Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#577 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 18:19

Gawrzyk pisze:no dobrze ale kogo?? gelo podal ceny, do tego nalezy dodac jeszcze cos w kieszen dla samych zawodnikow, sadzac po zainteresowaniu nimi nie mniej niz 100 000. czy warto za taka forse wypozyczac ? moim zdaniem bez sensu.

Ja odpowiem tak. Załóżmy, że mamy zamiar wejść w przyszłym roku do ekstraligi - tu chyba się wszyscy zgadzamy. I tak po awansie 3/4 składu bedzie do wymiany - począwszy od obcokrajowca. Uważam, że można wypłacić się częściowo teraz i kupić zawodnika (lub dwóch) z myślą o już o ekstralidze. Potem po awansie nie trzeba będzie "na dzień dobry" wydawać miliona na kontrakty, a np. tylko połowę. Z Buczkowskim (np.) jako juniorem mozemy spokojnie jezdzic wsród najlepszych. O Dawidzie zapomnijmy, a Kacper może będzie dobry a może nie - tego nie wie nikt. Koszty awansu i tak i tak trzeba będzie ponieść - tego się nie da uniknąć. Jak nie teraz to za rok staniemy przed tym samym problemem.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#578 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 18:19

No to może i ja coś napiszę na poważnie..... Mianowicie skład na przyszły sezon spędzony w I lidze widzę tak:

Stranieri:
-Peter Karlsson- dlaczego :?: bo zna już bardzo dobrze nasz tor i był najlepszym zawodnikiem I ligii, a są to bardzo mocne argumenty....
-Morten Risager- na drugiego obcokrajowca w sam raz, młody perspektywiczny, a już bardzo dobry...
Seniorzy:
-Grzegorz Knapp- bo jest najlepszy, najlwaleczniejszy i bardzo Go lubiÄ™ :oops: :wink:
-Tomasz Piszcz- bo mam nadzieję, że nie będzie miał problemów sprzętowych... oby jak najmniej łez w przyszłym roku Tomasz... do boju :)
-Mariusz Franków- pisałem o nim w topicu do tego celu przeznaczonym, jeśli On chce jeździć u Nas i poważnie podejdzie do sprawy to niech zostanie
-Daniel Jeleniewski- chłopak ma papiery na jazdę, sponsorów ma, pozostają chęci...
-Jerzy Mordel- nigdy nie zaszkodzi mieć jednego więcej :) a z resztą Ojciec jest niezniszczalny :wink:
-Krzysztof Słaboń/Piotr Świderski/Tomasz Bajerski/Robert Kościecha/Michał Robacki/Łukasz Jankowski/Damian Baliński/Mariusz Staszewski/Staszek Burza/Piotr Paluch/Paweł Hlib/Maciek Kuciapa/Mariusz Puszakowski - ktoś z tej hmm... trzynastki :?: :)

Juniorzy:
-Dawid Stachyra- bo i tak nigdzie nie odejdzie :wink: a zawsze jest szansa że się przełamie :)
-Kacper Kępa- nie trzeba tłumaczyć :)
-Marcin Nowaczyk/Marcin Jaguś- ktoś z tej dwójki, bezsprzecznie potrzebny nam jest nowy junior, z realnych możliwości widzę tylko te dwie :) Może jeszcze Ronnie Jamroży....

Z takim składem powinniśmy znów powalczyć o E-Ligę :) Zobaczymy czy trafiłem z typami :)

EDIT:

P.S. Sorry że dwa takie same posty, ale to przez to że forum padło i się jakoś pogubiłem :?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

harry
Trener

#579 Postautor: harry » 20 października 2004, o 18:51

Gelo pisze:
mysle ze niema co sciagac tu jakis juniorow trzeba dawac jezdzic swoim !!

pewnie - super pomysł - i przegrywać wszystkie pierwsze biegi.

