Stadion
- niespokojny
- Trener
Re: Stadion
A co wy tak tęsknicie już za Holderem, na wyjazdach średnia jak u Woryny. A wiadomo że Woryna dostanie upgrade po transferze. Kurde, tylko że nie lubie gościa. Paradoksalnie najbardziej szkoda było Michelsena. Może człowiek już się przyzwyczaił.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
ja Holdera po prostu lubię. Ale nawet pomijając to, jeśli "czarna lista" Kępy się rozrasta to bez względu kto się na niej znajduje, jest to niepokojące zjawisko
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja przyznam, że Holdera uznawałem od początku za bardzo perspektywicznego gościa i poza irytującym poprzednim sezonem, to pokazywał, że drzemie w nim większy potencjał na wynik niż w Lindgrenie. Teraz jedzie życiówkę i szkoda, że odchodzi. Woryna niestety nie zbliży się do 2.0 uważam.
Zgoda.
papi pisze: jeśli "czarna lista" Kępy się rozrasta to bez względu kto się na niej znajduje, jest to niepokojące zjawisko
Zgoda.
Ostatnio zmieniony 14 września 2025, o 23:43 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby uporządkować pewne sprawy. Oczywiście to wszystko tylko piekarnie:
1) Holder komunikuje, że odchodzi z Motoru. Nie chcę negocjować nowego kontraktu
2) Ponoc stoją za tym jego mechanicy, którzy mają dość jeżdżenia do Lublina. Aczkolwiek ja ten wersji nie słyszałem od mojej piekarni, tylko inni o tym donosili.
3) Vacul był ponoć zastępstwem właśnie za Holdera.
4) jak zaczęły się problemy Stali, to wiadomo, że pojawiły się ploty o Holderze w Motorze. Kępa ponoć nie podjął tematu. Nie wiem, czy Holder jest na czarnej liście, czy może wiedział, że że strony Jacka nie ma chęci, czy może miał już pre-kontrakt z Woryna. Doszły mnie jedynie słuchy, że nie było rozmów na linii Kępa - Holder. Ale powodow nie znam i możemy sobie jedynie spekulować jakie były ku temu przesłanki, więc żeby było jasne. Ja nic nie sugeruje w tym temacie. Zadnych fochow, czarnych list i takich tam
1) Holder komunikuje, że odchodzi z Motoru. Nie chcę negocjować nowego kontraktu
2) Ponoc stoją za tym jego mechanicy, którzy mają dość jeżdżenia do Lublina. Aczkolwiek ja ten wersji nie słyszałem od mojej piekarni, tylko inni o tym donosili.
3) Vacul był ponoć zastępstwem właśnie za Holdera.
4) jak zaczęły się problemy Stali, to wiadomo, że pojawiły się ploty o Holderze w Motorze. Kępa ponoć nie podjął tematu. Nie wiem, czy Holder jest na czarnej liście, czy może wiedział, że że strony Jacka nie ma chęci, czy może miał już pre-kontrakt z Woryna. Doszły mnie jedynie słuchy, że nie było rozmów na linii Kępa - Holder. Ale powodow nie znam i możemy sobie jedynie spekulować jakie były ku temu przesłanki, więc żeby było jasne. Ja nic nie sugeruje w tym temacie. Zadnych fochow, czarnych list i takich tam
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja ze swojej strony powiem, że moja piekarnia mi doniosła o tym, że po domowym meczu z Apatorem na początku czerwca bodajże padła ostateczna propozycja dla Jacka ze strony klubu. Po tym meczu Holder miał po raz ostatni wysłuchać oferty Kuby, którą odrzucił. Później nie mam pojęcia czy była szansa na kontakt.
Flagg pisze:Nie było opcji Holdera w Motorze na 2026.
W pewnym momencie (po dogadaniu u nas 2 zawodników) już nie było, to logiczne. Ale wcześniej - nie wiem skąd takie przekonanie u Ciebie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
rumburaquee
- Zawodowiec
No a jak Jakub miałby to zrobić? Holder i Kubera mówią że definitywnie odchodzą, klepie Vacula i Worynę i nagle volta bo Jackowi Gorzów się oddala? Trochę nie w stylu Kępy, dla którego słowo to słowo. Trochę sami zawodnicy są sobie winni, podpisywać kontrakt na następny sezon jak jeszcze " stary" się nie rozpoczął.
Cooper pisze:No podałem przecież wyżej przykłady, można było przebić kilka tematów i ściągnąć kogoś lepszego za Woryne. Można było też wyjąć dobrego juniora, co przytoczył Flagg. Może można było przebijać Holdera żeby się jeszcze jeden sezon „przemęczył”.
Jakoś po pojawieniu się głośniejszych plotek o Worynie trudno było czytać na forum „Kępa wyciągnął maksa”.
Maksa nie wyciagnal, ale te dzisiejsze "maxy" to w kwietniu 2026 nie gwarantuja nic. Moze oprocz juniorow, ci naturalna droga, powinni sie rozwijac.
Zreszta, prawem serii, Kepa nie wyciaga maxow, a tylko robi maxy z tych co wyciagnal :)
Ostatnio zmieniony 15 września 2025, o 13:33 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
rumburaquee pisze:Trochę nie w stylu Kępy, dla którego słowo to słowo.
To akurat bzdura :D Miesiąc z Jamrogiem coś o tym wiedzą XD
Cooper pisze:Flagg pisze:Nie było opcji Holdera w Motorze na 2026.
