Stadion
Re: Stadion
Z podwyższeniem trybun to chyba jakiś Konserwator Zabytków miał problem, miały zasłaniać widok na Zamek? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba był ten temat poruszany także na tym forum.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Z podwyższeniem trybun to chyba jakiś Konserwator Zabytków miał problem, miały zasłaniać widok na Zamek? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba był ten temat poruszany także na tym forum.
Tak dokładnie o to chodziło.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Bez komentarza. Widok na zamek skąd? Z ORLENu? Czy z wieżyczki sędziowskiej? :)))
Kargolo pisze:Z podwyższeniem trybun to chyba jakiś Konserwator Zabytków miał problem, miały zasłaniać widok na Zamek? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale chyba był ten temat poruszany także na tym forum.
O, tego nie słyszałem. Tylko komu miał zasłaniać? Mieszkańcom Wrotkowa? To z komina zobaczą ;) A tak na poważnie, to znalazłem tylko wypowiedź, jakiegoś marudzącego architekta, że "mało miejsca, grząski grunt, konserwator się nie zgodzi". Takie szukanie wymówki, ale konkretnej opinii konserwatora nie widzę. podrzuci ktoś?
W obszarze chronionym Puszczy Noteckiej wybudowano zamek, a tu ktoś pierniczy, że grząski grunt, że konserwator, że zasłania widok???????? Naprawdę???
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Ciężko teraz to wygrzebać. To było daaaawno temu, jeszcze przed obiecaniem nowego stadionu? :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Potwierdzam, tak było.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Sebekmotor pisze:Nowy stadion przy klubie jezdzieckim to jest glupota i niegospodarność, bo jak inaczej nazwać budowę obiektu za 300 czy 400 mln na 8-10 imprez w ciągu roku!!! Dlatego ten stadion nie powstanie. Stadion przy Z5 powienien być już dawno zmodernizowany, tymbardziej że tam nie trzeba Bóg wie czego! Podwyższyć trybuny, zrobić kible, parking dla obsługi i zawodników. Tyle.
Opowiem Ci bajeczkę. W jednym z polskich miast, gdzie żużel jest od dawna popularny były sobie obok siebie dwa stadiony. Jeden właśnie żużlowy, a drugi służący dyscyplinie generalnie bojkotowanej przez kibiców. Jakiś miejscowy Joker, oficjalnie przedstawiający się jako przyjaciel żużla, załatwił wielki remont stadionowi, ale... temu drugiemu, pustemu. Mało tego. W swojej złośliwości dokopał jeszcze obiektowi żużlowemu, bo mógł podczas remontu dać mu miejsce na zbudowanie trybuny na granicy tych dwóch stadionów, ale wolał promować ten pusty stadion.
Pusty stadion cieszy się ciszą i komfortem, a powietrze tam hula, że ho, ho. Stadion żużlowy pęka w szwach. Joker ma poczucie humoru i wymyślił fajną grę miejską pt. "Wielki i nowoczesny stadion żużlowy". Uczestnicy myślą, że mogą w to wygrać... stadion. Jednak jest to tylko taka gra planszowa dla dzieci, które podobno spotykają się na kolejną rozgrywkę i ustawienie pionków w środę.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Sebekmotor pisze:Bez komentarza. Widok na zamek skąd? Z ORLENu? Czy z wieżyczki sędziowskiej? :)))
Niezupełnie chodziło o zamek :) Chroniona konserwatorsko była panorama miasta od strony Rusałki. Wiele lat temu była propozycja podwyższenia trybun i konserwator nie wyraził na to zgody. Wtedy panorama była bardziej widoczna niż teraz. I mam wrażenie że było mniej drzew. Panorama z zamkiem była chroniona od strony Unii Lubelskiej. Ale skoro wybudowali tarasy sprawa nieaktualna.
Gelo pisze:Sebekmotor pisze:Bez komentarza. Widok na zamek skąd? Z ORLENu? Czy z wieżyczki sędziowskiej? :)))
Niezupełnie chodziło o zamek :) Chroniona konserwatorsko była panorama miasta od strony Rusałki. Wiele lat temu była propozycja podwyższenia trybun i konserwator nie wyraził na to zgody. Wtedy panorama była bardziej widoczna niż teraz. I mam wrażenie że było mniej drzew. Panorama z zamkiem była chroniona od strony Unii Lubelskiej. Ale skoro wybudowali tarasy sprawa nieaktualna.
Konserwatorowi nie przeszkadza postawienie bloku na Karmelickiej lub innych szkaradnych brył w zabytkowych miejscach Lublina?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Gdyby obecna ekipa wzięła żużel kilka lat wcześniej to mecze oglądalibyśmy w dużo lepszych warunkach czy to na Z5 czy gdzie indziej. Dziś nie ma pieniędzy ani na nowy stadion ani na remont Z5.
Czarek pisze:Sebekmotor pisze:Nowy stadion przy klubie jezdzieckim to jest glupota i niegospodarność, bo jak inaczej nazwać budowę obiektu za 300 czy 400 mln na 8-10 imprez w ciągu roku!!! Dlatego ten stadion nie powstanie. Stadion przy Z5 powienien być już dawno zmodernizowany, tymbardziej że tam nie trzeba Bóg wie czego! Podwyższyć trybuny, zrobić kible, parking dla obsługi i zawodników. Tyle.
