Żużel w TV
Re: Żużel w TV
u nas druga liga to była by możliwość w ogóle pójścia na mecz :D ja bym chętnie poszedł na taki mecz :)
dannie pisze:istred pisze:Zmuszanie do reaktywowania innych ośrodków to nieporozumienie.
Ale ja nie mówię o "zmuszaniu", ale o "możliwości". Jeżeli ktoś chce mieć drużynę rezerw "u siebie" to ok, jeżeli ktoś chce współpracować z innym ośrodkiem i ten ośrodek będzie na to gotowy i będzie chciał (np. my z Przemyślem, ktoś z Warszawą, ktoś ze Świętochłowicami), to dajmy mu szansę.
Często problemem tych ośrodków jest brak środków. Jeżeli klub ekstraligowym de facto załatwiałby im temat kosztów zawodniczych (w całości lub w znacznej części) to byłaby większa szansa, żeby taki ośrodek na nowo ruszył. Jeden, dwa sezony jako ośrodek "rezerwowy", a może w dalszej perspektywie już samodzielny (gdy dyscyplina na nowo zaistnieje w danym mieście łatwiej będzie o sponsorów itd.).
Taka możliwość mogłaby być z korzyścią dla obu stron. Z ekstraligowca mogłaby "zrzucać" część obowiązków i kosztów. Warto zauważyć, że klub "rezerw" u siebie to nikłe szanse na większe wpływy z biletów, gadżetów itd. W nowym ośrodku to mogłoby być dodatkowe źródło finansowania.
W pełni się zgadzam. Myślę, że dla PZM takie rozwiązanie też byłoby idealne.
Bardziej odnosiłem się do pomysłu jaki tu wcześniej padł, właśnie żeby zmuszać ośrodki ekstraligowe do organizowania żużla w innych miastach.
Z tym, że takich ośrodków, w których problemem są pieniądze jest maksymalnie kilka - Kraków, Piła... może Świętochłowice i Przemyśl (nie wiem jak to u nich wyglądają sprawy z infrastrukturą). W Warszawie pieniądze by się znalazły. Problem leży zupełnie gdzie indziej - nie ma infrastruktury i miejsca gdzie by taka infrastruktura mogła powstać. Moim zdaniem, poza Narodowym, żużla w Warszawie już nigdy nie będzie.
dannie pisze:istred pisze:Zmuszanie do reaktywowania innych ośrodków to nieporozumienie.
Ale ja nie mówię o "zmuszaniu", ale o "możliwości". Jeżeli ktoś chce mieć drużynę rezerw "u siebie" to ok, jeżeli ktoś chce współpracować z innym ośrodkiem i ten ośrodek będzie na to gotowy i będzie chciał (np. my z Przemyślem, ktoś z Warszawą, ktoś ze Świętochłowicami), to dajmy mu szansę.
Często problemem tych ośrodków jest brak środków. Jeżeli klub ekstraligowym de facto załatwiałby im temat kosztów zawodniczych (w całości lub w znacznej części) to byłaby większa szansa, żeby taki ośrodek na nowo ruszył. Jeden, dwa sezony jako ośrodek "rezerwowy", a może w dalszej perspektywie już samodzielny (gdy dyscyplina na nowo zaistnieje w danym mieście łatwiej będzie o sponsorów itd.).
Taka możliwość mogłaby być z korzyścią dla obu stron. Z ekstraligowca mogłaby "zrzucać" część obowiązków i kosztów. Warto zauważyć, że klub "rezerw" u siebie to nikłe szanse na większe wpływy z biletów, gadżetów itd. W nowym ośrodku to mogłoby być dodatkowe źródło finansowania.
Z tego artykułu wynika, że rozważany przeze mnie wariant miałby być możliwy:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/92809 ... by-jechac-
- _piotrusss
- Kadrowicz
Jeśli ktoś planuje kupić C+ przez internet, to pojawiła się ciekawa promocja. Liczba voucherów ponoć ograniczona:
https://kup.pl.canalplus.com/kody/startsezonu
https://kup.pl.canalplus.com/kody/startsezonu
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
mało tego aktywowany voucher ma date ważności Nie czekaj – Twój voucher jest ważny do 2021-05-31
-
mechanizator
- Junior
"Lewandowski zdobył punkt nie dlatego, że Protasiewicz popełnił błąd."
