ChcÄ… Petera !!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
babilon

#27 Postautor: babilon » 20 października 2004, o 10:30

łukasz pisze:spokojnie juz franka mieli kupic i po drodze do rzeszowa Mariusz zajechal do nas podpisac kontrakt... jestem spokojny o losy Petera, J. Siwek na pewno rzyma reke na pulsie i nie da oderac nam Petera.

W MINIONYM SEZONIE OBOWIĄZYWAŁ ZAPIS W REGULAMINIE, ŻE W 1 LIDZE ŻUŻLOWEJ NIE MOŻE JEŻDZIĆ OBCOKRAJOWIEC UCZESTNICZĄCY W CYKLU GP!!! Peter jest uczestnikiem GP na sezon 2005 więc jeśli przepisy nie ulegną zmianie nie ma mowy o jego jeździe w Lublinie. Ewentualnie jeśli na skutek poszerzenia e-ligi awansujemy do wyższej klasy rozgrywkowej.
Osobiście jednak uważam,że trzeba już myśleć o przechwyceniu któregoś z tych, którzy odpadli z rywalizacji o IMŚ w cyklu GP. A będzie z czego wybierać. Byle się nie spóźnić.
Pozdrawiam.

łukasz

#28 Postautor: Å‚ukasz » 20 października 2004, o 10:33

babilon pisze:
łukasz pisze:spokojnie juz franka mieli kupic i po drodze do rzeszowa Mariusz zajechal do nas podpisac kontrakt... jestem spokojny o losy Petera, J. Siwek na pewno rzyma reke na pulsie i nie da oderac nam Petera.

W MINIONYM SEZONIE OBOWIĄZYWAŁ ZAPIS W REGULAMINIE, ŻE W 1 LIDZE ŻUŻLOWEJ NIE MOŻE JEŻDZIĆ OBCOKRAJOWIEC UCZESTNICZĄCY W CYKLU GP!!! Peter jest uczestnikiem GP na sezon 2005 więc jeśli przepisy nie ulegną zmianie nie ma mowy o jego jeździe w Lublinie. Ewentualnie jeśli na skutek poszerzenia e-ligi awansujemy do wyższej klasy rozgrywkowej.
Osobiście jednak uważam,że trzeba już myśleć o przechwyceniu któregoś z tych, którzy odpadli z rywalizacji o IMŚ w cyklu GP. A będzie z czego wybierać. Byle się nie spóźnić.
Pozdrawiam.

mozesz mi wyjasnic jakim cudem Peter jest stalym uczestnikiem gp 2005???

Krychs
Senior

#29 Postautor: Krychs » 20 października 2004, o 11:24

babilon pisze:

Pozdrawiam.

A to kolego zabłysnołeś swoją wiedzą żużlową w pierwszym poście na forum :) Peter nie jest uczestnikiem GP 2005 i nic nie zapowiada tego by nim był :!:

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#30 Postautor: yamahaR1 » 20 października 2004, o 11:38

hehe chyba ktoś sobie nowy nick założył na forum żeby sobie jaja porobić bo w końcu po sezonie jest to o czymś trzeba popisać prawda babilon? :lol:

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#31 Postautor: Przemas » 20 października 2004, o 12:12

Ja mysle ze Peter zostanie z nami :) sam w wywiadach mowil ze podoba mu sie ten klub i ze chetnie tu startuje.
Karlsson jest na tyle doswiadczonym zawodnikiem ze potrafi zadbac o kondycje w tym wieku ( 35 lat)! takze za rok cieszyl bym sie gdyby Peter dalej jezdzil dla Lublina
Dla przypomnienia tak punktowal Peter Karlsson w barwach Tż-u w tym sezonie :P
11,15,17,15,12,14,15,10,11,14,16,8,8,15,9

Krychs
Senior

#32 Postautor: Krychs » 20 października 2004, o 12:24

Przemas pisze:Ja mysle ze Peter zostanie z nami :) sam w wywiadach mowil ze podoba mu sie ten klub i ze chetnie tu startuje.
Karlsson jest na tyle doswiadczonym zawodnikiem ze potrafi zadbac o kondycje w tym wieku ( 35 lat)! takze za rok cieszyl bym sie gdyby Peter dalej jezdzil dla Lublina
Dla przypomnienia tak punktowal Peter Karlsson w barwach Tż-u w tym sezonie :P
11,15,17,15,12,14,15,10,11,14,16,8,8,15,9