Postanowiłem to sprawdzić:
Biegi juniorskie:
1.GrudziÄ…dz dom - 1p na 4:2
2.Gniezno wyjazd - 2p, Jeleń 0
3. Rzeszów w - 1+1
4. Gorzów w 3!!!
5. Ostrów d 2+1
6. Gdańsk 1 na 1:5 świeżo po kontuzji
7.Ostrów w 1 na 4:2
8. Gorzów d 0
9. Gniezno d 1 na 4:2
10. GrudziÄ…dz w 2 Jelen 0
11. Rzeszów d mecz życia
12. Gorzów d 3
13. Rzeszów w jechał pierwszy do wywrotki
14. Gorzów w 0 po kontuzji
15. Gdańsk d 0
16. Rzeszów d 2+1
Od razu widać, że nie będziemy tak łatwo wszystkich biegów juniorskich przegrywać ( jeżeli zostaną). Dawid dysponuje dobrym startem i jeżeli jest jazda przy krawężniku to przeważnie dojeżdża. Jeżeli tylko dużo startuje (zaplecze kadry) to jego wyniki gwałtownie się poprawiają. Do tego należy dodać, że kilku juniorów odejdzie z I ligi do extra bo tam jest potworny brak klasowych juniorów ( Wrocław, Cze-wa, Bydzia, Gdańsk, Z.G.). Dlatego podejrzewam, że Hlib, Buczkowski czy Gomólski nie będą nas straszyć (a nawet może i Rajkowski). Reszta jest w zasięgu Dawida i Kacpra.

harry
Trener

#580 Postautor: harry » 20 października 2004, o 18:56

Gelo pisze:Ale ostrów nam nie zagrażał i nie będzie raczej zagrażał - tu chodzi o pokonanie Rybnika, Gorzowa i Rzeszowa. Kim to zrobić - Dawidem i Kacprem? Bez jaj

Problem z Gorzowem jak wyżej napisałem. W rybniku Romanek nie istnieje w lidze(?), Z Miesiącem 3 razy wygrał.

Gość

#581 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 19:02

Na juniora nie można patrzeć tylko pod względam biegów juniorskich !
Junior ma za zadanie również walczyć z seniorami , co udowodnił to D.Jeleniewski , a to że po odjeściu tych dobrych do e-ligi to sie zgadzam że Stachyra będzie jednym z lepszych.
Ale z seniorami przeciwników to on nie powalczy.
Otóż Jeleniewski dysponował bardzo dobrymi startami , i często dowoził , a Stachyra to kiepski startowiec , a jak już zostanie z tyłu to nie ma szans na mijanki w jego wykonaniu.

harry
Trener

#582 Postautor: harry » 20 października 2004, o 19:06

A kiedy Jeleń kogoś minął bo nie mogę sobie przypomnieć.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#583 Postautor: mikas » 20 października 2004, o 19:07

Jest jeszcze jeden argument za tym zeby nie sprowadzac juniora. Jak mamy sobie wychować takiego Hliba czy Buczkowskiego jeśli nasi juniorzy będa grzali ławę na rezerwie zamiast sie objeżdzać w lidze?? Same zawody młodzieżowe nie wystarczą tym bardziej ze na wschodzie nie ma nawet jak zorganizowac jakiegoś turnieju juniorów bo nie ma na to chetnych. Nigdy nie wychowamy drugiego Dadiego jeśli tak będziemy podchodzić do sprawy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Gość

#584 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 19:13

Bo moim zdaniew w żużlu powinno być jak w piłce czyli :
sekcje Under-21 , każda dryżna miałaby " drużyne juniorską " i normalnie mieliby swoją lige.
Jedziliby w soboty w normalych zawodach.
Wtedy możnaby było mówić o wychowaniu młodzieży.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#585 Postautor: Lublin_Fan » 20 października 2004, o 19:23

