Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Wyjsciem jest losowanie, podobnie jak robia to na MS lub ME w kopanej
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
istred pisze:Niby dlaczego? Karnetu na 2020 r. już nie masz. Masz na 2021, albo bluzę albo zwrot kasy.
Sytuacja się zmieniła, karnetów na 2020 już nie ma, miejsca na stadionie na ten rok nie są w żaden sposób rozdystrybuowane. Nie widzę ani jednego powodu, żeby sprzedaż biletów ograniczać do jakiekolwiek grupy osób.
Założeniem było uhonorowanie osób, które mimo możliwości, karnetu nie zwrócili i zdecydowali wziąć bluzę i skorzystać ze zniżki na karnet 2021 ale się nie upieram.
Ja i tak karnetu nie mam więc mnie wsia ryba, rzuciłem propozycję, która wydawała mi się fair wobec tych ludzi.
Edit: faktycznie źle się wyraziłem w swojej propozycji proponując umożliwienie zakupienia biletu karnetowiczom przenoszącym karnety na 2021. Ograniczyłbym tę grupę do "bluzowiczów", ewentualnie w dalszej kolejności uwolnił całkiem.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Przecież zostali uhonorowani zniżką, gwarancją karnetu na przyszły rok oraz bluzą. Deal był prosty, a zasady znane.
Ja też nie mam karnetu i prędzej pojawię się na jakimś wyjeździe niż na meczu w Lublinie, ale kompletnie nie rozumiem gloryfikowania osób, które kupiły karnet, jakby te osoby jakąś łaskę klubowi zrobiły.
Ja też nie mam karnetu i prędzej pojawię się na jakimś wyjeździe niż na meczu w Lublinie, ale kompletnie nie rozumiem gloryfikowania osób, które kupiły karnet, jakby te osoby jakąś łaskę klubowi zrobiły.
-
mechanizator
- Junior
Może jeszcze ograniczyć sprzedaż/losowanie biletów do osób co w nazwisku mają Litery M, O, T, O, R albo przynajmniej trzy z nich. Ewentualnie do osób co na FB mają minimum trzy zdjęcia z zawodnikami. Kibice klubu to nie tylko osoby, które miały farta i mimo dezinformacji klubu o formie sprzedaży karnetów, udało się im je nabyć. Karnetowicze mają swoją wejściówkę na następny sezon i nie uważam, że w jakikolwiek sposób trzeba ich dodatkowo nagradzać.
Sprzedaż powinna odbywać się albo stacjonarnie kto pierwszy ten lepszy max 2 bilety na mecz. Albo na eventim też z ograniczeniem na ilość zakupionych biletów.
Sprzedaż powinna odbywać się albo stacjonarnie kto pierwszy ten lepszy max 2 bilety na mecz. Albo na eventim też z ograniczeniem na ilość zakupionych biletów.
mechanizator pisze:Może jeszcze ograniczyć sprzedaż/losowanie biletów do osób co w nazwisku mają Litery M, O, T, O, R albo przynajmniej trzy z nich. Ewentualnie do osób co na FB mają minimum trzy zdjęcia z zawodnikami. Kibice klubu to nie tylko osoby, które miały farta i mimo dezinformacji klubu o formie sprzedaży karnetów, udało się im je nabyć. Karnetowicze mają swoją wejściówkę na następny sezon i nie uważam, że w jakikolwiek sposób trzeba ich dodatkowo nagradzać.
Sprzedaż stacjonarna jest na dzień dzisiejszy zabroniona, tylko internet.
Nie upieram się, tak to widzę ale macie sensowne argumenty, można uwolnić w ogóle i po problemie. Nie będzie tłumaczeń dlaczego ci, a nie inni, itp.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
istred pisze:Ge(L)o pisze:Chętnych 30 tys ? Chyba trzeba to zawęzić jednak do posiadaczy karnetów.
Oczekuję, że jednak wejść będą mogli tylko karneciarze. Klub podejmował decyzję o przeniesieniu całości karnetu na przyszły rok, wiedząc, że nikt na stadiony w 2020 nie wejdzie. Sytuacja jednak się zmieniła.
Niby dlaczego? Karnetu na 2020 r. już nie masz. Masz na 2021, albo bluzę albo zwrot kasy.
