Motor Lublin w sezonie 2022
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Mamy, oczywiście, tak samo jak mieć zdanie odmienne
Sebekmotor pisze:Czarek po prostu opowiada się za Łagutą w składzie. To jakaś zbrodnia?
To myślozbrodnia.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Czarek pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Sebekmotor pisze:Czarek po prostu opowiada się za Łagutą w składzie. To jakaś zbrodnia?
Jeśli ktoś się opowiada za zawodnikiem, który nie potrafi po ludzku potępić wojny, gdzie umierają cywile, będąc celem, to tak. Jest to głupota. Ciężki przypadek głupoty. Może jestem dziwny, ale wolałbym spadek bez Łaguty, niż medal z Łagutą "bez komentarza" o wojnie.
Czy to pierwsza wojna napastnicza odkąd żyjesz? Czy do tej pory ktoś musiał z tego powodu składać takie deklaracje by móc pracować w Polsce? Zrób sobie listę konfliktów wojennych na przestrzeni ostatnich 20 lat, w tym tych, w których brała udział Polska. Już całkiem niektórym odbiło.
Według róznych szacunków, jest to największy konflikt na taką skalę od 1945 roku. Urodziłem się kilka dekad po 1945, więc tak, jest to pierwszy konflikt na taką skalę za mojego życia.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Czarek pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Sebekmotor pisze:Czarek po prostu opowiada się za Łagutą w składzie. To jakaś zbrodnia?
Jeśli ktoś się opowiada za zawodnikiem, który nie potrafi po ludzku potępić wojny, gdzie umierają cywile, będąc celem, to tak. Jest to głupota. Ciężki przypadek głupoty. Może jestem dziwny, ale wolałbym spadek bez Łaguty, niż medal z Łagutą "bez komentarza" o wojnie.
Czy to pierwsza wojna napastnicza odkąd żyjesz? Czy do tej pory ktoś musiał z tego powodu składać takie deklaracje by móc pracować w Polsce? Zrób sobie listę konfliktów wojennych na przestrzeni ostatnich 20 lat, w tym tych, w których brała udział Polska. Już całkiem niektórym odbiło.
To jest polska bolączka odwieczna zresztą, że opieramy nasza politykę o moralność zamiast twarde interesy.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
KrzyczącyK1b1c pisze:Czarek pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli ktoś się opowiada za zawodnikiem, który nie potrafi po ludzku potępić wojny, gdzie umierają cywile, będąc celem, to tak. Jest to głupota. Ciężki przypadek głupoty. Może jestem dziwny, ale wolałbym spadek bez Łaguty, niż medal z Łagutą "bez komentarza" o wojnie.
Według róznych szacunków, jest to największy konflikt na taką skalę od 1945 roku. Urodziłem się kilka dekad po 1945, więc tak, jest to pierwszy konflikt na taką skalę za mojego życia.
W tej gigantycznej dezinformacji jaka jest to można jedynie stwierdzić, że tam faktycznie jest wojna.
KrzyczącyK1b1c pisze:Czarek pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli ktoś się opowiada za zawodnikiem, który nie potrafi po ludzku potępić wojny, gdzie umierają cywile, będąc celem, to tak. Jest to głupota. Ciężki przypadek głupoty. Może jestem dziwny, ale wolałbym spadek bez Łaguty, niż medal z Łagutą "bez komentarza" o wojnie.
To bzdura dla ignorantów. Konflikt w Jugosławii, wojna w Syrii, w Iraku w Afganistanie, w Somalii. Sami Żydzi wysadzili więcej domów w Palestynie niż teraz Rosjanie.
Czarek pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Mamy dopiero marzec, a tytuł Dzbana Roku na tym forum otrzymał już Czarek. Gratulacje.
Dzięki. Będziecie sobie wyrywać ten tytuł pod koniec sezonu.
Biorąc pod uwage, że masz praktycznie zerową skuteczność swoich przewidywań, to myslę, że ten tytuł jest bardzo bezpieczny w Twoich rękach
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
KrzyczącyK1b1c pisze:Sebekmotor pisze:Czarek po prostu opowiada się za Łagutą w składzie. To jakaś zbrodnia?
Nie jestem adwokatem Czarka, bo on go nie potrzebuje. Z tego co czytam Czarek nie tyle jest za Łagutą co za dobrym wynikiem Motoru na koniec sezonu. Każdy, który zna się na żużlu i dobrze życzy Motorowi wie, że bez Griszy o sukces będzie bardzo ciężko. I odstawmy na bok moralizatorski ton, że jak jest wojna to nic nie ma znaczenia, nie startujmy z ligą zróbmy zapasy makaronu i nie wychodźmy z domu. Bez przesady w żadną stronę.Nie jesteśmy stroną konfliktu, pięknie pomagamy i solidaryzujemy się z Ukraińcami. Robimy jako naród więcej niż możemy.