Klasowy junior przydalby sie nam i to bardzo. To dyskusji nie podlega. Jednak pojawiają sie wątpliwości jeśli chodzi o finanse. Wydawanie 300 tyś w ciagu roku na chłopaka, który jest obiecujący, ale nie ma większego doświadczenia jest moim zdaniem marnym pomysłem. Tym bardziej, ze on nie jest gwarantem wynikow - bez wgledu na to czy jest to Buczkowski czy ktos inny. Zapewne za zblizone pieniadze mozna miec w Lublinie Kościeche. A podobnie jak sugeruje Gelo, można go zwiazać kontraktem 2-letnim i spokojnie wystawiac do walki w Elidze.
MajÄ…c na uwadze podobne koszty sprowadzenia dobrego juniora a dobrego seniora to ja zdecydowanie obstawiam za seniorem.
No chyba, że będzie stać nas na obu ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#586 Postautor: Cz@rek » 20 października 2004, o 19:46

Ja bym Dawida nie skreślał.Chłopak ma 19 lat,naprawde mało startował
w tym sezonie.Potrzeba mu dużo jazdy po 4-5 biegów w zawodach.
Powinien się rozjeździć,trzeba na niego stawiać a nie wyrzucać
bezsensu kilkudziesięciu lub kilkuset tys.zł.na juniora z zewnątrz.
Będzie też K.Kępa a to już zwiększy rywalizację.

Sober
Senior

#587 Postautor: Sober » 20 października 2004, o 20:13

Tak jak już napisałem Marek Cieślewicz za 30 tyś.
Hmm... Marcinkowski - zapomnijcie...
ZresztÄ… po co nam? To drugi Stachyra... jedynie na swiom torze objedzie kogos. Juz lepiej zeby Kacper sobie pojezdzil.

łukasz

#588 Postautor: Å‚ukasz » 20 października 2004, o 20:41

no to chyba mamy jasnosc. jedziemy naszymi juniorami czyli mozna sie spodziewac wzmocnien w postaci seniorow. na pewno jeden a moze i dwoch... dla mnie wystarczylby jeden jakis z gornej polki i bardzo dobry sprzet dla wszystkich.

lemmy

#589 Postautor: lemmy » 20 października 2004, o 20:47

Gelo pisze:
mikas pisze:Gelu Ostrów w tym roku też miał przegrywac wszystkie biegi juniorskie po 5:1,a chłopaki jakoś sobie radzili. Objeżdzając nawet chyba Buczkowskiego raz jeśli nie Hliba na 5:1 (juz dokładnie nie pamietam ale któregoś z nich i ich kolege z pary),więc nie musi byc tak źle. A oni przecież byli w tym roku prosto po licencji!!!! Fakt ze Ostrów nie awansował do pierwszej czwórki ale to nie głównie z ich winy.A Grabowski tez cudotwórcą nie jest i myślę że Kacper przy dobrym prowadzeniu przez Marka Kępę powinien sobie po kilku spotkaniach radzić równie dobrze jak Liberski czy Bruchaiser.

Ale ostrów nam nie zagrażał i nie będzie raczej zagrażał - tu chodzi o pokonanie Rybnika, Gorzowa i Rzeszowa. Kim to zrobić - Dawidem i Kacprem? Bez jaj

Buczkowskiego objechali, ale przegarli u siebie1-5 np z genialna para rzeszowska :)

ps jezeli w Ostrowie wyciagniete zostana wnioski, a pieniadze ktore sa (a sa) zostana wydane lepiej niz rok temu, to mysle ze jednak Ostrow wam zagrozi i to powaznie !!!
Demon Of The Fall

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#590 Postautor: Gelo » 20 października 2004, o 21:01

harry pisze:
Gelo pisze:Ale ostrów nam nie zagrażał i nie będzie raczej zagrażał - tu chodzi o pokonanie Rybnika, Gorzowa i Rzeszowa. Kim to zrobić - Dawidem i Kacprem? Bez jaj

Problem z Gorzowem jak wyżej napisałem. W rybniku Romanek nie istnieje w lidze(?), Z Miesiącem 3 razy wygrał.

