Motor Lublin - Unia Leszno (30.05.2021 g.19:15)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Motor Lublin - Unia Leszno (30.05.2021 g.19:15)

#176 Postautor: niespokojny » 31 maja 2021, o 22:50

Chyba nie jest tajemnica ze mecz w Czestochowie jest za 4 punkty.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#177 Postautor: spokojny » 31 maja 2021, o 23:10

Ciekawa wypowiedz Kolodzieja
Mam wrażenie, że z miejsca startowego było twardziej a na dojeździe było przyczepniej

Czyżby stara metoda Mariana W. wróciła do łask i była sposobem na handicap naszego toru? :D Sam mecz niezly mimo ze mijanek praktycznie nie było, ale sciganie juz jak najbardziej. Cieszy wreszcie profesjonalna postawa bez gubienia punktow w glupi sposob, chyba rozmowa z prezesem jednak cos pomogla. Jest dobrze, Buczek ma mega potencjal który sie delikatnie budzi, szkoda mi go gdy zostaje agresywnie mijany przez naszych (jak dzis Michelsen na pierwszym luku przez co musial hamowac) no ale niestety to ekstraliga i puszczanie gazu sie zle konczy wiec trzeba cisnac do przodu. Brawo! Do Czewy po 3 punkty i z takim samym nastawieniem jak na dzisiejszy mecz.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#178 Postautor: dannie » 31 maja 2021, o 23:12

Brawo Buczek.

Ale dalej kilka razy składał się w pół na tych łukach. Jest jeszcze rezerwa na poprawę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#179 Postautor: Vaginator » 31 maja 2021, o 23:13

CKM1946 pisze:I kogo mielibyśmy wywalić tak już poważnie mówiąc wywalić z PO ?

Wrocek - pewniak
Lublin - po dzisiejszej wygranej już pewniak
Leszno - mają swoje problemy ale koniec końców też pewnie awansują do PO
Gorzów - tutaj mały znak zapytania bo coś się przycieło u nich na chwile.

Zrobiłem symulacje na pokedzie przy bardzo optymistycznej dla nas wersji czyli wygrane domowe z Lublinem i Gorzowem oraz wyjazdowe z FZG i GKM.

http://symulator.pokredzie.pl/i/k9dC.jpg

Przyjmij nasza realna porażkę w Toruniu i utratę bonusa np. z Wami lub Wrocławiem i voila. Pilka jest w grze. Aczkolwiek coś podpowiada mi, że Gorzów przegra u siebie z Wrocławiem i potem w Toruniu. To drużyna, która zależy od postawy 4 seniorów. W porównaniu do Leszna, gdzie jest 5 seniorów, na których można liczyć. Model częstochowski i lubelski podobny, każdy może ukąsić. A Wrocław póki co na sterydach dzięki formie Bewleya i Czugunova.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#180 Postautor: Kargolo » 31 maja 2021, o 23:14

ezbeg pisze:Buczkowski cichym bohaterem meczu.

Dla mnie to nawet głośnym bohaterem. Każdy właściwie zdobył tyle oczek ile można było się spodziewać, ale Buczek zrobił więcej. A to jak jechał z Doylem to poezja. Ostro, ale czysto blokował.
Niby nie mamy pewniaków, a jak trzeba oddzielić chłopców od mężczyzn to Grisza załatwia sprawę na spokoiku i z uśmiechem na twarzy :)
Ktoś pisał, że Mikkel zawiódł. Niestety w 15 biegu jadą największe kozaki i ktoś musi przywieźć jajko. Do tego biegu stracił tylko 2 punkty i jechał kapitalny mecz. Mógł próbować holować Mateusza oraz delikatniej obejść się z Buczkiem, ale takie zabawy były zbyt ryzykowne przy tak szybkich Bykach.
Jazda na żyletki dzisiaj, w powietrzu czuć było niesamowie napięcie, wręcz obawę przed tą Unią. Doyle przewiózł Mikkela ostro do płotu, ale tak się jeździ. Nie zasłużył na gwizdy, ale rozumiem - emocje. Sam gwizdałem na Pitera, trochę z emocji, trochę przez jego reputację, ale po obejrzeniu powtórki - klasyczny przypadek do powtórzenia w czterech.

