Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Żużlowe różności

#17726 Postautor: Cooper » 26 lipca 2023, o 13:37

mundzio pisze:"...ja myślałem że on istnieje naprawdę, a to tylko legenda..."

Sorry za OT, ale doceniam znawstwo kinematografii :)

A co do Ostafy - no źle pan Darek obstawił w 2019 i tak został w tym położeniu, z ewidentnym pieczeniem pupki, co z pewnością potęguje brak bezpośredniego kontaktu z naszym klubem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

rumburaquee
Zawodowiec

#17727 Postautor: rumburaquee » 26 lipca 2023, o 14:17

Flagg pisze:Ale na Mbappe nas nie stac?

A po co Antoniemu L. robić konkurencję:)

Antonik

#17728 Postautor: Antonik » 26 lipca 2023, o 16:12

Dla tych, którzy jeszcze nie czytali:
Drużynowy Puchar Świata 2023. Skarb Kibica.
Składy, regulamin, historia rozgrywek i wiele więcej. Może kogoś zainteresuje lub przyda się przy śledzeniu rozgrywek.

https://www.prostozautu.pl/index.php/20 ... rb-kibica/

Kaman
Kadrowicz

#17729 Postautor: Kaman » 27 lipca 2023, o 19:46

Michał Mitrut (@Mich_Mit)
To nie jeszcze potwierdzone info, ale z tego co słyszę Tai Woffinden zostanie ukarany jedynie finansowo. I bardzo dobrze. Jakakolwiek kara w wymiarze sportowym byłaby głupim posunięciem. W tym zamieszaniu było już wystarczająco dużo absurdów. Kolejny nie jest nikomu potrzebny.

Chyba pójdę kogoś wywrócę na pasach, może skończy sie na grzywnie.

Ramian1
Senior

#17730 Postautor: Ramian1 » 27 lipca 2023, o 20:10

oczywiście, że tak się skończy, nikt za rzucenie no name kibolem nie rozwali ligi przed samymi play-offami, chłop nawet ozdrowiał mimo złamanej ręki, liga to beton, w każdym aspekcie ;)

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#17731 Postautor: maestro76 » 27 lipca 2023, o 20:16

Tym bardziej miło będzie im dokopać w pełnych składach
never ride faster than your angel can fly

mema
Senior

#17732 Postautor: mema » 27 lipca 2023, o 20:18

Ramian1 pisze:oczywiście, że tak się skończy, nikt za rzucenie no name kibolem nie rozwali ligi przed samymi play-offami, chłop nawet ozdrowiał mimo złamanej ręki, liga to beton, w każdym aspekcie ;)

Mam nadzieję ,że no name kibol wyciągnie trochę kasy od Rusko i jego gwiazdy.

Kaman
Kadrowicz

#17733 Postautor: Kaman » 27 lipca 2023, o 20:25

maestro76 pisze:Tym bardziej miło będzie im dokopać w pełnych składach

Pawlicki nie wróci na rewanż.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#17734 Postautor: RadeKas » 27 lipca 2023, o 20:39

Ale na finał wróci.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Ramirez73

#17735 Postautor: Ramirez73 » 28 lipca 2023, o 00:45

[quote="Kaman"]Michał Mitrut (@Mich_Mit)
To nie jeszcze potwierdzone info, ale z tego co słyszę Tai Woffinden zostanie ukarany jedynie finansowo. I bardzo dobrze. Jakakolwiek kara w wymiarze sportowym byłaby głupim posunięciem. W tym zamieszaniu było już wystarczająco dużo absurdów. Kolejny nie jest nikomu potrzebny.

niech się rozstrzygnie w sportowej walce. coś jak 15 bieg w Grudziądzu.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#17736 Postautor: kibicLBN » 29 lipca 2023, o 08:58

