Ekstraliga 2025
Re: Ekstraliga 2025
Już dajcie spokój z tym sezonem na straty.
Jęczycie jak dzieci, którym zabrano cukierka.
Motor walczy o złoto. Sezon na straty to będzie jak kiedyś Motor zostanie bez szans na playoff.
Jęczycie jak dzieci, którym zabrano cukierka.
Motor walczy o złoto. Sezon na straty to będzie jak kiedyś Motor zostanie bez szans na playoff.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W lipcu 2022 roku też był "sezon na straty", a we wrześniu nikt już o tym nie pamiętał ;)
Trzeba się po prostu oswoić z tym, że Motor co 2-3 lata będzie przechodzić mała rewolucję kadrową. Ma to też swoje plusy, bo będzie przynajmniej ta nutka niepewności i ciekawość o nowe nazwiska. W tym roku jedziemy bez zmian i widać to choćby na forum, gdzie zainteresowanie meczami jest niemal zerowe, a najwieksza aktywność jest w trakcie...spotkań innych druzyn :)
Trzeba się po prostu oswoić z tym, że Motor co 2-3 lata będzie przechodzić mała rewolucję kadrową. Ma to też swoje plusy, bo będzie przynajmniej ta nutka niepewności i ciekawość o nowe nazwiska. W tym roku jedziemy bez zmian i widać to choćby na forum, gdzie zainteresowanie meczami jest niemal zerowe, a najwieksza aktywność jest w trakcie...spotkań innych druzyn :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Sezon na straty to może nie, ale atmosfera na pewno się zmieni i trudno się ludziom dziwić.
MM był pierwszy ( Drabika nie liczę) i pojedynczy przypadek, że ucieka od nas ktoś, kogo przez kilka lat oklaskiwaliśmy.
Każdy pierwszy raz jest trudny. Tym bardziej gdy dotyczy pojedynczego człowieka, ale to co się teraz rozgrywa to wygląda jak bunt na pokładzie.
Ciężkie czasy nadchodzą. Nasze, kibiców, ale co ma powiedzieć prezes ?
Parafrazując tekst ballady A.Waligórskiego „ cysorz to ma klawe życie” , myślę sobie, źe prezes nie ma łatwo.
Ma o czym myśleć.
I przy okazji gorzowski senator może stanąć wreszcie na nogach i zająć się własnym podwórkiem.
MM był pierwszy ( Drabika nie liczę) i pojedynczy przypadek, że ucieka od nas ktoś, kogo przez kilka lat oklaskiwaliśmy.
Każdy pierwszy raz jest trudny. Tym bardziej gdy dotyczy pojedynczego człowieka, ale to co się teraz rozgrywa to wygląda jak bunt na pokładzie.
Ciężkie czasy nadchodzą. Nasze, kibiców, ale co ma powiedzieć prezes ?
Parafrazując tekst ballady A.Waligórskiego „ cysorz to ma klawe życie” , myślę sobie, źe prezes nie ma łatwo.
Ma o czym myśleć.
I przy okazji gorzowski senator może stanąć wreszcie na nogach i zająć się własnym podwórkiem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:nie dawałem się nabrać na serduszkowanie i słodkopierdzące słówka. To kompletnie bez sensu, bo oni odzierają kibiców z pozytywnych emocji i przyzwyczajeń. Bez nadmiernego kombatanctwa - dla ludzi wychowanych na żużlu gdzie druzyna jechała na mecz jednym Autosanem , miała jednego mechanika i zawodnicy jezdzili w klubie po 20 lat to podwójny cios. Może czas zacząć traktować ich tak jak oni traktują nas.
Przecież dałeś. Po info o odejściu Dominika triumfalnie ogłosiłeś, że sezon się dla Ciebie skończył, nie zważając na klub walczący o 4. mistrzostwo :)
- Łoptymista
- Trener
Torsen pisze:Do września, czy tam października, o punkty dla Motoru będą walczyć osoby, o których wiemy, że nie chcą w nim być. Trudno to ogarnąć w taki sposób, aby nadal się tym pasjonować.
Miło wiedzieć, że są osoby, którym też to zgrzyta i trzeszczy.