Znakomicie się dzisiaj bawiłem, kapitalne emocje i fantastyczny happy end. Czego chcieć więcej? Warto było czekać te 24 godziny.

Mamy lidera! Tylko wciąż przy stole chce usiąść pięciu graczy, a miejsca są cztery. Sytuacja wydaje się dla nas komfortowa, ale 3 z 4 meczów z czołowką mamy na wyjeździe, a w każdym następnym meczu do wzięcia są 3 punkty a nie 2.
Powtórzyć wygraną w Częstochowie i nie fundować nam thrillera we wrześniu jak rok temu.
A za dzisiaj wielkie dzięki! Brawo Motor!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

CKM1946
Zawodowiec

#181 Postautor: CKM1946 » 31 maja 2021, o 23:22

Vaginator pisze:

Wrocek - pewniak

Zrobiłem symulacje na pokedzie przy bardzo optymistycznej dla nas wersji czyli wygrane domowe z Lublinem i Gorzowem oraz wyjazdowe z FZG i GKM.

Przyjmij nasza realna porażkę w Toruniu i utratę bonusa np. z Wami lub Wrocławiem i voila. Pilka jest w grze. Aczkolwiek coś podpowiada mi, że Gorzów przegra u siebie z Wrocławiem i potem w Toruniu. To drużyna, która zależy od postawy 4 seniorów. W porównaniu do Leszna, gdzie jest 5 seniorów, na których można liczyć. Model częstochowski i lubelski podobny, każdy może ukąsić. A Wrocław póki co na sterydach dzięki formie Bewleya i Czugunova.

No w sumie racja. Gorzów musi przegrać z Lesznem lub Wrockiem u siebie i sie wyrównają bilanse przegranych domowych przy załozeniu że my wygramy wszystko w domu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#182 Postautor: Gelo » 31 maja 2021, o 23:23

spokojny pisze:Ciekawa wypowiedz Kolodzieja
Mam wrażenie, że z miejsca startowego było twardziej a na dojeździe było przyczepniej

Czyżby stara metoda Mariana W. wróciła do łask i była sposobem na handicap naszego toru? :D Sam mecz niezly mimo ze mijanek praktycznie nie było, ale sciganie juz jak najbardziej. Cieszy wreszcie profesjonalna postawa bez gubienia punktow w glupi sposob, chyba rozmowa z prezesem jednak cos pomogla. Jest dobrze, Buczek ma mega potencjal który sie delikatnie budzi, szkoda mi go gdy zostaje agresywnie mijany przez naszych (jak dzis Michelsen na pierwszym luku przez co musial hamowac) no ale niestety to ekstraliga i puszczanie gazu sie zle konczy wiec trzeba cisnac do przodu. Brawo! Do Czewy po 3 punkty i z takim samym nastawieniem jak na dzisiejszy mecz.

Nie. Po prostu leżała plandeka na prostej startowej. Do Czewy po bonus plus ewentualnie niespodzianka jak w zeszłym roku, do Torunia po pełną pulę jak na lidera przystało i będzie w porządku. Teraz mamy u siebie maruderów plus Gorzów, którego nie obawiam się bardziej niż Leszna

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#183 Postautor: Gelo » 31 maja 2021, o 23:32

Post pod postem przepraszam. Unia dzisiaj padła ofiarą swojej broni z ostatnich lat. Słabiej zaczęli Grisza i Jarek, świetnie Mikkel i Buczek. Potem Mikkel i Buczek słabiej to narodził się Grisza i Jarek. Juniorzy zrobili swoje czyli nie wypuścili gości z jednego punktu. Dla mnie bohaterem meczu Buczek. Odnalazł szybkość, a ambicją nadrabia za dwóch. Wygrał nam kolejne punkty po Grudziądzu.

