Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Marcin0203

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#3201 Postautor: Marcin0203 » 13 września 2021, o 14:11

peterix pisze:
Gelo pisze:Zgadzam się - z jednym zastrzeżeniem. Kupując bilet nie miałem wpływu na wybór "mojego miejsca".

No i masz rację. Z tymi biletami przez eventim to nigdy nie wiadomo wcześniej: czy będzie wybór miejsc czy losowanie. Klub nigdy wcześniej nie informuje czy sam wybierzesz miejsce czy system. Ostatnio system. Ale dlaczego, to nie wiem. Kto o tym decyduje eventim czy klub?
Jakby było ścisłe przestrzeganie zakupionych miejsc, to pewnie część ludzi by zrezygnowała z rzędów 1-3 (zwłaszcza na łuku) lub grzecznie stałaby na koronie. A tak wbija się na chama na krzesełka byle gdzie i jest chaos...

Jak sobie wyobrażasz wybór miejsc jak bilety sprzedają się w 2-3min? Wydaje mi się, że zawsze jest możliwość wyboru miejsca na mapce ale nikt z tego nie korzysta ponieważ nie ma czasu na to. Przez wybór miejsca nie kupiłem karnetów bo nie zdążyłem ;) Chciałem wybrać miejsca i dopiero po jakiś 3-4min kapnąłem się, że się to nie uda i chciałem już losowe miejsca ale już nie było karnetów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3202 Postautor: Gelo » 13 września 2021, o 14:20

Inne ośrodki nie mają z tym problemu. Rozwiązania są dwa. Albo zbudujemy stadion o pojemności przekraczającej zapotrzebowanie albo przeczekamy boom na żużel w Lublinie, nażremy się medali i ludziom się znudzi.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#3203 Postautor: kdsz » 13 września 2021, o 14:25

Albo zbudujemy stadion i ludziom się znudzi. Działanie dwutorowe.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#3204 Postautor: Kshyhu » 13 września 2021, o 14:34

Przy takim podejściu Klubu do kibiców (tak na stadionie, jak i w mediach społecznościowych) myślę, że ludziom znudzi się dość szybko. Playoffy to inny kaliber, ale tak naprawdę w trakcie sezonu już było widać, że kibice zasmakowali w oglądaniu naprawdę doskonale zrobionych transmisji w TV, z powtórkami, wywiadami, z niechrzczonym piwkiem w ręku, na wygodnej kanapie, bez dmuchających wprost w nozdrza dymem papierosowym delikwentów i bez wykłócanie się o swoje miejsce :) Bilety praktycznie na wszystkie mecze rundy zasadniczej było można kupić bez większych komplikacji.
Motor mocnyj!

Many

#3205 Postautor: Many » 13 września 2021, o 14:37

papi pisze:o to to, nawet nie musi być oddzielny punkt. Niech jedno z trzech stanowisk będzie przeznaczone tylko do sprzedaży programów

EDIT: zostałem wyprzedzony :D

Można zastosować patent z SGP z Wrocławia, gdzie były ustawione stoliki po drodze na stadion i przy wejściach tylko z programami. Dodatkowo, żeby przyspieszyć sprzedaż w programach był już włożony paragon, nabity kilka godzin wcześniej (ale u nas się jeszcze z paragonami nie spotkałem)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#3206 Postautor: dannie » 13 września 2021, o 14:45

Kshyhu pisze:Przy takim podejściu Klubu do kibiców (tak na stadionie, jak i w mediach społecznościowych) myślę, że ludziom znudzi się dość szybko. Playoffy to inny kaliber, ale tak naprawdę w trakcie sezonu już było widać, że kibice zasmakowali w oglądaniu naprawdę doskonale zrobionych transmisji w TV, z powtórkami, wywiadami, z niechrzczonym piwkiem w ręku, na wygodnej kanapie, bez dmuchających wprost w nozdrza dymem papierosowym delikwentów i bez wykłócanie się o swoje miejsce :) Bilety praktycznie na wszystkie mecze rundy zasadniczej było można kupić bez większych komplikacji.

Przewrotnie myślę, że ew. DMP w tym roku może wpłynąć... negatywnie na przyszłoroczną frekwencje. "Gonienie królika" jest bardziej emocjonujące niż obrona tytułu. Złoty medal mógłby nieco ten boom ostudzić.
Obrazek

waha
Junior

#3207 Postautor: waha » 13 września 2021, o 14:48

Z miejscami patologia jest od dawna. Dopóki nie będzie można kupić spokojnie biletu będzie to trwać. Ludzie chodzą ekipami, z dziećmi itp. I bardzo często mają bilety rozrzucone. Więc jest jak jest. Też bym wolał porządek i możliwość przyjścia na stadion godzinkę wcześniej. Ale ze względu na pojebany system przychodzę tuż po otwarciu bram i albo siadam gdzie mam bilet a jak mi miejsce nie pasuje to na koronie. Wczoraj też widziałem parę pato sytuacji, a to ktoś sobie do mordy skakał o miejsce a to ktoś komuś piwo wylał POSTAWIONE NA SCHODACH, i wielkie oburzenie o to. Ogólnie powoli odechciewa się tam przychodzić.