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 16:19 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Flagg pisze:Czarek pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Mamy dopiero marzec, a tytuł Dzbana Roku na tym forum otrzymał już Czarek. Gratulacje.
Dzięki. Będziecie sobie wyrywać ten tytuł pod koniec sezonu.
Biorąc pod uwage, że masz praktycznie zerową skuteczność swoich przewidywań, to myslę, że ten tytuł jest bardzo bezpieczny w Twoich rękach
Biorąc pod uwagę draństwo jakie chcecie zrobić Łagucie z absurdalnych powodów, szkodząc tym jawnie naszej drużynie to macie ten tytuł jak w banku.
Gelo pisze:KrzyczącyK1b1c pisze: Robimy jako naród więcej niż możemy.
Pomagamy pięknie i róbmy tak dalej. Wiadomo, że 100% racji jest po stronie Ukrainy. Jednak dlaczego większość stawia ten krzyż, na którym chce powiesić Łagutę tego nie rozumiem. Jaka będzie z tego korzyść, że Łaguta straci pracę, a my jednego z ważniejszych zawodników? Błagam o chwilę męskiej refleksji i opamiętanie!
Gelo pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Sebekmotor pisze:Czarek po prostu opowiada się za Łagutą w składzie. To jakaś zbrodnia?
Nie jestem adwokatem Czarka, bo on go nie potrzebuje. Z tego co czytam Czarek nie tyle jest za Łagutą co za dobrym wynikiem Motoru na koniec sezonu. Każdy, który zna się na żużlu i dobrze życzy Motorowi wie, że bez Griszy o sukces będzie bardzo ciężko. I odstawmy na bok moralizatorski ton, że jak jest wojna to nic nie ma znaczenia, nie startujmy z ligą zróbmy zapasy makaronu i jie wychodźmy z domu. Bez przesady w żadną stronę.Nie jesteśmy stroną konfliktu, pięknie pomagamy i solidaryzujemy się z Ukraińcami. Robimy jako naród więcej niż możemy.
Gelu. Jeśli Ukraińcy się nie obronią to w ciągu kilku lat Ruscy na pewno zapukają do nas. Moja wiara w NATO jest taka, że uważam że chyba lepiej bronić by się było teraz razem, niż za kilka lat w pojedynkę. Zresztą Kaczafi już wykonuje ruchy w tym kierunku. Tylko ślepy tego nie widzi. Ja widzę. Grisza wyjaśnił się sam.
Byłeś rajderem, a jesteś k***ą, frajerem!
Tyle, miałem go za złotówe, ale nie doceniałem charakteru.
Ukraińcy walczą o wolność swoją i naszą! Zrozumcie to!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
A to tylko jeden klub sie oslabi? Czy polowa?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Sebekmotor pisze:Czarek po prostu opowiada się za Łagutą w składzie. To jakaś zbrodnia?
Nie jestem adwokatem Czarka, bo on go nie potrzebuje. Z tego co czytam Czarek nie tyle jest za Łagutą co za dobrym wynikiem Motoru na koniec sezonu. Każdy, który zna się na żużlu i dobrze życzy Motorowi wie, że bez Griszy o sukces będzie bardzo ciężko. I odstawmy na bok moralizatorski ton, że jak jest wojna to nic nie ma znaczenia, nie startujmy z ligą zróbmy zapasy makaronu i nie wychodźmy z domu. Bez przesady w żadną stronę.Nie jesteśmy stroną konfliktu, pięknie pomagamy i solidaryzujemy się z Ukraińcami. Robimy jako naród więcej niż możemy.
Czy będzie ciężko? Nie wiem. Ostatni sezon Grisza miał słaby. Wrocław i Apator (imo główni nasi rywale) również dostają osłabienie przez Rosjan.
- Łoptymista
- Trener
Kurwa, ale co trzeba mieć w głowie, żeby w takiej sytuacji myśleć o dobrym wyniku ekipy gości, którzy zajmują się jazdą na motocyklach po owalu.
A wypierdzielenie i odcięcie Ruskich od każdej możliwości zarabiania to jest jedna z tych rzeczy, którą możemy i powinniśmy zrobić. Dla zasady, naszego lepszego samopoczucia i zapewne także dla bezpieczeństwa samych Rosjan, bo sytuacja będzie się jeszcze zaogniać.
PS. Niektórym z wcześniej wypowiadających się można przyznać nową rangę: ruska onuca.