Raf
Zawodowiec

#184 Postautor: Raf » 1 czerwca 2021, o 05:35

Wrocek - pewniak

Zrobiłem symulacje na pokredzie przy bardzo optymistycznej dla nas wersji czyli wygrane domowe z Lublinem i Gorzowem oraz wyjazdowe z FZG i GKM.

Realny scenariusz jest taki, że my nie zdobywamy ani jednego bonusa z czołówką i nawet wygrana w Toruniu nam nic nie pomoże :)

Obrazek

Także moi drodzy nie cieszcie się za bardzo, bo teraz jest euforia, ale pogubiliśmy mega dużo punktów meczowych i o bonusy będzie mega trudno... Żeby awansować musimy zdobyć bonusy w Częstochowie i jeszcze gdzieś z czołówką. O dziwo najłatwiej chyba będzie o ten bonus ze Stalą u siebie. Wtedy mecz w Toruniu nie będzie miał już znaczenia do Awansu. Wygrana w Częstochowie zamykałaby temat, ale jest nierealna na ten moment, bo Czewa wróciła do siebie.

Ewentualnie jeszcze w grę wchodzi bonus z Czewą i przynajmniej remis w Toruniu. O jedno i drugie będzie piekielnie trudno.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#185 Postautor: kibicLBN » 1 czerwca 2021, o 06:04

[...]

Przecież ta symulacja już na początku jest błędna, w piątek macie u siebie w palnik od Motoru...
Nie kumam dlaczego większość was stawia na wygraną Częstochowy? Oni jadą na najgorszym dla siebie torze, a my na drugim z najlepszych. Pykniemy ich na miękko.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#186 Postautor: Vaginator » 1 czerwca 2021, o 07:04

Bo zremisowaliśmy przegrany mecz w Grudziądzu, ledwo wygraliśmy z jak się okazuje bardzo słabym Falubazem oraz w 1 kolejce nie popisaliśmy się w Gorzowie. Także z oceną siły wyjazdowej na podstawie dobrego dopasowania do toru w Lublinie bym się wstrzymał. Zresztą, nie jest to jakieś trudne do wyobrażenia, że Świdnicki objeżdża Hampela i Kubere, skoro poradził sobie w Gorzowie z IMŚ.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#187 Postautor: kibicLBN » 1 czerwca 2021, o 07:18

Odbij od Jarka ;)
Ja się z chęcią założę o parę złotych że wygramy w piątek.

Flagg
Trener

#188 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2021, o 07:20

Raf pisze:Realny scenariusz jest taki, że my nie zdobywamy ani jednego bonusa z czołówką i nawet wygrana w Toruniu nam nic nie pomoże :)

Czyli najbardziej realny scenariusz to taki, że nasi rywale wygrywają wszystko co się da i gdzie się da, a Motor przegrywa wszystko co się da i gdzie się da? :)

Ok, ale kurde wydawało mi się, że jednak to my jesteśmy liderem po 7 kolejkach i przegraliśmy najmniej spotkań w lidze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#189 Postautor: kibicLBN » 1 czerwca 2021, o 07:26

Flagg pisze:
Ok, ale kurde wydawało mi się, że jednak to my jesteśmy liderem po 7 kolejkach i przegraliśmy najmniej spotkań w lidze.

Tak jest, najwyżej wygrywamy z Lesznem,wygrywamy w zielonej po 3 defektach na prowadzeniu, mamy razem z Czewą najlepszych juniorów, team spirit wręcz niespotykany, a jeden z 3 najlepszych polskich napieraczy tego stulecia znów wygląda jak za najlepszych lat.

