Stadion
Re: Stadion
Dzięki, akurat zdążyłem na najważniejsze info :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Budujemy na terenach LKJ. W przyszłym roku dokumentacja, kwota to ok. 180 mln zł.
nowy, zadaszony stadion w miejscu LKJ, do czasu ukonczenia budowy mecze na Z5
METHANOL ADVENTURE TEAM
Super. Dobrze, że nie sprawdziło się info o Zygmuntowskich. Nowy stadion będzie dużo lepszym rozwiązaniem pod każdym względem. Nic tylko czekać na wbicie łopaty a potem podziwiać powstającą konstrukcję
Z takim rozmachem to rozumiem, że za kilka lat GP w Lublinie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Zaraz się odezwie klub miłośnika konia i kucyka, że im się teren zabiera i że biedna młodzież nie ma warunków do rozwijania swojego hobby. 
A całkiem poważnie to nowy stadion w nowym miejscu to najlepsza i słuszną decyzja jaką mogli podjąć nasi włodarze. Nie będzie spiny pomiędzy kibicami kopanej i żużla wynikającej z alokacją toru na Arenie. Mam nadzieję też że nasi już mają ustalone z GKSŻ iż mogą do czasu ukończenia budowy korzystać ze starego obiektu. I o
by teraz tylko starczyło determinacji i finansów na ten cel.
A przy okazji wiem że stary stadion to dla Wielu z Nas ma znaczenie sentymentalne ale żyjemy w dość materialnych czasach i jestem zdania że działka prz AZ po wszystkim powinna być sprzedana, zwłaszcza że jest to bardzo atrakcyjna lokalizacja że względu na nowy dworzec, park ludowy i bliskość centrum.
A całkiem poważnie to nowy stadion w nowym miejscu to najlepsza i słuszną decyzja jaką mogli podjąć nasi włodarze. Nie będzie spiny pomiędzy kibicami kopanej i żużla wynikającej z alokacją toru na Arenie. Mam nadzieję też że nasi już mają ustalone z GKSŻ iż mogą do czasu ukończenia budowy korzystać ze starego obiektu. I o
by teraz tylko starczyło determinacji i finansów na ten cel.
A przy okazji wiem że stary stadion to dla Wielu z Nas ma znaczenie sentymentalne ale żyjemy w dość materialnych czasach i jestem zdania że działka prz AZ po wszystkim powinna być sprzedana, zwłaszcza że jest to bardzo atrakcyjna lokalizacja że względu na nowy dworzec, park ludowy i bliskość centrum.
Saeyl pisze:Budujemy na terenach LKJ. W przyszłym roku dokumentacja, kwota to ok. 180 mln zł.
Skąd weźmiecie te pieniążki?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- niespokojny
- Trener
Jeżeli będzie taki stadion jak na planach to możliwe będą treningi także zimą. A możliwość skorzystania z toru praktycznie przez cały rok ułatwiłaby negocjacje z topowymi zawodnikami. A GP to sami będą nam proponować bez proszenia się :). Wszystkich chyba zadowala ten projekt, pozostaje kwestia znalezienia funduszy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Perez pisze:Np. Z twoich podatków ale wiadomo ze nie tylko. ;)
Wiadomo, że tylko z podatków, ale z których źródeł?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
Śmieci podniesie się z po 100 procent co roku....
W mojej opinii najlepsza możliwa decyzja, ale nie bardzo rozumiem jedno. Nowy stadion w innym miejscu, a wizualizacja na Zygmuntowskich. Ktoś mnie oświeci?
Saeyl pisze:Budujemy na terenach LKJ. W przyszłym roku dokumentacja, kwota to ok. 180 mln zł.
A nie mówiłem
nic
na Z5 - druga drużyna w 2 lidze żeby tradycji stało się zadość :)
a na nowym motor w extra :)
a na nowym motor w extra :)
Stadion na 15tys widzów? Myślę że w momencie otwarcia znów zabraknie karnetow...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Prezydent się wypowiedział, że 15 tys. pojemności jest uwzględniane w wariancie z wizualizacji, czyli przy al. Zygmuntowskich. Przy Ciepłej będzie więcej.
Miejmy nadzieję. Otworzymy możliwości na organizację dużych imprez. np.GP w Lublinie... I może na lidze się zmieścimy ;-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Mnie bardziej zastanawia czy w lokalizacji po LKJ będzie też rozważany park maszyn pod płytą czy jednak wyjdą z nim na powierzchnię.
Po drugiej stronie rzeki. Będą wjeżdżać na tor przez most. To by było coś :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mylisz się, 15 tysięcy ma mieć nowy stadion.
Hotell1 pisze:Mylisz się, 15 tysięcy ma mieć nowy stadion.
Rozumiem, że to do mnie skierowane? :)
Otóż nie mylę się ;) Projekt dopiero będzie dostosowany do nowej lokalizacji i miejsc będzie więcej.

Jakie 15 tysięcy? Ludzie!!! Mniejsza o preferencje polityczne ale chyba tu nie ma aż takich idiotów? Zainteresowanie karnetami jest na poziomie 25-30 tysięcy. Czyli 20 tysięcy na trybunach. Od przybytku głowa nie boli. A jak ma być GP w Lublinie to 20 tysięcy to absolutna podstawa
Stadion żużlowy -na ponad 15 tys widzów -będzie w pełni zadaszony (z ogrzewaniem i wentylacją), umożliwiający wykorzystywanie go na całoroczne imprezy sportowe i kulturalne oraz zabezpieczający otoczenie przed hałasem. Zlokalizowany będzie wzdłuż zaplanowanego przedłużenia ul Stadionowej (równoległej do ul Krochmalnej), przy obecnie wybudowanym wiadukcie wzdłuż Diamentowej (wiadukt będzie położony nieco wyżej od stadionu). Miejsca parkingowe będą pod stadionem i wzdłuż nowej ul Stadionowej a pamiętać należy ze przy Arenie piłkarskiej (500 m dalej) jest dodatkowo blisko 700 miejsc parkingowych.