Jack Holder

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Jack Holder

#351 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 21 listopada 2025, o 14:59

Thomsen i Holder mieli w umowach 500k kary za zerwanie.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#352 Postautor: Boobi » 21 listopada 2025, o 15:00

go! pisze:Ja nie wiem, tylko w jaki sposob Miasto kontraktuje zawodnika? Co mialby robic w jego strukturach, czy jakie uslugi na rzecz jego swiadczyc? Cos w tej umowie musi byc, do czego on sie zobowiazuje

A to akurat proste. Moga to przepuścić przez jego starty w GP na zasadzie promocji miasta poprzez sport na arenie międzynarodowej
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#353 Postautor: boxing » 21 listopada 2025, o 17:22

ezbeg pisze:Senator ma jak widać dużo do powiedzenia wobec radnych ze swojego środowiska. Zgodnie z zasadą, którą pewnie pamięta z czasów młodości i działania w partii tj. Kto nie z Mieciem, tego zmieciem.
No i kto z jego środowiska (w Gorzowie) nie jest za Stalą to niech się nie odzywa

Nic nie wniosę żużlowego, ale to chyba dotyczyło Miecia Wachowskiego od Wałęsy, a nie Miecia Rakowskiego, towarzysza Czerwonego Senatora z PZPR.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

ezbeg
Trener

#354 Postautor: ezbeg » 21 listopada 2025, o 18:00

To ja miałem na myśli innego Mieczysława - Moczara. Z tej samej opcji co Rakowski.

go!
Trener

#355 Postautor: go! » 21 listopada 2025, o 18:19

KrzyczącyK1b1c pisze:Thomsen i Holder mieli w umowach 500k kary za zerwanie.

No tak, sorry, prawda
Tyle, ze jak ktos chce za Ciebie zaplacic to w sumie nie ma znaczenia. Chociaz sam Holder i tak by pewnie Wlokniarza przed spadkiem nie uchronil.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#356 Postautor: boxing » 21 listopada 2025, o 20:34

ezbeg pisze:To ja miałem na myśli innego Mieczysława - Moczara. Z tej samej opcji co Rakowski.

Aż sprawdziłem. Masz rację. Na Moczara jednak za młody jestem a z lekcji historii delikwenta nie pamiętałem.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#357 Postautor: boxing » 21 listopada 2025, o 20:37

go! pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:Thomsen i Holder mieli w umowach 500k kary za zerwanie.

No tak, sorry, prawda
Tyle, ze jak ktos chce za Ciebie zaplacic to w sumie nie ma znaczenia. Chociaz sam Holder i tak by pewnie Wlokniarza przed spadkiem nie uchronil.

Sam nie, ale w pakiecie z Thomsenem któremu tor częstochowski pasuje mogli zmienić układ sił w stosunku do Stali. A "nowy Włókniarz" zdaje się chciał walczyć o ich obu.

ezbeg
Trener

#358 Postautor: ezbeg » 21 listopada 2025, o 22:17

boxing pisze:
ezbeg pisze:To ja miałem na myśli innego Mieczysława - Moczara. Z tej samej opcji co Rakowski.

Aż sprawdziłem. Masz rację. Na Moczara jednak za młody jestem a z lekcji historii delikwenta nie pamiętałem.

To u mnie za dużo krzyżówek haha. Szkoła też już dawno. A za PRLu nie było mnie jeszcze.

Z Jackiem to zobaczymy co będzie. Pójście do Stali jest ruchem delikatnie mówiąc ryzykownym. Bardzo ryzykownym. Może obudzić się z ręką w nocniku. Ale na jesieni się okaże. Gezet zaliczy zjazd finansowy, Stal dostanie nowy kredyt od miasta.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#359 Postautor: Gelo » 22 listopada 2025, o 10:35

Istred chyba zapomina, że Stal playdowny jechała za połowę stawki. Także jakby nie spojrzeć Jack jest ekstremalnym przygłupem. Chęć spieniężenia swoich 5 minut (Krzycącykibic uwaga) - dzìęki Motorowi - odebrała mu resztki rozumu. Argument o niepowtarzaniu błędu o zasiedzeniu jest tak samo idiotyczny jak więcej czasu dla córki.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#360 Postautor: boxing » 22 listopada 2025, o 11:00

Jakby dostał 5 baniek w Lublinie to by został i mówił o zbawiennym wpływie stabilizacji na sportową formę.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#361 Postautor: Kargolo » 22 listopada 2025, o 16:27

boxing pisze:Jakby dostał 5 baniek w Lublinie to by został i mówił o zbawiennym wpływie stabilizacji na sportową formę.

