Mateusz Cierniak
Re: Mateusz Cierniak
Troska o swój klub to egoizm. Aha. Nie znałem tej definicji :) Straszny egoista z tego Kuby. Pobrał pieniądze z Bogdanki i się nie podzielił...
Pocieszmy się chociaż, że już nie dają stałego miejsca w GP dla IMŚJ z poprzedniego roku, bo byśmy mieli pięciu w każdej rundzie, a tak będzie tylko w jednej :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Mati za niewiele ponad godzinę startuje w Daugavplis w SEC Challenge. Relacja tekstowa na syfach:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... daugavpils
Do cyklu awansuje czołowa piątka.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... daugavpils
Do cyklu awansuje czołowa piątka.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Przegląd Sportowy podaje, że Mati rozstał się z Ryszardem Kowalskim. W meczach z Falubazem i Unią jechał na silnikach Finna Rune Jensena.
Skoro dookoła ćwierkają, że jest delikatny problem z Mateuszem w kwestii przedłużenia, może nasi rzucą na stół opcję na 2 lata. Nie sądzę aby w takiej Zielonej chcieli czegoś więcej niż rocznej przygody U24 (czy tam w Toruniu z liczących się klubów). A my możemy się na to zdecydować. Nie ukrywam że bardzo by mnie ucieszył taki obrót sprawy...
Ćwierkają Domin, Mati i Jack out. Fred - koniec. Vacul Thomsen, Magic in
Czyli Przyjemski na u24 ?
No ja słyszałem że Domin i Lindgren out. A Mati i Jack 50/50 raczej z opcją na zostanie (coś w stylu podbijania sobie stawek grają). No nic, zobaczymy po 15 czerwca. Już tam coś będzie wiadomo więcej. O Thomsenie tylko z mediów jakieś pierdy.
ezbeg pisze:Czyli Przyjemski na u24 ?
O Przyjemskim nie słyszałem ćwierkania. Wątpię by na to poszedł i pozbawił się biegu juniorskiego. Ale zawsze można jechać Jaworskim/ Bańborem w podstawie i Wiktor za nich w razie czego.
-
- Senior
Gelo pisze:Ćwierkają Domin, Mati i Jack out. Fred - koniec. Vacul Thomsen, Magic in
Eh, kończy się pewna era....
Perez pisze:Zawsze można wziąść takiego Rohana wrazie w :)
Ewentualnie Marcin już z nim pogada. Szczerze to nie jest najgłupsza opcja w razie straty Jacka i Freddiego. Pchełka z Kuri Kuri daje radę w tym sezonie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
U Matiego odleglosc tez bedzie czynnikiem decydujacym o przejsciu do Falusów?
Chyba, ze mowimy o ogleglosci od pierwszej cyfry do ostatniej na przelewie, to wtedy sprawa jasna XD.
Chyba, ze mowimy o ogleglosci od pierwszej cyfry do ostatniej na przelewie, to wtedy sprawa jasna XD.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
- Senior
luCas pisze:U Matiego odleglosc tez bedzie czynnikiem decydujacym o przejsciu do Falusów?
Wiesz może jeden lubi jeździć w trasy, posłuchać audiobooków po drodze a drugi nie ;)
W przypadku Matiego nie ma żadnych logicznych argumentów przemawiających za przeprowadzką do Zielonej. Do tego ruch szalenie ryzykowny w obliczu ostatniego sezonu jako U-24, gdzie będzie się decydować jego przyszłość w Elidze (i wysokość kontraktu już jako seniora). Czy warto w wieku 24 lat wywracać wszystko do góry nogami dla większej kasy na jeden sezon? Bo umówmy się, przy seniorce jaką planuje Falubaz (Madsen, Kubera, Pawlicki, Holder/inny kozak) to tam po prostu nie będzie miejsca dla Cierniaka w 2027. A z tego co słyszałem, w Lublinie takie miejsce na niego czeka.
Wykluczyć niczego nie można, bo pieniądze potrafią zdziałać cuda, ale o ile Kuberę mogę zrozumieć, tak przenosin Mateusza nie zrozumiałbym nic a nic.
Wykluczyć niczego nie można, bo pieniądze potrafią zdziałać cuda, ale o ile Kuberę mogę zrozumieć, tak przenosin Mateusza nie zrozumiałbym nic a nic.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Co tydzień to gorsze newsy. Ciężko będzie jeszcze przełknąć odejście Cierniaka.
Jakie to muszą być oferty z ZG, że nie ma możliwości tego przepłacić.
- Dragon_Juventino
- Junior
Normalne, nie pasujące rynku. Przecież tylko Motor to robił i był wysryw artykułów.

Mateusz awansował do cyklu SEC. Cierniakowi pomógł defekt Przema na prowadzeniu w biegu dodatkowym.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
szkoda Przemka, ale super że Mati jest w SEC, cała nasza seniorka w cyklach międzynarodowych. Jeśli flagi nie będa grały roli to Przemek i Dudek powinni dostać dzikusy
Dudek dzikusa nie dostanie
Pewnie dlatego, ze jest już uczestnikiem ;)
Pewnie dlatego, ze jest już uczestnikiem ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
sorry, nie odnotowałem tego że Thomsen zrezygnował :)
Gelo pisze:Fred - koniec.
Fraddie zdementował pogłoski o zakończeniu kariery w rozmowie z Marceliną podczas GP Czech.
źródło sportsboard lub podobne :)