Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Lorek jest przewidywalny i nudny do porzygu. Zdaje się, że lubi tor w Toruniu, bo go chwali.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Smirnek_ pisze:Warto jeszcze dodać, że ekspert Skórnicki (który jak sam przyznał nie śledzi w ogóle Ekstraligi, taki to ekspert) stwierdził, że Ostrovia przegrywa wszystkie mecze, bo Ekstraliga nie była gotowa na Ostrovie. Oni tam zrobili dosłownie wszystko, żeby było dobrze.
Tyle co on dzisiaj nagadał głupot, aż węgiel w piwnicy kiełkował.
Albo przedawkował, albo to efekt odstawienia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
istred pisze:Gelo pisze:Ależ ten Ostrów to amatorka. Mają Wrocław na widelcu a jadą jak łamagi.
Co by im dało zwycięstwo ze Spartą?
Wiedza, że w tym sezonie nie mają czego szukać to skupiaja się na ograniczeniu kosztów. Dobrze, że Motor ma już za sobą dwa mecze z nimi.
ale kto się skupia na ograniczaniu kosztów, zawodnicy, których pieniądze leżą na torze?
Ostrovia jest po prostu słaba. Dziś mieli tor pod siebie i przeciętną na ten moment Spartę. Nie ma co się doktoryzować, zbyt słabi zawodnicy + sprzęt który miał robić różnicę, ale jeśli robi to raczej negatywną.
Flagg pisze:Właśnie mielismy odpowiedz, dlaczego zawodnicy kladą się przy byle kontakcie. Breum się nie połozył, choć Holder go najzwyczajniej w swiecie sfaulował i co miał z tego? Nic. Bo sędzia ma związane ręce.
Nie ma związanych rąk. Po prostu nie ma jaj, żeby przerwać.
Najsłabszy piątek z Ekstraligą od dawna. Dwa mecze wyprane totalnie z emocji.
Najważniejsze wydarzenia to wspaniała parowa jazda Cysia i Przemka z Jakobsenem oraz duży kotlet Duzersa.
W kwestii Ostrovii to mam nadzieję, że już nigdy nie będzie tak słabej drużyny w Ekstralidze. Weszli ostro po swoje, przynieśli 14 beznadziejnych meczów i wracają na swoje miejsce.
Gdzieś czytałem, że chcieli nagrodzić zawodników za awans dając im miejsce w składzie. Super. Awansowaliście, więc w nagrodę zapiszecie się w historii. Jako najsłabsza drużyna w dziejach Ekstraligi.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Poprzednia kolejka też z dupy. Poza GKM vs Włókniarz wszystko jednostronne. Ciekawe kto awansuje i na ile będzie w stanie się wzmocnić, ale nie wierzę że znajdzie się druga taka ekipa co odpuści wszystko i nawet 40 pkt w jednym meczu nie wykręci.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Po wczorajszym meczu jestem przekonany, że Ostrów do swojego planu finansowego włączył także spore oszczędności na sprzęcie.
papi pisze:istred pisze:Gelo pisze:Ależ ten Ostrów to amatorka. Mają Wrocław na widelcu a jadą jak łamagi.
Co by im dało zwycięstwo ze Spartą?
Wiedza, że w tym sezonie nie mają czego szukać to skupiaja się na ograniczeniu kosztów. Dobrze, że Motor ma już za sobą dwa mecze z nimi.
ale kto się skupia na ograniczaniu kosztów, zawodnicy, których pieniądze leżą na torze?
Ostrovia jest po prostu słaba. Dziś mieli tor pod siebie i przeciętną na ten moment Spartę. Nie ma co się doktoryzować, zbyt słabi zawodnicy + sprzęt który miał robić różnicę, ale jeśli robi to raczej negatywną.
Może wykalkulowali sobie, że inwestycje w sprzęt nie dadzą im - w tej silnej lidze - tyłu punktów żeby taka inwestycja się zwróciła. Na tym sprzęcie co mają wygrywają z juniorami i u24, a z lepszymi zawodnikami nawet świetny sprzęt nie zagwartuje punktów.
Co do drugiej części wypowiedzi to moim zdaniem z góry błędnym założeniem jest, że Ostrovia miała mieć (a nawet mogła mieć) przewagę w sprzęcie. To by oznaczało, że pozostali zawodnicy nie mają sprzętu z najwyższej półki, a to założenie jest błędne. Nie wierzę, żeby zawodnicy z klubów, które jadą o coś (czyli w zasadzie wszystkie w ekstralidze, poza właśnie dzisiejszym Ostrowem) pozwoliły sobie mieć niewykorzystane rezerwy w sprzęcie.
Ostrovia wygrała ligę, awansowała sportowo. Miała prawo pojechac w Ekstralidze i to zrobiła. Ja bym jej nie winił. Winiłbym ogromną różnicę w poziomie Ekstraligi i I ligi. Różnice, która z powodu kontraktu telewizyjnego jeszcze się drastycznie zwiększy. I nie zmienia tego ksmy czy inne "nowinki" regulaminowe.
Słabo ten Mikkel spaceruje. Nie dość, że powoli to wyraźnie utyka.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Doyle'a swego czasu mechanicy wsadzali na motocykl a i to nie przeszkodziło mu w zdobyciu mistrzostwa świata 
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Mikkel cierpi, ale sprzęt szybki.
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego zawodnicy tak prostestują? Przecież ten tor jest okej
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego zawodnicy tak prostestują? Przecież ten tor jest okej
Teraz jest OK, ale pierwsze biegi, to współczuję jechać za kimś.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Mikkel dziś nie jest sobą. Pkt jakieś wpadają, ale to nie to
Sebekmotor pisze:Mikkel dziś nie jest sobą. Pkt jakieś wpadają, ale to nie to
W Teterow był bardziej sobą?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nie oglądałem tamtych zawodów, w tych było jak było, ale jakoś bez ikry.Ważne, że bez upadków, bo jutro też ważne zawody
Sebekmotor pisze:Nie oglądałem tamtych zawodów, w tych było jak było, ale jakoś bez ikry.Ważne, że bez upadków, bo jutro też ważne zawody
Z naszego punktu widzenia jedyne najważniejsze :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Zdecydowanie
Mikkel jechał bardzo sztywno. Dwa razy ze świetnego czwartego pola jedzie... prosto. Prawdopodobnie to kolano jednak szwankuje. Cały balans to prawa noga...
Mikkel może w GP wozić same zera ważne żeby w lidze było tak jak do tej pory :)
- tezetomaniak
- Trener
W ogóle idiotyczne zawody jak dla mnie. Zamiast skupiać się na jeździe, to cały czas analizowałem kto I kiedy jeszcze pojedzie w żółtym kasku, a komu jeszcze zostały starty w nieszczęsnym białym. Tor, na którym z tak dużą dozą prawdopodobieństwa już przed startem można wytypować zwycięzcę i przegranego, nie powinien gościć nawet zawodów o Puchar Wójta Pierdziszewa, a co dopiero GP...
Motor mocnyj!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A nie masz wrażenia, że większość rund GP tak właśnie wygląda? Bo ja mam.
Mam, ale wczorajsze oglądałem wyjątkowo uważnie - zostałem sam w domu z 7-miesięczną córeczką, która jak na zamówienie poszła spać równo o 19.00, a ja mogłem się skupić na oglądaniu. Bez piwka, bez kumpli, tylko telewizor i ja ;) Może dlatego aż tak mnie to uderzyło.
Motor mocnyj!
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Hehe z czasem będzie tylko gorzej ;) chyba, że masz dwa tv w domu ;)
- Dragon_Juventino
- Junior