W dzisiejszym ,, dziennikarstwie " rzeczywistość można opisać w dowolny sposób:
[quote]W ostatnim czasie ich notowania stale rosną. Zespół Mariusza Staszewskiego stoczył m.in. [b]dość wyrównany mecz[/b] w Zielonej Górze [b](54:36)[/b] oraz [b]rozgromił[/b] na wyjeździe ROW Rybnik [b](40:50)[/b]. [/quote]
Teraz uwaga: [quote]Autor:ML[/quote]
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ze/rgdy7m1
A to wszystko w ramach całego cyklu artykulików o potencjalnym rywalu dla Falubazu w Play offach. Próbują podgrzać atmosferę przed PO, które i tak są przesadzone jeśli w Zielonej górze nie posypią się kontuzje.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

tck
Senior

#17737 Postautor: tck » 29 lipca 2023, o 09:10

Odbył się wyścig Breżniewa z Reaganem, wygrał Reagan.
- New York Times napisał: dnia tego a tego odbył sie wyścig. Wygrał Reagan, Breżniew był drugi.
- Sowiecka gazeta napisała: odbył się wyścig. Reagan był przedostatni, a Breżniew zajął zaszczytne drugie miejsce.

Czarek
Trener

#17738 Postautor: Czarek » 2 sierpnia 2023, o 09:38

John Porter, który mieszka w Polsce od 1976 r. nie dostał obywatelstwa RP. To tak a propos załatwiania polskich dowodów osobistych różnym żużlowcom, którzy czasem bywają na terytorium Polski.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#17739 Postautor: Kshyhu » 2 sierpnia 2023, o 09:53

A starał się o nie?
Motor mocnyj!

Czarek
Trener

#17740 Postautor: Czarek » 2 sierpnia 2023, o 09:56

Kshyhu pisze:A starał się o nie?

Tak. Dostał odmowę.

Flagg
Trener

#17741 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2023, o 11:40

A w Krośnie odwołano 4 imprezy w 4 dni. I to wszystko mimo tego, że tor nadawał się do jazdy i był regulaminowy! Cuda Panie, cuda.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#17742 Postautor: Kargolo » 2 sierpnia 2023, o 11:46

Wszystko by się udało, gdyby nie ci wstrętni kadrowicze!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Haron90
Kadrowicz

#17743 Postautor: Haron90 » 2 sierpnia 2023, o 11:49

Oglądając co się dzieje do koła to trudno nie oprzeć się wrażeniu, że Polandia mentalnie utknęła na początku lat 90.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#17744 Postautor: K.A.M.I.L. » 2 sierpnia 2023, o 12:25

Nie mogę pojąć jednego po dwukrotnie odwołanych IMP w Krośnie, mianowicie niesamowitej niekompetencji osób decydujących w polskim żużlu.
Przekaz jaki wygłosił pan Zbigniew i prezes Wilków jest żenujący. Winią oni zawodników za cały stan rzeczy.
Tor ktoś (sędzia) odebral przed zawodami i stwierdził ze jest regulaminowy.
Tłumaczenie pana Fialkowskiego ze oni zapraszali zawodników przed zawodami a oni Ci źli nie przyjechali (bo nie maja takiego obowiązku). Za wszystko odpowiadają odpowiedni jakby się mogło wydawać kompetentni ludzie, którzy są do tego wyszkoleni i maja odpowiednie kwity z pieczątkami organów zuzlowych w Polsce.
Jeżeli sędzia uznaje tor za regulaminowy i na wniosek zawodników przeprowadza próbę toru, po której sam sędzia nie potrafi podjąć decyzji i ulega zawodnikom, to świadczy tylko i wyłącznie o jego kompetencji i braku wzięcia odpowiedzialności.
Po słowach pana Fialkowskiego i pana Lesniaka, ze tor był ok a zawodnicy z niewiadomych przyczyn nie chcą jechać, to dlaczego sędzia nie włączył zielonego światła (skoro tor był regulaminowy) i nie rozpoczął zawodów?
Uległ presji i teraz tak naprawdę w każdych zawodach zawodnicy będą mogli kwestionować tor i powołać się na wyżej wymieniona sytuacje?

Oczywiście stoję murem za zawodnikami w tej konkretnej sytuacji, bo próba toru pokazała ze na wyścigi w 4 tor zdecydowanie nie nadawał się do rywalizacji.

Wyszła tutaj niekompetencja osób organizujących IMP w Krośnie. Tłumaczenie pana Lesniaka jest groteskowe, my jesteśmy tylko podwykonawca. Ok pełna odpowiedzialność spoczywa na organizatorze (Speedway events), ale w tym przypadku jest wiele niejasności jeśli chodzi o podwykonawcę (Wilki Krosno) czy należycie podszedł do swoich obowiązków które zostały mu zlecone.
W tym momencie to organizator jeśli spadną na niego kary z pewnością będzie egzekwował te kary od podwykonawcy któremu to zlecił. Pan Lesniak chciał być mądrzejszy i zepchnąć odpowiedzialność na organizatora, nie potrafi wziąć na klatę ze sam spieprzyl wszystko jeśli chodzi o tor.