Raf
Zawodowiec

#190 Postautor: Raf » 1 czerwca 2021, o 08:13

Flagg pisze:
Raf pisze:Realny scenariusz jest taki, że my nie zdobywamy ani jednego bonusa z czołówką i nawet wygrana w Toruniu nam nic nie pomoże :)

Czyli najbardziej realny scenariusz to taki, że nasi rywale wygrywają wszystko co się da i gdzie się da, a Motor przegrywa wszystko co się da i gdzie się da? :)

I również jako jedyni z czołówki mieliśmy w pierwszej rundzie 4 mecze u siebie :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#191 Postautor: Łoptymista » 1 czerwca 2021, o 08:18

Ale meczycho... Nasi chyba byli maksymalnie nakręceni i zmobilozowani. Wyglądali jakby starali się wycisnąć z motocykli maksymalną moc byleby tylko jechać jeszcze szybciej. Miło się to wszystko oglądało. Dla mnie akcja meczu to to co zrobił Buczek z Doylem, dwa razy na drugim łuku twardo i skutecznie sugerował mu, żeby aż tak szybko nie jechał. Szacun za umiejętności i pomyślunek.

Po pierwszej rundzie jesteśmy w miejscu, o którym nikt wcześniej głośno nie mówił. Trzeba cieszyć się chwilą, a co będzie później zobaczymy w piątek. :)

Flagg
Trener

#192 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2021, o 08:24

I jako jedynie wszystkie wygralismy :) (ok, jeszcze Wrocek).

Nie wiem, dla mnie na chwilę obecną możliwe są wszystkie scenariusze włącznie z Lesznem czy Gorzowem poza PO.

2 tygodnie temu wieszano Zimnemu i spółce złoto na szyi. Za tydzień jak wdupią z Lesznem u siebie, to będa mieli lekki nóż na gardle i widmo miejsca poza czwórką. Z drugiej strony, to Leszno może mieć 4 porażki na koncie, a przy takiej dyspozycji juniorów, Emila i Pitera wcale nie jest powiedziane, że bedą wszystko kosić u siebie. Robić bonusy jak juniorzy wiozą 1 pkt naprawdę nie jest łatwo.

Mamy drugi sezon z rzędu, gdzie co kolejki na kolejke nie jesteśmy wcale mądrzejsi a głupsi. Na chwile obecną jedynie Sparta wygląda na 100% pewniaka do PO. Ale to tez się szybko może zmienić. Zimny przez 5 meczy wyglądał jakby miał sobie w Polsce zrobić Szwecję 2019, a ostatnie 2 mecze to już lekki powrót do rzeczywistości i okazało się, że i jego można ukłuć. Czy Janowski do końca roku będzie jechać na 2.5? Nie wiem, nie zdziwiłbym się, jakby dostał w pewnym momencie zadyszki.

Sytuacja jest niesamowicie dynamiczna, każda drużyna ma na chwilę obecną zawodników, którzy jada trochę ponad stan i takich, którzy stanowią dziurę w składzie. Cieżko jest cokolwiek przewidzieć.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#193 Postautor: Łoptymista » 1 czerwca 2021, o 08:26

Flagg pisze:Sytuacja jest niesamowicie dynamiczna, każda drużyna ma na chwilę obecną zawodników, którzy jada trochę ponad stan i takich, którzy stanowią dziurę w składzie. Cieżko jest cokolwiek przewidzieć.

Dokładnie.
A sprawy mogą się jeszcze skomplikować jak ruszą te wszystkie SEC i SGP, wtedy niektórym grajkom mogą zmienić się priorytety...

Raf
Zawodowiec

#194 Postautor: Raf » 1 czerwca 2021, o 08:51

Flagg pisze:I jako jedynie wszystkie wygralismy :) (ok, jeszcze Wrocek).

Nie wiem, dla mnie na chwilę obecną możliwe są wszystkie scenariusze włącznie z Lesznem czy Gorzowem poza PO.
.

