Motor Lublin w sezonie 2022

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebekmotor
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2022

#676 Postautor: Sebekmotor » 4 marca 2022, o 21:25

Dajcie już spokój, wystarczy. Przecież te barany z portali typu ps, sf czy int zu to czytają. Ta kłótnia do niczego nas nie doprowadzi. Czekajmy na info co dalej. Chociaż póki co to nie da się wchodzić na portale żużlowe

Czarek
Trener

#677 Postautor: Czarek » 4 marca 2022, o 21:38

Sebekmotor pisze:Dajcie już spokój, wystarczy. Przecież te barany z portali typu ps, sf czy int zu to czytają. Ta kłótnia do niczego nas nie doprowadzi. Czekajmy na info co dalej. Chociaż póki co to nie da się wchodzić na portale żużlowe

Są jednak w Polsce środowiska sportowe bardziej ogarnięte od żużlowego:
https://hokej.net/artykul/stowarzyszeni ... si-koledzy
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sebekmotor
Kadrowicz

#678 Postautor: Sebekmotor » 4 marca 2022, o 21:49

Przecież to było jasne, ale my jako żużel wyszliśmy przed szereg. Może dlatego, że Rosjanie to w tym biznesie największa konkurencja?

Czarek
Trener

#679 Postautor: Czarek » 4 marca 2022, o 21:53

Sebekmotor pisze:Przecież to było jasne, ale my jako żużel wyszliśmy przed szereg. Może dlatego, że Rosjanie to w tym biznesie największa konkurencja?

Może komuś to pasuje i właśnie pije toast za ogranie frajerów.
Obrazek

Sebekmotor
Kadrowicz

#680 Postautor: Sebekmotor » 4 marca 2022, o 21:58

Np. Patrząc na portale żużlowe i to co się tam teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie!!! Sezon ogórkowy te hieny wygłodzil strasznie

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#681 Postautor: tezetomaniak » 4 marca 2022, o 22:08

Jeżeli to prawda co napisał pavell, to frajerem jest tu tylko onuca, którą już chwalą putinowskie aparatczyki, bo na mateczkę się nie pluje. Piękna akcja, piękna akcja...

Sebekmotor
Kadrowicz

#682 Postautor: Sebekmotor » 4 marca 2022, o 22:23

Plucie na swoją Ojczyznę jest dla jego obywatela hańbą. Można krytykować władze, to jak rządzą, nawet z nimi walczyć jak źle postępuje. Ale to tyle

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#683 Postautor: Torsen » 4 marca 2022, o 23:36

Czarek pisze:
Czarek pisze:Atmosfera linczu, nienawiści i ślepych emocji
Dokładnie z tym ma do czynienia G.Łaguta.
Po pierwsze, nie ma z tym do czynienia - wystarczy wyłączyć monitor i jest spokój. Niestety prawdziwe ofiary "linczu, nienawiści i ślepych emocji" nie mogą tego zrobić - oblężenie trwa, a Łaguta w najlepszym przypadku nie ma na ten temat nic do powiedzenia. Tak naprawdę więc, nie spotyka się z żadnym linczem, tylko z adekwatną reakcją do swoich słów, czyli ze słowami potępienia.
inwazji na inny kraj, co nie jest niczym nadzwyczajnym we współczesnych czasach.
Syria, Irak, Serbia, Afganistan, Gruzja itd.
Nie w tym rzecz! Nie o to chodzi, że na świecie ciągle dochodzi do jakichś konfliktów zbrojnych, nawet nie o to, że to pierwszy przypadek zbrojnej napaści jednego kraju europejskiego na drugi od drugiej wojny światowej, tylko o to, że nie widzisz w tym nic nadzwyczajnego. To jest odpowiedź godna socjopaty.
jest walką tylko i wyłącznie z Nim
Rosja nawet nie zauważy tego sponiewierania Łaguty i innych rosyjskich żużlowców.
Zrozum wreszcie, że nikt nikogo nie poniewiera, z wyjątkiem oczywiście Rosji, która bez żadnego powodu poniewiera Ukraińców.
To jest zwykły symboliczny akt, bo nie godzi się, żeby Rosjanie byli dziś w Europie oklaskiwani i zarabiali miliony.
na pewno największy dzień hańby tej dyscypliny w Lublinie.
Który dzień okrył większą hańbą lubelski żużel?
Aby wskazać dzień "większej hańby", musiałbym założyć, że to jest dzień hańby, co jest bzdurą godną putinowskiej propagandy. A haniebnych dni w lubelskim żużlu na przestrzeni dziejów parę by się uzbierało.