Sytuacja się zmieniła, karnetów na 2020 już nie ma, miejsca na stadionie na ten rok nie są w żaden sposób rozdystrybuowane. Nie widzę ani jednego powodu, żeby sprzedaż biletów ograniczać do jakiekolwiek grupy osób.
A zmieniła się treść dokumentu "REGULAMIN SPRZEDAŻY BILETÓW I KARNETÓW na mecze Motoru Lublin w sezonie 2020 w ramach Drużynowych Mistrzostw Polski 2020"? Jeżeli tak, proszę o aktualną wersję. Jeżeli nie - kupując karnet zawarłem z klubem umowę na wejście na stadion na wszystkie mecze rundy zasadniczej sezonu 2020.
To chyba pytanie do klubu, a nie do mnie...
Jeśli nie zgadzasz się z tym co zaproponował klub to polecam skorzystać z tego punktu regulaminu:
Jeśli nie zgadzasz się z tym co zaproponował klub to polecam skorzystać z tego punktu regulaminu:
Kod: Zaznacz cały
6. Wszelkie spory wynikające z zakupu Biletów/ Karnetów poddane zostaną rozstrzygnięciu przez
właściwy Sąd powszechny w LublinieRe: Motor Lublin w sezonie 2020
To doczytaj w tej umowie, bo pewnie w którymś paragrafie jest coś o sile wyższej. Takiej jak teraz, z racji sytuacji wyjątkowej sprzedaż karnetów przekracza dopuszczalna ilość kibiców na stadionie
Obawiam się, ze ta decyzja wywoła 4x większą gównoburzę niż mecze bez publiczności. KLubowy FB będzie płonąć.
Wiedział Kuba co mówi, jak chyba w 5:1 się wypowiadał, że albo cały stadion albo pusty stadion.
Wiedział Kuba co mówi, jak chyba w 5:1 się wypowiadał, że albo cały stadion albo pusty stadion.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ale co miałby zmienić pełny cały stadion? Że karnety poszłyby w ruch?
Przez lata sprzedaż biletów odbywała się normalnie przed każdym meczem. Nagle pojawił się koronawirus i ludzie zgłupieli?
Przecież w zeszłym sezonie również nie wszyscy dali radę kupić bilet. Podobnie będzie w tym, z zastrzeżeniem, że kupno będzie jeszcze trudniejsze.
Problem jest sztuczny. Czy na 100 tys. czy na 10 czy na tysiąc sprzedaż może odbywać się dokładnie tak samo. A czy zostanie przyjęta zasada kto pierwszy ten lepszy czy będzie to losowanie, to rzecz wtórna.
Już w zeszłym sezonie nie każdy chętny dał radę kupić bilet. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
Przez lata sprzedaż biletów odbywała się normalnie przed każdym meczem. Nagle pojawił się koronawirus i ludzie zgłupieli?
Przecież w zeszłym sezonie również nie wszyscy dali radę kupić bilet. Podobnie będzie w tym, z zastrzeżeniem, że kupno będzie jeszcze trudniejsze.
Problem jest sztuczny. Czy na 100 tys. czy na 10 czy na tysiąc sprzedaż może odbywać się dokładnie tak samo. A czy zostanie przyjęta zasada kto pierwszy ten lepszy czy będzie to losowanie, to rzecz wtórna.
Już w zeszłym sezonie nie każdy chętny dał radę kupić bilet. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
Karnet karnetów nierówny. Rozumiem że pierwszeństwo mają sponsorzy i właściciele karnetu na trybunę główna. A poważnie to niezłą zagwozdkę ma klub, z jednej strony musi pamiętać o sponsorach, którzy na pewno jako pierwsi się zgłoszą i upomną o miejsca z drugiej strony o karnetowiczach.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2020, o 15:34 przez toinoja, łącznie zmieniany 1 raz.
luCas pisze:Wyjsciem jest losowanie, podobnie jak robia to na MS lub ME w kopanej
proszepana ale dlaczego on został wylosowany, a ja nie?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
istred pisze:Ale co miałby zmienić pełny cały stadion? Że karnety poszłyby w ruch?