Ja zmierzam do jednego - od wydatków (obojętnie czy na juniora czy seniora) się nie ucieknie. Wzmocnić się trzeba i to poważnie - jak nie teraz, to za rok. W obecnym skladzie (bez Jelenia jako juniora) możemy wyglądać cieniutko w konfrontacji np z takim Rzeszowem. Ja optuję za juniorem z dwóch powodów - gość, który ma 19 lat i jest w stanie powalczyć np. z Kuciapą w Rzeszowie jest wręcz nieoceniony. I o takiego juniora mi chodzi, a nie o takiego który będzie wygrywał z Miesiącem, czy Liberskim - to jak słusznie zauważyles może robić Dawid, chociaż ja osobiście marnie to widzę.
Po drugie młody człowiek, dobrze punktujący mógłby pościgać się także w ekstralidze, bez konieczności dozbrajania się kadrowego. Jestem pewnien, że z takiego Buczka albo Hliba będą także w przyszłości bardzo solidni seniorzy, wiec inwestycja jest przyszłościowa.
Rezygnacja z zakontraktowania teraz juniora (jak rozumiem taka jest tendencja), wymusza na klubie konieczność sprowadzenia bardzo dobrych dwóch seniorów (za podobne albo większe pieniądze), bo to nie mogą być Stojanowsscy albo Pecyny. Zacząłbym rozmowy od Kuciapy (ponoć pertraktuje z Ostrowem), Kościechy i Jędrzejaka.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#591 Postautor: boxing » 20 października 2004, o 23:47

Gelu idealny bylby junior punktujacy jak senior bo ze skladu zluzuje slabego Dawida ktory zapunktuje raczej marnie (jezeli wogole) a nie wyprze naszych seniorow ktorzy troche jednak punktuja. Racje masz tez w tym, ze to inwestycja przyszlosciowa bo Hlib lub Buczek zapunktuja tez w E-lidze - teraz jako juniorzy, a i wiele wskazuje na to, ze i seniorzy beda z nich znakomici. Problem w tym, ze z roznych zrodel dochodza informacje o ogromnych kwotach, jakie trzeba by wydac na tych zawodnikow. Wiele klubów E-ligi ma na nich ochote co powoduje, ze prawdopodobnie beda jednak poza naszym zasiegiem. A oprocz Hliba i Buczka z juniorow 1 ligi nie ma o kogo sie bic bo Gomola mnie nie przekonuje (tzn. mam obawy czy jest w stanie sie rozwinac sportowo w dobrego seniora). W sferze marzen jest jeszcze Karol Zabik i Adrian Miedzinski ale musimy roczek poczekac na rozpad Apatora :D Realnie patrzac pojedziemy pewnie swoimi juniorami. A z seniorow jak pisalem widzialbym u nas "Ogora" Jedrzejaka, "Ciapek" z Rzeszowa to tez duze wzmocnienie a nie tylko oslabienie Jozkow; cos ostatnio slychac o E-ligowcach "spogladajacych chetnie w strone 1 ligi" (Dobrucki, Kosciecha) - pisze o tych ktorzy by sobie poradzili takze pozniej po awansie :D jezeli mamy taki potencjal aby ich sciagnac to bierzmy :D ja jeszcze licze ze beda mogli startowac 2 obcokrajowcy a wtedy Bjarne Pedersen z Jensenem albo Karlsson z np.Kennethem Bjarre lub Zagarem. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Krzysztof

#592 Postautor: Krzysztof » 21 października 2004, o 00:20

Witam.
Zapewne moja propozycja składu na 2005 to tylko marzenia, choć - a nóż.
( obok średnie meczowe, wg mnie ).
1. Kościecha - 12 pkt.
2. Knapp - 9 pkt.
3. Dobrucki (Åšwiderski) - 10,5 pkt.
4. Piszcz - 8,5 pkt.
5. Karlsson - 12 pkt.
6. Stachyra - 3 pkt.
7. Kępa - 1 pkt.

rez.
R1. Trumiński
R2. Jeleniewski
...