Dokładnie tak i dlatego przestrzegam przed hurraoptymizmem, bo wszystko się może jeszcze zmienić. Nawet Wrocek nie może być jeszcze niczego pewien... Do zdobycia jeszcze 21 pkt. My mamy 11, a niektórzy już szykują się na walkę o medale, podczas gdy jeszcze nie jesteśmy tam nawet jedna nogą.

blajar
Trener

#195 Postautor: blajar » 1 czerwca 2021, o 09:44

Dzień po, czas zejść na ziemię :)
Pierwsza runda za nami, wzięliśmy 11 na 14 możliwych do wzięcia punktów. Jest pięknie!
Teraz do wzięcia jest 21, a walka o PO w zasadzie dopiero nabiera rumieńców.
Plus jest taki, że z dwoma najlepiej jeżdżącymi na wyjazdach drużynami (przede wszystkim) wygraliśmy i zrobiliśmy u siebie 49pkt. Skład mamy jeszcze równiejszy niż rok temu. Musimy wygrać u siebie wszystkie mecze, co najprawdopodobniej da nam kolejne 8, pozostałe trzeba wydzierać na wyjazdach.
Ciężko na razie mówić o naszej sile na wyjazdach, bo jechaliśmy pierwszy mecz sezonu w Gorzowie, obraz meczu w Zielonej zaburzają 4 defekty, Grudziądz nie leży nam co najmniej tak, jak Emilowi Lublin.

Czewa i Toruń. Liczę, że pojedziemy z takim zębem jak wczoraj przeciw DMP, będzie się działo! :) Trochę przeraża siła Włókniarza na pozycjach juniorskich, to może być jedyny mecz w tym sezonie, gdzie po 2 pierwszych biegach będziemy przegrywać. Z drugiej strony nawet okazała wygrana z Grudziądzem pokazuje, że jeszcze się ze swoim torem nie dogadali. Ja tam już mam wypieki :)
Ostatnio zmieniony 1 czerwca 2021, o 09:49 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#196 Postautor: Kshyhu » 1 czerwca 2021, o 09:45

To jak to w końcu jest? Przed każdym meczem czytam, że jak wygramy, to mamy autostradę do PO otwartą i praktycznie zapewnioną czwórkę, a jak już wygramy, to na drugi dzień za każdym razem piszecie, że jeszcze nic pewnego i nie ma co się przesadnie ekscytować. Zdecydujcie się, panowie :lol: :lol: :cool:
Motor mocnyj!

Flagg
Trener

#197 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2021, o 09:49

Kshyhu pisze:To jak to w końcu jest? Przed każdym meczem czytam, że jak wygramy, to mamy autostradę do PO otwartą i praktycznie zapewnioną czwórkę, a jak już wygramy, to na drugi dzień za każdym razem piszecie, że jeszcze nic pewnego i nie ma co się przesadnie ekscytować. Zdecydujcie się, panowie :lol: :lol: :cool:

Wygrane Czewy w Toruniu, a szczególnie w Gorzowie wszystko zmienily :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#198 Postautor: kibicLBN » 1 czerwca 2021, o 09:50

Też tego nie pojmuję, zeżarłem wczoraj paznokcie do nadgarstków, przeżyłem w trakcie meczu spazmy, na koniec euforia wspólnie z Griszą, bo zdiełali my! A teraz zamuła?!do medalików po 3 punkty, nakopac do tyłka Świącikowi za te przygranie w Karola z biletami, specjalista od sypania glinki przed deszczami.

blajar
Trener

#199 Postautor: blajar » 1 czerwca 2021, o 09:54

Kshyhu pisze:To jak to w końcu jest? Przed każdym meczem czytam, że jak wygramy, to mamy autostradę do PO otwartą i praktycznie zapewnioną czwórkę, a jak już wygramy, to na drugi dzień za każdym razem piszecie, że jeszcze nic pewnego i nie ma co się przesadnie ekscytować. Zdecydujcie się, panowie :lol: :lol: :cool:

No bo mamy tylko nam co chwila jakieś roboty drogowe wyskakują (wygrana Czewy w Gorzowie np.) :lol:
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#200 Postautor: Gelo » 1 czerwca 2021, o 10:24

Ja tam nigdy nie pisałem, że jak wygramy to już PO pewne. Ale tabela jest... dziwna. Wrocław przegrywa w Grudziądzu, gdzie my remisujemy, u siebie wgniatamy ich w tor a mamy... punkt przewagi.