Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Dominik Kubera

#1301 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2025, o 17:38

Haron90 pisze: Dla wszystkicj zainteresowanych stron najlepiej byłoby, aby temat już odpuścić, zapomnieć, i dać przyszłemu sezonowi zweryfikować, kto miał rację a kto nie. Każda kolejna historia to tylko pożywka dla tych dzbanów z portali plotkarskich.

100% racji. Ale przyznasz chyba, że jeżeli prawdą jest, że Kubera o swojej przyszłości rozmawia z lubelskimi sponsorami to jest to skrajna bezczelność w tej sytuacji. Co do Zmarzlika - moim zdaniem na kapitana się nie nadaje. Wszyscy zawodnicy mowią, że on jeżdzi na swoich ustawieniach i wszelkie wskazówki są o kant dupy potłuc. Ale chyba nie dało się inaczej chcąc go mieć na dłużej w drużynie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1302 Postautor: papi » 9 grudnia 2025, o 18:52

To jest biznes, jak lubelscy sponsorzy chcą go wspierać to jest ich prawo, nie ma tu bezczelności z żadnej strony

blajar
Trener

#1303 Postautor: blajar » 9 grudnia 2025, o 19:00

Dominik przez większość sezonu był sprzętowo w ciemnej...
Czy rola kapitana spowodowałaby, że by się z tym wcześniej uporał? No ja tego nie widzę i traktuję jako bardzo kiepskie próby usprawiedliwień po sezonie. W kwestii odejścia nie mam zdania, czy brak "opaski" miał wpływ? Nie wiem i w sumie nie chce mi się nawet nad tym zastanawiać. Dziecinada jakaś.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1304 Postautor: niespokojny » 9 grudnia 2025, o 19:42

Myślałem, że Zengi jest inteligentniejszym gościem. A ten przyszedł i nagadał pierdolamento, jak blokowym kumplom pod klatką aby wybielić swojego kolegę. Już niby jeden odszedł kiedyś, żeby jego mechanicy mieli bliżej domu. Ale miał przynajmniej jaja by później w wywiadzie powiedzieć wprost, że business is business. Nikt nie broni żużlowcom zarabiać więcej, ale niech przestaną wymyślać historie poboczne i na jedno kopyto. Jakby do mnie zawodnik przyszedł i powiedział, że odchodzi bo chce jeździć bliżej domu to też bym się wkurzył bo to by znaczyło, że ma mnie za idiotę. A w międzyczasie do Szwecji za drobne jeździ.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1305 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 9 grudnia 2025, o 20:02

papi pisze:To jest biznes, jak lubelscy sponsorzy chcą go wspierać to jest ich prawo, nie ma tu bezczelności z żadnej strony

Nie pisz tak, bo Gelo powie Ci, że nie jesteś kibicem Motoru ;)

blajar
Trener

#1306 Postautor: blajar » 9 grudnia 2025, o 20:40

W markieting to trza umić :) Przywalić tam możliwie największą reklamę "Lubelskie" i niech jeździ w barwach Zielonej :) Ubaw przez cały sezon gwarantowany nie wspominając o ilości artykułów, rozprawek w studio itp. :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Haron90
Kadrowicz

#1307 Postautor: Haron90 » 9 grudnia 2025, o 23:11

Gelo pisze:
Haron90 pisze: Dla wszystkicj zainteresowanych stron najlepiej byłoby, aby temat już odpuścić, zapomnieć, i dać przyszłemu sezonowi zweryfikować, kto miał rację a kto nie. Każda kolejna historia to tylko pożywka dla tych dzbanów z portali plotkarskich.

100% racji. Ale przyznasz chyba, że jeżeli prawdą jest, że Kubera o swojej przyszłości rozmawia z lubelskimi sponsorami to jest to skrajna bezczelność w tej sytuacji. Co do Zmarzlika - moim zdaniem na kapitana się nie nadaje. Wszyscy zawodnicy mowią, że on jeżdzi na swoich ustawieniach i wszelkie wskazówki są o kant dupy potłuc. Ale chyba nie dało się inaczej chcąc go mieć na dłużej w drużynie.

