W kontekście nowego obiektu to już chyba game over i można się rozejść.
Stadion
Re: Stadion
Jak to szło? Ekstraliga zapowiadała, że Motor nie dostanie kolejnej licencji warunkowej ze względu na stadion? A my tu płaczemy, bo Vaculik w składzie 
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Rok przerwy od zuzla i wracamy od drugiej ligi ;)
To już nawet nie są jaja! Wstyd!
Chyba, że znowu miasto liczy iż z uwagi na "problemy z wykonawcą" Ekstraliga przymknie oczy. Działają, a że nie wychodzi to siła wyższa.
Ręce opadają. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Ręce opadają. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Już start tej przebudowy polegający na wyburzenia kiblą mógł zwiastować jakie gówniane to bedzie przedsięwzięcie. Wstydu nie mają, jawnie plują nam w oczy! Odechciewa się!
te kible można jakoś posklejać
Ostatnio zmieniony 21 września 2026, o 17:55 przez Karamba, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakiś tam kontakt z zamówieniami publicznymi w swoim życiu miałem, ale takiej akcji jeszcze nie widziałem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Już wiemy dlaczego nie ogłosili przenosin do Tarnowa...
Zmarzlik w 2 lidze to będzie hit :)
Ramian1 pisze:Zmarzlik w 2 lidze to będzie hit :)
Jeszcze po roku przerwy, rozwalimy tą ligę!
Przecież unieważniono tylko wybór najkorzystniejszej oferty - wybiorą kolejną z listy, zapłacą drożej i tyle. Straciliśmy 2 miesiące, ale to chyba nie powód do rozdzierania szat.
Tu link do informacji zamawiającego:
https://platformazakupowa.pl/file/get_n ... ef61ee.pdf
Tu całe postępowanie:
https://platformazakupowa.pl/transakcja/1283742
Tu całe postępowanie:
A już myślałem że zrobili cyrk żeby tylko Cierniaka przekonać do pozostania :)
To następny w kolejce jest Budimex.
Dworzec wybudowali i stoi. Park ludowy też stoi. Nie oceniam dokładnie jakości bo się nie znam. Na pewno proces budowy trwałby długo. Coś właśnie jak z dworcem.
Dworzec wybudowali i stoi. Park ludowy też stoi. Nie oceniam dokładnie jakości bo się nie znam. Na pewno proces budowy trwałby długo. Coś właśnie jak z dworcem.
Powiem wam tak,wygląda to fatalnie,zmarnowane mnóstwo czasu,jeżeli to nie było tylko okłamywanie kibiców i środowiska by upozorować działanie to nawet jeśli teraz wybiorą innego wykonawcę to z Tarnowem trzeba sie dogadać wcześniej,trzeba tam dosypać nawierzchni a tor sie musi ułożyć a nikt tego nie zrobi na miesiąc przed ligą albo w środku zimy...
Dworzec był nieporównywalną inwestycją. W szczególności pod kątem niespodzianek, na które natrafiano podczas budowy.
Richie Faulkner:
Z ciekawości - jakie niespodzianki? Teren płaski, nie nad rzeką - jakieś archeo czy co?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Na pewno znaleźli zbiorniki po dawnej gazowni miejskiej. Wszak ulica Gazowa. Tyle pamiętam :D
Tak, te zbiorniki to był główny hit. Nikt o nich nie wiedział i dużo czasu oraz pieniędzy zajęło zanim wymyślono co i jak z nimi zrobić.
Richie Faulkner:
Torsen pisze:Przecież unieważniono tylko wybór najkorzystniejszej oferty - wybiorą kolejną z listy, zapłacą drożej i tyle. Straciliśmy 2 miesiące, ale to chyba nie powód do rozdzierania szat.
Tu całe postępowanie:
jeszcze tylko dodatkowe 50 baniek znajdą i sezon 2030 na nowym stadionie :D
Torsen pisze:Przecież unieważniono tylko wybór najkorzystniejszej oferty - wybiorą kolejną z listy, zapłacą drożej i tyle. Straciliśmy 2 miesiące, ale to chyba nie powód do rozdzierania szat.
Gdyby FIFA, obok pokojowej nagrody FIFA, przyznawała też nagrodę za prawdziwe, nieoszlifowane piękno czystej marzycielskiej duszy, to chyba mamy kandydata. Od nas, z Polski!
Ale niech się spełni!
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Ja o stadionie nie marzę. Uważam, że żużel się zwija i w perspektywie, jaką należy mieć przy tak dużych inwestycjach - nie będzie istniał.
Tu odnoszę się natomiast do tego, co rzeczywiście się stało i jakie są tego skutki. Stało się niewiele, a skutkiem są 2 miesiące opóźnienia.
Tu odnoszę się natomiast do tego, co rzeczywiście się stało i jakie są tego skutki. Stało się niewiele, a skutkiem są 2 miesiące opóźnienia.
Ja już nawet nie mam radochy w pastwieniu się. Jakie jeszcze fikołki intelektualne trzeba będzie zrobić żeby wytłumaczyć tą rządzącą bandę nieudaczników. Żużel się zwija - stadion niepotrzebny - hit :) Zaraz zajadów dostanę.
Z tego, co pamiętam, to nie dalej jak tydzień temu sam pisałeś, że stadion był potrzebny, ale 8 lat temu, a nie teraz. I ja się z tym w zasadzie zgadzam, choć też z trudem, bo wydatkowanie setek milionów na dyscyplinę, która ma perspektywę istnienia krótszą niż okres kredytowania nigdy tak naprawdę mądre nie jest.
Jeśli nie widzisz, że żużel jako dyscyplina się zwija, to trudno. Ale chyba widzisz, że coraz trudniej o dwudziestolatka mającego jakiekolwiek szanse z trzydziestolatkiem, a z tego chyba prosty wniosek, jeśli tylko chce się go wyciągnąć.
Jeśli mówiąc o fikołkach i tłumaczeniu kogoś masz na myśli mój wpis, to jesteś w błędzie - sprawdziłem, co dokładnie zamawiający zrobił i napisałem o tym na forum, bo larum jest co najmniej jakby unieważniono przetarg, a tylko unieważniono wybór wykonawcy.
Jeśli nie widzisz, że żużel jako dyscyplina się zwija, to trudno. Ale chyba widzisz, że coraz trudniej o dwudziestolatka mającego jakiekolwiek szanse z trzydziestolatkiem, a z tego chyba prosty wniosek, jeśli tylko chce się go wyciągnąć.
Jeśli mówiąc o fikołkach i tłumaczeniu kogoś masz na myśli mój wpis, to jesteś w błędzie - sprawdziłem, co dokładnie zamawiający zrobił i napisałem o tym na forum, bo larum jest co najmniej jakby unieważniono przetarg, a tylko unieważniono wybór wykonawcy.
Torsen pisze:Ja o stadionie nie marzę. Uważam, że żużel się zwija i w perspektywie, jaką należy mieć przy tak dużych inwestycjach - nie będzie istniał.
Jak nie będzie żużla, to będą wyścigi "eko" surronów ;) już ponoć są - tylko na razie nocą po Warszawie. Żużla stolica nie pokochała - może pokocha eko-żużel ;)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:Ja już nawet nie mam radochy w pastwieniu się. Jakie jeszcze fikołki intelektualne trzeba będzie zrobić żeby wytłumaczyć tą rządzącą bandę nieudaczników.
No, a jaki zrobisz fikołek w związku ze swoją konkluzją, że swoi musieli zarobić (Nowak) i nawet się z tym nie kryją? W zasadzie to niewiadomo czy się cieszysz, czy płaczesz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych