Mecz o 3 msc.: Unia Leszno - Motor Lublin 46:44, 20.09.2026
Re: Mecz o 3 msc.: Unia Leszno - Motor Lublin 46:44, 20.09.2026
Ok, a jakie konsekwencje dla sędziego?
Nie za dużo oczekujesz?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Trudna praca, pomylił się, albo widział inaczej ;-)
A ekspert Malitowski już powiedział że Lindgrena nie zobaczymy w rewanżu. Nasz trener jeszcze nie wie a on już wie.
A ekspert Malitowski już powiedział że Lindgrena nie zobaczymy w rewanżu. Nasz trener jeszcze nie wie a on już wie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Czasami jest tak, że trener musi zachować dyplomacje, a osoba spoza klubu już niekoniecznie. Ofc nie wiem czy Malitowski ma takie informacje i na ile one są prawdziwe, jeśli ma, ja też o niczym nie wiem, żeby nie było. Natomiast nie jest wykluczone, że coś wie i może powiedzieć ;)
Vaculik powinien oglądać powtórki z meczu do znudzenia . Jak kiedyś z Bartkiem w Stali trzymali wynik we dwóch tak jak wczoraj Kacper z Bartulą . Co znaczy mieć pełnowartościową druga strzelbę a nie bojaźliwą łajzę.
Wyraźnie się gdzieś zablokował. Na przestrzeni całego sezonu wygląda to bardzo źle i nie ma nadziei że może być lepiej.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
On jest po prostu pasywny i bojaźliwy. Na motocyklu wygląda jakby ktoś mu zatknął kija w... I już chyba wiem - ciągle "szuka". Dwa lata "szukania" po słowacku to każdy byłby zmęczony :)
Dokładnie, tu nie chodzi o żadne ustawienia, bo ten sprzęt nie jest jakiś wolny. Jest po prostu unikanie konfrontacji, ujmowanie gazu i hamowanie nogami. Ustawienia pod kaskiem trzeba znaleźć, ale jak wiadomo, często żużlowcy już nie wracają z tej ścieżki.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Może tak być - tylko powstają pytania, na które klub już od kilku miesięcy powinien znać odpowiedź, bo będziemy na niego skazani. To nie jest jeszcze emeryt. Taki Holder jest 3 lata starszy - kontuzja nogi plus wózek przyjaciela i blokada może się zrobić. Ale tu? Kumulacja kontuzji? Skąd ta ewentualna korba? Dlaczego blokada powoduje, że wygląda na motocyklu jak trzęsąca się galareta? Skąd hamowanie nogami w połowie prostej? Skąd brak refleksu i błysku na starcie? To nie jest pętak z łapanki. A patrzenie na jego jazdę wywołuje mdłości.
No właśnie ciężko powiedzieć.
Jarek Hampel o tym mówił w którymś z odcinków "To jest żużel". Z tego co pamiętam to mówił o tym, że najpierw sprzęt nie działał, nie mógł nic znaleźć, a później stracił pewność siebie do tego stopnia, że nawet stracił starty, które przez całą karierę były jego największym atutem.
Jemu udało się wrócić do mega formy, no ale to był Jarek Hampel. Legenda.
W Słowaka nie wierzę.
Jarek Hampel o tym mówił w którymś z odcinków "To jest żużel". Z tego co pamiętam to mówił o tym, że najpierw sprzęt nie działał, nie mógł nic znaleźć, a później stracił pewność siebie do tego stopnia, że nawet stracił starty, które przez całą karierę były jego największym atutem.
Jemu udało się wrócić do mega formy, no ale to był Jarek Hampel. Legenda.
W Słowaka nie wierzę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Właśnie dokładnie mi przyszedł na myśl Jarek Hampel jak mu u nas nie szło to jeździł w podobnym stylu. Potem jak się przebudził to i na trasie Emila zrobił w Toruniu. Vacul cały sezon piach jak tylko trzeba zawalczyć od razu puszcza gaz i nogami hamuje. Jak się na to patrzy to mnie kurwica bierze. Tak to chyba najlepsze słowo opisujące oglądanie uśmiechniętego Słowaka.
Akurat wczoraj w 14. Martin jechał ile fabryka dała (czyli nie za szybko) i jednak jakoś dojechał bez wystawiania nogi. Przed samym wyścigiem byłem pogodzony z 1:5.
Jest ogromny problem, ale też duże pole do poprawy. Nie wydaje mi się, żeby Vaculik miał na wszystko wywalone i po prostu odcinał kupony. Na ujęciach z parku maszyn nie wygląda jak wyluzowany niemiecki emeryt na all inclusive czy Bańbor w Toruniu. Sprawia wrażenie autentycznie zestresowanego.
Jest ogromny problem, ale też duże pole do poprawy. Nie wydaje mi się, żeby Vaculik miał na wszystko wywalone i po prostu odcinał kupony. Na ujęciach z parku maszyn nie wygląda jak wyluzowany niemiecki emeryt na all inclusive czy Bańbor w Toruniu. Sprawia wrażenie autentycznie zestresowanego.
Ostatnio zmieniony 21 września 2026, o 11:21 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
- niespokojny
- Trener
Dziwi mnie, że nie próbowano ze Zmarzlikiem zagadać żeby mu podstawił furę na kilka biegów. Wtedy byśmy mieli pewność gdzie leży głowny problem i czy jeszcze coś z tego może być.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
kdsz pisze:Akurat wczoraj w 14. Martin jechał ile fabryka dała (czyli nie za szybko) i jednak jakoś dojechał bez wystawiania nogi. Przed samym wyścigiem byłem pogodzony z 1:5.
Nikt mu nie zarzuca, że ma wywalone. Wygląda na autentycznie zmartwionego. Nie punktuje - nie zarabia - może dlatego jest taki zmartwiony.
Vaculik ma problem psychiczny , a to nie jest proste by się go pozbyć , nieraz staje się wręcz nie możliwe. Dlatego dziwie się Kępie że na to nie reaguje, chyba że z góry odpuszcza następny sezon. Prezes powinien // żyć na sprzęcie i reagować bardzo szybko// inaczej nic z tego nie będzie. A jeśli nie ma czasu bo ważniejsze są biznesy , to nie powinien się tym zajmować.
No no, trzeba taczki szykować.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Dziadek pisze:Vaculik ma problem psychiczny , a to nie jest proste by się go pozbyć , nieraz staje się wręcz nie możliwe.
Nie wiem, może konieczna jest długa i bardzo bolesna psychoterapia. Albo jakieś silne leki.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
- niespokojny
- Trener
Dziadek to pewnie jakiś toruński impostor
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Dziadek pisze:Vaculik ma problem psychiczny , a to nie jest proste by się go pozbyć , nieraz staje się wręcz nie możliwe. Dlatego dziwie się Kępie że na to nie reaguje, chyba że z góry odpuszcza następny sezon. Prezes powinien // żyć na sprzęcie i reagować bardzo szybko// inaczej nic z tego nie będzie. A jeśli nie ma czasu bo ważniejsze są biznesy , to nie powinien się tym zajmować.
Zaraz wyjdę na jakiegoś adwokata/kumpla Kępy :) No sorry - wszystkie sukcesy nowożytnego Motoru to dzieło Kępy i troszkę Więckowskiego. Czy się nam to podoba czy nie. I trzeba dać na tacę, żeby mu się nie znudziło. Zarzucanie Kubie, że dla niego najważniejszy jest biznes to jakiś absurd. Pewnie nie jest stratny ale trafił do żużla właśnie z biznesu, w którym dobrze prosperował. Nie musiał tego robić "dla pieniędzy". Dwóch rzeczy nie udało mu się doprowadzić do końca - stadionu i ładniejszego logo. Sportowo nie można mu nic zarzucić. Powtórzę - NIC.
Ja obstawiam, że to jakiś lokalny janusz biznesu, któremu w relacjach z Kępą wydarzyło się coś przykrego.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Przecież to retrospeedway, ten sam poziom glupoty i wywracania wszystkiego do góry nogami
Kolega Dziadek ma tendecję do odsyłania wszystkich na zieloną trawkę - czy trzeba czy nie trzeba :) Oczywiście bez propozycji co potem.
papi pisze:Przecież to retrospeedway, ten sam poziom glupoty i wywracania wszystkiego do góry nogami
Brakuje tylko gadania o psychologii sportu, sugerowania integracji zespołu w postaci imprezy z dużą ilością alkoholu i próśb o danie szansy Rasmusowi Jensenowi a także Smektale.
papi pisze:Przecież to retrospeedway, ten sam poziom glupoty i wywracania wszystkiego do góry nogami
Ja bym stawiał jednak na Czarka. Chłop miał osobista misje udowodnić wszystkim, że Kępa to grabarz lubelskiego żużla :) i po 9 latach czekania wreszcie dostał jakieś argumenty ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie no. Nie pisze nic o tym jak Kępa, źle potraktował Łagutę gdy go wyrzucił z drużyny przed sezonem 2022. Bo jakby był dalej Łaguta to byśmy dzisiaj jechali po 5 tytuł. Wiadomo. Ja obstawiam nowe wcielenie retrospeedway.