Januszzuzla1234

#3208 Postautor: Januszzuzla1234 » 13 września 2021, o 15:37

Jeśli idziesz w 5 osobowej rodzinie i chcesz siedzieć razem A mąż możliwość kupienia 4 biletów i kupujesz bilet jakoś w necie od kogoś to tą 5 osoba np.10 letnie dziecko ma siąść gdzieś tam między ludźmi A nie że swoją rodziną?

waha
Junior

#3209 Postautor: waha » 13 września 2021, o 16:08

No niestety tak to wygląda . Tylko nie wiem czemu wyjeżdżasz odrazu z dzieckiem. Przecież również Ty albo Żona może tam siąść. I kolejna sprawa, nie tylko Ty masz dzieci, inni też mają. Może ktoś ma dwa bilety dla siebie i syna małego, a Ty akurat go podsiadłeś.

Skoro jest numerowanie to albo przestrzegamy i się ewentualnie z kimś wymieniamy biletami. Albo wracamy do patologi z streczowaniem.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#3210 Postautor: dannie » 13 września 2021, o 16:19

Januszzuzla1234 pisze:Jeśli idziesz w 5 osobowej rodzinie i chcesz siedzieć razem A mąż możliwość kupienia 4 biletów i kupujesz bilet jakoś w necie od kogoś to tą 5 osoba np.10 letnie dziecko ma siąść gdzieś tam między ludźmi A nie że swoją rodziną?

W teatrze/kinie jakbyś mógł kupić tylko 4 bilety obok siebie, kupiłbyś piąty gdzieś indziej, a potem bezceremonialnie i tak usiedlibyście obok siebie zajmując komuś miejsce mówiąc mu żeby spadał, bo tutaj siedzi Twoja rodzina? Czy jednak pogodziłby się z tym i usadziłbyś żonę z dzieciakami na tej "czwórce" a sam zająłbyś swoje "odległe" miejsce? Albo kupiłbyś 3 miejsca obok siebie i 2 gdzieś indziej "dzieląc" się na dwie grupy?

Wiadomo, że każdy chciałbym mieć super miejsca, najlepiej obok paczki znajomych i rodziny, ale póki jest taki popyt na bilety trzeba się pogodzić z tym, że nie zawsze tak będzie. Należy zaakceptować, że będzie obok nas max. 3 znajomych albo odpuścić i obejrzeć w 10 osób mecz przed telewizorem. No niestety.
Ostatnio zmieniony 13 września 2021, o 16:26 przez dannie, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3211 Postautor: niespokojny » 13 września 2021, o 16:22

Nie było żadnych stewardów do których można by zgłosić takich januszy? :shock:

W cywilizowanych ośrodkach nie szarpiesz się z gościem, tylko zgłaszasz człowiekowi w kamizelce i on już sprawę wyjaśnia. Organizacyjnie jest dramat i ciężko to usprawiedliwiać pojemnością stadionu. Wręcz przeładowanie stadionu powinno zapalić lampkę w głowie, żeby bardziej zadbać o bezpieczeństwo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

waha
Junior

#3212 Postautor: waha » 13 września 2021, o 16:26

Wczoraj tak się śmiałem z kolegą bo akurat przy schodach na koronie staliśmy. Schody całe zajęte, ludzie najebani. Jakby jakaś większa ulewa z wichurą przyszła ludzie by się pozabijali tam.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3213 Postautor: RadeKas » 13 września 2021, o 16:35

I jeszcze jak grzecznie prosisz, żeby przepuścili Cię, bo chcesz zejść niżej schodami to z gębą lecą...

Jeśli idziesz w 5 osobowej rodzinie i chcesz siedzieć razem A mąż możliwość kupienia 4 biletów i kupujesz bilet jakoś w necie od kogoś to tą 5 osoba np.10 letnie dziecko ma siąść gdzieś tam między ludźmi A nie że swoją rodziną?

Piękna historia, ale nikogo nie interesuje.

