Sparta Wrocław - Motor Lublin 59:31 [94:86], 09.08.2026
Re: Sparta Wrocław - Motor Lublin 59:31 [94:86], 09.08.2026
Nie wiem jaka jest kontrowersja w sytuacji taśmy Vacula. Po pierwszych kilku powtórkach było widać, że Słowak pierwszy dotknął taśmy.
Bloedorn zbawca Motoru. Widzę, że niektórym już naprawdę grubo odbiło po słabszym sezonie. Jeszcze wpierdziel w Grudziądzu i będziemy czytać, że trzeba na gwałt Wojdyle podpisywać.
Bloedorn zbawca Motoru. Widzę, że niektórym już naprawdę grubo odbiło po słabszym sezonie. Jeszcze wpierdziel w Grudziądzu i będziemy czytać, że trzeba na gwałt Wojdyle podpisywać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tu chyba nie chodzi o zbawcę, tylko po prostu rozpaczliwie szukamy kogokolwiek kto może przywozić jakiekolwiek punkty.
Aktualnie nasza wesoła drużyna rysuję się wyjazdowo mniej więcej tak: Bartek, dziura, dziura, dziura, dziura, Banbor i prawdopodobnie Buba.
Przynajmniej na torach drużyn top4. Na pozostałych torach nasze dziury to 50/50 i nigdy nie wiesz która wersja się dziś wylosuje.
Gorzów pewnie zrobi zbiórkę i skleci sensowny skład oparty na Jacku i Thomsenie, Bydgoszcz wklepie nam Przyjemskim i Pawełczakiem, Zielona nie wiadomo ale i tam będą mieli przynajmniej sensownego u24, jeśli się w końcu nie połamie.
Trzeba zrobić z tego Tarnowa twierdzę i to się może udać, ale i tak ciężko być optymistą.
Aktualnie nasza wesoła drużyna rysuję się wyjazdowo mniej więcej tak: Bartek, dziura, dziura, dziura, dziura, Banbor i prawdopodobnie Buba.
Przynajmniej na torach drużyn top4. Na pozostałych torach nasze dziury to 50/50 i nigdy nie wiesz która wersja się dziś wylosuje.
Gorzów pewnie zrobi zbiórkę i skleci sensowny skład oparty na Jacku i Thomsenie, Bydgoszcz wklepie nam Przyjemskim i Pawełczakiem, Zielona nie wiadomo ale i tam będą mieli przynajmniej sensownego u24, jeśli się w końcu nie połamie.
Trzeba zrobić z tego Tarnowa twierdzę i to się może udać, ale i tak ciężko być optymistą.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kargolo pisze:Karamba pisze:Ja nie wiem źle było bo Motor za mocny i leje do 30 to skład zmieniony i nas leją to też niedobrze.
Emocje zapewnione do ostatniej kolejki bo w Grudziądzu się zdecyduje kto wejdzie do 1-4, żyć nie umierać.
Bo mają być emocje, ale z happy endem.
Ciekawe po ilu latach i takie coś by się znudziło.
Nie znudziłoby się, gdyby Z5 było trochę bardziej nastawione na ściganie. Wydaje mi się, że tu jest największy problem. Ale ten temat już przerabialiśmy. A, że nie podobają się wpierdziele wyjazdowe (Toruń i Wrocław) to chyba oczywiste.
Rzucając hasło Bledorn miałem na myśli pozycję U24 ,widzę że nie wszyscy to zrozumieli, proponując Wojdyłę czy Chmiela. Dalej twierdzę że Bledorn na pozycji U24 to duży plus dla Motoru, tylko trzeba działać nie gadać.
ok, juz dzwonię, przepraszam
Dziadek pisze:Rzucając hasło Bledorn miałem na myśli pozycję U24 ,widzę że nie wszyscy to zrozumieli, proponując Wojdyłę czy Chmiela. Dalej twierdzę że Bledorn na pozycji U24 to duży plus dla Motoru, tylko trzeba działać nie gadać.
A kogo odstawisz od skladu? Bednara, Banbora czy Jaworskiego? Czy moze pozbyc sie ktoregos?
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2026, o 11:19 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Wątpię aby Bednar do nas trafił. Nie za takie pieniądze które sobie życzy. Niestety ale Niemiec więcej może przywieźć niż Jaworski. A to chyba on ma być u nas na pozycji u24. No nie ma co się oszukiwać na pewno sezony poza Lublinem będą do utrzymania ligi i przetrwania jakoś tego czasu aby nie popaść w długi.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
- tezetomaniak
- Trener
Obstawiam, że większość udziału punktów Bloderna w tym sezonie spada na Barona i tego, że podpasowała mu mocno Motoarena. Na wyjazdach (poza Grudziądzem) nie istniał. Nawet w Częstochowie pojechał piach.
papi pisze:Gorzów w normalnej sytuacji miał skład połapany na trytytki, a na PD tracą z/z za Holdera. Jeśli nie wróci to szukają kogo się da
oo, jeszcze Slater Lightcap, w SGP2 póki co zaskakuje ;)
a całkiem poważnie, jakkolwiek to nie brzmi to Blödorn z dostępnych na rynku nie ma konkurencji
Slater Lightcap, wypozyczony do Gniezna.
