Nasi rywale w sezonie 2020
- niespokojny
- Trener
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Dalej nie jest lepiej. Gość który nigdy nie uprawiał sportu żużlowego mówi zawodnikom jak i gdzie mają jechać i że jadą jak piz... Żyto to tam jest figurantem. Gdyby był konkurs na największego wieśniaka w żużlu to Mrozek zająłby wszystkie miejsca na podium. Ja nie wiem jak może być atmosfera w takim zespole. Ci żużlowcy to jak jakieś sługusy są traktowani. Ja do Rybnika nic nie mam ale z takim prezesem to wizerunkowo nie wypadają najlepiej delikatnie mówiąc.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
owen1989 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=WwDbMmmFqP0
Jak ktoś nie oglądał to polecam. Już się nie mogę doczekać miny Mrozka jak ROW zbierze od nas baty... co za buraczyna
Ja pier... i takie coś w oficjalnym magazynie pokazują.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Nie przesadzajcie... Jest jaki jest, tak samo nie jest to mój styl, ale jak widać w tym magazynie zawodnikom to odpowiada. Chyba tylko Batchelor nie reagował jakoś szczególnie entuzjastycznie, a reszta szczególnie Woryna raczej nie mają nic przeciwko.
Można go nazywać chamem, można mówić, że się wpierdziela nawet trenerom i mechanikom, ale trzeba mu oddać że zostawia serducho dla swojego ROWu. Specjaliści od zarządzania zapewne mówili by tutaj o kaskadowaniu celów i obowiązków, bo prezes nie powinien sam łapać za klucz i naprawiać maszyny startowej, tylko tak zarządzać, żeby maszyna nie miała prawa nie zadziałać, ale cóż... Jak napisałem na początku, jest jaki jest...
Można go nazywać chamem, można mówić, że się wpierdziela nawet trenerom i mechanikom, ale trzeba mu oddać że zostawia serducho dla swojego ROWu. Specjaliści od zarządzania zapewne mówili by tutaj o kaskadowaniu celów i obowiązków, bo prezes nie powinien sam łapać za klucz i naprawiać maszyny startowej, tylko tak zarządzać, żeby maszyna nie miała prawa nie zadziałać, ale cóż... Jak napisałem na początku, jest jaki jest...
To jest terrorysta.
Raf pisze:Nie przesadzajcie... Jest jaki jest, tak samo nie jest to mój styl, ale jak widać w tym magazynie zawodnikom to odpowiada. Chyba tylko Batchelor nie reagował jakoś szczególnie entuzjastycznie, a reszta szczególnie Woryna raczej nie mają nic przeciwko.
+1
Mrozek wizerunkowo to głęboki zaścianek ale widocznie PR i poprawność polityczna to nie wszystko. Stamtąd nikt nie odszedł prócz Laguty, więc nie rozumiem narzekań na atmosferę. Patrząc na Lebiediewa w koszulce ROW, w tym materiale, autentycznie kibicujacemu miejscowym - myślę że jest całkowicie inaczej.
W ciemno obstawiam, że taki Fricke mając na stole ofertę z Rybnika i Motoru, wybierze tego "terrorystę".
Dlaczego tak uważasz? Rybnik nie ma żadnych argumentów, żeby na ten moment przekonać zawodnika perspektywą jazdy przez dłużej, niż 1 rok.
Motor mocnyj!
Swoją drogą Rybnicki magazyn chyba najciekawszy w Polsce lub na równi z Zielonką. U Nas filmiki raz na 2 tygodnie 1 min do 3min i to przy sprzyjających wiatrach.
Przy czym głównie są to wypowiedzi kibiców stojących w kolejce i plotących coś od rzeczy, że kto wygra mecz.
Torsen pisze:Przy czym głównie są to wypowiedzi kibiców stojących w kolejce i plotących coś od rzeczy, że kto wygra mecz.
Dokładnie może ktoś popracuje nad tą kwestią. Najwięcej to się dowiadujemy z filmików zaa kulis z filmików PGE ekstraligi.
W I lidze pod tym względem było znacznie lepiej, jeśli chodzi o filmy prezentujące spotkania od kulis. Wówczas zajmowała się tym firma Robimy Marketing. Teraz jest ktoś inny z tego co wiem. Zmiana firmy stąd i inna koncepcja. Zresztą fanpage klubu na fb również ktoś inny prowadzi, bo wcześniej linków z syfów nikt nie wrzucał.
Z tego co ćwierkają wróble, to Mrozek walczy o Zagara (tak, chce przebić Kępe), Hampela i Kasprzaka. Lindbaeck ponoć dogadał się w Gdańsku. Iversena oprócz Gorzowa, kusi jeszcze Falubaz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kshyhu pisze:Dlaczego tak uważasz? Rybnik nie ma żadnych argumentów, żeby na ten moment przekonać zawodnika perspektywą jazdy przez dłużej, niż 1 rok.
Bo Fricke zna Mrozka, a dziwnym trafem chłop chyba zyskuje przy bliższym poznaniu.