Raf
Zawodowiec

#684 Postautor: Raf » 5 marca 2022, o 08:05

Powiem Wam, że pisanie tutaj o tym, że ktoś "linczuje" zawodnika, ma oznaki utracenia kontaktu z rzeczywistością. Linczują to kacapskie wojska ludność cywilną w Mariupolu czy Charkowie. Tutaj mamy do czynienia z tym, że ktoś na Fejsie czy forum nazwał kogoś ruska onucą. Tyle... Ludzie, ogarnijcie się.

Co do sankcji, to tutaj nie chodzi o to, że ktoś zauważy czy ten czy inny nie może startować w Europie. Chodzi o to, żeby do ruskich dotarło że świat ich izoluje w całości, bez wyjątków. Tylko taki sposób postępowania cywilizowanego zachodu może sprawić, że do skażonych dziesiatkami lat tępej propagandy cokolwiek dotrze. Bo to, czy obecna sytuacja się zmieni, zależy tylko u wyłącznie od rosjan.

Czarek
Trener

#685 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 10:06

Torsen pisze:
Czarek pisze:
Czarek pisze:Atmosfera linczu, nienawiści i ślepych emocji
Dokładnie z tym ma do czynienia G.Łaguta.
Po pierwsze, nie ma z tym do czynienia - wystarczy wyłączyć monitor i jest spokój. Niestety prawdziwe ofiary "linczu, nienawiści i ślepych emocji" nie mogą tego zrobić - oblężenie trwa, a Łaguta w najlepszym przypadku nie ma na ten temat nic do powiedzenia. Tak naprawdę więc, nie spotyka się z żadnym linczem, tylko z adekwatną reakcją do swoich słów, czyli ze słowami potępienia.

Łaguta nic złego nie powiedział, po prostu unikał komentarza, co i tak nie miało znaczenia, bo został zlinczowany moralnie za samo bycie Rosjaninem.

Torsen pisze:
inwazji na inny kraj, co nie jest niczym nadzwyczajnym we współczesnych czasach.
Syria, Irak, Serbia, Afganistan, Gruzja itd.
Nie w tym rzecz! Nie o to chodzi, że na świecie ciągle dochodzi do jakichś konfliktów zbrojnych, nawet nie o to, że to pierwszy przypadek zbrojnej napaści jednego kraju europejskiego na drugi od drugiej wojny światowej, tylko o to, że nie widzisz w tym nic nadzwyczajnego. To jest odpowiedź godna socjopaty.

Robienie na obywateli Federacji Rosyjskiej wyjątku w postaci uniemożliwiania wykonywania swojej pracy za granicą, podczas gdy nie robiło się tego w przypadku żadnej z poprzednich wojen jest dowodem na wybiórczość, zła wolę, ignorancję i podatność na manipulację.
Torsen pisze:
jest walką tylko i wyłącznie z Nim
Rosja nawet nie zauważy tego sponiewierania Łaguty i innych rosyjskich żużlowców.
Zrozum wreszcie, że nikt nikogo nie poniewiera, z wyjątkiem oczywiście Rosji, która bez żadnego powodu poniewiera Ukraińców.
To jest zwykły symboliczny akt, bo nie godzi się, żeby Rosjanie byli dziś w Europie oklaskiwani i zarabiali miliony.

Te słowa już padły parę razy na świecie tylko w miejsce Rosjan były inne narodowości. Wiemy czym to się skończyło.
PS. Ławrow jest Ormianinem, a Szojgu Tuwińcem, więc trzeba rozszerzyć to "polowanie".
Torsen pisze:
na pewno największy dzień hańby tej dyscypliny w Lublinie.
Który dzień okrył większą hańbą lubelski żużel?
Aby wskazać dzień "większej hańby", musiałbym założyć, że to jest dzień hańby, co jest bzdurą godną putinowskiej propagandy. A haniebnych dni w lubelskim żużlu na przestrzeni dziejów parę by się uzbierało.