Przemas ja bym wcale nie był tego taki pewien, że Peter zostanie w Lublinie. Wiadomo, że większość obcokrajowców kieruje się kasą, a nie przywiązaniem w wyborze polskiego klubu. Co z tego, że Karlik lubi Lublin? W tamtym roku lubił Tarnów, za rok może lubić Rzeszów. Wydaje mi się zresztą, że oprócz naszej, kandydatura Józków może być najsilniejsza. Raz, że sponsor zapowiada tam wyłożenie dużej kasy na drużyne, dwa w Rzeszowie znajduje się baza Petera na Polske i mieszka jego mechanik. Cóż pożyjemy zobaczymy...

Gość

#33 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 15:45

Ja bardzo lubie Petera choc musze wam przyznac racje ze parÄ… to on nie wie jak sie jezdzi :P Ja bym na nastepny sezon sprowadzil na miesjcu dzialaczy Marka Lorama ktory juz nie jest uczestnikiem GP, a jako drugi obcy moze byc Peter ale czy wystarczy na takie cos kasy to watpie. W Lublinie nigdy nie bylo kasy i nie sadze ze to sie zmieni.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#34 Postautor: Talib » 20 października 2004, o 16:01

Jak nie zostanie to trudno. Trzeba będzie poszukać kogoś na jego miejsce. Skoro w przyszłym roku będzie tylko 16 stałych uczestników GP myslę, że nie powinno byc większych problemów ze znalezieniem wartościowego zastepcy, np. B.Pedersen, J. Jensen, K. Iversen, M.Max...

A swoją drogą zrobiłem sobie takie zestawienie znanych stałych uczestników GP 2005 i klubów w których ewentualnie będą jeździć w przyszłym sezonie:

1. J. Crump - Toruń
2. T. Rickardsson - Tarnów
3. G. Hancock - Wrocław ? (stawiam, że nie podpisze z Wrockiem)
4. L. Adams - Leszno
5. N. Pedersen - Zielona Góra ? (zakładam, że po wiktorii nad nami
podpiszÄ… z nim kontrakt)
6. T. Gollob - Tarnów
7. A. Jonsson - Bydgoszcz
8. J. Hampel - Wrocław
9. T. Chrzanowski - Toruń / Gdańsk (stawiam na Toruń)
10. A. Lindbaeck - ?

Widać z tego, że obcokrajowca (zakładam, że z GP) będzie na pewno poszukiwać Gdańsk, pewnie także Wrocław i może Częstochowa.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#35 Postautor: $korzen$ » 20 października 2004, o 16:11

Nasz zarzad musi zrobic wszystko zeby zatrzymac Karlssona, nie wiem na jakiej podstawie pare osob twierdzi ze w jego miejsce powinnismy zakontraktowac Zagara czy Iversena. Zaznaczam odrazu ze nie uwazam ich za miernoty bo pewnie za jakies 2 czy 3 lata beda wymiatac w GP, ale zwazajac ze prawdopodobnie znow celem bedzie walka o awans, to trzeba nam kogos doswiadczonego. A jesli mial by gdzies odejsc ale z calego serca mam nadzieje ze zostanie z nami to do byle kogo tylko nie do Mojzeszowa, nie przezyl bym tego a Karlssona bym chyba po prostu znienawidzil :P

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#36 Postautor: Talib » 20 października 2004, o 16:17

Zgadzam się, ale jakby co to uważam, że ktoś z trójki B.Pedersen, M.Max lub J.Jensen byłby w stanie godnie zastapić okularnika. Co więcej jeśli w przyszłym sezonie będzie dwóch obco w składzie to można by pomyśleć o którymś z nich jako o drugim stranieri. Taka para obco byłaby nie do przejścia w I lidze.