Dokładnie tak.
Każdy wie o co chodzi, tylko sami zawodnicy palą głupa, żeby nie wyjść na pazernych.

Swoją drogą to ciekawe, że Motor wchodząc do Ekstraligi oferował solidne stawki, ale cała czołówka obawiała się podpisać u nas kontrakt, a teraz jak gorzowski bankrut albo chłop który kupił akcje w Falubazie dla zabawy pokazują jakieś kwoty to takiemu Holderowi czy Kuberze oczka się świecą i zapieprzają do nich jak mrówki do cukru :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#362 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 listopada 2025, o 16:47

To chyba jest różnie i faktycznie wymyka się logice. Podobno GKM też płaci bardzo dobre stawki na rynku, a też nie udaje im się wyciągnąć jakiegoś wielkiego kozaka. Dopiero w tym roku podpisali mocnego Drabika, który wiadomo też, że nie jest jakimś ogromnym pewniakiem.

Gelo pisze:Chęć spieniężenia swoich 5 minut (Krzycącykibic uwaga) - dzìęki Motorowi - odebrała mu resztki rozumu.

Żużel to taki sport, w którym większy wpływ na indywidualne wyniki mają tuner i team mechaników niż jakikolwiek klub. Dowodem tego jest chociażby Kacper Woryna, który dzięki Lewickiemu wbił się na taki poziom, którego wcześniej i później nigdy nie osiągnął. Włókniarz nie miał na to żadnego wpływu. Przypominam też, że Jack w sezonie 2024 przez dwa miesiące od lipca do września zdobył tylko jedną dwucyfrówkę (i to na fatalnym Lesznie) w ośmiu meczach i wtedy jakoś klub nie miał znaczenia.

Oczywiście, jeśli jest fatalna atmosfera w zespole, regularne spory i kłótnie, to wpływa to również na postawę zawodników na torze. Natomiast trudno mówić, że Holder akurat Motorowi zawdzięcza sezon życia, skoro w tym samym Motorze jechał totalną kaszanę przez ponad dwa miesiące.

Karamba
Kadrowicz

#363 Postautor: Karamba » 22 listopada 2025, o 18:21

Kargolo pisze:
boxing pisze:Jakby dostał 5 baniek w Lublinie to by został i mówił o zbawiennym wpływie stabilizacji na sportową formę.

Dokładnie tak.
Każdy wie o co chodzi, tylko sami zawodnicy palą głupa, żeby nie wyjść na pazernych.

Swoją drogą to ciekawe, że Motor wchodząc do Ekstraligi oferował solidne stawki, ale cała czołówka obawiała się podpisać u nas kontrakt, a teraz jak gorzowski bankrut albo chłop który kupił akcje w Falubazie dla zabawy pokazują jakieś kwoty to takiemu Holderowi czy Kuberze oczka się świecą i zapieprzają do nich jak mrówki do cukru :)

Niemożliwe Gelo pisał , że Grisza to mega złotów bo to tzw kacap ale, że oni też ? Nie wierze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#364 Postautor: Gelo » 22 listopada 2025, o 22:43

KrzyczącyK1b1c pisze:Żużel to taki sport, w którym większy wpływ na indywidualne wyniki mają tuner i team mechaników niż jakikolwiek klub.

Teza bezdowodowa. W Lublinie nawet Zagar odjechał sezon życia. Zapewne dzięki mechanikom dlatego dzisiaj wzdycha na hasło Motor. Michelsen z pierwszoligowca z Wybrzeża wskoczył na top światowy, Holder przeciętniak wyrzucony z Torunia z jednorazowym wybrykiem w Gorzowie wskoczył na top. Fred zdobył srebrny medal mistrzostwach świata jeżdżąc na furach trzeciego rzutu. Kubera awansował do GP w barwach Motoru. Jest być może obecnie drugim Polakiem. Przez ostatnie 7 lat Motorowi tylko z Jamroga nie udało się zrobić żużlowca. Ale jemu wypadł widelec - taki bohater.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#365 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 listopada 2025, o 23:17

Gelo pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:Żużel to taki sport, w którym większy wpływ na indywidualne wyniki mają tuner i team mechaników niż jakikolwiek klub.

Teza bezdowodowa. W Lublinie nawet Zagar odjechał sezon życia. Zapewne dzięki mechanikom dlatego dzisiaj wzdycha na hasło Motor. Michelsen z pierwszoligowca z Wybrzeża wskoczył na top światowy, Holder przeciętniak wyrzucony z Torunia z jednorazowym wybrykiem w Gorzowie wskoczył na top. Fred zdobył srebrny medal mistrzostwach świata jeżdżąc na furach trzeciego rzutu. Kubera awansował do GP w barwach Motoru. Jest być może obecnie drugim Polakiem. Przez ostatnie 7 lat Motorowi tylko z Jamroga nie udało się zrobić żużlowca. Ale jemu wypadł widelec - taki bohater.

