Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Mi się w pierwszym materiale Musiała nie podobały oczywiste podjazdy pod Motor i na końcu dodawanie coś w stylu "ale ja nikogo palcem nie wskazuje". Z jednej strony oskarża, ale z drugiej jest obsrany przed ewentualnym pozwem, taki z niego bohater. Jego materiał jakby skrojony pod obecny trend "Motor zły, we wszystkim macza palce", żeby tylko się przypodobać i zwiększyć zasięgi kontrowersyjnym materiałem. Jeszcze rok, dwa i dojdzie do poziomu osrafińskiego.
Ale niestety trzeba przyznać, że od momentu awansu Motoru do Eligi, jest na równi pochyłej. Ciężko bronić jego charakter gdy siedzi jak pies ze skulonym ogonem podczas magazynu C+, i jeszcze gdy się człowiekowi przypomni jego nieudany bojkot meczy z ruskimi. Ogólnie bardzo słabo to wygląda i powinien się powstrzymywać przed zarzucaniem komukolwiek, że się ośmiesza, bo niestety jest jedyną osobą która to robi w tym momencie.
Ale niestety trzeba przyznać, że od momentu awansu Motoru do Eligi, jest na równi pochyłej. Ciężko bronić jego charakter gdy siedzi jak pies ze skulonym ogonem podczas magazynu C+, i jeszcze gdy się człowiekowi przypomni jego nieudany bojkot meczy z ruskimi. Ogólnie bardzo słabo to wygląda i powinien się powstrzymywać przed zarzucaniem komukolwiek, że się ośmiesza, bo niestety jest jedyną osobą która to robi w tym momencie.
- niespokojny
- Trener
Nie wiedziałem, że Tomek Dryła ma taki autorytet wśród władz PZMotu i FIMu, że wystarczy impulsywny, histeryczny list żeby doprowadzić do zbanowania Rosjan. Dla mnie to jest dziecinada i typowy bait dla nastoletnich pelikanów. Jak tak dalej pójdzie to panowie się spotkają we freak fightach za grubą kasę, a gawiedź będzie się tym emocjonować i za to płacić.
Fakt, że Dryła dostał nauczkę żeby nie wygłaszać absolutnych poglądów i stwierdzeń, bo później wychodzi się na człowieka którego słowo jest niewiele warte. Analiza Musiała trafna, nie wiem czy coś zmieni w naszym życiu, ale miał prawo punktować kolegę z konkurencji. Jednak wjazdy na L4 to dla mnie już trochę za daleko. Już był taki typ, minister zdrowia który próbował udowodnić że jego jest na wierzchu publikując recepty wystawione przez lekarza, jak się okazało na siebie samego, a co za tym idzie ujawniając jego problemy z zdrowiem psychicznym.
Fakt, że Dryła dostał nauczkę żeby nie wygłaszać absolutnych poglądów i stwierdzeń, bo później wychodzi się na człowieka którego słowo jest niewiele warte. Analiza Musiała trafna, nie wiem czy coś zmieni w naszym życiu, ale miał prawo punktować kolegę z konkurencji. Jednak wjazdy na L4 to dla mnie już trochę za daleko. Już był taki typ, minister zdrowia który próbował udowodnić że jego jest na wierzchu publikując recepty wystawione przez lekarza, jak się okazało na siebie samego, a co za tym idzie ujawniając jego problemy z zdrowiem psychicznym.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Dla FIMu żużel jest najważniejszy. Co tam Moto GP czy Motocross 
Tymczasem nawet Duńczycy mają chyba dość księżniczki Madsena 
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-sponsor ... 8GDpLnExFU
Haron90 pisze:Tymczasem nawet Duńczycy mają chyba dość księżniczki Madsena
Nie tyle Duńczycy, co sponsor reprezentacji, z której Madsen zrezygnował. Co jest chyba dość logiczne ;) (w sensie, ze sponsor kadry go nie popiera, a nie ze Madsen zrezygnował :))
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Haron90 pisze:Tymczasem nawet Duńczycy mają chyba dość księżniczki Madsena
Nie tyle Duńczycy, co sponsor reprezentacji, z której Madsen zrezygnował. Co jest chyba dość logiczne ;) (w sensie, ze sponsor kadry go nie popiera, a nie ze Madsen zrezygnował :))
Sponsor wspomniał też o duńskiej federacji i Nickim, stąd moja teza.