Wymień je w takim razie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#686 Postautor: papi » 5 marca 2022, o 10:18

Tak na szybko, pewnie znajdzie się więcej "chwalebnych" momentów:
- karetka w studzience skutkująca kilkunasto/kilkudziesięcio minutową przerwą w meczu (wydaje mi się, że było tam zagrożenie walkowerem, ale minęło już sporo czasu)
- walkower z Piłą
- 50% rabatu na punkty w zamian za awans do PO skutkujący buntem zawodników (mój osobisty faworyt)
- dwukrotne zniknięcie z mapy żużlowej
- długi w zespole walczącym o awans (2004) doprowadzające dwóch wychowanków (Śledź i Mordel) do odmowy udziału w meczu

wybierz sobie. Dla mnie każde z tych zdarzeń było większą kompromitacją niż odmowa współpracy z Łagutą, zwłaszcza jeśli już podczas obozu zaprezentował kolegom swoje poglądy

EDIT: no i koniecznie, "lubelska taktyka, brak zawodnika"
Ostatnio zmieniony 5 marca 2022, o 10:24 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

piotr76
Senior
Kontakt:

#687 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 10:19

Torsen, tezetomaniak ,niespokojny, flagg i inni którzy są za tym, żeby karać Rosjan jako
naród, za brak reakcji itp. …
Czy Wam naprawdę już ta nienawiść oczy zalała ?
Czego Wy chcecie ? Wojny domowej w Rosji z milionami ofiar ? O to Wam chodzi ?
Czy jeden z drugim zadał sobie trud i poszukał i poczytał z czego to może wynikać,
Jaki wpływ na sytuacje mają zwykli obywatele tych krajów …
Karanie normalnych ludzi tylko za to, że nie potępiają bandytów jest dla mnie skandaliczne i
niedopuszczalne.
Jeśli rzeczywiście chcecie być sprawiedliwi to proszę bardzo, ale lećmy po równo
Ruscy won,
Zero pomocy dla Ukrainy i wracać z powrotem do siebie …
Rosjanie, Ukraincy przestaniecie popierać bandytów, morderców będziecie naszymi braćmi …
Ja tak nie potrafię dla mnie wojna nie ma narodowości są ludzie …
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#688 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 10:24

To nie jest karanie. Na karanie - winnych - jeszcze przyjdzie czas.

Czarek
Trener

#689 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 10:27

piotr76 pisze:Torsen, tezetomaniak ,niespokojny, flagg i inni którzy są za tym, żeby karać Rosjan jako
naród, za brak reakcji itp. …
Czy Wam naprawdę już ta nienawiść oczy zalała ?
Czego Wy chcecie ? Wojny domowej w Rosji z milionami ofiar ? O to Wam chodzi ?
Czy jeden z drugim zadał sobie trud i poszukał i poczytał z czego to może wynikać,
Jaki wpływ na sytuacje mają zwykli obywatele tych krajów …
Karanie normalnych ludzi tylko za to, że nie potępiają bandytów jest dla mnie skandaliczne i
niedopuszczalne.
Jeśli rzeczywiście chcecie być sprawiedliwi to proszę bardzo, ale lećmy po równo
Ruscy won,
Zero pomocy dla Ukrainy i wracać z powrotem do siebie …
Rosjanie, Ukraincy przestaniecie popierać bandytów, morderców będziecie naszymi braćmi …
Ja tak nie potrafię dla mnie wojna nie ma narodowości są ludzie …

Domyślam się czego by chcieli. Samobójstwa zdołowanych żużlowców miały już miejsce. Utrata pracy bez żadnej winy, powszechna krytyka nie wiadomo za co i wrogi tłum, który jeszcze chwilę wcześniej nosił ich na rękach, to prosta droga do załamania nerwowego.

Torsen pisze:To nie jest karanie. Na karanie - winnych - jeszcze przyjdzie czas.

Jeśli ktoś wyrzuci Cię z pracy z takiego powodu to jak to nazwiesz, egoisto?

piotr76
Senior
Kontakt:

#690 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 10:30

Torsendla mnie to jest karanie ...