Gość

#37 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 16:47

Święta racja Talib Mikael Max to jest najlepsza opcja !!!!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#39 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 18:12

Ru$eK pisze:Jak by mogło jeździć dówch obco to bym chciał Maxa i Karlssona :D Dwóch brejdaków ;)

Już raz jeździli razem w jednym klubie :) I chyba nie wyszło to jemu na dobre :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#41 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 18:24

Ru$eK pisze:
Apocalips pisze:
Ru$eK pisze:Jak by mogło jeździć dówch obco to bym chciał Maxa i Karlssona :D Dwóch brejdaków ;)

Już raz jeździli razem w jednym klubie :) I chyba nie wyszło to jemu na dobre :wink:
Jeździli w RKM, ale co, u nas też można spróbować :twisted: Obaj to doświadczeni i dobrzy zawodnicy.

Trzeba dodać jeszcze, że u schyłku kariery :? Niestety ale ich forma rosnąć już nie będzie, może drastycznie maleć również nie, ale to już nie będzie ta sama siła, ta sama chęć do walki. Będą coraz bardziej uważać na swoje kości i nie będą ich nadstawiać za Lublin... Jestem za Peterem, ale nie za jego chimerycznym bratem. A na drugiego obcokrajowca to widziałbym np. K.Bjerre bądź kogoś do niego podobnego :)

Pozdrawiam - Apocalips

Gość

#42 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 18:55

Keneth Bjeere to zawodnik pokroju M.Ferjana , M.Zegara czy N.Klinberga - po kiego ch... na przeciętny stranieri ???
W sezonie 2003 Lee Richardson był najlepszym zawodnikiem 1 ligi , w 2004 Peter Karlsson , a w 2005 też musi być stranieri co wywalczy ten tytuł.

do administratorów !

zróbcie ankiete z 10 nazwiskami stranieri i wtedy będziem głosować !

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#43 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 19:02

Wyraźnie napisałem, że K.Bjerre pasowałby ale na DRUGIEGO obcokrajowca. Karlsson nie jest niezniszczalny i jemu mogą przydarzyć się kontuzje (tfu,tfu,tfu). A wtedy zostajemy z ręką w nocniku nie mając lidera drużyny i prawie pewnych 12-13 pkt...

Pozdrawiam - Apocalips

Gość

#44 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 19:05

o dwóch obcokrajowcach w drużynie to my możemy zapomieć , na to nie będzie kasy.
No chyba że na takiego Igora Marko :D

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#45 Postautor: Cz@rek » 20 października 2004, o 19:23

W przyszłym roku nie będzie żadnych zmian w kontraktowaniu
obcokrajowców,było o tym w paru publikacjach w Tygodniku Żużlowym.
Peter jest więc idealnym rozwiązaniem,nie jeździ w GP ma doświadczenie
i gwarantuje odpowiedni poziom.
Ale to tyko w przypadku rozsądnego kontraktu z nim,jeśli podniesie
swoje żądania,trzeba szukać innej opcji :idea:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#46 Postautor: Apocalips » 20 października 2004, o 19:35

Hollywood pisze:o dwóch obcokrajowcach w drużynie to my możemy zapomieć , na to nie będzie kasy.

Marko :?: :lol: To ten AS co nie umiał złożyć motoru bodajże w 97 czy w 98r. :?: :wink: Ja tam jestem za Edkiem Szajchulinem :D Nikt tak jak on nie potrafi robić "stójki".

Pozdrawiam - Apocalips

Gość

#48 Postautor: Gość » 20 października 2004, o 20:07

Niestety ale nie wiem jak to zrobić , jakby umiał to już by była.

łukasz

#49 Postautor: Å‚ukasz » 20 października 2004, o 20:45

moze Peter do spolki z B. Pedersenem?

harry
Trener

#50 Postautor: harry » 20 października 2004, o 23:32

Hollywood pisze:o dwóch obcokrajowcach w drużynie to my możemy zapomieć , na to nie będzie kasy.

A skąd wiesz, że nie będzie kasy? Prorok jaki czy co?
A skąd wiesz ile kosztuje zawodnik zagraniczny? Szczególnie w porównaniu z krajowym.