Jestem bardzo ciekawy kto weźmie za to wszystko odpowiedzialność i mam nadzieje ze tv nie odpuści tego tematu.
MOTOR LUBLIN

Czarek
Trener

#17745 Postautor: Czarek » 2 sierpnia 2023, o 13:16

Haron90 pisze:Oglądając co się dzieje do koła to trudno nie oprzeć się wrażeniu, że Polandia mentalnie utknęła na początku lat 90.

Korzenie PZM tkwią jeszcze głębiej.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#17746 Postautor: truskawa » 2 sierpnia 2023, o 13:33

W Polskim Związku Piłki Ręcznej?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Raczejj
Junior

#17747 Postautor: Raczejj » 2 sierpnia 2023, o 13:34

Haron90 pisze:Oglądając co się dzieje do koła to trudno nie oprzeć się wrażeniu, że Polandia mentalnie utknęła na początku lat 90.

A co to? :roll: To taka inna wersja "Polszy"? Jeśli tak to współczuję i nigdy nie zrozumiem tego w ustach Polaka, no ale cóż.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17748 Postautor: Gelo » 2 sierpnia 2023, o 14:00

Ale w ustach obywatela "tego kraju" jest to już całkiem zrozumiałe...

Haron90
Kadrowicz

#17749 Postautor: Haron90 » 2 sierpnia 2023, o 14:02

Raczejj pisze:

A co to? :roll: To taka inna wersja "Polszy"? Jeśli tak to współczuję i nigdy nie zrozumiem tego w ustach Polaka, no ale cóż.

Czyli co, że wypowiadam się krytycznie o własnym Państwie to jest jest jakieś niedopuszczalne? Hańba na honorze? Mam oddawać paszport? Bo tego to ja nie rozumiem. Chyba każdy jest świadom, jak nasze Państwo funkcjonuje, jak kreuje się na Państwo europejskie i nowoczesne, ale tak naprawdę to dalej pozostaje Państwem, gdzie korupcja i kolesiostwo jest na porządku dziennym, uznawanym za coś normalnego. A dziadostwo to norma. Żużel coraz częściej, między innymi w tym przypadku, jest tego kwintesencją. Robią z ludzi idiotów (nie pierwszy raz w tym sezonie) i wszystko jest ok.

Raczejj
Junior

#17750 Postautor: Raczejj » 2 sierpnia 2023, o 15:26

Haron90 pisze:
Raczejj pisze:

Czyli co, że wypowiadam się krytycznie o własnym Państwie to jest jest jakieś niedopuszczalne? Hańba na honorze? Mam oddawać paszport? Bo tego to ja nie rozumiem. Chyba każdy jest świadom, jak nasze Państwo funkcjonuje, jak kreuje się na Państwo europejskie i nowoczesne, ale tak naprawdę to dalej pozostaje Państwem, gdzie korupcja i kolesiostwo jest na porządku dziennym, uznawanym za coś normalnego. A dziadostwo to norma. Żużel coraz częściej, między innymi w tym przypadku, jest tego kwintesencją. Robią z ludzi idiotów (nie pierwszy raz w tym sezonie) i wszystko jest ok.

Nie odwracaj kota ogonem bo nic takiego nie napisałem. Nie rozróżniasz krytyki od obrażania widocznie. Tak ciężko jest skrytykować bez inwektyw? To, że rządzą, rządzili i będą rządzić idioci nie oznacza, że odwrócę się od swojego państwa, przekręcę jego nazwę albo wyrzucę flagę(po prostu zawsze dostawałem alergii gdy czytałem o jakiejś Polszy czy Polaczkach a teraz jeszcze jakaś Polandia, dla mnie to niedopuszczalne i tyle, widocznie mnie inaczej wychowali). No proszę Cię. Wystarczyło napisać Polska i nie byłoby tematu bo z całym postem się zgadzam, tyle ode mnie, napisałem co miałem napisać i kończę.