Pytam się zatem skoro wrzucacie Rosjan do jednego worka
Dlaczego nie robicie tego samego z Ukraincami ?

Proste oba narody wy... z Polski i żadnej pomocy, aż nie przestaniecie popierać morderców i bandytów i ludobójstwa

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#691 Postautor: tezetomaniak » 5 marca 2022, o 10:55

Rosjan mieszkających w Polsce jest mi szkoda i jeżeli dostaną rykoszetem to nawet mogę wspierać tak jak Ukraińców.
Natomiast dla kacapów popierających putina w życiu publicznym miejsca BYĆ NIE MOŻE.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#692 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 10:58

Tak , chce karania tych ktorzy popieraja Putina a nie nasze wartosci. Akurat Grisza do nich nalezy. Nie dziwie sie Mikkelowi ze nie chce jezdzic z typem bez zasad. Sam pomagam Ukraincom i teraz mam klaskac gosciowi ktory popiera ich dramat? To by byla dopiero hipokryzja.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#693 Postautor: Torsen » 5 marca 2022, o 11:01

Czarek pisze:
Torsen pisze:To nie jest karanie. Na karanie - winnych - jeszcze przyjdzie czas.

Nazwę to ponoszeniem konsekwencji zbrodniczych działań mojego państwa, od których - pamiętajmy - nie chcę się publicznie odciąć, choć mogę, podobnie jak i od samego państwa.
Przeczytaj post Klopsa, uruchom wyobraźnię, może zrozumiesz.
Do reszty bredni się nie odnoszę.
Na koniec, zastanawiam się, czy Kępa rozwiązał kontrakt z Griszą, czy tylko zamierza go odstawić od składu. Jeśli rozwiązał, to musiał mieć do tego podstawę prawną w umowie, a faktyczną w działaniach Griszy.

piotr76
Senior
Kontakt:

#694 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 11:02

To jeszcze raz Was zapytam dlaczego jesteście takimi hipokrytami i nie chcecie karać za to samo Ukrainców tylko im pomagacie ?
Oni też przecież popierają zbrodniarzy i ludobójców !!!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#695 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 11:05

Konkretnie kogo? O czy ich musze oklaskiwac?
Ostatnio zmieniony 5 marca 2022, o 11:06 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#696 Postautor: Czarek » 5 marca 2022, o 11:05

niespokojny pisze:Tak , chce karania tych ktorzy popieraja Putina a nie nasze wartosci.

Jakie wartości?!

Torsen pisze:
Czarek pisze:

Nazwę to ponoszeniem konsekwencji zbrodniczych działań mojego państwa, od których - pamiętajmy - nie chcę się publicznie odciąć, choć mogę, podobnie jak i od samego państwa.

W takim razie pozostaje mi życzyć Ci tego samego.

piotr76
Senior
Kontakt:

#697 Postautor: piotr76 » 5 marca 2022, o 11:08

niespokojny pisze:Konkretnie kogo?

OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#698 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 11:10

Ty Czarek akurat ich nie znasz. Jestes wrzodem na zdrowej tkance tego spoleczenstwa. Wystaczy posluchac twojego idola Korwina i waidomo ze jakakolwiek dyskusja nie ma sensu. V kolumna i ruski troll ktorego nawet w konfederacji uciszaja.

Dodatkowo powstala kolejna kwestia. Artiom jednak sie narazil. I teraz mieliby wszyscy Rosjanie na rownych zasadach podejsc do zawodow? No nie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#699 Postautor: niespokojny » 5 marca 2022, o 11:11

piotr76 pisze:
niespokojny pisze:Konkretnie kogo?

OUN , UPA , Bandera ... wystarczy ? czy dalej mam wymieniać ?

I ktory morduje obecnie ludzi? I ktory zawodnik Motoru ich popiera? Bo Stalin w Rosji wg oficjalnych badan jest uznany za najlepszego przywodce w historii. No wiec?
Ostatnio zmieniony 5 marca 2022, o 11:12 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#700 Postautor: Gelo » 5 marca 2022, o 11:11

Jestem ciekawy czy po wojnie Ukraincy przypomną sobie o polskiej pomocy i przynajmniej zdejmą skrzynie w których trzymają polskie lwy na Cmentarzu Łyczakowskim...