Motor Lublin w sezonie 2027
Re: Motor Lublin w sezonie 2027
Dawac Walaska do nas od mlodziezy. Nowa wladza go wywalila.
Ja bym wolał Jeleniewskiego w pakiecie z Kręglickim. Choć pewnie mało realne bo w Krośnie pewny plac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cerjak pomoc większy talent od tego Konzacka. Ale w sumie nie zaszkodzi mieć obu.
Tylko obawiam się, że pod obecnym trenerem młodych, to żaden z nich się specjalnie nie rozwinie. Jaworski to jak dla mnie większy talent od Banbora. Tylko co z tego, jak stoi w miejscu.
To nie jest tylko i wyłącznie kwestia Lamparta. Problemem do rozwiązania jak dla mnie jest przede wszystkim Trojanowski.
Tylko obawiam się, że pod obecnym trenerem młodych, to żaden z nich się specjalnie nie rozwinie. Jaworski to jak dla mnie większy talent od Banbora. Tylko co z tego, jak stoi w miejscu.
To nie jest tylko i wyłącznie kwestia Lamparta. Problemem do rozwiązania jak dla mnie jest przede wszystkim Trojanowski.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Trojanowski już pokazał klasę przy Wiktorku. Flagg dobrze pisze. Tylko kto za niego?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Przy Wiktorze Lamparcie to parę rzeczy nie zagrało, ale Trojanowski nie jest w tym bez winy.
Faktem jest, że juniorzy stanęli w miejscu. Po dobrym początku zgasło. Ja to zaczynam się zastanawiać, czy to na pewno Jaworski strzela fochy. Czy problemu nie ma w jego koledze pochodzącym z Rzeszowa. Ale to tylko takie luźne spostrzeżenia.
Jak przypomnę sobie bieg juniorski z domowego spotkania z Toruniem. Ja rozumiem, że nasi przestrzelili z ustawieniami. Ale dać się tak ograć juniorom rywali. Pół prostej przewagi mieli. Chociaż staram się ten mecz z pamięci wyprzeć.
Faktem jest, że juniorzy stanęli w miejscu. Po dobrym początku zgasło. Ja to zaczynam się zastanawiać, czy to na pewno Jaworski strzela fochy. Czy problemu nie ma w jego koledze pochodzącym z Rzeszowa. Ale to tylko takie luźne spostrzeżenia.
Jak przypomnę sobie bieg juniorski z domowego spotkania z Toruniem. Ja rozumiem, że nasi przestrzelili z ustawieniami. Ale dać się tak ograć juniorom rywali. Pół prostej przewagi mieli. Chociaż staram się ten mecz z pamięci wyprzeć.
Perez pisze:Trojanowski już pokazał klasę przy Wiktorku. Flagg dobrze pisze. Tylko kto za niego?
No mowie - Walasek jest wolny. Jakies tam sukcesy w ZG zaczyna miec.
- niespokojny
- Trener
Ehh, sami wirtuozi jazdy. Jeszcze Holta w pakiecie. Do Jarka Hampela dzwoncie, może mu się zaczyna nudzić.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Chłopaki spod ręki Lamparta mają większą opiekę i lepiej zadbane zaplecze niż adepci ze zwykłej szkółki. Mają ten team jednak nieco mniej skupiony na zawodniku niż Przyjemski czy Paluch.
Młody Lampart był dzieciakiem, który siedział na różnego rodzaju motocyklach od dzieciństwa i wsiadając na motocykl żużlowy go okiełznał. I to tyle. Każdy kto się trzyma Lampartów dochodzi do ściany i nie jest w stanie pójść dalej. Wiktorowi ewidentnie poza potencjałem intelektualnym, zabrakło autorytetu. Nie gryzł się w język i nawet to przyznał po rozstaniu z Trojanowskim. Wydawało mu się, że wie lepiej, chociaż nie rozumie żużla ani trochę. Ale opanować żużel lepiej od Trojana to nadal daleka droga do międzynarodowej kariery.
Opiekun/trener nie musiał być mistrzem świata, jeśli merytorycznie ogarnia kwestie, których fizycznie nie potrafił wprowadzić w życie. Czasem wiemy jak coś zrobić , ale brakuje nam dobrego talentu no. refleksu, gibkości, odwagi, czegokolwiek. Ale tutaj chyba tego nie ma. Uczeń nie jest w stanie przerosnąć mentora.
Młody Lampart był dzieciakiem, który siedział na różnego rodzaju motocyklach od dzieciństwa i wsiadając na motocykl żużlowy go okiełznał. I to tyle. Każdy kto się trzyma Lampartów dochodzi do ściany i nie jest w stanie pójść dalej. Wiktorowi ewidentnie poza potencjałem intelektualnym, zabrakło autorytetu. Nie gryzł się w język i nawet to przyznał po rozstaniu z Trojanowskim. Wydawało mu się, że wie lepiej, chociaż nie rozumie żużla ani trochę. Ale opanować żużel lepiej od Trojana to nadal daleka droga do międzynarodowej kariery.