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 16:35 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A czy Ty myślisz, że Łaguta nie dostanie kasy za ten sezon? Z jakiej przyczyny ten kontrakt będzie zerwany? Z czego nie wywiązał się Łaguta? Każdy sąd mu przyzna odszkodowanie
Ostatnio zmieniony 3 marca 2022, o 16:34 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoptymista
- Trener
Sebekmotor pisze:A czy Ty myślisz, że Łaguta nie dostanie kasy za ten sezon?
W dupie to mam czy dostanie czy nie.
Za punkty na pewno nie przytuli, a ja zyskam komfort, że nie będę musiał oglądać kacapa, który nie ma odwagi nazwać zbrodni po imieniu.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
A ja myślę, że przytuli
- Łoptymista
- Trener
Wow! Myślisz?! No niesamowite.
- niespokojny
- Trener
Ciekawe czy pozwola na ZZ czy gosc z I ligi. Profilaktycznie juz bym dzwonil do Fricka i Zagara choc temu pierwszemu to blizej do Wrocka pewnie bedzie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- _piotrusss
- Kadrowicz
Mam wrażenie, że niektórzy nie zdają sobie sprawy jak wielki wpływ na przyszłość Polski może mieć ta wojna. Nie szalałbym ze stwierdzeniami, że nie jesteśmy stroną konfliktu. Oficjalnie oczywiście nie, i oby tak zostało. Ale wyjście Rosji z tej sytuacji w jak najgorszym stanie społecznym i gospodarczym jest w naszym interesie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Sebekmotor pisze:A czy Ty myślisz, że Łaguta nie dostanie kasy za ten sezon? Z jakiej przyczyny ten kontrakt będzie zerwany? Z czego nie wywiązał się Łaguta? Każdy sąd mu przyzna odszkodowanie
1. Nie będzie posiadac ważnej licencji uprawniającej go do startów w naszej lidze. Posiadanie licencji jest obowiązkiem zawodnika. To raz
2. Dwa - o jakich pieniądzach mówimy? Zawodnik ma płacone za zdobyte punkty. Skoro ich nie zdobywa, to nie dostaje kasy, tak? A czy klub powołuje go na mecze, czy nie, to już sprawa klubu chyba że zawodnik ma gwarancję startów, ale wtedy: a) taka klauzula jest wbrew regulaminowi GKSZ b) patrz punkt pierwszy
3. Zawodnicy latami mają problem, żeby odzyskać kas, która im się należy, a taki Grisza pójdzie do sądu i dostanie bez problemów kasę, która mu sie nie należy?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Łoptymista
- Trener
_piotrusss pisze:Mam wrażenie, że niektórzy nie zdają sobie sprawy jak wielki wpływ na przyszłość Polski może mieć ta wojna. Nie szalałbym ze stwierdzeniami, że nie jesteśmy stroną konfliktu. Oficjalnie oczywiście nie, i oby tak zostało. Ale wyjście Rosji z tej sytuacji w jak najgorszym stanie społecznym i gospodarczym jest w naszym interesie.
Jak możesz tak pisać? zaraz eksperci i specjaliści od zdrowego rozsądku Cię naprostują i wytłumaczą, że to "nie jest nasza wojna" i, że medal, kurła, trzeba zdobyć, więc o co Ci chodzi.
Taki natłok informacji tutaj jest, że nie wiem czy padła ta nieoficjalna decyzja władz, ale wrzucę ją. Jeśli była to po prostu pomińcie.
Po Bandzie:
Po Bandzie:
Zawodnicy z rosyjskim paszportem nie będą mogli startować w polskich ligach żużlowych. Z kolei żużlowcy z podwójnym obywatelstwem będą musieli zrzec się rosyjskiego paszportu, wówczas zostaną dopuszczeni do ligi.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Łoptymista pisze:Wow! Myślisz?! No niesamowite.
Staram się, ale co niektórzy stracili kontakt z rzeczywistością w ostatnich dniach. Chociaż czytając niektóre posty mam wrażenie, że cały czas żyli w innym świecie.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Łoptymista pisze:_piotrusss pisze:Mam wrażenie, że niektórzy nie zdają sobie sprawy jak wielki wpływ na przyszłość Polski może mieć ta wojna. Nie szalałbym ze stwierdzeniami, że nie jesteśmy stroną konfliktu. Oficjalnie oczywiście nie, i oby tak zostało. Ale wyjście Rosji z tej sytuacji w jak najgorszym stanie społecznym i gospodarczym jest w naszym interesie.
Jak możesz tak pisać? zaraz eksperci i specjaliści od zdrowego rozsądku Cię naprostują i wytłumaczą, że to "nie jest nasza wojna" i, że medal, kurła, trzeba zdobyć, więc o co Ci chodzi.
Bo to nie jest nasza wojna.