Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Zmarzlik sprintem kupił sobie dodatkową szansę na złoto. Musi pokonać Lamberta albo w finale, albo w wyścigu dodatkowym. Będzie cholernie ciężko.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- niespokojny
- Trener
Mam alergie na Dudka od zeszłego sezonu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Mam alergie na Dudka od zeszłego sezonu.
Stary Dudek u Musiała na live przed GP mówi że Patryk dokona dzisiaj zemsty ale na kim nie powie.
Kargolo pisze:Zmarzlik sprintem kupił sobie dodatkową szansę na złoto. Musi pokonać Lamberta albo w finale, albo w wyścigu dodatkowym. Będzie cholernie ciężko.
Najpierw to musi Bartek do finału wjechać. Bo bezpośrednio weszli właśnie gospodarze.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Lambert musi zrobić taśmę lub coś podobnego. W innym wypadku jest chyba poza zasięgiem.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Dobra. Połowa planu wykonana.
Zmarzlik musi być na pierwszym łuku na pierwszej pozycji jadąc z innego pola jak pierwsze. To jest trudne na dzisiejszym torze.
Zmarzlik musi być na pierwszym łuku na pierwszej pozycji jadąc z innego pola jak pierwsze. To jest trudne na dzisiejszym torze.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Lambo zrobił to. Gratulacje dla Brytyjczyka.
Szkoda. Ale zasłużenie. Gratulacje dla Roberta
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Toruńskie pajace mają passę. Obrzydliwe.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
"nasz" wychowanek :)
Dał nam kiedyś ekstraligę, to niech ma :)
Fajnie, że Robert ani Brady.
Fajnie, że Robert ani Brady.
- niespokojny
- Trener
Gdyby nie te sprinty, ktore faworyzują przewagę technologiczną to by Zmarzlik obronił MŚ.
A Lambert frajer, że podpisał do 2029. Jako mistrz mógł krzyknąć 30% więcej.
A Lambert frajer, że podpisał do 2029. Jako mistrz mógł krzyknąć 30% więcej.
Cóż. Szkoda. Za rok Bartek odbije. Szkoda też, że przy większej radości miejscowej publiczności niż jakby wygrał Zmarzlik.
Mam nadzieję, że w Toruniu nauczyli się God Save the King
Jakby w Lublinie nie podpisał w 2017 to by Mistrzostwa Świata nie zdobył. O.
Ale co by nie było, że przemawia przeze mnie ból 4 liter. Gratulacje, wywalczone. Może w Vojens szczęście dopomogło, ale w najważniejszym turnieju wytrzymał ciśnienie. Ściany też pewnie pomogły, lecz niejednemu w przeszłości nie pomagały.
Pamiętaj Robert gdzie zaczynałeś.
Mam nadzieję, że w Toruniu nauczyli się God Save the King
Jakby w Lublinie nie podpisał w 2017 to by Mistrzostwa Świata nie zdobył. O.
Ale co by nie było, że przemawia przeze mnie ból 4 liter. Gratulacje, wywalczone. Może w Vojens szczęście dopomogło, ale w najważniejszym turnieju wytrzymał ciśnienie. Ściany też pewnie pomogły, lecz niejednemu w przeszłości nie pomagały.
Pamiętaj Robert gdzie zaczynałeś.
Ostatnio zmieniony 26 września 2026, o 21:38 przez ezbeg, łącznie zmieniany 1 raz.
Swoja drogą, pamiętacie tego chłopaczka, co "zaczynał" u nas w II lidze?
Wszyscy wiedzieliśmy, ze zostanie IMŚ.
Wszyscy wiedzieliśmy, ze zostanie IMŚ.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Niech pan Rysio coś wymyśli lepiej, bo Holloway coraz mocniej zaznacza swoją pozycję
U Pana Rysia od paru sezonów jest coraz słabiej. Nawet klientów mu odpływa.
Ale z tunerami tak jest. Jeden na topie parę lat, później inny. I tak w kółko.
Ale z tunerami tak jest. Jeden na topie parę lat, później inny. I tak w kółko.
Moim zdaniem R. Kowalski ewidentnie w tym roku przegrał i jego silniki wyglądają jakby zostały 500 m za czołówką. Ja rozumiem, że Zmarzlik ma z nim od lat układ, który działał, ale należy się zastanowić czy to w dalszym ciągu tworzy obopólną korzyść.
Richie Faulkner:
Kowalskiego to tylko IMŚ Bartka na topie trzymał.
Ciekawe czy nie będzie rewolucji. Nawet dzisiaj było widać, że prędkość taka sobie, i tak w sumie cały sezon.
Ciekawe czy nie będzie rewolucji. Nawet dzisiaj było widać, że prędkość taka sobie, i tak w sumie cały sezon.
