BR pisze:Kocham żużel i kibicuje lubelskim żużlowcom już ponad 30 lat. Gdyby ktoś się mnie zapytał czy chciałbym oglądać zawody w lepszych warunkach niż obecnie, oczywiście moja odpowiedz byłaby twierdząca. Ale gdy słyszę jaki jest koszt takiego stadionu i wiem, że to będzie kolejny nierentowny obiekt (po Arenie Lublin) jestem przeciwko wydawaniu w ten sposób publicznych pieniędzy. Za taką kwotę można wybudować kilka szkół podstawowych!
Nie ma w mieście pieniędzy na wiele bardziej potrzebnych spraw, Lublin jest coraz większym zadupiem Europy ale stadion musi być. Chore to i przykre.
Rozumiem zasady gry, rządzi populizm i głupota. Ludzie lubią być mamieni przez polityków, którzy obiecują im złote góry za ich własne pieniądze.
Kupują sobie w ten sposób poparcie. Jak widać większość łapie się w te sidła nie myśląc o konsekwencjach.
Jeśli według Ciebie stajemy się zadupiem Europy to najwyższa pora budować nowy stadion, który wyrwie nas z tego marazmu

. Renomę i rozwój miasta możemy mierzyć nie tylko patrząc przez pryzmat kultury ale też i imprez sportowych. Nie zapominajmy że tam oprócz stadionu powstaną boiska treningowe, a sam stadion będzie też użytkowany przez rugbistów. I coś o czy niektórzy zapominają, jeśli na terenie LKJ nie powstanie stadion to miasto będzie musiało i tak wydać grube miliony na przystosowanie obiektu przy Al. Zygmuntowskich a nas czeka wyprowadzka a inny obiekt.
Swoją drogą to teraz Prezydent Żuk powiem zabrać głos. Określić się i rozwiać wszystkie wątpliwości, chyba że jak pisze KLOPS miasto sonduje mieszkańców.