Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
To już lepiej Kołdiego :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jezu - wyłączyć Olkowicza.ten drugi tez się dostosowuje
Profilaktycznie wyłączyłem dźwięk pomiędzy seriami. Co ciekawego było?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
W krainie ślepych, jednooki jest królem. Tak chyba trzeba podsumować występ Cysia w tym turnieju.
Kasprzak w SGP 2021, no to są jaj większe od dwumeczu Czewy z Gorzowem. Do tego jeszcze pewnie Łoktajev :)
Zagar pewnie wejdzie z trzeciego, choć w ostatnim biegu ma Fricke'a i Milika.
Grisza - nie kumam gościa. On tutaj powinien przyjeżdżać 40 metrów przed resztą towarzystwa. Nie kupuje tekstów Olkowicza o słabej psychice, bo gość nam kilka meczów już w 15 biegu uratował. Może sobie przekalkulował, że do SGP się jednak głównie dokłada.
A Mikkel zrobił klasycznego Mikkela, zabraknie mu pewnie ze 2 pkt, które ukradł mu sędzia w biegu z Cysiem. Co nie zmienia faktu, że podobnie jak Grisza powinien tutaj zamiatać towarzystwem juz po pierwszym łuku. U niego chyba jednak psychika nie wytrzymuje. On jest potwornie napalony na to SGP. Na pocieszenie, u niego akuraty nie wszystko stracone. O ile zajęcie miejsca w TOP 6 tegorocznego cyklu jest mało realne, tak będzie mieć sporą szansę na jedną z 5 dzikich kart, jeśli skończy w pierwszej dziesiątce.
I nie wiązałbym postawy Griszy czy MM z jakimś zjazdem formy. Jakoś jestem spokojny, że Łaguta jutro spokojnie dyszkę walnie.
Kasprzak w SGP 2021, no to są jaj większe od dwumeczu Czewy z Gorzowem. Do tego jeszcze pewnie Łoktajev :)
Zagar pewnie wejdzie z trzeciego, choć w ostatnim biegu ma Fricke'a i Milika.
Grisza - nie kumam gościa. On tutaj powinien przyjeżdżać 40 metrów przed resztą towarzystwa. Nie kupuje tekstów Olkowicza o słabej psychice, bo gość nam kilka meczów już w 15 biegu uratował. Może sobie przekalkulował, że do SGP się jednak głównie dokłada.
A Mikkel zrobił klasycznego Mikkela, zabraknie mu pewnie ze 2 pkt, które ukradł mu sędzia w biegu z Cysiem. Co nie zmienia faktu, że podobnie jak Grisza powinien tutaj zamiatać towarzystwem juz po pierwszym łuku. U niego chyba jednak psychika nie wytrzymuje. On jest potwornie napalony na to SGP. Na pocieszenie, u niego akuraty nie wszystko stracone. O ile zajęcie miejsca w TOP 6 tegorocznego cyklu jest mało realne, tak będzie mieć sporą szansę na jedną z 5 dzikich kart, jeśli skończy w pierwszej dziesiątce.
I nie wiązałbym postawy Griszy czy MM z jakimś zjazdem formy. Jakoś jestem spokojny, że Łaguta jutro spokojnie dyszkę walnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Grisza robi identyczną akcję jak podczas IMME. Przegrywa wszystko jak leci, by ostatni wyścig wygrać dość łatwo. LOL.
Ostatni jechał z trzema najgorszymi zawodnikami turnieju, także ten.
Richie Faulkner:
Co tam się dzieje? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Podejście Griszy do występów poza ligą jest niesmaczne nawet wobec jego kolegów z Rosji.
Przecież gdyby federacja nominowała tu Czugunowa czy Kułakowa toby na luzie zaprezentowali na torze dużo więcej.
No i KK 9 pkt powinien mieć po idiotycznych upadkach i do domu
Przecież gdyby federacja nominowała tu Czugunowa czy Kułakowa toby na luzie zaprezentowali na torze dużo więcej.
No i KK 9 pkt powinien mieć po idiotycznych upadkach i do domu
Jaki tor takie zawody... Phil Morris i wszystko jasne...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Kasprzak najbardziej Łoktajewa załatwił tym manewrem. Nawet się chłop pewnie na bieg dodatkowy nie załapie, bo Berntzon darmowe 3 punkty dostał.
edit: Berntzon i KK w GP 2021
.
edit: Berntzon i KK w GP 2021
Richie Faulkner:
Matej wyrzucił drewniaka jak dzieciaka, niestety wpuścił Kasprzaka.
Czyli faworyt wygrał. Szkoda Mikkela.