Tylko czy ewentualne przejście Zmarzlika do Hollowaya byłoby dla tego pierwszego korzystne. Na pozycję nr 1 nie ma co liczyć. Nawet nie wiem czy pozycja nr 2 byłaby pewna.
Inni tunerzy ? Loteria na dwa uda.
Inni tunerzy ? Loteria na dwa uda.
- niespokojny
- Trener
Nie ma sensu. Lambert zrobił mistrza na sprintach. Do tego dochodzą kontrowersje w Vojens. Czyli wcale tak źle Zmarzlikiwe silniki nie jechały. Ale dostał zadyszki w lipcu i kilku punktów zabrakło.
Mówią, że w żużlu wygrywa ten kto przyjeżdża pierwszy do mety. Czas w zasadzie nie ma znaczenia. A jednak może dać Mistrza Świata.
Tytuł poszedł w godne ręce - od połowy sezonu Lambo był najlepszy. Mimo 2 wyścigu było widać że Bartkowi będzie ciężko złapać dzisiaj Anglika. Nie ma co dywagować o zmianie tunera. Kowalski musiałby przestać się tym zajmować żeby Zmarzlik od niego odszedł.
Takie są zasady tej rywalizacji w cyklu że można powiedzieć że Lambert wygrał dzięki sprintom które Bartkowi niekoniecznie leżą. Sprawiedliwie czy nie, można sobie to różnie tłumaczyć. W tym roku niebywałe rzeczy się odstawiły że o kolorach krążków zadecydował ostatni wyścig i w całym zamieszaniu walka była trzech zawodników. Na początku sezonu nikt by nie powiedział że Robert może w tym roku powalczyć o tytuł najlepszego na świecie, walka toczyła się pomiędzy Zmarzlikiem a Kurtzem a gdzie dwóch się bije tam skorzystał właśnie Lambert. Gratulacje dla całej trójki za ten sezon w cyklu. I ostatecznie myślę że miejsca na podium są sprawiedliwe. Największym przegranym wiadomo że jest Australijczyk. Na pewno nie Bartek, on i tak ma wiele osiągnięć i ciężko będzie komuś jego dogonić. A ten historyczny dla żużla 7 tytuł zapewne przyjdzie. Dzięki za emocje!
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Mam wrażenie, że teraz to bardziej Bartek "holuje" Kowalskiego swoim nazwiskiem i umiejętnościami, niż obrażalski inżynier wspiera jazdę Bartka topowym sprzętem. Może ten brak 7 tytułu da Bartkowi kopa żeby mu się dalej chciało tak jak do tej pory. A "zasługa" Lublina w tytule Lamberta? Ewidentna, gdybyśmy mu dali jeździć w elidze a nie zesłali na rezerwę to nie wziąłby się za siebie i zostałby świetnym umiejętnościowo "pączkiem" bez medalu MŚ :)
A tu coś jeszcze - z dedykacją dla Wiktora Lamparta...
Wybrzeże: Oskar Fajfer 3 (2*,1,0,0,-), Patrick Hougaard 8 (3,d,1,3,1), Michał Szczepaniak 3 (0,w,2*,1), Mikkel Bech 12 (2,3,3,1,3), Mikkel Michelsen 11 (3,3,2*,2*,1), Marcin Turowski 1 (1,0,0), Dominik Kossakowski 5 (2,0,3,0). Trener: Lech Kędziora
Motor: Robert Lambert 1 (0,1,0,-,-), Sam Masters 4 (1,2,1,0), Daniel Jeleniewski 5 (1,1*,-,1,2*), Dawid Lampart 9 (3,2,2*,2*,0), Andreas Jonsson 11 (2,2*,w, 2*,3,2), Wiktor Lampart 12 (w,3,3,3,3),Oskar Bober 5 (3,1*,1). Trener: Dariusz Śledź
A tu coś jeszcze - z dedykacją dla Wiktora Lamparta...
Wybrzeże: Oskar Fajfer 3 (2*,1,0,0,-), Patrick Hougaard 8 (3,d,1,3,1), Michał Szczepaniak 3 (0,w,2*,1), Mikkel Bech 12 (2,3,3,1,3), Mikkel Michelsen 11 (3,3,2*,2*,1), Marcin Turowski 1 (1,0,0), Dominik Kossakowski 5 (2,0,3,0). Trener: Lech Kędziora
Motor: Robert Lambert 1 (0,1,0,-,-), Sam Masters 4 (1,2,1,0), Daniel Jeleniewski 5 (1,1*,-,1,2*), Dawid Lampart 9 (3,2,2*,2*,0), Andreas Jonsson 11 (2,2*,w, 2*,3,2), Wiktor Lampart 12 (w,3,3,3,3),Oskar Bober 5 (3,1*,1). Trener: Dariusz Śledź
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Wiktor jest 3 lata młodszy, nie skreślajmy go jeszcze