Opiekun/trener nie musiał być mistrzem świata, jeśli merytorycznie ogarnia kwestie, których fizycznie nie potrafił wprowadzić w życie. Czasem wiemy jak coś zrobić , ale brakuje nam dobrego talentu no. refleksu, gibkości, odwagi, czegokolwiek. Ale tutaj chyba tego nie ma. Uczeń nie jest w stanie przerosnąć mentora.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Oczekiwał gwarancji miejsca w składzie .....
....Wydawało się, że w tej sytuacji będzie musiał zejść ligę niżej i przyjąć propozycję któregoś z klubów Metalkas 2. Ekstraligi. Mocno zabiegał o niego m.in. Innpro ROW Rybnik, ale Bloedorn przeciągał rozmowy i podkreślał, że nie jest zainteresowany jazdą na zapleczu i chce zostać w elicie.
W końcu przekazał zainteresowanym ośrodkom, że udało mu się dopiąć swego. Będzie miał nowego pracodawcę w PGE Ekstralidze!
Według naszych informacji potwierdzą się plotki, o których jako pierwsze napisały WP Sportowe Fakty, i Bloedorn wyląduje w Lublinie. A w zasadzie w Tarnowie, bo tam w przyszłym roku ze względu na modernizację stadionu swoje domowe mecze będzie rozgrywał Orlen Oil Motor Lublin.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... je/6nd3rss
....Wydawało się, że w tej sytuacji będzie musiał zejść ligę niżej i przyjąć propozycję któregoś z klubów Metalkas 2. Ekstraligi. Mocno zabiegał o niego m.in. Innpro ROW Rybnik, ale Bloedorn przeciągał rozmowy i podkreślał, że nie jest zainteresowany jazdą na zapleczu i chce zostać w elicie.
W końcu przekazał zainteresowanym ośrodkom, że udało mu się dopiąć swego. Będzie miał nowego pracodawcę w PGE Ekstralidze!
Według naszych informacji potwierdzą się plotki, o których jako pierwsze napisały WP Sportowe Fakty, i Bloedorn wyląduje w Lublinie. A w zasadzie w Tarnowie, bo tam w przyszłym roku ze względu na modernizację stadionu swoje domowe mecze będzie rozgrywał Orlen Oil Motor Lublin.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... je/6nd3rss
Skład na 2027 chyba znany?
Woryna
Vaculik
Cierniak
Bloedorn
Zmarzlik
Bednar
Bańbor
Cerjak
Może wystarczy na playoff.
Języczkiem uwagi będzie Vaculik i tor w Tarnowie. Jest jedno wzmocnienie (u21) i jedno osłabienie (u24). Cierniak za Freda to raczej podobny poziom.
Woryna
Vaculik
Cierniak
Bloedorn
Zmarzlik
Bednar
Bańbor
Cerjak
Może wystarczy na playoff.
Języczkiem uwagi będzie Vaculik i tor w Tarnowie. Jest jedno wzmocnienie (u21) i jedno osłabienie (u24). Cierniak za Freda to raczej podobny poziom.
U24 dlaczego osłabienie Cierniak ma średnią o niecałe dwie setne lepszą od Bloedorna . Do tego strzeli z ucha o MA .
Potencjał podobny do obecnego. Mam wrażenie, że najwięcej można "wycisnąć" z trójki Vaculik Cierniak Woryna. Cała trójka pojechała poniżej możliwości. Bubba o ile dzwon nie odznaczy się na psychice jest materiałem na gwiazdę u21. Dla Motoru - trzecie, czwarte miejsce w zasięgu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Woryna niemal pojechał identycznie do swoich ostatnich sezonów. Tu raczej nie ma pola do progresu, będzie jeździł na poziomie między 1,8 a 1,9.
Nowy sezon, nowe nadzieje w Vaculika.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja niestety nie mam żadnych. W kwietniu skończy 37 lat, to nie wiek na robienie wielkich progresów, a względem obecnego sezonu musiałby taki nastąpić, żeby traktować go poważnie.
ezbeg pisze:Nowy sezon, nowe nadzieje w Vaculika.
Nowe poszukiwanie ustawień w końcu zmiana toru i tak do zajeb....
Myślę, że o finale nikt nawet nie będzie przed sezonem wspominał. Drużyna będzie miała za cel playoff i ten powinna osiągnąć. Potencjału ukrytego raczej nie widać i nawet jakby każdy pojechał swojego maxa to na finał raczej nie starczy.
Bardzo dobre ruchy i ciekawe możliwości jeśli naprawdę przychodzi Bednar i Bloedorn. Nie poszliśmy w oczywistości, chyba po raz pierwszy od czasu Kubery. Ta dwójka plus Cierniak ma szansę zaskoczyć pozytywnie. Jak dla mnie powiew świeżości oraz wielka niewiadoma, która może dać więcej radości niż "pewniacy" zaciągający ręczny pięć metrów od przeciwnika.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie no, chyba poszliśmy w całkiem logiczne ruchy. Top 2 junior tego sezonu oraz jedyny dostępny u24. Nie ma tu jakichś transferów z kapelusza.