Jak dowiedziałem się o odejściu DK to mój zapał i zainteresowanie tym sezonem poleciał na pysk
Na szczęście on ma jeszcze kilkanascie faktur do wystawienia, więc zapału nie powinno zabraknąć ;)
- Łoptymista
- Trener
kdsz pisze:Nikt dożywotniej lojalki nie podpisywał i wcześniej czy później każdy z zawodników zmieni kiedyś klub, a wy tu jęczycie jak stare baby. Przeżyłem zespół z Michelsenem, Lampartem, Zagarem i ruskim dopingowiczem, to przeżyję też ekipę bez Kubery oraz (kiedyś) bez Cierniaka i Lindgrena.
Jedyną osobą, której nie da się zastąpić, jest Jakub Kępa.
Ale tu trochę nie o to chodzi.
Pierwsza sprawa, że ludzie po ludzku przywiązują się do zawodnika i niektórych naprawdę się lubi, nie tylko za to jakie punkty robią, ale też ogólne wrazenia. A po drugi to co złego, że ludzie chcą wyrazić ich smutek, żal, rozgoryczenie tym co odpierdolił pan Kubera. I nie chodzi tylko sam fakt odejścia, ale sam styl i okoliczności.
Niech każdy kibicuje tak jak chce. Łącznie z otwieraniem sobie on-linowych żył i ogłaszaniem końca sezonu już w maju. Dziwi mnie tylko, że ludzie, z zasady kierujący się własnym interesem, od innych oczekują ultra lojalności. Bo co takiego niezwykłego odwalił ten Kubera, bo nie kojarzę? Chodzi o zapewnienia zawodnika, że nie prowadzi rozmów z innym klubem? Czyli udzielił odpowiedzi zgodnej z debilny regulaminem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Chodzi o ten wywiad z kwietnia o którym wcześniej pisał Flagg bo teraz to zaczęło wyglądać jak zwykłe podbijanie stawki. Rysuje się obraz Mikuś 2.0 i to jest niefajne jednak.
- Łoptymista
- Trener
Ale po co te nerwy? ;)
Pan Kubera raczył powiedzieć pod koniec kwietnia choćby to "Trudno powiedzieć, co musiałoby się stać, bym zmienił Motor Lublin. Przyznam się, że do tej pory nie zastanawiałem się nad zmianą klubu" Wszystko kiedy był już dogadany w Falubazie. Mało?
Do tego dochodzą inne "kłamstewka", o których mówią piekarnie związane ze sponsorami.
Jednym takie akcje przeszkadzają, innym, jak widać nie.
Pan Kubera raczył powiedzieć pod koniec kwietnia choćby to "Trudno powiedzieć, co musiałoby się stać, bym zmienił Motor Lublin. Przyznam się, że do tej pory nie zastanawiałem się nad zmianą klubu" Wszystko kiedy był już dogadany w Falubazie. Mało?
Do tego dochodzą inne "kłamstewka", o których mówią piekarnie związane ze sponsorami.
Jednym takie akcje przeszkadzają, innym, jak widać nie.
No jak taki z niego kłamczuszek, to, parafrazując słowa pewnego historyka, "Kubera nie ma moralnych kwalifikacji do reprezentowania Motoru". I bardzo dobrze, że odchodzi, c'nie?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ale lament ;) Dajcie Dominikowi zostac Motomysza!
- tezetomaniak
- Trener
To może niech Jaworskiego puszczają za Kuberę? 
A mnie doszły takie informacje (nie wiem na ile pewne, ale w każdej plotce jest ziarnko prawdy). Wszystko było ustalone przed sezonem. Nawet nie było tematu przedłużenia kontraktu w Motorze. Nie było rozmów. Pojawił się DK z informacją, że jest dogadany w innym klubie. No i nawet jakby nasi przebili ofertę Falubazu, to Bieńkowski dałby jeszcze więcej.
Ale to takie tylko zasłyszane "od kogoś, kto zna kogoś który z kolei zna jeszcze kogoś".
Ale to takie tylko zasłyszane "od kogoś, kto zna kogoś który z kolei zna jeszcze kogoś".
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko to się troszkę nie zgadza z indywidualnym sponsorem Lotto. Kubera go otrzymał już w tym roku, wszystko miało być dopięte w lutym/marcu, a spójrzmy, że jednocześnie Lotto jest sponsorem Motoru. To wygląda jak transakcja wiązana, do której rękę przyłożył klub.
Dlatego to co napisałem jest tylko "zaslyszane". Dzielę to przez cztery.