Zgoda, pierwsza moja (nieprzemyślana) reakcja na post kolegi o tym, to że Domin gada z lubelskimi sponsorami, to że chce wrócić jak odbębni konrakt w ZG. Do głowy mi nie przyszło, że będzie na tyle bezczelny, aby najpierw opowiadać jak to daleko do tego Lbn, a potem jednak to wrócić żebrać o kasę. Brak klasy i chyba jednak honoru. Mam jednak nadzieję, że nasi lokalni sponsorzy to jednak sponsorzy przede wszystkim klubu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1308 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2025, o 23:51

papi pisze:To jest biznes, jak lubelscy sponsorzy chcą go wspierać to jest ich prawo, nie ma tu bezczelności z żadnej strony

To jest totalna bzdura. To jest legitymizowanie bycia jeleniem. Skoro Dominik zdecydował się odciąć pępowinę niech poszuka sponsorów w Zielonej Górze. Tak by było (tak wiem hahaha) honorowo.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1309 Postautor: Cooper » 10 grudnia 2025, o 08:48

niespokojny pisze:Myślałem, że Zengi jest inteligentniejszym gościem. A ten przyszedł i nagadał pierdolamento, jak blokowym kumplom pod klatką aby wybielić swojego kolegę.

No i pytanie czy wybielił, czy raczej zrobił z niego przewrażliwionego płaczka (jest lepsze określenie ale bez przekleństw). A i tak miał ostatnio DK wizerunek trochę "miękkiego".

Gelo pisze:

To jest totalna bzdura. To jest legitymizowanie bycia jeleniem. Skoro Dominik zdecydował się odciąć pępowinę niech poszuka sponsorów w Zielonej Górze. Tak by było (tak wiem hahaha) honorowo.

Ale kto powiedział, że to Dominik zabiegał o spotkanie z tym konkretnym sponsorem? I jaka jest geneza ich zainteresowania Kuberą? Może tu też komuś Więckowski ręki nie podał na powitanie :) (nie mam pojęcia).

Zresztą, jest w Lublinie od dawna jedna firma która bardzo lubi sponsorować żużlowców, ale zupełnie niekoniecznie w Lublinie. Jak to mówią, kto bogatemu zabroni.

Inni z tego sezonu - z tego co się słyszy - raczej się odcięli na 2026.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

ezbeg
Trener

#1310 Postautor: ezbeg » 10 grudnia 2025, o 09:02

Zresztą to jest podmiot dość niszowy. Bardziej związany z pasją DK.
Ich decyzja, ich wybór. Ale historia ich oceni :D

rumburaquee
Zawodowiec

#1311 Postautor: rumburaquee » 10 grudnia 2025, o 10:25

ezbeg pisze:Zresztą to jest podmiot dość niszowy. Bardziej związany z pasją DK.
Ich decyzja, ich wybór. Ale historia ich oceni :D

Producent wędek czy sklep wędkarski?

ezbeg
Trener

#1312 Postautor: ezbeg » 10 grudnia 2025, o 10:50

Bardziej sklep.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1313 Postautor: niespokojny » 10 grudnia 2025, o 12:54

Już go sponsoruje jakiś sklep z Leszna. Jak tak będzie kolekcjonował to sklepikarz będzie trafnym określeniem.

A jeżeli chodzi o lubelskie firmy lubiące wspierać konkurencję to chyba Real? Czy jak im tam? Bodaj przez rok Zającom pomagali o ile mnie pamięć nie zawodzi.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1314 Postautor: istred » 10 grudnia 2025, o 14:44

Gelo pisze:To jest totalna bzdura. To jest legitymizowanie bycia jeleniem. Skoro Dominik zdecydował się odciąć pępowinę niech poszuka sponsorów w Zielonej Górze. Tak by było (tak wiem hahaha) honorowo.

Ale wiesz, że sponsorzy wydają swoje pieniądze, a nie Twoje?

Tak trochę podobnie niehonorowo jest kupować bilet na mecz wyjazdowy Motoru, czy na jakiekolwiek inne wydarzenie żużlowe organizowane poza Lublinem. Przecież jest to jawne zasilanie budżetu bezpośrednich rywali Motoru! Honorowo byłoby chodzić na żużel tylko w Lublinie :lol:

ezbeg
Trener

#1315 Postautor: ezbeg » 10 grudnia 2025, o 15:18

niespokojny pisze:Już go sponsoruje jakiś sklep z Leszna. Jak tak będzie kolekcjonował to sklepikarz będzie trafnym określeniem.