Co by to zmieniło? Nie wiem, cytuje tylko słowa Kuby. Natomiast ile tak naprawdę z tych 2,5 tys biletów będzie dostępne? W pierwszej kolejności pójdą VIPy i pule dla sponsorów + bilety załatwiane po znajomości. Jeśli cokolwiek z tych 2,5k zostanie to jakieś ochłapy. I tu będzie gówno-burza, bo trzeba będzie tłumaczyć Januszom, dlaczego na stadionie jest 2,5k ludzi, a biletów w sprzedaży było np. 500. A oni i tak tego tłumaczenia nie kupią. Tak czy siak, będziemy mieli igrzyska
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Zrobić bilety a karnety przechodzą na przyszły rok
Ja tez jestem zdania, że powinny być tylko ogólnodostępne bilety. I jeśli na 25% pojemności stadionu - to tylko bilety w cenie >100PLN.
To byłoby wsparcie dla klubu, a jestem przekonany, że chętnych nawet za taką cenę byłoby mnóstwo.
To byłoby wsparcie dla klubu, a jestem przekonany, że chętnych nawet za taką cenę byłoby mnóstwo.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
od razu wystawić na licytację na Allegro, nie wiem jak teraz (dawno nie widziałem) ale kiedyś były licytacje wieloprzedmiotowe
Susic pisze:Ja tez jestem zdania, że powinny być tylko ogólnodostępne bilety. I jeśli na 25% pojemności stadionu - to tylko bilety w cenie >100PLN.
Popieram
Nawet więcej powiem. Zrobić bilet na mecz po 200 moze 300 pln. Kto się decyduje zapraszamy. Reszta ma tv. Będzie spokój z zakupem, a chętni i zdeterminowani sobie spokojnie wejdą. Nie stać cię , za dużo, masz inne wydatki to odpuszczasz, nie ma problemu. Klub wyjdzie na tym jak za cały stadion, jestem przekonany.
Ps. Zresztą z karnetami w tym roku była patologia i wielbłąd klubu. stracili miliony złotych na własne życzenie. Skoro jest taki popyt dawać powinni po co najmniej 700 pln i tak by poszły. Mamy wolny rynek.
KrzysiekS pisze:Susic pisze:Ja tez jestem zdania, że powinny być tylko ogólnodostępne bilety. I jeśli na 25% pojemności stadionu - to tylko bilety w cenie >100PLN.
Popieram
Nawet więcej powiem. Zrobić bilet na mecz po 200 moze 300 pln. Kto się decyduje zapraszamy. Reszta ma tv. Będzie spokój z zakupem, a chętni i zdeterminowani sobie spokojnie wejdą. Nie stać cię , za dużo, masz inne wydatki to odpuszczasz, nie ma problemu. Klub wyjdzie na tym jak za cały stadion, jestem przekonany.
Ps. Zresztą z karnetami w tym roku była patologia i wielbłąd klubu. stracili miliony złotych na własne życzenie. Skoro jest taki popyt dawać powinni po co najmniej 700 pln i tak by poszły. Mamy wolny rynek.
Nie wierze w to co czytam. To, że jest boom nie znaczy, że trzeba windować ceny do niebagatelnych rozmiarów. Coś z Wami nie tak...
Sądzę, że przydałby się oficjalny komunikat Klubu jak zamierza odnieść się do zaistniałej sytuacji. Znając naszych włodarzy niebawem rozwieją nasze wątpliwości :)
Kaman pisze:KrzysiekS pisze:Susic pisze:Ja tez jestem zdania, że powinny być tylko ogólnodostępne bilety. I jeśli na 25% pojemności stadionu - to tylko bilety w cenie >100PLN.
Popieram
Nie wierze w to co czytam. To, że jest boom nie znaczy, że trzeba windować ceny do niebagatelnych rozmiarów. Coś z Wami nie tak...
A co to znaczy windowanie cen niby? Na gale bokserskie pierwsze rzędy kosztują po kilka tys i są wypełnione. Odwrócę to. Skoro są chętni wchodzić za 200 pln to dlaczego klub miałby sztucznie zaniżać cenę i wpuszczać po 60 odbierając im tą szansę. To zwykły układ podaż-popyt. Nie rozumiem jak można sprzedawać coś taniej skoro są chętni aby zapłacić drożej. To się nie trzyma logiki (no poza jedyną słuszną marksistowsko-bucharinowską)
Parę klubów już podjęło decyzję, co zrobią.