Zagar - wybitny zawodnik jednego toru, wystarczy spojrzeć na jego średnią biegopunktową w Lublinie i na wyjazdach. Jest to przykład zawodnika, któremu wybitnie pasował nasz tor, bo na wyjazdach był totalnie przeciętny. W kolejnym sezonie poprawił średnią wyjazdową. Podczas lubelskiego sezonu dysproporcja większa niż tegoroczny Kurtz. Czyli forma Kurtza to zasługa Sparty?

Michelsen - dostał w Motorze swoją poważną szansę w Ekstralidze i ją wykorzystał. Atmosfera w Częstochowie sprawiła, że nie notował w lidze takich wyników, ale to w barwach Włókniarza był dotąd najbliżej medalu SGP. Wrócił do poukładanego, to wróciły też wyniki w lidze.

Fred - zdobył srebrny i brązowy medal w Lublinie, ale wcześniej w Czewie też zdobył dwa brązowe - zasługa Włókniarza? Nie sądzę.

Domin - Trudno, by Kubera awansował w barwach innego zespołu do SGP, skoro całą karierę seniorską jeździł w Motorze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#366 Postautor: Gelo » 22 listopada 2025, o 23:37

Czyli Motor Lublin to be? Apator to jest to :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#367 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 listopada 2025, o 23:39

Niezłe masz projekcje, skoro widzisz Apatora tam, gdzie nie o nim mowa :)

Nie, Motor Lublin jest najlepszym klubem żużlowym tej dekady i jednym z najlepszych w XXI wieku. Natomiast nie jestem za tym, by stwarzać teorie, które nie bardzo się bronią. Nie odpowiedziałeś mi na żadną z odbitek, co tylko temu dowodzi.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2025, o 23:41 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#368 Postautor: Gelo » 22 listopada 2025, o 23:40

Jesteś toruńskim antylubelskim trollem. Sorry

KrzyczącyK1b1c
Trener

#369 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 listopada 2025, o 23:41

No spoko. Dla Ciebie mogę być lewakiem, trollem, antypolakiem, antylubelski, wrogiem Lubelszczyzny. Nawet to, że masz o mnie złe zdanie akurat mi schlebia :). Widzę, że czekałeś w odpowiedzi na pochwały Torunia z mojej strony. Nie doczekałeś się ich, więc trochę nie siada Ci ta odpowiedź :)
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2025, o 23:43 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#370 Postautor: Gelo » 22 listopada 2025, o 23:43

Współczuję intelektu

KrzyczącyK1b1c
Trener

#371 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 22 listopada 2025, o 23:45

Wzajemnie :)

rumburaquee
Zawodowiec

#372 Postautor: rumburaquee » 23 listopada 2025, o 01:45

Trzeba być ślepym i szukać na siłę argumentów dlaczego to nie zasługa Motoru że przeciętni lub w dołku żużlowcy u nas zaczynają jechać lepiej. Teorie Krzyczącego ? Wystarczy posłuchać co mówi Hampel czy Zagra który nie ma interesu żeby kłamać. Może stawki nie są największe z największych ale spokój, zrozumienie ogólnie atmosfera robi robotę. A to co pokazuje tv to wystarczy posłuchać Cierniaka jak przedstawia tv ich spór z Kowalskim.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#373 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 23 listopada 2025, o 02:20

rumburaquee pisze:Trzeba być ślepym i szukać na siłę argumentów dlaczego to nie zasługa Motoru że przeciętni lub w dołku żużlowcy u nas zaczynają jechać lepiej. Teorie Krzyczącego ? Wystarczy posłuchać co mówi Hampel czy Zagra który nie ma interesu żeby kłamać

Ja tylko przytoczyłem liczby. Proszę spojrzeć na rozjazd Zagara między domowymi, a wyjazdowymi spotkaniami. A u Hampela przecież też wiemy, że było różnie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#374 Postautor: Gelo » 23 listopada 2025, o 08:53

Wszystko fajnie - liczby tez. Liczby mają to do siebie, że jak się ma tezę to i liczby się znajdą. Ale co ma na celu deprecjonowanie Motoru a robienie z Apatora wzorca klubu będąc spod Lublina? Czyżby to bytność SPOD Lublina była decydująca?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#375 Postautor: papi » 23 listopada 2025, o 12:04

No ale Kubera obok drugiego Polaka to nawet dziś nie stoi, sorry Gregory