Czyli faworyt wygrał. Szkoda Mikkela.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Miejmy nadzieję, że Mikkel w wyścigu o nic pojechał na gracie :)
Szkoda mi Loktajewa, ale jak się ma psychikę z papieru to niestety sukcesów w sporcie nie będzie. Berntzon to katastrofa, może za rok odszczekam, ale jego obecność w GP to porazka. Kasprzak to Polak, więc patrzę na to inaczej, tak czy siak jemu będę życzył jak najlepiej
Fajna ta obsada GP. Taka nie za mocna ;)
Zagar dał radę forma jest. Mikkel i Grisza... rozczarowanie. KK w GP 2021 sam nie wiem, to zawodnik z dużymi umiejętnościami ale ten sezon to odpad, a dziś podpasowało. Chyba lubi ten tor ale i prędkość była. Oliver świeża krew.. Jeździ odważnie, zawsze pamiętam go z akcji na Miesiącu i wykluczenie kontrowersyjne Pawła w Gnieźnie. Czy da radę w GP? Zobaczymy... W dodatkowym wygrana z Kasprzakiem :-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Nie ma biegu o 4 miejsce?
Brawo Matej, jedyny który nie zawiódł. Mikkel spala się po raz kolejny. Grisza? Po prostu mnie rozczarowal, w takiej obsadzie nie da się pojechać tak źle. Jeśli nie chce jeździć w GP, to po cholere przyjmował zaproszenie?
Brawo Matej, jedyny który nie zawiódł. Mikkel spala się po raz kolejny. Grisza? Po prostu mnie rozczarowal, w takiej obsadzie nie da się pojechać tak źle. Jeśli nie chce jeździć w GP, to po cholere przyjmował zaproszenie?
-
CKM1946
- Zawodowiec
Cholernie szkoda dziś Saszy Łoktajeva przez jeden mały błąd...
Grisza natomiast bez zaskoczenia, zawsze te zawody miał głęboko i nic się nie zmienia. Humor po zawodach dalej miał bardzo dobry
Grisza natomiast bez zaskoczenia, zawsze te zawody miał głęboko i nic się nie zmienia. Humor po zawodach dalej miał bardzo dobry
Nie rozumiem Griszy. Dlaczego facet z takim potencjałem nie chce nic osiągnąć w tym sporcie. Tezę, że to kwestia słabej psychy ja bym to włożył między bajki. Grisza ma na to wywalone. Dlaczego? Nie wiem.
Moze woli lzej rabotac za pewne diengi. Tej postawy nie szanuje ale szowinistycznie lubie bo mam pewnosc ze na lidze w decydujacym momencie odjebie swoja robote bez nerwow :)
No właśnie nie rabotajet lżej. W lidze Covattiego Berntzona, Kasprzaka Ellisa dubluje. To nie są dla niego rywale a się męczy. Nie wiem trening trzeci sprzęt?
Jakbyś poczytał inne fora to byś się dowiedział, że wszyscy widzą teorię w słabej postawie na zawodach indywidualnych w fakcie, że tam kontrola motocykli i paliwa jest 
Oczywiście- tylko smoka tam nie ma:)
Szczerze to jedyny poprzedni start Griszy w GPCh w Vojens też był podejrzany.
Był tam jednym z tych którzy mieli pojechać o awans, tymczasem gigantyczną sensację sprawił wtedy Artiom i zrobił swój pierwszy awans. Bracia wtedy nie byli tak niezależni i sprzętowo kręcili się wśród tych samych nazwisk. Młodszy by wówczas nikim, nie miał jeszcze lepszego sprzętu od GL. Później starszy już nawet nie udawał, że interesuje go tytuł IMŚ. Nie startował w kwalifikacjach, gdy mówiło się, że dostanie stałą DK za wyniki w ligach nawet gdy nie wejdzie przez GPCh, jak wielu innych (np. Tai) ale musi coś z siebie dać. W kadrze też nieraz "pauzował". Skusił się za to na dochodowy ale prowincjonalny SEC, którego promotorzy przekupili też Emila,
żeby nie jechał w SGP. Griszy specjalnie nie trzeba było namawiać. Łatwy pieniądz przy praktycznie żadnych inwestycjach.
Było w historii żużla paru kozaków, którzy szybko zrezygnowali z kariery, chociaż spokojnie mogli zbierać tytuły, ale przynajmniej już tego zasmakowali, a Griszy nawet tego się nie chce. Specyficzny i nieuleczalny przypadek gościa który ma kompletnie gdzieś tytuły i będąc w gazie w GPCh robi wynik na poziomie Kostygovsa, dysponującego drugoligowym sprzętem i nieporównywalnie mniejszymi umiejętnościami. W takim przypadku nie można zwalać, że nie wytrzymuje nerwowo. GL jest bardzo pewny swoich umiejętności, niejeden kluczowy i ostatni bieg w lidze wygrał dla drużyny i tak naprawdę niewielu kolegów z toru uważa za godnych rywalizacji.
Kostygovs, Nicol, Covatti, Ellis, Wolbert, Berge - tych grajków Laguta wyprzedził. Podejrzewam, że zrobiłby to i na dziesięcioletnim Mikułowie.
Gratulacje dla Mateja. Był faworytem i zrobił swoje, a nawet na koniec podzielił kto ma jechać w GP a kto nie.
Dobre czytanie ścieżek, wyprzedzenia Lahtiego na kresce, Milika na kresce i Fricka były na wagę awansu.
Dziwna sytuacja, Zagar ma przed sobą zapewnione starty w dwóch rocznikach SGP,
nadchodzącym i następnym. Taka pewność może tylko mu pomóc w lidze.