A na ekranie powtórka jak Protasa podnosi i ratuje się przed katastrofą.
Jestem zdumiony, że przez tyle lat Panu "Ależ" nikt nie zabrał mikrofonu.
Obraz, praca kamer na poziomie najlepszym w historii, ale komentarz tragedia. Facet chyba ogląda mecz na sportowych faktach.
Obraz, praca kamer na poziomie najlepszym w historii, ale komentarz tragedia. Facet chyba ogląda mecz na sportowych faktach.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:"Lewandowski zdobył punkt nie dlatego, że Protasiewicz popełnił błąd."
Oby był tylko w zastępstwie chwilowym za chorego Drylsona.Do canal+ przeszedł teź Michał Mitrut więc może będzie go mniej.
Co ten Zagra jechał w tym biegu? Koniecznie chyba chciał wjechać w tego Fricka.
Wygląda na to że przegrał mecz Zielonej.
Wygląda na to że przegrał mecz Zielonej.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Słabe te myszki.
5 oczek z nimi to obowiązek.
Zwycięstwo w stolicy pryty będzie smakować wybornie :D
5 oczek z nimi to obowiązek.
Zwycięstwo w stolicy pryty będzie smakować wybornie :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Czyli co robimy z tymi Motomyszami przeokrutnie? ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Obstawiam ze gdyby dzis jechali w Zielonej to dokladnie to samo sadzilibyscie o Apatorze. Po prostu wyrownane druzyny o podobnych profilach. Oby Motor byl poziom wyzej
Tymczasem zaczyna chyba być widać co dla Leszna będzie oznaczała strata Smektały i Kubery.
Richie Faulkner:
-
CKM1946
- Zawodowiec
Przy tak marnej juniorce to seniorzy muszą być niemal perfekcyjni. A jak widzimy Lidsey , Kołodziej i Pawlicki średnio coś jadą.
No i po 30 meczach z rzędu wygranych, twierdza Leszno upadła ;) 4 lata bez porażki na domowym torze prawie byli.
To co robimy z Unią jak tam pojedziemy?

To co robimy z Unią jak tam pojedziemy?
Z kolei Gorzów pokazał, że nie są papierowym faworytem.
Richie Faulkner:
-
CKM1946
- Zawodowiec
Szkoda że rozwścieczona Unia za tydzień wpada do Częstochowy 
He he, popatrz na nasz terminarz. Trzy godziny wcześniej nasi stają przed rozpędzonym pociągiemCKM1946 pisze:Szkoda że rozwścieczona Unia za tydzień wpada do Częstochowy
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Miejmy nadzieję że nie stanął...
A Częstochowa powinna to wygrać, tym bardziej że juniory powinny mocno pomoc.
A Częstochowa powinna to wygrać, tym bardziej że juniory powinny mocno pomoc.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- tezetomaniak
- Trener
Jak ktoś nie wykorzysta takiej Unii Leszno, to ta cała ekstraliga jest bandą frajerów :)
CKM1946 pisze:Przy tak marnej juniorce to seniorzy muszą być niemal perfekcyjni. A jak widzimy Lidsey , Kołodziej i Pawlicki średnio coś jadą.
Każdy mecz jest inny, Pludra powinien sporo punktów przywieźć.
Nie mam przekonania co do porazajacej mocy Stali. Rzecz jasna wygrali dosyc gladko, ale to Leszno bylo jakies zagubione. Ciekawe czy za tydzien nasz mecz w Gorzowie sie odbedzie.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Z czym do ludzi, jeśli trio Nowacki, Karczmarz, Jasiński robi 11 punktów na torze w Lesznie.
Fajnie, sezon może być ciekawszy niż poprzednie, zdominowane przez UL. Dla mnie zaskoczeniem jest postawa Thomsena. Chaotyczna jazda zupełnie się nie zmieniła, ale punkty również. Może jednak nie pójdzie w ślady Kildemanda, czego się nieżyczliwe spodziewałem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Co dla nas gorsze - utarło się, że o ile prezentują z Mikkelem zbliżony poziom o tyle Mikkel jest lepszym startowcem. W Lesznie Thomsen nie odstawał od najlepszych. Nasz mecz w Gorzowie to jedna wielka zagadka ale brak Kubery i brak rozjeżdzenia mogą budzić obawy.