Opowiem Ci bajeczkę. W jednym z polskich miast, gdzie żużel jest od dawna popularny były sobie obok siebie dwa stadiony. Jeden właśnie żużlowy, a drugi służący dyscyplinie generalnie bojkotowanej przez kibiców. Jakiś miejscowy Joker, oficjalnie przedstawiający się jako przyjaciel żużla, załatwił wielki remont stadionowi, ale... temu drugiemu, pustemu. Mało tego. W swojej złośliwości dokopał jeszcze obiektowi żużlowemu, bo mógł podczas remontu dać mu miejsce na zbudowanie trybuny na granicy tych dwóch stadionów, ale wolał promować ten pusty stadion.
Pusty stadion cieszy się ciszą i komfortem, a powietrze tam hula, że ho, ho. Stadion żużlowy pęka w szwach. Joker ma poczucie humoru i wymyślił fajną grę miejską pt. "Wielki i nowoczesny stadion żużlowy". Uczestnicy myślą, że mogą w to wygrać... stadion. Jednak jest to tylko taka gra planszowa dla dzieci, które podobno spotykają się na kolejną rozgrywkę i ustawienie pionków w środę.
Czarek napisał coś z sensem! Doczekałem tego dnia :)
Sebekmotor pisze:Gdyby obecna ekipa wzięła żużel kilka lat wcześniej to mecze oglądalibyśmy w dużo lepszych warunkach czy to na Z5 czy gdzie indziej. Dziś nie ma pieniędzy ani na nowy stadion ani na remont Z5.
Pieniędzy nie ma i nie będzie! Nic nowego.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Zawsze można wziąć kredyt zmienić pracę ;)
Gelo pisze: Panorama z zamkiem była chroniona od strony Unii Lubelskiej. Ale skoro wybudowali tarasy sprawa nieaktualna.
Aktualna, aktualna. Jeśli dobrze pamiętam konserwator jeszcze chyba w poprzednim roku dalej podtrzymywał takie stanowisko jeśli chodzi o panoramę Starego Miasta widzianą od strony Zygmuntowskich.
Gelo pisze:Zawsze można wziąć kredyt zmienić pracę ;)
My wszyscy od urodzenia jesteśmy na kredycie i to coraz większym.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Zrobimy stadion za 300 milionów, po czym klub stwierdzi, ze w sumie to po co sprzedawać miejscówki, bo Janusz "chodzę na zużel od 85 i zawsze tutaj siedzę, To jest Lublin, tutaj zawsze tak było"?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
300 milionów?
Baaardzo ostrożnie.
Baaardzo ostrożnie.
A wystarczyło przy projektowaniu Areny wziąć pod uwagę "multisportowy" aspekt... Ale po co? Dziś mielibyśmy jeden stadion a nie problem pod tytułem: "Za co zbudować drugi?" Głupota i tyle.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
A ja jestem za tym żeby żużel i piłka były osobno. Na Arenie tor byłby za krótki, wymagałoby to wyburzenia kilku rzędów a na to nikt nie pójdzie. Niech sobie trzecioligowi kopacze kopią na fajnym stadionie. Zróbmy fajny tor do ścigania, z maksymalnym nachyleniem łuków jak w Bradford. Nie robiłbym toru ekstremalnie krótkiego. Kwestia szerokości. Teraz najwięcej wyprzedzanek jest w Grudziądzu gdzie się kantuje z wyjścia i robi długą prostą. Zapewne kwestia przygotowania. Do niedawna wzorem był Toruń ale od kilku lat jest tam straszna nuda...
Odkąd Kędziora wrócił do Częstochowy też się niejednokrotnie to przyjemnie ogląda.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Stadion żużlowy to nie tylko tor. Ja serio jestem przerażony tym do czego mogłoby dojść przy Zygmuntowskich w przypadku ataku paniki np. w wyniku pożaru. Stadion jest przestarzały i wpuszcza się na niego zbyt wielu widzów. Gruntowna przebudowa lub budowa nowego stadionu to jest konieczność, a nie żadna kibicowska fanaberia. W opcji z przebudową pewnie czekałaby żużlowców czasowa wyprowadzka na inny tor, czyli wariant przerabiany kilka lat temu przez Spartę Wrocław. Opcja z nowym stadionem wydaje się wątpliwa ze względów finansowych.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Maxx pisze:A wystarczyło przy projektowaniu Areny wziąć pod uwagę "multisportowy" aspekt... Ale po co? Dziś mielibyśmy jeden stadion a nie problem pod tytułem: "Za co zbudować drugi?" Głupota i tyle.
Pierwotny plan był taki, że na Zygmuntowskich miał powstać stadion piłkarsko-żużlowy i po protestach obu środowisk z pomysłu zrezygnowano. Przez lata w Lublinie żużlowcy i piłkarze korzystali z jednego stadionu i były z tym tylko problemy.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Przynajmniej ten jeden problem udało się rozwiązać :) tylko żużel został w ciemnej..... Bez realnej perspektywy na coś lepszego.
kdsz pisze:Stadion żużlowy to nie tylko tor. Ja serio jestem przerażony tym do czego mogłoby dojść przy Zygmuntowskich w przypadku ataku paniki np. w wyniku pożaru. Stadion jest przestarzały i wpuszcza się na niego zbyt wielu widzów. Gruntowna przebudowa lub budowa nowego stadionu to jest konieczność, a nie żadna kibicowska fanaberia. W opcji z przebudową pewnie czekałaby żużlowców czasowa wyprowadzka na inny tor, czyli wariant przerabiany kilka lat temu przez Spartę Wrocław. Opcja z nowym stadionem wydaje się wątpliwa ze względów finansowych.
Za każdym razem jak na meczu widzę nadciągającą chmurę burzową taką jak ostatnio, to zastanawiam się co będzie jak pioruny zaczną walić dookoła stadionu i gdzieś jakaś grupa na trybunach wpadnie w panikę.
Richie Faulkner: