#17744 Postautor: K.A.M.I.L. » 2 sierpnia 2023, o 12:25
Nie mogę pojąć jednego po dwukrotnie odwołanych IMP w Krośnie, mianowicie niesamowitej niekompetencji osób decydujących w polskim żużlu.
Przekaz jaki wygłosił pan Zbigniew i prezes Wilków jest żenujący. Winią oni zawodników za cały stan rzeczy.
Tor ktoś (sędzia) odebral przed zawodami i stwierdził ze jest regulaminowy.
Tłumaczenie pana Fialkowskiego ze oni zapraszali zawodników przed zawodami a oni Ci źli nie przyjechali (bo nie maja takiego obowiązku). Za wszystko odpowiadają odpowiedni jakby się mogło wydawać kompetentni ludzie, którzy są do tego wyszkoleni i maja odpowiednie kwity z pieczątkami organów zuzlowych w Polsce.
Jeżeli sędzia uznaje tor za regulaminowy i na wniosek zawodników przeprowadza próbę toru, po której sam sędzia nie potrafi podjąć decyzji i ulega zawodnikom, to świadczy tylko i wyłącznie o jego kompetencji i braku wzięcia odpowiedzialności.
Po słowach pana Fialkowskiego i pana Lesniaka, ze tor był ok a zawodnicy z niewiadomych przyczyn nie chcą jechać, to dlaczego sędzia nie włączył zielonego światła (skoro tor był regulaminowy) i nie rozpoczął zawodów?
Uległ presji i teraz tak naprawdę w każdych zawodach zawodnicy będą mogli kwestionować tor i powołać się na wyżej wymieniona sytuacje?
Oczywiście stoję murem za zawodnikami w tej konkretnej sytuacji, bo próba toru pokazała ze na wyścigi w 4 tor zdecydowanie nie nadawał się do rywalizacji.
Wyszła tutaj niekompetencja osób organizujących IMP w Krośnie. Tłumaczenie pana Lesniaka jest groteskowe, my jesteśmy tylko podwykonawca. Ok pełna odpowiedzialność spoczywa na organizatorze (Speedway events), ale w tym przypadku jest wiele niejasności jeśli chodzi o podwykonawcę (Wilki Krosno) czy należycie podszedł do swoich obowiązków które zostały mu zlecone.
W tym momencie to organizator jeśli spadną na niego kary z pewnością będzie egzekwował te kary od podwykonawcy któremu to zlecił. Pan Lesniak chciał być mądrzejszy i zepchnąć odpowiedzialność na organizatora, nie potrafi wziąć na klatę ze sam spieprzyl wszystko jeśli chodzi o tor.
Jestem bardzo ciekawy kto weźmie za to wszystko odpowiedzialność i mam nadzieje ze tv nie odpuści tego tematu.
MOTOR LUBLIN