Ja na przykład chciałem pójść na mecz z dziewczyną, ale nie miałem szans kupić dwóch miejsc obok siebie więc poszedłem sam, bo ona nie chciała siedzieć gdzie indziej na stadionie. Życie.

niespokojny pisze:Nie było żadnych stewardów do których można by zgłosić takich januszy? :shock:

W cywilizowanych ośrodkach nie szarpiesz się z gościem, tylko zgłaszasz człowiekowi w kamizelce i on już sprawę wyjaśnia. Organizacyjnie jest dramat i ciężko to usprawiedliwiać pojemnością stadionu. Wręcz przeładowanie stadionu powinno zapalić lampkę w głowie, żeby bardziej zadbać o bezpieczeństwo.

Też myślałem, że jakby co to pójdzie się do ochrony. Niestety w realiach naszego stadionu droga ze środka sektora na jego szczyt, znalezienie stewarda i zejście z nim z powrotem na środek sektora jest po prostu nierealne.
Ostatnio zmieniony 13 września 2021, o 16:37 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3214 Postautor: grzesieck » 13 września 2021, o 16:36

Januszzuzla1234 pisze:Jeśli idziesz w 5 osobowej rodzinie i chcesz siedzieć razem A mąż możliwość kupienia 4 biletów i kupujesz bilet jakoś w necie od kogoś to tą 5 osoba np.10 letnie dziecko ma siąść gdzieś tam między ludźmi A nie że swoją rodziną?

dokladnie tak, ta 5 osoba powinna siedziec tam, gdzie ma bilet, tak jak na stadionach w calej Europie

jezeli jestes januszem nie tylko zuzla, ale rowniez zycia, to wysylasz malego dzieciaka zeby poznal nowych ludzi, a jezeli jestes choc troche ogarniety, to ty idziesz usiasc kilka rzedow, miejsc czy nawet sektorow dalej, a dzieci zostawiasz pod opieka innej osoby doroslej, z ktora przyszly

tlumaczenie tego doroslym ludziom, to jest w ogole jakas abstrakcja
METHANOL ADVENTURE TEAM

owen1989
Senior

#3215 Postautor: owen1989 » 13 września 2021, o 16:50

Z miejscami jest kompletna paranoja, wczoraj pierwszy raz miałem sytuację, że ktoś siedział na moich miejscach z biletu a na prośbę o to, żeby się ludzie przesiedli oburzyło się pół sektora i teksty w stylu "paaanie pierwszy raz na żużlu jesteś?".. skandal. Oczywiście całe towarzystwo dookoła zaczęło się przechwalać ile to oni lat już nie chodzą na żużel... po czym po jakiś 5-6 biegach usłyszałem między nimi pytanie ile jest biegów w meczu. Odechciewa się chodzić, słuchać i kłócić z januszami.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3216 Postautor: papi » 13 września 2021, o 16:51

niespokojny pisze:Nie było żadnych stewardów do których można by zgłosić takich januszy? :shock:

ludzie w kamizelkach wczoraj pokazali na murawie co potrafią. Gdyby ci kibice chcieli zrobić show, to zabawa mogła trwać kilka minut, pewnie trzeba by wzywać antyterrorystów

waha
Junior

#3217 Postautor: waha » 13 września 2021, o 16:59

Ogólnie u nas ta ochrona to kpina. Jak byłem w Toruniu czy Wrocławiu. To tam jest konkretna ekipa. Część chłopaków w żółwiach. Myślę że jak coś się dzieje, to ich reakcja jest szybka i zdecydowana. I akurat z tym klub coś musi zrobić. Bo patologia coraz wieksza się robi. Trzeba reagować.

mema
Senior

#3218 Postautor: mema » 13 września 2021, o 17:05

papi pisze:

ludzie w kamizelkach wczoraj pokazali na murawie co potrafią. Gdyby ci kibice chcieli zrobić show, to zabawa mogła trwać kilka minut, pewnie trzeba by wzywać antyterrorystów

To przecież toromistrz go złapał.Na stadionie oprócz wejść nie widać ich wcale.

Czarek
Trener

#3219 Postautor: Czarek » 13 września 2021, o 17:11

Pewna pani z panem wczoraj przyszli na mecz o 19:05. Przegonili dwoje dzieci z miejsc na, które mieli bilety argumentując, że dzieci trzeba było zostawić w domu. Dzieciaki były 2h przed meczem na stadionie i chciały siedzieć z naszą całą grupą. Bilety miały na inne miejsca na tym samym sektorze, ale były już zajęte. Przemokły i czekały na mecz.
Wzruszyłem się. Bezwzględnie trzeba skończyć z losowym zakupem biletów. Każdy powinien mieć prawo wyboru miejsca. Nie będzie wtedy tłumaczenia, że jakąś grupę "rozsiało" po stadionie. Po drugie ochrona musi pilnować porządku. Bilet ze wskazanym miejscem to rzecz święta.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

waha
Junior

#3220 Postautor: waha » 13 września 2021, o 17:18

Nie możliwy jest wybór miejsc. To się nie uda. Po prostu trzeba siadać tam gdzie się ma numer. System z tego co wiem i tak stara się dobierać miejsca obok siebie. Gdyby stadion był dwa razy większy można by się bawić w wybór miejsc.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#3221 Postautor: Saeyl » 13 września 2021, o 17:33