Apator - wejdą karnetowicze, czyli ok 1 tys. osób, a reszta prawdopodobnie będzie licytacja.
Stal - wejdą karnetowicze, przenoszenie na 2021 anulowane, pozostałe miejsca biletowane.
Włókniarz - w pierwszej kolejności wejdą osoby, które oddały karnet na cegiełkę dla klubu, resztę bilety. No i oczywiście prezes wspomniał, że podniosą trochę ceny biletów.
U nas faktycznie chyba będą tylko bilety, bo karnetów się tyle sprzedało, że nie da się wszystkich pogodzić.
Apator - wejdą karnetowicze, czyli ok 1 tys. osób, a reszta prawdopodobnie będzie licytacja.
Stal - wejdą karnetowicze, przenoszenie na 2021 anulowane, pozostałe miejsca biletowane.
Włókniarz - w pierwszej kolejności wejdą osoby, które oddały karnet na cegiełkę dla klubu, resztę bilety. No i oczywiście prezes wspomniał, że podniosą trochę ceny biletów.
U nas faktycznie chyba będą tylko bilety, bo karnetów się tyle sprzedało, że nie da się wszystkich pogodzić.
KrzysiekS pisze:Kaman pisze:KrzysiekS pisze:Popieram
A co to znaczy windowanie cen niby? Na gale bokserskie pierwsze rzędy kosztują po kilka tys i są wypełnione. Odwrócę to. Skoro są chętni wchodzić za 200 pln to dlaczego klub miałby sztucznie zaniżać cenę i wpuszczać po 60 odbierając im tą szansę. To zwykły układ podaż-popyt. Nie rozumiem jak można sprzedawać coś taniej skoro są chętni aby zapłacić drożej. To się nie trzyma logiki (no poza jedyną słuszną marksistowsko-bucharinowską)
Istnieje też coś takiego jak zdrowy rozsądek, ale skoro materialnie przeliczasz na inne imprezy bardziej prestiżowe(mowa o wielotysięcznej oglądalności również) to nie ma o czym dyskutować.
Weź pod uwagę, że mamy w Lublinie boom na żużel, ale kiedyś on zacznie wygasać, im bardziej podniesiesz ceny, tym bardziej to przyspieszysz. Być może w najbliższym sezonie rzeczywiście najbardziej opłacalna byłaby sprzedaż biletów po 200 zł, ale część kibiców odsunęłaby się wtedy od klubu na dobre i przyzwyczaiła do oglądania ulubionej drużyny w TV. Trochę jak w filmie "Pieniadze to nie wszystko", ważna jest więź (w tym przypadku klubu z kibicem), jeśli zostanie zerwana to kibic może już nie wrócić, zwłaszcza że to samo obejrzy na kanapie.
papi pisze:Weź pod uwagę, że mamy w Lublinie boom na żużel, ale kiedyś on zacznie wygasać, im bardziej podniesiesz ceny, tym bardziej to przyspieszysz. Być może w najbliższym sezonie rzeczywiście najbardziej opłacalna byłaby sprzedaż biletów po 200 zł, ale część kibiców odsunęłaby się wtedy od klubu na dobre i przyzwyczaiła do oglądania ulubionej drużyny w TV. Trochę jak w filmie "Pieniadze to nie wszystko", ważna jest więź (w tym przypadku klubu z kibicem), jeśli zostanie zerwana to kibic może już nie wrócić, zwłaszcza że to samo obejrzy na kanapie.
To do mnie? przecież pisałem o boomie. Istny paradoks mamy boom sprzedawajmy drogo, ale jednak kibice mogą się odsunąć to jak w końcu? Złotego środku nie ma zostaję przy swoim zdaniu ceny po niewygórowanej kwocie albo tej samej.
Nie, do kolegi który chce płacić 200 zł :)
Też uważam, że podniesienie cen na maxa to krótkowzroczność, ale chwilowo może być skuteczna
Też uważam, że podniesienie cen na maxa to krótkowzroczność, ale chwilowo może być skuteczna