No skoro rezygnuje z kadry, to raczej z akceptacją federacji i trenera się to nie spotka ;) Pomijając nawet debilność roszczeń Madsena względem prywatnej firmy xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ok - właśnie obejrzałem nowy film Musiała - wiem o co chodzi. Pocisnął ostro :) Trochę racji ma w tym, że Dryła ma tendencje do wykraczania przed szereg ze swojej roli. Jasne - wie więcej zna więcej ludzi w środowisku - ale jest tylko komentatorem. I dlatego właśnie nie róbmy z niego czynnika który zadecydował o decyzji Sikory. Sikora mógł go zapytać o zdanie - ale skoro jak twierdzi Musiał - on nie lubi Rosjan to Dryła nie miał tu nic do gadania i decyzja byłaby jaka była. Nie zgadzam się też z sugestią, że za wszystkim stoi Kępa. To nie jest tak, że Kępa najpierw postąpił szlachetnie dając kopniaka Griszy a potem przemyślał sprawę i wymyślił intrygę jak osłabić innych. Chociażby z tego powodu, że z chwilą gdy Kępa podziękował Griszy nikt nie wiedział jaka będzie decyzja odnośnie pozostałych Rosjan. Jedyne co Kępa wiedział w tamtym momencie to, że osłabia drużynę ale musi tak postąpić, bo zachowanie zawodnika jest nieakceptowalne. Postąpił honorowo. To, że wykorzystał instrumentalnie Dryłę do wdrożenia planu osłabienia innych włożyłbym między bajki.
To jest właśnie to, co mnie irytuje w pierwszym materiale Musiała. Bo o ile krytyka Sikory jest całkiem logiczna i konstruktywna, to do zarzutów w stronę Kępy powinien włożyć foliową czapeczkę.
Znowu jakieś pierogi "ukraińskie"?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Haron90 pisze:To jest właśnie to, co mnie irytuje w pierwszym materiale Musiała. Bo o ile krytyka Sikory jest całkiem logiczna i konstruktywna, to do zarzutów w stronę Kępy powinien włożyć foliową czapeczkę.
Mnie tam irytuje w sumie sporo. 50min pieprzenia o tym samym w kolo. Nie twierdze, ze nie ma racji, ale ilez mozna to walkowac? Do tego ten wywod, ze to Kepa wyslal Dryle ten filmik...
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Kim Dryła i Kępa są ze jedno no dwa ich pierdnięcia zawieszają ruskich nie tylko w żużlu ale całym sporcie motorowym. Musiał szuka sensacji żeby zaistnieć i tyle.
- tezetomaniak
- Trener
Czekam na biografie Hampela czy Kubery, w której opiszą dokładnie co stało się na obozie w Hiszpanii ;)
rumburaquee pisze:Kim Dryła i Kępa są ze jedno no dwa ich pierdnięcia zawieszają ruskich nie tylko w żużlu ale całym sporcie motorowym. Musiał szuka sensacji żeby zaistnieć i tyle.
Myślę, że Musiał nie musi szukać sensacji, żeby zaistnieć. Już nie przesadzajmy. Jest zwolennikiem powrotu Rosjan do SGP, ma jakieś zasięgi i z nich korzysta. Jego filmiki akurat mają w sobie bardzo dużo merytoryki. Oczywiście, numer z "jeden prezes" i "ale nikogo nie oskarżam" był po prostu słaby i faktycznie nastawiony na sensację i wbrew całej tej merytoryce i faktom, które przedstawia. Inna sprawa, że wydźwięk tego materiału, przynajmniej w SM, był dość blady. Środowisko żużlowe TT praktycznie nie podłapało tematu. Wrócił na tapetę tylko i wyłącznie przez Dryłę i jego durna wypowiedz w kolegium. A Musiał tylko na to czekał. Sam fakt, że ten filmik pojawił się raptem kilkanaście godzin po wypowiedzi Dryły wskazuje, że materiał był właściwie gotowy, Musiał jedynie czekał na właściwy moment, żeby odpalić działa. A że strzelił kilka razy celnie? Tym gorzej dla Tomka :)
Trochę racji ma w tym, że Dryła ma tendencje do wykraczania przed szereg ze swojej roli. Jasne - wie więcej zna więcej ludzi w środowisku - ale jest tylko komentatorem
I tak, i nie. To samo można przecież powiedzieć o Musiale. Jest tylko komentatorem, a zaczyna wykraczać poza tą rolę również poprzez swoją działalność na YT.