A jeżeli chodzi o lubelskie firmy lubiące wspierać konkurencję to chyba Real? Czy jak im tam? Bodaj przez rok Zającom pomagali o ile mnie pamięć nie zawodzi.

Tak. Nie myli pamięć. Nie mogę znaleźć programów, ale patrząc na zdjęcia to na pewno wspomagali w sezonie 2014. Później chyba przerzucili się na wsparcie indywidualne. Natomiast od pewnego czasu sponsorują Włókniarz Częstochowa.
Do tego z lubelskich podmiotów, Miśkowiak jest wspierany przez Flavorika tj. dawna Innawera. Stare kontrakty sponsorskie wujka pozostały.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#1316 Postautor: boxing » 10 grudnia 2025, o 16:31

Reall przez 2 "L" na końcu od lat w żużlu. Byli też sponsorem Złotego Kasku jak dobrze pamiętam. A Flavorika / Inawera od nastu lat - od wujka Roberta po bratanka Jakuba na kasku Miśkowiaków.

Z drugiej strony Abramczyk też od Wiktora nie odszedł na czas jazdy w Motorze. Cóż, jego - sponsora - biznes i jego pieniądze.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1317 Postautor: niespokojny » 10 grudnia 2025, o 19:38

Przyjemski jest z Bydgoszczy, to zupełnie inna sytuacja. Jak Jelenia Zdzichtex sponsorował to nikt się specjalnie nie dziwił. Sponsorowanie najemników wydaje się mniej zasadne, ale ja nie wchodzę w analizę prywatnych relacji, które pewnie też mają duże znaczenie w tego typu decyzjach.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#1318 Postautor: boxing » 10 grudnia 2025, o 20:47

Swoją drogą ciekawe, czemu Reallowi tak nie po drodze z lubelskim żużlem. Nie żałowali na żużel. Sponsorowali i żużlowców typu Ułamek indywidualnie, i kluby - przykład Wrocław, i Złoty Kask jako imprezę - ale nie przypominam sobie, czy kiedykolwiek sponsorowali Motor. Coś mi się kojarzy jakaś flaga Realu na płocie, ale to chyba był Real (przez jedno "l") = market i jako sponsor (?) wyprawy części fan-klubu na jakiś wyjazd, a nie klubu. Ale to stare czasy, mogę coś mylić.

ezbeg
Trener

#1319 Postautor: ezbeg » 10 grudnia 2025, o 21:22

Był Reall przez 2 "l". Sezon 2014. Reklama na naramiennikach.
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#1320 Postautor: boxing » 10 grudnia 2025, o 21:59

Faktycznie, byli i z Motorem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1321 Postautor: Gelo » 11 grudnia 2025, o 07:37

boxing pisze: Z drugiej strony Abramczyk też od Wiktora nie odszedł na czas jazdy w Motorze. Cóż, jego - sponsora - biznes i jego pieniądze.

Po czym po dwóch sezonach postawił ultimatum i niszczy chłopakowi karierę w najlepszym momencie. Ale ich pieniądze.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1322 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 grudnia 2025, o 14:50

Chyba słowa o niszczeniu kariery są jednak trochę na wyrost, ale nie dziwi mnie to. Gelo jest specjalistą od wyolbrzymiania.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1323 Postautor: Gelo » 11 grudnia 2025, o 14:56

Chłopak ma ostatni rok na juniorce. Pewnie chciałby odzyskać tytuł. I zamiast mieć kontakt na co dzień z najlepszymi na świecie będzie się musiał tłuc po Piłach, Rzeszowach i Poznaniach. Z punktu widzenia sportowego jest to kompletnie bez sensu - bez wyolbrzymiania.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1324 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 grudnia 2025, o 15:13

Tak, sportowo jest to fatalny ruch, prawdopodobnie nie rozwinie się bardziej w 1. lidze i może to być dla niego stracony rok w rozwoju. Natomiast IMO daleko jest do tego, by rok w Metalkasie zniszczył mu karierę.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2025, o 15:28 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#1325 Postautor: go! » 11 grudnia 2025, o 15:25

KrzyczącyK1b1c pisze:Natomiast IMO daleko jest do tego, by rok w Metalkaście zniszczył mu karierę.

No nieee, kariery mu nie zniszczy. Moglby przesiedziec caly sezon 2026 na urlopie i to tez by mu kariery nie zniszczylo.