Bartek Bańbor
Re: Bartek Bańbor
Znakomity chłopak. Wielkie gratulacje
Bartek zrobił niespodziankę. Stawiałem na Przyjemskiego, Palucha i Łobodzińskiego na swoim torze. A tu proszę - Bartek pocisnął wszystkich, gdyby nie przerwany bieg gdzie prowadził po 3 okrążeniach - zwycięstwo byłoby bardziej okazałe. BRAWO Bartek!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Wielkie gratulacje. Niestety nie ogladalem ale budzic sie rano i czytac takie newsy to czysta przyjemnosc :)
Bartek idzie na najbardziej utytułowanego juniora ;) ktoś kojarzy czy jakiś zawodnik, na tym etapie kariery, notował takie wyniki indywidualne?
istred pisze:Bartek idzie na najbardziej utytułowanego juniora ;) ktoś kojarzy czy jakiś zawodnik, na tym etapie kariery, notował takie wyniki indywidualne?
Rafał Okoniewski.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
A jednak pojedzie w SGP2
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11275 ... owanych-je
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11275 ... owanych-je
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Powinien dostać Paluch. No nie może być tak.
A zupełnie serio. Gratulacje. Błąd ludzki wykluczył go z batalii o medale, a jednak los się uśmiechnął. Niech walczy o jak najwięcej. Teraz nauka, ale za rok kto wie ;)
A zupełnie serio. Gratulacje. Błąd ludzki wykluczył go z batalii o medale, a jednak los się uśmiechnął. Niech walczy o jak najwięcej. Teraz nauka, ale za rok kto wie ;)
Świetna wiadomość. Wiadomo, że jest bardzo mlody, ale taka stracona szansa mogłaby mu siedzieć w glowie. A tak, sprawdzi się wśród najlepszych juniorów, raczej bez presji.
Trochę dziwne, że nie dali Amerykanom skoro coś się u nich dzieje pozytywnego
Trochę dziwne, że nie dali Amerykanom skoro coś się u nich dzieje pozytywnego
Dla Bartka wiadomość znakomita, ale dziwne te dzikie karty. Gdzie Bloedorn, Rew?
3 dzikie karty dla dwóch nacji, które już miały po 3 zawodników w stawce finałowej?
3 dzikie karty dla dwóch nacji, które już miały po 3 zawodników w stawce finałowej?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W ogóle dla mnie szok, że DK powędrowały do Duńczyków i Polaka, bo reprezentantów tych dwóch państw było w stawce najwięcej po eliminacjach.
Nie będzie Kangurów, szczerze mówiąc byłem pewien, że Rew już nie jest juniorem.
Nie będzie Kangurów, szczerze mówiąc byłem pewien, że Rew już nie jest juniorem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Poszły dla wszystkich z 5 miejsc w kwalifikacjach. Nie będzie Dania i Polska przepraszać, że najlepiej szkoli obecnie 

Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Bloedern nie pojechał kwalifikacji, bo miał SEC w tym terminie
Rew nie załapał się do TOP3 krajowych eliminacji, które odbywają się w jakimś pokracznym terminie.
IMO FIM spokojnie mógł tej dwójce dać DK.
Rew nie załapał się do TOP3 krajowych eliminacji, które odbywają się w jakimś pokracznym terminie.
IMO FIM spokojnie mógł tej dwójce dać DK.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
4 seniorów w GP, 2 juniorów w IMSJ. Mógł się Cierniak o SEC postarać, byśmy wszystkich podstawowych zawodników mieli w cyklach międzynarodowych
Ledwie rok temu miał jechac DMPJoty i U24 i walczyć o skład. Kto by powiedział wtedy, że niecałe 1,5 roku później chłopak będzie miał wicemistrzostwo Polski juniorów, srebrny kask i drugie miejsce w rundzie mistrzostw ŚWIATA juniorów? BRAWO BARTEK !!!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Piccolo dostanie :)
To nieładnie zabrzmi, ale chyba powinniśmy dziękować za tę zeszłoroczną kontuzję Grzelaka.