W przyszłym roku jedziemy wszystkie mecze bez Lindgrena ale z Bednarem.Przypomnijmy jak skończyły się w tym sezonie trzy mecze bez Szweda.
Dziadek pisze:Rzucając hasło Bledorn miałem na myśli pozycję U24 ,widzę że nie wszyscy to zrozumieli, proponując Wojdyłę czy Chmiela. Dalej twierdzę że Bledorn na pozycji U24 to duży plus dla Motoru, tylko trzeba działać nie gadać.
Wszystko fajnie ale: 1. dając mu miejsce musisz kogoś odstawić od składu 2. do meczu w Grudziądzu cały Toruń klął w żywy kamień, bo chłopak na wyjazdach nie istniał a w Toruniu tylko dzięki Baronowi coś drgnęło. 3. to Niemiec :)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Ale może z NRD;)
Bloedorn z pewnością nie jest moim ulubionym żużlowcem, ale na Motoarenie dawał radę - pewnie dlatego, że do bólu "pasował się" z torem. Na wyjazdach nie miał takiej opcji więc jak trafił raz na 7 okazji to zapunktował. Jeżeli Niemiec jest względnie tani to opcja do rozważenia na punkty "u siebie" - na wyjazdy bym nie liczył. A za kogo? Na U24 - więc dla Bańbora, Jaworskiego, Bednara (jeżeli to ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością) zostają 3 miejsca - 2 na juniorce i 1 na rezerwie. Najsłabszy nie jedzie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Gelo pisze:Dziadek pisze:Rzucając hasło Bledorn miałem na myśli pozycję U24 ,widzę że nie wszyscy to zrozumieli, proponując Wojdyłę czy Chmiela. Dalej twierdzę że Bledorn na pozycji U24 to duży plus dla Motoru, tylko trzeba działać nie gadać.
Wszystko fajnie ale: 1. dając mu miejsce musisz kogoś odstawić od składu 2. do meczu w Grudziądzu cały Toruń klął w żywy kamień, bo chłopak na wyjazdach nie istniał a w Toruniu tylko dzięki Baronowi coś drgnęło. 3. to Niemiec :)
Uważasz że Jaworski zamiast niego na U24 ujedzie więcej? Hmmm odważnie.... Bo chyba nikt rozsądny nie zrezygnuje dobrowolnie z przewagi w juniorskim i nie wrzuci na U 24 Bubby ani Bańbora. Z kolei dawać juniorom po 5 biegów z urzędu to samobójstwo o czym przekonaliśmy się w tym roku. W takim wypadku zamykasz się kompletnie taktycznie i nominowane musi jechać z urzędu czwórka seniorów bez względu na dyspozycję. Kolejna potencjalna wtopa...
KrzysiekS pisze:Uważasz że Jaworski zamiast niego na U24 ujedzie więcej? Hmmm odważnie.... Bo chyba nikt rozsądny nie zrezygnuje dobrowolnie z przewagi w juniorskim i nie wrzuci na U 24 Bubby ani Bańbora. Z kolei dawać juniorom po 5 biegów z urzędu to samobójstwo o czym przekonaliśmy się w tym roku. W takim wypadku zamykasz się kompletnie taktycznie i nominowane musi jechać z urzędu czwórka seniorów bez względu na dyspozycję. Kolejna potencjalna wtopa...
Teraz to ja ciebie nie rozumiem. Przejezdzilismy prawie caly sezon juniorami: Banbor, Jaworski. Co stoi na przeszkodzie zeby Bednar zastapil na u24 Cierniaka? Musi miec 23 lata zeby jezdzic na u24?
Co wy tak z tym Bednarem? Macie pewność że on do nas trafi? Bo słyszałem co innego. Chyba że macie lepsze źródło i faktycznie do nas przyjdzie to ok będę się cieszył nawet tym transferem.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Rusek pisze:Co wy tak z tym Bednarem? Macie pewność że on do nas trafi? Bo słyszałem co innego. Chyba że macie lepsze źródło i faktycznie do nas przyjdzie to ok będę się cieszył nawet tym transferem.
Zakladamy :) Zakladamy
Gdyby tak sie stalo, to nie widze sensu przeplacac jakiegos Blodorna, zeby nasz wychowanek siedzial na lawie, albo tulal sie po wypozyczeniach. Tym bardziej ze o zloto nie jedziemy.
Nam strzelby na plus 10 potrzeba najbardziej. Maił być Vaculik ale proch mu zamókł.
Gelo pisze:3. to Niemiec :)
Mieliśmy kacapa w składzie i jeszcze go wychwalałeś pod niebiosa, a teraz Ci Niemiec przeszkadza ;)
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nawet dwóch, bo i Karion i jego legendarny występ w Gorzowie xD
KrzyczącyK1b1c pisze:Nawet dwóch, bo i Karion i jego legendarny występ w Gorzowie xD
Poszedł jak dzik w żołędzie. 20 lat temu tak zrobiłem w FIM SGP jak mi się strzałka w lewo na klawiaturze przycięła ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W Speedway Lidze ("wspaniały" klasyk), jak miałem za mocny silnik to ze startu tak poszedł że nie zdążyłem złożyć się w łuk. Chyba Mark Karion miał podobne wspomnienia.