#2005 Postautor: Saeyl » 20 listopada 2019, o 14:03
Przed chwilą byłem na stadionie i porównywałem sektor z kamerą telewizyjną na podstawie mapki na Eventim i powiem szczerze, że sporo się nie zgadza. Wymontowali krzesełka spod tych rusztowań i w każdym sektorze na dole na środku też zostało parę krzeseł wymontowanych dlatego na mapie jest puste pole. W jakim celu? Nie mam pojęcia. Może coś będą tam montować, bo rusztowania pod kamerzystów chyba zostają tam gdzie byly. Ale do sedna. Zacząłem liczyć siedzenia. Na mapce jest 54, w rzeczywistości jest 60. 54 będzie tylko w tym wypadku jeśli odejmiemy siedzenia pod rusztowaniem, ale w takim razie nie uwzględnili tego na mapie i jak ktoś zajmie miejsce 42 i 43 to może się okazać, że będą te osoby siedzieć po dwóch stronach rusztowania no bo skąd mogły wiedzieć. Ale idźmy dalej. Liczę pod rusztowaniem, gdzie nic nie usuwano. Na mapce 59 miejsc, na stadionie 58. Więc jedno chyba będzie na schodach.
Coś czuję, że będą cyrki na pierwszym meczu. A tak poza tym miejsca nie są jeszcze numerowane ani rzędy, więc liczyli je na oko chyba.
Edit: Dowiedziałem się, że usunięte krzesła na dole każdego sektora to przejścia ewakuacyjne.