Dryła nie jest tylko komentatorem (Musiał też nie). Obaj są dziennikarzami i wykorzystują swoją prace i funkcję przy tej dyscyplinie, do prezentowania swojego zdania. Przecież Dryła poza komentowaniem spotkań realizuje masę innych projektów. Natomiast ten list otwarty był IMO zupełnie niepotrzebny, tak samo jak zmanipulowany materiał o Rosjanach w serialu. I pisałem to już po tym, jak się pojawił.
Gelo pisze:Pocisnął ostro :)
Bardzo ostro pocisnął. O ile można się przyczepić do pewnych spekulacji Musiała (np. sugestie, że Dryła maczał palce w oświadczeniu Zmarzlika, że realizuje strategię marketingową Motoru, że być może ściemniał w sprawie pociągu [WTF?]), to już manipulacja wywiadem z łagutą (potwierdzona przez Bugajnego) czy wystawienie L4 kładą się cieniem na osobie Dryły. Trzeba oddać Musiałowi, że generalnie argumentował swoje tezy i materiał całkiem nieźle się broni.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Właśnie wypowiedzi typu " jeden prezes" ," ktoś powiedział" już zapala się czerwona lampka!!! Znając wypowiedzi Dryly to on jest na tyle "ułożony " że za dużo nie powie żeby nie robić pieniactwa. A znając życie to ustawka jest żeby grzać temat. A jak nie to moim zdaniem Musiał długo nie popracuje w eleven. Druga sprawa czy osobiście jest za powrotem ruskich czy jednak znając Ruskiego ze Spartaka i Teumnego z Amatora to czy nie sypneli kasiorką na ten temat?!
kdsz pisze:że być może ściemniał w sprawie pociągu [WTF?]
no wiesz, jeśli faktycznie jechał z Lublina do Warszawy, a dla dramaturgii napisał o pociągu linii Kijów-Warszawa (jest w ogóle takie bezpośrednie połączenie?) to jest to szczyt żenady i solidna porcja propagandy
@rumburaquee:
co Ty masz z tym sypaniem kasą i zamawianiem tematów? Sprawa jest kontrowersyjna, a gość ma swoje zdanie. W Polsce to nie jest zakazane
Jest w kooperacji z kolejami ukraińskimi (polskie i ukraińskie wagony). Przez Lublin nawet jedzie - Kiev Express. W okresie pandemii połączenie było skrócone do Chełma czy tam Dorohuska. Wznowili w pełnym zakresie w listopadzie 2021 r. (Według internetu).
Obejrzałem jeszcze raz. I widać bardzo zapiekło w pupci Musiała po reakcji Dryły. Chciałby być drugim Dryłą ale nigdy nie będzie. Na żadnej płaszczyźnie - z posłuchem włącznie. Po prostu ujadanie kundelka po tym jak Dryła go olał i pokazał że ma mleko pod nosem. Kompleksy, kompleksy i jeszcze raz chęć zaistnienia.
papi pisze:Nie wiem czy na zamówienie. Musiał ma swoje zdanie, niezgodne z moim ale ma do niego prawo. Dryla skrytykował go nie podając żadnej argumentacji. No i Musiał go wczoraj zniszczył - branie L4 bo nie chce mu się komentować 1 ligi (a jednocześnie spikerka gdzie indziej), info że Bugajny był zażenowany i odciął się od tego jak wywiad z Laguta został zaprezentowany w serialu, wklejka z filmem Emila sprzed lat, wyjazdy Dryly do państw łamiących prawa człowieka itd.
W moich oczach zaorał Tomasza
Tak jak pisałem wcześniej, nie tylko w Twoich oczach. Pięknie go zmiażdżył argumentami, ale i kurtuazją - nazwał go bez podtekstów najlepszym komentatorem żużlowym w Polsce, by podbić swoje argumenty.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Chłopie, niemal cała społeczność żużlowa (kibice, dziennikarze itd.) stoi murem za Musiałem w tym sporze, a Ty gadasz coś o ujadaniu kundelka xD W tym momencie to Dryła leży na deskach i jest liczony do 10.Gelo pisze:Obejrzałem jeszcze raz. I widać bardzo zapiekło w pupci Musiała po reakcji Dryły. Chciałby być drugim Dryłą ale nigdy nie będzie. Na żadnej płaszczyźnie - z posłuchem włącznie. Po prostu ujadanie kundelka po tym jak Dryła go olał i pokazał że ma mleko pod nosem. Kompleksy, kompleksy i jeszcze raz chęć zaistnienia.