KrzyczącyK1b1c pisze:Tylko to się troszkę nie zgadza z indywidualnym sponsorem Lotto. Kubera go otrzymał już w tym roku, wszystko miało być dopięte w lutym/marcu, a spójrzmy, że jednocześnie Lotto jest sponsorem Motoru. To wygląda jak transakcja wiązana, do której rękę przyłożył klub.
Chyba, ze to jednak kolektura w Zielonej Gorze :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
ezbeg pisze:Dlatego to co napisałem jest tylko "zaslyszane". Dzielę to przez cztery.
https://youtu.be/BRSX30QBG_U?si=k0tByAjywjW_PRbW
Może to rap a nie jakaś klasyka, klasyków ale pasuje jak ulał.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dokładnie tak :) Teorii wiele, ale jak było to wie tylko Kępa i Kubera.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Na moje z tym Lotto są dwie możliwe opcje:
1. Kępa załatwił Lotto Kuberze po to, by go zachęcić do podpisania umowy na kolejne 2 lata na konferencji razem z BZ (jak wiemy, nie wyszło)
2. Kępa znów na gębę w ramach tzw. Gentlemen's agreement dogadał się z Kuberą, że ten otrzyma indywidualnego sponsora, a Kubera odwdzięczy się przedłużeniem. Ten jednak wybrał ZG.
Ja słyszałem, że Lotto u Kubery praktycznie daje gwarancję pozostania w klubie i moje źródło było praktycznie pewne, że deal dobity, jak ogłoszono deala z Lotto.
Gdyby sprawdziła się druga opcja, to drzwi Kubery są zamknięte na 100% u Kępy.
1. Kępa załatwił Lotto Kuberze po to, by go zachęcić do podpisania umowy na kolejne 2 lata na konferencji razem z BZ (jak wiemy, nie wyszło)
2. Kępa znów na gębę w ramach tzw. Gentlemen's agreement dogadał się z Kuberą, że ten otrzyma indywidualnego sponsora, a Kubera odwdzięczy się przedłużeniem. Ten jednak wybrał ZG.
Ja słyszałem, że Lotto u Kubery praktycznie daje gwarancję pozostania w klubie i moje źródło było praktycznie pewne, że deal dobity, jak ogłoszono deala z Lotto.
Gdyby sprawdziła się druga opcja, to drzwi Kubery są zamknięte na 100% u Kępy.
Teorii i plotek bedzie teraz mnóstwo. Myślę, że gdy już temat oficjalnie wypłynie to łatwo będzie zauważyć jakie są stosunki między oboma Panami. Do tego czasu możemy sobie spekulować do woli, ale do niczego konkretnego nie dojdziemy :)
A skoro Dominik odchodzi z własnej woli, to raczej do powrotu do Motoru śpieszyć mu się specjalnie nie będzie
A skoro Dominik odchodzi z własnej woli, to raczej do powrotu do Motoru śpieszyć mu się specjalnie nie będzie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Możliwe, że podczas któregoś z Kolegium albo studia w C+ chlapnie coś jeszcze Dryła, a to można uznawać za pewne źródło informacji. Nasz mecz jest w niedzielę, więc to pewnie będzie poruszane w studiu C+.
Mówcie co chcecie, ale plotki o braku jakichkolwiek negocjacji z Motorem są policzkiem dla klubu. Zwłaszcza po tym jaką opiekę Domin dostał po złamaniu kręgosłupa. Ja rozumiem, że można wybrać inną ofertę, ale żeby nie chcieć nawet kurtuazyjnie porozmawiać o kontrakcie?
Akurat do plotek, które sam przedstawiłem to podchodzę sam z dystansem. W głuchy telefon bawią się nie tylko dzieci.
Ghost pisze:Mówcie co chcecie, ale plotki o braku jakichkolwiek negocjacji z Motorem są policzkiem dla klubu. Zwłaszcza po tym jaką opiekę Domin dostał po złamaniu kręgosłupa. Ja rozumiem, że można wybrać inną ofertę, ale żeby nie chcieć nawet kurtuazyjnie porozmawiać o kontrakcie?
Nie wyciągajmy karty wdzięczności. Ile lat Kubera ma ten niby dług spłacac? 2 lata? 5? Do końca kariery? Poza tym, nie wiemy jak było. Może faktycznie Dominik po prostu poszedł do Kuby przed sezonem i powiedział pass. Po co miałby w tej sytuacji wysłuchiwać oferty, której i tak by nie zaakceptował.