, ze dyskusja jest rzeczowa i na poziomie, przynajmniej ze strony Gela. Przykre tylko, ze kilku "fachowców" od ukochanej naszej dyscypliny nie ma nic do powiedzenia i żadnej wizji, jeśli chodzi o przyszłośc klubu.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#1266 Postautor: Jinxsior » 15 listopada 2004, o 12:33

1.Grzesiek Knapp
2.Tomek Piszcz
3.Rempala(Tomek,Grzesiek)
4.Tomasz Bajerski

Tak sobie myslalem wlasnie o takim trzonie skladu. Uwazam ze majac taki sklad jestesmy w stanie walczyc o elige.Do tego moze dojsc Frankow,ktory wedlug Gawrzyka juz gorzej jechac nie moze.Czyli jechac moze lepiej,jesli rzeczywiscie ma potencjal to jest w stanie pojechac mecz w ktorym zrobi tw 10-12 pkt.TAK czy NIE ??
Jesli TAK, to majac trzon przedstawiony wyzej,gdzie Bajer moim zdaniem powinien byc liderem a cala reszta nie powinna mu odstawac jestesmy w stanie jechac bez obcokrajowca.Majac 5 tak silnych seniorow i wspomozeni juniorem nie ma na nas mocnych.
Jesli NIE,czyli Frankow nie bedzie jechal tak jak napisalem to nie potrzeba nam az tak silnych obco jak Karlsson czy Loram bo Trzon seniorow jest tak skuteczny ze nie trzeba kolejnych 12pkt stranieri.

Nie wiem czy mam racje ale uwazam ze to dobry pomysl.
Co wy na to???

Dudi
Junior

#1269 Postautor: Dudi » 15 listopada 2004, o 13:39

Gawrzyk pisze:to czy nie ma do rzecz dyskusyjna bo nie wiesz tego.
Przeczytaj sobie wywiad z Jackiem Ziólkowskim na PŻ, może zaczaisz o co w tym wszystkim chodzi....

Przeczytałem - wynika, że wiadomo, że nic nie wiadomo. Jak zwykle - żadnych konkretów. Nie chcą mówić - ich sprawa. Ale niech nie oczekują, że kibice wykażą się cierpliwością i zrozumieniem. Ciszę można interpretować tak, że w klubie nie dzieje się nic o czym wartoby poinformować kibiców. A to oni są głównym sponsorem klubu i to dla nich się robi widowisko.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1270 Postautor: Talib » 15 listopada 2004, o 13:46

"Ciszę można interpretować tak, że w klubie nie dzieje się nic o czym wartoby poinformować kibiców. A to oni są głównym sponsorem klubu i to dla nich się robi widowisko."

Pamiętaj tylko, że w zeszłym roku też panowała cisza, a skład był całkiem OK. Może trochę więcej cierpliwości. U konkurencji też nie jest wcale tak różowo. Krosno i Opole moim zdaniem nie będa się liczyć w walce o pierwszą czwórkę (wiadomo dlaczego :)). Grudziądz będzie miał zdecydowanie słabszy skład, Gorzów ma prawie 4 mln długów i wcale się nie zdziwię jak ich transfery ograniczą się do odejścia Hliba. Zostaje Rzeszów, który pewnie pojedzie w zeszłorocznym składzie (gorszym od naszego) + Karlsson. Ciekawe, czy starczy imi na niego kasy. Zagadką będzie dla mnie Ostrów, ale jak na razie to sam Jędrzejak. Na mój gust oznacza to co najmniej 3 miejsce, więc po co siać zawczasu panikę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1271 Postautor: Gelo » 15 listopada 2004, o 13:53

Może trochę więcej cierpliwości. U konkurencji też nie jest wcale tak różowo. Krosno i Opole moim zdaniem nie będa się liczyć w walce o pierwszą czwórkę (wiadomo dlaczego :)). Grudziądz będzie miał zdecydowanie słabszy skład

Ale my mamy walczyc o awans a nie równać do gorszych od siebie. Moim zdaniem z obecnych zawodników miejsce w skladzie powinni mieć tylko Knapp i Piszcz. Reszty nie widzę, ale jeżeli nie będzie jakiegoś trzęsienia ziemi to trzeba będzie kimś jezdzić z czwórki: Trumiński, Jeleniewski, Mordel, Franków. - W takiej kolejności jak podałem :D .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1272 Postautor: Gelo » 15 listopada 2004, o 14:01

Gawrzyk pisze:Jeszcze taka jedna informacja. Bajer bedzie na liscie za 100 tyś złotych. O ile lista wogóle bedzie...bo to też jest sprawa dyskusyjna.

A wypożyczenie nie wchodzi w grę?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1273 Postautor: Talib » 15 listopada 2004, o 14:27

Gelo napisał:

"Ale my mamy walczyc o awans a nie równać do gorszych od siebie. "

Kasa, misiu, kasa. Ponadto przypominam, że jeszcze nikt z klubu nie postawił oficjalnie takiego celu.

Snys
Zawodowiec

#1274 Postautor: Snys » 15 listopada 2004, o 14:48

1 czesc wywiadu z Ziółowskim

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089878597

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1275 Postautor: Gelo » 15 listopada 2004, o 14:50

Talib pisze:Gelo napisał:

"Ale my mamy walczyc o awans a nie równać do gorszych od siebie. "

Kasa, misiu, kasa. Ponadto przypominam, że jeszcze nikt z klubu nie postawił oficjalnie takiego celu.

Czy oficjalnie to znaczy, ze spodziewasz się imiennego pisma do siebie? Taki cel był postawiony juz przed tym sezonem - trzeba było uważnie słuchać ;)