Żużel w TV
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Re: Żużel w TV
Co tam się ze Świdnickim odje.....ło? Bo nie oglądałem. Co do nauki angielskiego to moim zdaniem to broniłem jest z tym że uczą nas w szkole czystego angielskiego "ą ę" a za mało komunikacji.
Saint pisze:Haron90 pisze:Naprawdę chciałbym każdego z was posłuchać jak gada po ang. Na pewno sami native speakery. Ja jebie.
Kiedy i gdzie ten egzamin ? ;)
Nigdzie bo każdy mocny tylko w necie, a jakby miał powiedzieć jeden z drugim parę słów to porty obsrane.
Jeśli to personalnie do mnie, to się trochę mylisz … w pracy więcej po angielsku niż polsku.. ale ja się Mateusza nie czepiałem. ;)
Yes, I don't :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Saint pisze:Jeśli to personalnie do mnie, to się trochę mylisz … w pracy więcej po angielsku niż polsku.. ale ja się Mateusza nie czepiałem. ;)
No skoro Ty się nie czepiałeś to wiadomo, że nie do Ciebie. Gelo pierwszy profesor języka angielskiego.
blajar pisze:Yes, I don't :)
My chcemy noł, a sędzia kaman :D
A już poważniej. Benz od lat robi wywiady z zawodnikami kalecząc ten język niesamowicie, a czepiacie się Mateusza :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie zapominajmy o fakcie ze wywiad przeprowadzal Phil Morris( Walijczyk). Od kilku miesiecy jezykiem swiatowym jest jezyk amerykanski. Philowi bylo latwo a Mateusz dal sie podejsc. Mamy w druzynie dwoch mistrzow swiata i to sie liczy.
Bartek podreperował angielski, Wiktor podreperował, Mateusz też podreperuje. Szczególnie, jeśli planuje sensowną karierę żużlową. Na szczeblu międzynarodowym znajomość angielskiego w stopniu umożliwiającym w miarę sensowną komunikację jest nieodzowna, a Mateusz to mądry chłopak :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Skoro Hindusi robią karierę w IT to i Mati w żużlu da radę. A w przeciwieństwie do nich ma jeszcze talent
.
rumburaquee pisze:Co tam się ze Świdnickim odje.....ło? Bo nie oglądałem. Co do nauki angielskiego to moim zdaniem to broniłem jest z tym że uczą nas w szkole czystego angielskiego "ą ę" a za mało komunikacji.
W punkt.
Więcej niż w szkole nauczyłem się z gier, meczów, filmów i seriali. A najwięcej gadając z hiszpańskim i chińskim kolegą z drużyny na uczelni.
Ale to nie jedyny problem polskiego systemu edukacji. Gorzej, że w szkołach uczy się mnóstwa niepotrzebnych nikomu pierdół, gdzie można by było wykorzystać te godziny na coś pożytecznego.
Chyba za bardzo już poza tematem, więc kończę offtop ;)
Gratulacje Mateusz! Życzę kolejnych tak udanych sezonów, mocnego karku żeby unieść te wszystkie medale! :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- niespokojny
- Trener
System edukacji kuleje ale czy kogos to dziwi? Obecnie promuje sie "hity" i matury z biblioznastwa.
Nie kojarze jakiegokolwiek Skandynawa ktory nie potrafilby sie wyslowic po angielsku, warto by podpatrzec jak ich system dziala. Z drugiej strony kiedys nie bylo wcale lepiej, Gollob zawsze mowil ze jest happy po czym pozdrawial Polakow po polsku aby tylko ukrasc czasu przeznaczony na wywiad. Wiktor zaskoczyl. Nie jest zle. Zmarzlik duzy postep. Hampel smiga. Powinni sie dogadac z Lindgrenem i Holderem. Nie wiem jak sztab szkoleniowy ale Michelsena czesto Momot tlumaczyl z tego co widzialem w kuchniach a na naradach praktycznie tylko po polsku bylo nawijane. Z drugiej strony kiedys Lambert z Jonssonem byli w ekipie i jakos zarlo.
Nie kojarze jakiegokolwiek Skandynawa ktory nie potrafilby sie wyslowic po angielsku, warto by podpatrzec jak ich system dziala. Z drugiej strony kiedys nie bylo wcale lepiej, Gollob zawsze mowil ze jest happy po czym pozdrawial Polakow po polsku aby tylko ukrasc czasu przeznaczony na wywiad. Wiktor zaskoczyl. Nie jest zle. Zmarzlik duzy postep. Hampel smiga. Powinni sie dogadac z Lindgrenem i Holderem. Nie wiem jak sztab szkoleniowy ale Michelsena czesto Momot tlumaczyl z tego co widzialem w kuchniach a na naradach praktycznie tylko po polsku bylo nawijane. Z drugiej strony kiedys Lambert z Jonssonem byli w ekipie i jakos zarlo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Haron90 pisze:Saint pisze:Jeśli to personalnie do mnie, to się trochę mylisz … w pracy więcej po angielsku niż polsku.. ale ja się Mateusza nie czepiałem. ;)
No skoro Ty się nie czepiałeś to wiadomo, że nie do Ciebie. Gelo pierwszy profesor języka angielskiego.
No fuckin' problem :) coś tam kiedyś się gadało. Z tym że ja z pokolenia gdzie w szkole uczyło się tez... rosyjskiego. Mati to młody człowiek w dodatku na świeczniku jeżeli chodzi o język. Coś tam powinien. Tym bardziej że za rok ma szansę powtórzyć sukces.
To jest zuzel 1 odcinek wysle na priv link ;)
Kaman pisze:To jest zuzel 1 odcinek wysle na priv link ;)
Poproszę i dzięki! :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Kaman pisze:To jest zuzel 1 odcinek wysle na priv link ;)
Też poproszę:-)
I ja bym poprosił ;)
"Panie Darku, też możemy prosić?"
;)
;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Można gdzieś w necie ttv online oglądać ?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Bóg zapłać
Potwierdza się że Czestochowa to stan umysłu … Madsen został i się kładzie …