Był tam jednym z tych którzy mieli pojechać o awans, tymczasem gigantyczną sensację sprawił wtedy Artiom i zrobił swój pierwszy awans. Bracia wtedy nie byli tak niezależni i sprzętowo kręcili się wśród tych samych nazwisk. Młodszy by wówczas nikim, nie miał jeszcze lepszego sprzętu od GL. Później starszy już nawet nie udawał, że interesuje go tytuł IMŚ. Nie startował w kwalifikacjach, gdy mówiło się, że dostanie stałą DK za wyniki w ligach nawet gdy nie wejdzie przez GPCh, jak wielu innych (np. Tai) ale musi coś z siebie dać. W kadrze też nieraz "pauzował". Skusił się za to na dochodowy ale prowincjonalny SEC, którego promotorzy przekupili też Emila,
żeby nie jechał w SGP. Griszy specjalnie nie trzeba było namawiać. Łatwy pieniądz przy praktycznie żadnych inwestycjach.
Było w historii żużla paru kozaków, którzy szybko zrezygnowali z kariery, chociaż spokojnie mogli zbierać tytuły, ale przynajmniej już tego zasmakowali, a Griszy nawet tego się nie chce. Specyficzny i nieuleczalny przypadek gościa który ma kompletnie gdzieś tytuły i będąc w gazie w GPCh robi wynik na poziomie Kostygovsa, dysponującego drugoligowym sprzętem i nieporównywalnie mniejszymi umiejętnościami. W takim przypadku nie można zwalać, że nie wytrzymuje nerwowo. GL jest bardzo pewny swoich umiejętności, niejeden kluczowy i ostatni bieg w lidze wygrał dla drużyny i tak naprawdę niewielu kolegów z toru uważa za godnych rywalizacji.
Kostygovs, Nicol, Covatti, Ellis, Wolbert, Berge - tych grajków Laguta wyprzedził. Podejrzewam, że zrobiłby to i na dziesięcioletnim Mikułowie.
Gratulacje dla Mateja. Był faworytem i zrobił swoje, a nawet na koniec podzielił kto ma jechać w GP a kto nie.
Dobre czytanie ścieżek, wyprzedzenia Lahtiego na kresce, Milika na kresce i Fricka były na wagę awansu.
Dziwna sytuacja, Zagar ma przed sobą zapewnione starty w dwóch rocznikach SGP,
nadchodzącym i następnym. Taka pewność może tylko mu pomóc w lidze.
Mnie trochę dziwi brak biegu o 4 miejsce, bo Matej w takiej formie jak w tym roku, może spokojnie ugrać 6 miejsce w GP2020. Niby Sasza miał więcej trójek i powinien zająć 4 miejsce z urzędu, ale w tych zawodach chyba nie ma takiego zapisu w regulaminie, bo Kasprzak też miał więcej trójek niż Berntzon, a bieg dodatkowy się odbył.
Jak Zagar zrobi 6 miejsce, to kto awansuje do GP2021?
Co do postawy Griszy, to IMO sytuacja jest jasna. Chciał objechać te zawody najmniejszym nakładem sprzętowym, na zasadzie uda się, to się uda, a jak się nie uda to nic się nie stanie. Niestety trafił mu się numer 1, którego Grisza nie lubi i nawet na lidze zawsze mówił, że nie lubi jeździć cały czas po równaniu. Tutaj dodatkowo te równania łączyły się ze zrobieniem lodowiska na torze.
Jak Zagar zrobi 6 miejsce, to kto awansuje do GP2021?
Co do postawy Griszy, to IMO sytuacja jest jasna. Chciał objechać te zawody najmniejszym nakładem sprzętowym, na zasadzie uda się, to się uda, a jak się nie uda to nic się nie stanie. Niestety trafił mu się numer 1, którego Grisza nie lubi i nawet na lidze zawsze mówił, że nie lubi jeździć cały czas po równaniu. Tutaj dodatkowo te równania łączyły się ze zrobieniem lodowiska na torze.
Pozwolę sobie zacytować swój post z 2016 roku. Może trochę się zdezaktualizował (Emil), ale gadamy o Griszy, który jest wierny swoim ideałom.
kdsz pisze:Niespokojny, ale jak może mi brakować w SGP gościa, który nie ma sportowych celów, jedynie biznesowe? Emilowi się nie opłaca zostać mistrzem świata, Łaguta kompromituje się frazami: "Nowa formuła Speedway Best Pairs Cup jest atrakcyjna, ponieważ walczymy dla naszych sponsorów". Cóż za wzruszające wyznanie! Na drugim biegunie znajduje się Harris. Co z tego, że cały sezon kaleczy, skoro żmudnie runda po rundzie przeciska się aż do finału eliminacji i tam nie potrafią go zatrzymać zawodnicy "z prawdziwego zdarzenia". Mnie Chris w SGP może i irytuje, ale nie mam problemu, by nazwać go prawdziwym sportowcem. To określenie w odniesieniu do Emila i Griszy nie przeszłoby mi przez usta.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"