W pewnym momencie (po dogadaniu u nas 2 zawodników) już nie było, to logiczne. Ale wcześniej - nie wiem skąd takie przekonanie u Ciebie.
Może nie przekonanie, ale po prostu łącząc kropki można dojść do takiej tezy.
Podpisanie Vacula już przed sezonem świadczy o tym, że klub już wtedy był przygotowany na odejście jednego zawodnika. Albo Holdera albo Kubery. I zareagował na to odpowiedni wcześniej.
O Klepnietym Vaculi usłyszalem jak drużyna była na treningach w Gorican przed sezonem. I wtedy też usłyszałem, że to zastępstwo za Holdera, który poinformowal klub, że po sezonie odchodzi.
Być może po decyzji Dominika, Kuba próbował jeszcze rozmów z Jackiem, ale jak widać nic nie wskórał.
Dlatego wychodzę z założenia, że temat Holdera w Motorze 2026 realnie nie istniał.
Z drugiej strony mamy trochę sprzecznych informacji o Domenie. Bo jedni donoszą, że Kubera też wcześniej poinformował klub, że odchodzi, inni pisali, że miał być ogłaszany na konferencji że Zmarzlikiem, a jeszcze inni, że już przy podpisie na 2025 zakomunikował, że to jego ostatni sezon przy Z5. Jak było, pewnie prędko się nie dowiemy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Natomiast 17 kwietnia został ogłoszony Totalizator Sportowy sponsorem indywidualnym Kubery (dogadane pewnie na przełomie marca/kwietnia albo jeszcze wcześniej).Z tą deklaracją Kubery jeszcze przy podpisie na 2025 nie klei mi się znalezienie mu dodatkowego sponsora przez Kępę. Po co miałby to robić, jak nie po to, by nakłonić go na podpis?
Ponadto Vacul został dogadany wg. doniesień medialnych jeszcze w październiku 2024: https://sport.interia.pl/zuzel/news-sen ... Id,7843628 i to by mogło oznaczać, że faktycznie jeden z dwójki Holder/Kubera już wtedy zakomunikował Kubie odejście. Być może był to własnie Holder, jak pisze @Flagg, że to za niego miał przyjść Vacul, a sprawa Kubery rozwinęła się bardzo dynamicznie.
Ponadto Vacul został dogadany wg. doniesień medialnych jeszcze w październiku 2024: https://sport.interia.pl/zuzel/news-sen ... Id,7843628 i to by mogło oznaczać, że faktycznie jeden z dwójki Holder/Kubera już wtedy zakomunikował Kubie odejście. Być może był to własnie Holder, jak pisze @Flagg, że to za niego miał przyjść Vacul, a sprawa Kubery rozwinęła się bardzo dynamicznie.
No dokladnie, a jesli za Holdera szukano obcokrajowca, to za Kubere juz nie bardzo. Moze stad ten Woryna, ktory notabene mi nie przeszkadza w skladzie. Moge sie pomylic, ale daje na ta pomylke margines zaledwie.
No Vacul był za JHoldera, wszystko przygotowane odpowiednio wcześniej. Potem numer wywinął pan co nie przywozi zera.
Cooper pisze:No Vacul był za JHoldera, wszystko przygotowane odpowiednio wcześniej. Potem numer wywinął pan co nie przywozi zera.
Otóz to.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Czyli to potwierdza, że nie było tematu Holdera na 2026 w realnym stopniu.
I nie za bardzo rozumiem, dlaczego miałby trafić na czarną listę jak to co niektórzy tutaj twierdzą.
Odrzucasz druga, ostatnia, oferte Kepy - jestes na czarnej liscie. Negocjacji nie bedzie :D
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Haron90 pisze:I nie za bardzo rozumiem, dlaczego miałby trafić na czarną listę jak to co niektórzy tutaj twierdzą.
Nikt tutaj tego nie twierdził, przynajmniej ja nie widziałem takiego twierdzenia.
KrzyczącyK1b1c pisze:Czyli to potwierdza, że nie było tematu Holdera na 2026 w realnym stopniu.
Teoretycznie sytuacja się trochę zmieniła jak Kubera wywinął numer i zrobił się problem, może w innych okolicznościach Kępa byłby bardziej skłonny zagrać va bank z Holderem. Tylko o to mi chodziło.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko, że mając wówczas Vacula podpisanego i niepewną sytuacją z Przyjemskim, pewnie w grę wchodził bardziej Polak.
Na naprawdę problem będzie dopiero za rok, jak Ciernizk skończy U-24.
No chyba, że Polonia znów nie awansuje/spadnie z Eligi i wróci temat Przyjemskiego... Bo innych kandydatów za bardzo nie ma.
No chyba, że Polonia znów nie awansuje/spadnie z Eligi i wróci temat Przyjemskiego... Bo innych kandydatów za bardzo nie ma.
KrzyczącyK1b1c pisze:Tylko, że mając wówczas Vacula podpisanego i niepewną sytuacją z Przyjemskim, pewnie w grę wchodził bardziej Polak.
Tak to prawda, no ale z Przyjemskim też nie było nic pewne na początku sezonu.
dannie pisze:https://www.facebook.com/GKSHokej/videos/1656148465053570/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Cóż, promo na Z5 wyglądałoby zupełnie inaczej ...