Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Bartek w 10 biegu pojechał jak ja w Demonic Speedway 20 lat temu. Od bandy, od rywala, gaz i po 3 punkty :D
Dobrze, że nikomu nic się nie stało.
Dobrze, że nikomu nic się nie stało.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mi się bardziej jazda Lindgrena w 11 podobała. 3 nożyce i później zamknięcie w krawężniku Doylara. Mam nadzieję, że to weźmie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kyrie....
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Zawody nawet całkiem spoko. Wprawdzie mijanki wynikały głównie z błędów, ale taka mijanka to nadal mijanka :)
Dominik kompletnie w lesie, nie miał dzisiaj nic, ani startów, ani prędkości, ani pomysłu na jazdę po tym torze. Podobnie Mateusz.
O dziwo na drugim biegunie Woźniak, który starty miał chyba najlepsze w całej stawce, prędkość w motocyklu tez bardzo dobra. Tylko pomysłu na jazdę zabrakło.
Po Gorican to Holder miał rzucić rękawicę Zmarzlikowi, teraz pobieżnie przeglądając internet, ma to być Doyle. Nie rzuci. Za Zmarzlikiem jedna z najgorszych dla niego rund w cyklu i wyszedł z niej obronną ręką. Jeszcze chyba tylko mu Praga została z tych mało lubianych torów. A Doyle prędzej czy później (i raczej prędzej) będzie mieć rundę, gdzie zrobi 0,W,2,1,0
Dominik kompletnie w lesie, nie miał dzisiaj nic, ani startów, ani prędkości, ani pomysłu na jazdę po tym torze. Podobnie Mateusz.
O dziwo na drugim biegunie Woźniak, który starty miał chyba najlepsze w całej stawce, prędkość w motocyklu tez bardzo dobra. Tylko pomysłu na jazdę zabrakło.
Po Gorican to Holder miał rzucić rękawicę Zmarzlikowi, teraz pobieżnie przeglądając internet, ma to być Doyle. Nie rzuci. Za Zmarzlikiem jedna z najgorszych dla niego rund w cyklu i wyszedł z niej obronną ręką. Jeszcze chyba tylko mu Praga została z tych mało lubianych torów. A Doyle prędzej czy później (i raczej prędzej) będzie mieć rundę, gdzie zrobi 0,W,2,1,0
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
O masz.
Ja najbardziej nie mogę przeżyć, że widziałem na żywo zwycięstwo Doyla. To mógł być każdy inny zawodnik, ale nie on. Tragedia... No ale trzeba przyznać, że był dziś najlepszy.
Na torze się trochę działo, jak jest tak dobrze przygotowany to ten tor odróżnia fachowców od amatorów. Uwielbiam Dominika, ale udowodnił że na agrafkach nie istnieje. Fajnie jechał przede wszystkim Lambert, najbardziej po Doylu zasłużył na zwycięstwo. Jest miejsce w Polsce, gdzie Doyle jest lubiany? Pytam serio.
I mam nadzieję, że jeśli faktycznie za rok nie będzie SGP w Warszawie, to że nie wstawią w to miejsce zawodów na jakimś lotnisku 380m.
Albo się przesłyszałem, albo coś mówili o maju 2025 że widzimy się na Narodowym. Chyba że to w kontekście pobożnych życzeń.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Jest nowa umowa. W 2025 SGP bedzie na narodowym
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Teraz przeczytałem, że jednak będzie w przyszłym roku. Pewnie to był taki straszak, żeby zmobilizować sponsorów, czy coś.
Padla nawet data - 17.05.2025 wiec jesli ktos lubi to juz mozna sobie zaznaczyc w kalendarzyku ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Zawody bardzo fajne. GuruStats naliczył 41 mijanek. Jestem usatysfakcjonowany. I fajnie, że za rok kolejna edycja. Może wtedy uda się któremuś z Polaków wygrać zawody, bo to aż nieprawdopodobne, że tyle lat czekamy na tryumf w Warszawie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Szkoda naszego Jacka w półfinale. Cóż wygrał Doyle ale naprawdę podobała mi się jego radość z wygranej. Takiej szczerej radochy to dawno nie widziałem.
kibicLBN pisze:Jest miejsce w Polsce, gdzie Doyle jest lubiany? Pytam serio.
może w Toruniu?
fajnie, że GP zostaje na Narodowym, kiedyś Polak wygra :)
- tezetomaniak
- Trener
kdsz pisze:Zawody bardzo fajne. GuruStats naliczył 41 mijanek. Jestem usatysfakcjonowany. I fajnie, że za rok kolejna edycja. Może wtedy uda się któremuś z Polaków wygrać zawody, bo to aż nieprawdopodobne, że tyle lat czekamy na tryumf w Warszawie.
Na tym torze najlepiej czują sie zawodnicy, którzy całe lata z sukcesami przejeździli w Anglii. To jest kopia Cardiff. Nic dziwnego, że Polacy średnio się z nim lubią.
Nie mogą zawodów tej rangi sędziować tacy sędziowie jak pan Latosiński . Po pierwszym starcie w półfinale Doyle ewidentnie do wykluczenia, za brutalny faul na Hukenbeku . Mina Doyla w boksie wskazywała że sam był zaskoczony decyzją " sędziego ".
No dopóki w Elite league jeździli przyzwoicie zawodnicy, to tamten żużel mi się bardziej podobał. Zdecydowanie. Niestety ubóstwo sprowadziło brytyjską ligę do miana cucummber league i już coraz gorzej się to oglądało.