Chyba Dominika :)
Wczoraj w quizie magazynu żużlowego Eleven było pytanie o juniorów, którzy - mając odjechanych co najmniej pięć meczów - zrobili w tym sezonie średnią powyżej 1,0. Trochę zaskoczyło mnie, że nie ma w tym gronie Bańbora (0,974). Na dziś zajmuje on 48. miejsce na wszystkich 53 sklasyfikowanych zawodników (za nim Lewandowski, Kowolik, Mencel, Kupiec i Pludra). Wiadomo, że jest jeszcze młody, a statystyka to nie wszystko, ale póki co to nie jest to jakiś arcysezon Bartosza jeśli chodzi o występy ekstraligowe. Zdecydowanie lepiej jest w zawodach indywidualnych i w u-24, gdzie na 60 zawodników zajmuje 6. miejsce ze średnią 2,297.
Z drugiej strony - jeśli porównać to do ubiegłorocznej średniej np. Grzelaka (czyli do pewnego momentu naszego drugiego juniora) to miał on w zeszłym sezonie średnią 0,674, więc jest progres punktowy na tej pozycji. Natomiast sam Bańbor w całym ubiegłym sezonie zrobił średnią na poziomie 0,951 czyli w zasadzie porównywalnie do obecnego sezonu (pojechał w 41 biegach przy 43 Grzelaka). Jestem ciekaw jak Bartosz poradzi sobie - w przypadku odejścia Przyjemskiego - jako lider formacji juniorskiej w przyszłym sezonie. A kto wie - jak zauważył mój kolega - może to nie Bańbor będzie jej liderem? :)
Z drugiej strony - jeśli porównać to do ubiegłorocznej średniej np. Grzelaka (czyli do pewnego momentu naszego drugiego juniora) to miał on w zeszłym sezonie średnią 0,674, więc jest progres punktowy na tej pozycji. Natomiast sam Bańbor w całym ubiegłym sezonie zrobił średnią na poziomie 0,951 czyli w zasadzie porównywalnie do obecnego sezonu (pojechał w 41 biegach przy 43 Grzelaka). Jestem ciekaw jak Bartosz poradzi sobie - w przypadku odejścia Przyjemskiego - jako lider formacji juniorskiej w przyszłym sezonie. A kto wie - jak zauważył mój kolega - może to nie Bańbor będzie jej liderem? :)
To jest czysta matematyka. Generalnie gdyby Bańbor miał słabego partnera w biegu juniorskim, to wyprzedzenie jednego z rywali oznaczałoby zdobycie 2 punktów. Ale Bartek jeździ z Przyjemskim, więc wyprzedzenie jednego rywala oznacza 1 punkt. Mimo tych "przeciwności losu" Bańbor ma zbliżoną średnią do innych młodzieżowców, w tym bardzo chwalonych Stojanowskiego i Hurysza.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
No statystyka tez ma to do siebie, ze trzeba umieć ją czytać.
Prosty przykład.
Masz zawodnika, który kończy mecz z dorobkiem 10 pkt (2,2,2,2,2). Wszystkie jego bieg skończyły się wynikami 2-4 dla rywala
I masz zawodnika, który kończy mecz z dorobkiem 5 pkt (1,1,1,1,1). Wszystkie jego bieg kończyły się zwycięstwami 4-2
Jeden ma średnią 2.0. Drugi 1.0
Który się bardziej przysłużył drużynie? :)
Prosty przykład.
Masz zawodnika, który kończy mecz z dorobkiem 10 pkt (2,2,2,2,2). Wszystkie jego bieg skończyły się wynikami 2-4 dla rywala
I masz zawodnika, który kończy mecz z dorobkiem 5 pkt (1,1,1,1,1). Wszystkie jego bieg kończyły się zwycięstwami 4-2
Jeden ma średnią 2.0. Drugi 1.0
Który się bardziej przysłużył drużynie? :)
W czwartych biegach o zazwyczaj nie za mocnej obsadzie jezdzi Przyjemski wiec Banbor troche ma pod gorke z robieniem sredniej ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
W 12 też orły nie jeżdżą ;)
Jesli ktos ma czas to moze to dokładnie przeanalizowac, ja na podstawie "odczuc" pisalem :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?