papi pisze:no wiesz, jeśli faktycznie jechał z Lublina do Warszawy, a dla dramaturgii napisał o pociągu linii Kijów-Warszawa (jest w ogóle takie bezpośrednie połączenie?) to jest to szczyt żenady i solidna porcja propagandy
Ale przecież Musiał nie ma niczego na poparcie tej hipotezy! To jest metoda kopiuj wklej z opowieści o starożytnych kosmitach czy ufo. Tak sobie rzucił po prostu i już. I teraz Dryła może nawet pokazać bilet na pociąg, zaprezentować nagrania z monitoringu na dworcu, zrobić cokolwiek. A i tak Przemki z Torunia już wiedzą, że Tomek do pociągu Kijów - Warszawa wsiadł na stacji Lublin Główny.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Flagg pisze:Chłopie, niemal cała społeczność żużlowa (kibice, dziennikarze itd.) stoi murem za Musiałem w tym sporze, a Ty gadasz coś o ujadaniu kundelka xD W tym momencie to Dryła leży na deskach i jest liczony do 10.Gelo pisze:Obejrzałem jeszcze raz. I widać bardzo zapiekło w pupci Musiała po reakcji Dryły. Chciałby być drugim Dryłą ale nigdy nie będzie. Na żadnej płaszczyźnie - z posłuchem włącznie. Po prostu ujadanie kundelka po tym jak Dryła go olał i pokazał że ma mleko pod nosem. Kompleksy, kompleksy i jeszcze raz chęć zaistnienia.
Nie rozumiem jak można być do tego stopnia oderwanym od rzeczywistości (fascynacja Dryłą, celebrycki kult jednostki?), żeby nie skonstatować tego oczywistego faktu. Wprawdzie Musiał aż za bardzo Dryle słodzi by zaprezentować brak złej woli i opowiada głupoty (tekst o Cichanouskiej...), ale cios jest bardzo mocny i wymierzony w zawodnika, który unikał konfrontacji.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
papi pisze:kdsz pisze:że być może ściemniał w sprawie pociągu [WTF?]
no wiesz, jeśli faktycznie jechał z Lublina do Warszawy, a dla dramaturgii napisał o pociągu linii Kijów-Warszawa (jest w ogóle takie bezpośrednie połączenie?) to jest to szczyt żenady i solidna porcja propagandy
@rumburaquee:
co Ty masz z tym sypaniem kasą i zamawianiem tematów? Sprawa jest kontrowersyjna, a gość ma swoje zdanie. W Polsce to nie jest zakazane
A bo tak nagle jak filip z konopi wyskoczył i możecie mnie zbanować za przekleństwo " po chuj"!!!! Po takim czasie? Przypadek? Albo jadą albo chęć zaistnienia. Przepraszam ale program o jakimś koszykarzy z NBA drużyny z dołu tabeli daje legitymację jakim to jesteśmy ach och. Przepraszam przed nim bylo kilku Polaków i to lepszych. Krótka piłka jeździli z ruska licencja ? Jeździli. Pieprzyli że serce i itp radzieckie ? Mówili . Że Polakom miejsca w GP nie chcą zabierać? Więc kolego wnioski wyciągnij sam.
Chłopie, niemal cała społeczność żużlowa (kibice, dziennikarze itd.) stoi murem za Musiałem w tym sporze, a Ty gadasz coś o ujadaniu kundelka xD W tym momencie to Dryła leży na deskach i jest liczony do 10.
Z naciskiem na niemal. Ja nie stoję murem za Musialem a jak pisałem do Tygodnika Żużlowego Musiała może nawet nie było na świecie. Musiał pokazał tym filmem, że jest infantylnym szczeniakiem. Olanym i pominiętym milczeniem dlatego ujadanien domagającym się uwagi. Może tylko ugryźć w kostkę kogoś znaczącego i najlepszego w swoim fachu. Zaznaczam, że nie jestem jakimś wielkim fanem Tomka.. A że gnojstwu z całej Polski podoba się że ich rówueśnik zahaczył o Kępę i Lublin. Zaskoczeń brak.