łukasz

#593 Postautor: Å‚ukasz » 21 października 2004, o 00:28

Krzysztof pisze:Witam.
1. Kościecha - 12 pkt.
2. Knapp - 9 pkt.
4. Piszcz - 8,5 pkt.
5. Karlsson - 12 pkt.
6. Stachyra - 3 pkt.
7. Kępa - 1 pkt.

rez.
R1. Trumiński
R2. Jeleniewski

gdyby choc jeden z nich trafil do nas to bylby szczyt marzen!!! a za drugiego widze Franka.

Siwek Patataj

#594 Postautor: Siwek Patataj » 21 października 2004, o 00:32

Krzysztof pisze:Witam.
1. Kościecha - 12 pkt.
2. Knapp - 9 pkt.
4. Piszcz - 8,5 pkt.
5. Karlsson - 12 pkt.
6. Stachyra - 3 pkt.
7. Kępa - 1 pkt.

rez.
R1. Trumiński
R2. Jeleniewski

Podoba mi się, choć ja widziałbym to ciut, ciut inaczej, dosłownie malutka korekta:

1. Słaboń - 12 pkt. (bo Kościecha nie będzie w naszym zasięgu, niestety)
2. Knapp - 9 pkt.
3. Åšwiderski - 10,5 pkt.
4. Piszcz - 8,5 pkt.
5. Karlsson - 12 pkt.
6. Stachyra - 3 pkt.
7. Kępa - 1 pkt.

rez.
R1. Trumiński (Franków, Mordel)
R2. Jeleniewski

lucki73

Krzysztof

#595 Postautor: Krzysztof » 21 października 2004, o 09:01

lucki73 pisze:1. Słaboń - 12 pkt. (bo Kościecha nie będzie w naszym zasięgu, niestety)

Widzisz Lucki, trzeba być mocnej wiary. Mi Słaboń wcale nie przeszkadza, choć wolałbym jednak Kościeche. Pozostaje jeszcze opcja Jędrzejaka w to miejsce.
Poczekamy, zobaczymy.

Pozdrawiam.
...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#596 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 09:42

a ja jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Dobruckiego. To że rozmawia z Rzeszowem nic nie znaczy, sami wiecie jaka jest rozmowa z mojrzeszowiakami :lol: a nic by mi tak humoru nie poprawiło jak sprzątnięcie józkom z przed nosa DObruckiego w ostatniej chwili przed podpisaniem kontraktu :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#597 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 09:57

yamahaR1 pisze:a ja jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Dobruckiego. To że rozmawia z Rzeszowem nic nie znaczy, sami wiecie jaka jest rozmowa z mojrzeszowiakami :lol: a nic by mi tak humoru nie poprawiło jak sprzątnięcie józkom z przed nosa DObruckiego w ostatniej chwili przed podpisaniem kontraktu :D

Z tym, że główny sponsor Rafiego - Gór-hut to firma rzeszowska (albo podrzeszowska) - to chyba wyjaśnia dlaczego rozmawia właśnie z Józkami.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#598 Postautor: yamahaR1 » 21 października 2004, o 10:02

dajcie spokój działacze muszą mieć niezły stres. Jeszcze nawet nikt nie zna zmian jakie będą w regulaminie, nic nie wiadomo a już trzeba myśleć o wzmocnieniach i nowych kontraktach żeby nie było za późno. Na szczęście ja nie mam tego problemu chociaż też sie denerwuję żebyśmy zdążyli dobrego seniora (albo 2) ściągnąć do Lublina
Myśle ze kierunek wrocławski będzie dobry dla nas

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#600 Postautor: Gelo » 21 października 2004, o 10:06

sting126 pisze:
lucki73 pisze:1. Słaboń - 12 pkt.
3. Åšwiderski - 10,5 pkt.

nierealne calkowicie... Rusko ich obu na pewno nie pusci...

Nierealne to są także zdobycze. Słaboń to zawodnik, który może robić równie dobrze 12 punktów jak i 4 (polecam uwadze jego wyniki w ZG). A i sprzętu nie będzie tego co teraz.