A ja mam pytanie inne, czy ktokolwiek wczoraj widział ochronę w innych miejscach niż wejścia oraz tych dwóch panów co ledwo dało radę złapać gościa z szalikiem na murawie?
Przecież tam nawet w razie jakiejś szamotaniny albo nawet problemu z ludźmi, którzy nie chcą ustąpić zajętego miejsca to nie ma do kogo się zwrócić.

blajar
Trener

#3222 Postautor: blajar » 13 września 2021, o 17:34

Kupowałem trzy i system posadził nas razem także faktycznie stara się nie rozdzielać miejsc w ramach jednego zakupu. Jak ktoś brał więcej niż cztery bilety to musiał korzystać z dwóch kont. W takim wypadku trafienie miejsc obok siebie graniczy z cudem zatem trzeba się z tym liczyć planując wyjście na mecz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

waha
Junior

#3223 Postautor: waha » 13 września 2021, o 17:37

Saeyl pisze:A ja mam pytanie inne, czy ktokolwiek wczoraj widział ochronę w innych miejscach niż wejścia oraz tych dwóch panów co ledwo dało radę złapać gościa z szalikiem na murawie?
Przecież tam nawet w razie jakiejś szamotaniny albo nawet problemu z ludźmi, którzy nie chcą ustąpić zajętego miejsca to nie ma do kogo się zwrócić.

Na ostatnim meczu nie, ale w tym sezonie widziałem ich przed jakimś meczem na koronie. Ale to przed meczem. Na meczu pusto już było.

Many

#3224 Postautor: Many » 13 września 2021, o 18:02

Saeyl pisze:A ja mam pytanie inne, czy ktokolwiek wczoraj widział ochronę w innych miejscach niż wejścia oraz tych dwóch panów co ledwo dało radę złapać gościa z szalikiem na murawie?

Korona na C7. Koło 5 biegu przyszło dwoje ochroniarzy/porządkowych, kobieta zaczęła iść po koronie zwracając uwagę, aby kibice poschodzili z barierek i ogrodzenia. Kilka osób zeszło po czym zaczęła się dyskusja.,, mamy bilety bez wskazanych numerów miejsc, nas jest więcej i co nam zrobisz?'' Kobieta się wystraszyła i poszła. W przerwie po 10 biegu ta sama dwójka próbowała jeszcze udrożnić schody, ale skończyło się tak samo i sobie poszli.

Ge(L)o
Trener

#3225 Postautor: Ge(L)o » 13 września 2021, o 20:35

No dobra, to ja pod prąd...
Czytam ten wątek i oczom nie wierzę.
Brakuje tylko żali, że ludzie nie mają założonych maseczek, bo szaleje straszliwa pandemia (a chyba w lubelskim aktualnie najwięcej zakażeń).
Naprawdę to Twoje miejsce ? Wybrane przy zakupie biletu ? Czy przydzielił Ci system ? Liczyć na to, że ludzie będą siadać na swoim miejscu (znając zwyczaje i specyfikę stadionu - słabe oznaczenie miejsc, czy wręcz jego brak) to duża fantazja.
Przyszedłem na trybuny 45 minut przed meczem i był taki armagedon, że do głowy by mi nie przyszło poszukiwanie miejsca umieszczonego na bilecie. Tym bardziej, że dwóch moich współtowarzyszy miało miejsca w innych sektorach. Siedliśmy tam, gdzie było wolne i wszystko. I jakby ktoś np. 5 minut przed meczem przyszedł usiąść na "swoim" miejscu zostałby w najłagodniejszym przypadku poczęstowany szyderką albo salwą śmiechu. Jakby się uparł to soczystym kopem w dupę.
Naprawdę trzeba nie mieć wyobraźni, żeby w takiej sytuacji stadionowej jak wczoraj szukać miejsca, które Ci wypluł system na bilecie.
Kwestię siedzenia na tyłku podczas wyścigu w najważniejszym meczu na Z5 od 30 lat, litościwie pominę milczeniem. Chociaż akurat ja, gdyby ktoś przede mną siedział tak, że bym widział co się dzieje na torze, a ten z tyłu miał obiekcje, nie miałbym z tym problemu.

To po ile bilety na finał ? Stówka pęknie ?