Madsen w ekstralidze zasuwa jak samolot, a w SGP się póki co nie liczy. Przyczyną jest prosta - anoreksja. Wychudzony Duńczyk na technicznym torze nie ma już takiej przewagi jak na naszych ligowych lotniskach. Jak niektórzy eksperci przed sezonem mówili, że Kubera się utrzyma w cyklu jako top 6, to uciszylem to dzwoniło mi w głowie - pojedzie w Warszawie, Cardiff, Vojens i przestanie się liczyć definitywnie. Pamiętny SGP challange gdzie uciułał bodajże 1 punkt w Glasgow. To jest reguła. Całe szczęście w cyklu są tory jak ten w Chorwacji - trudny i dziurawy, te techniczne jak Warszawa, Cardiff, Vojens. Dlatego wybierany jest nadal najlepszy, a nie najlżejszy. I nie wiem czy sama jazda w cyklu i zawodach indywidualnych pozwoli Dominikowi dorosnąć do walki z najlepszymi na takich torach.
Ps. U Huckenbecka bez złamań, poza wstrząsem mózgu nic nie stwierdzono.
Madsen w ekstralidze zasuwa jak samolot, a w SGP się póki co nie liczy. Przyczyną jest prosta - anoreksja. Wychudzony Duńczyk na technicznym torze nie ma już takiej przewagi jak na naszych ligowych lotniskach. Jak niektórzy eksperci przed sezonem mówili, że Kubera się utrzyma w cyklu jako top 6, to uciszylem to dzwoniło mi w głowie - pojedzie w Warszawie, Cardiff, Vojens i przestanie się liczyć definitywnie. Pamiętny SGP challange gdzie uciułał bodajże 1 punkt w Glasgow. To jest reguła. Całe szczęście w cyklu są tory jak ten w Chorwacji - trudny i dziurawy, te techniczne jak Warszawa, Cardiff, Vojens. Dlatego wybierany jest nadal najlepszy, a nie najlżejszy. I nie wiem czy sama jazda w cyklu i zawodach indywidualnych pozwoli Dominikowi dorosnąć do walki z najlepszymi na takich torach.
kibicLBN pisze:No dopóki w Elite league jeździli przyzwoicie zawodnicy, to tamten żużel mi się bardziej podobał. Zdecydowanie. Niestety ubóstwo sprowadziło brytyjską ligę do miana cucummber league i już coraz gorzej się to oglądało.
Paradoks - wymieniłeś Leona Madsena oraz tory w Cardiff, Warszawie i Vojens. Pytanie za 100 punktów - gdzie, poza Toruniem, tryumfował karzełek z Danii?
Ja tylko chciałem zasygnalizować niepokojące trendy. Zbijanie wagi, tory wyłącznie jak stoły, brak jazdy w innych ligach.
Przecież Madsen nie jest drewnianym zawodnikiem, zwłaszcza że w Danii też się szkolą na agrafkach i często trudnych nawierzchniach.
Przecież Madsen nie jest drewnianym zawodnikiem, zwłaszcza że w Danii też się szkolą na agrafkach i często trudnych nawierzchniach.
Dlatego nie ma mojej zgody na kastrowanie żużla i narzekanie na drugi łuk w Lublinie.
Sami jesteśmy sobie winni. Zawodnicy odmawiają jazdy w Polsce na trudniejszych torach tylko po to, aby dzień później jechać w Szwecji na kopie po jaja.
Gelo pisze:Dlatego nie ma mojej zgody na kastrowanie żużla i narzekanie na drugi łuk w Lublinie.
Kolejny paradoks - Twoim zdaniem zawodnicy powinni skupić całą uwagę na Motorze i między meczami siedzieć na tyłku, a nie ryzykować kontuzje startując w innych zawodach niż ekstraliga. Ale niebezpieczne dziury na lubelskim torze są ok. Żużlowcy mogą się połamać, byle byli wtedy w plastronie z koziołkiem na plastronie.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
kdsz pisze:Gelo pisze:Dlatego nie ma mojej zgody na kastrowanie żużla i narzekanie na drugi łuk w Lublinie.
Kolejny paradoks - Twoim zdaniem zawodnicy powinni skupić całą uwagę na Motorze i między meczami siedzieć na tyłku, a nie ryzykować kontuzje startując w innych zawodach niż ekstraliga. Ale niebezpieczne dziury na lubelskim torze są ok. Żużlowcy mogą się połamać, byle byli wtedy w plastronie z koziołkiem na plastronie.
To jak oddać życie za ojczyznę;) BTW Gelo ma rację, wystarczy zobaczyć kto i jak jedzie na trudnych i przyczepnych torach. Bartek z Polski to ewenement a Szymuś miał po prostu wczoraj farta:)
Po wczorajszym GP zapamiętałem jeszcze jedno. Jak jest wyprzedzanie "na Madsena" to można do tego śmiało dołożyć wyprzedzanie "na Lamberta". Jak masz za kołem Lamberta to przed metą na 99% będzie wciskał się przy bandzie.
Oj Robercie Robercie czemuś w 2019 miał taki niesportowy tryb życia.
Oj Robercie Robercie czemuś w 2019 miał taki niesportowy tryb życia.
Nie ma tu żadnego paradoksu. Dla mnie kibicowsko priorytetem jest liga. A skoro mistrzem tej ligi jest klub z mojego miasta to priorytetem jest Motor. Indywidualne popisy zawodników Motoru są u mnie na drugim/trzecim planie a jak w dodatku są o nic (typu dzika karta) a mogą być kontuzjogenne to będę krytykował takie starty. Po prostu. Niestety tak się zdarzyło kilka razy, że to w polskiej lidze zawodnicy odmówili jazdy jak płaczki. A nazajutrz ci sami zawodnicy jadą w Szwecji, Danii, Anglii za czapkę śliwek. Nie ma mojej zgody na to. Jestem wychowany na żużlu w którym gospodarz mógł przygotować tor że nie dało się jechać złamanym motocyklem. I trzeba było mieć jaja.