Mrozek nie ma wyjścia bo jak nie Zagar, to kto? Biorąc pod uwagę jak ROW pojechał w barażu rok temu z Zielonką, która nawet jadąc z Dudkiem nie wygrała żadnego meczu na wyjeździe to raczej postawienie na tych samych zawodników to średni pomysł. Mrozek musi się bić o każdego kto jeszcze został na rynku, a prawdopodobnie i to będzie mało... Co jednak nie świadczy o tym, że kogokolwiek uda się pozyskać, a już po polskim seniorze to mogą zapomnieć.
Zastanawia mnie jednak jak to jest, że niby mówi się, że Hampel zostaje w Lesznie, a co chwile pojawia się informacja że ktoś go chce pozyskać. Albo Leszno blefuje z tym zostawieniem pełnego składu albo dziennikarzyny już walą na oślep aby tylko coś napisać...
Zastanawia mnie jednak jak to jest, że niby mówi się, że Hampel zostaje w Lesznie, a co chwile pojawia się informacja że ktoś go chce pozyskać. Albo Leszno blefuje z tym zostawieniem pełnego składu albo dziennikarzyny już walą na oślep aby tylko coś napisać...
A słyszałeś jakąkolwiek deklarację Hampela? Bo ja nie :) Unia zapewne chce go zatrzymać, ale nie oznacza to, ze inne kluby nie mogą mu składać propozycji :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
Mrozek sra żużlem i zawodnicy go lubią. Pamiętam jak jeszcze pracował w Częstochowie to na linii on-zawodnicy to nie było się czego czepiać. Chłop jest przeambitny i da się pokroić za swoich ludzi tylko czasem coś chlapnie nie potrzebnie do kamery czy w wywiadzie :D
Teraz bazuje na zaufaniu i kontaktach które wtedy zyskał a jeszcze ma dobrego doradce Mariana Maślankę. Fricke jak gdzieś odejdzie to musi to być Rybnik.
P.S To nie Hampel deklarował tylko Baron powiedział w wywiadzie że Hampel nigdzie nie odejdzie. Może się spełnić marzenie Dworakowskiego co mówił po finale w zeszłym roku że cały skład Unii 2020 będzie mówić po Polsku
Teraz bazuje na zaufaniu i kontaktach które wtedy zyskał a jeszcze ma dobrego doradce Mariana Maślankę. Fricke jak gdzieś odejdzie to musi to być Rybnik.
P.S To nie Hampel deklarował tylko Baron powiedział w wywiadzie że Hampel nigdzie nie odejdzie. Może się spełnić marzenie Dworakowskiego co mówił po finale w zeszłym roku że cały skład Unii 2020 będzie mówić po Polsku
Mrozek nie ma wyjścia. Musi walczyć. Tyle, że z tej walki najprawdopodobniej niewiele wyjdzie. Podejrzewam, że Lindback i przy bardzo korzystnym układzie Fricke. Ale stawiam, że dokonają tylko jednego transferu, co oznaczałoby, że zatrzymają i Szczepana i Batcha. Zresztą ZG też się nie poddaje w walce o Drabika. I tu może być jeszcze różnie.
Dla nas będzie to fajna lekcja poglądowa. Jeśli Mrozek będzie w stanie ściągnąć do Rybnika Kasprzaka lub Hampela, a my zostaniemy z Zengota, to będzie to o czymś świadczyć. Bo nie oszukujmy się, to że Kępa wyjął Mrozkowi Łagutę, to nie była równa walka.
Tak naprawdę los ROWu w swoich rękach ma.... Drabik ;) Jeśli on odejdzie z Wrocławia, a wydaje mi się że Zielona może być baaardzo zdeterminowana żeby go wyciągnąć, a oni nie mają sentymentów i jeśli trzeba kogoś przebić dwukrotnie to to zwyczajnie zrobią... Wtedy Fricke zostaje we Wrocławiu, Linbaeck idzie do Gdańska, a Mrozek błaga Bowleya żeby się zgodził zostać na jeden sezon w PGEE.
- niespokojny
- Trener
Gdybym miał wybór Zagar-Fricke to wybrałbym Fricka. Ale WTS go nie pusci. No chyba, że finansowo nie wyrobią po kontrakcie Drabika.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ja nie wierze w Lindbacka w 1 lidze. Jest za dobry żeby nie znalazł sobie klubu w E-lidze za dużo większą kase.
Lindbaeck ma praktycznie tylko dwie opcje w Elidze: Zielona lub Rybnik. W pozostałych klubach nie ma dla niego miejsca. Oczywiście to się moze zmienic, jeśli np. Iversen wybierze Zieloną, czy np. Zagar Rybnik. Ale na chwilę obecną tak to wygląda.
W Drabika w Zielonej nie wierzę. Falubazy poza kasą nie mają mu praktycznie nic do zaoferowania. A czy Drabik okaże się taką złotówą? Chyba nie. Jak dla mnie jego pozostanie we Wrocku jest formalnością.
Osobiście brałbym zawodników w tej kolejności: Fricke -> Lindbaeck -> Zagar.
W Drabika w Zielonej nie wierzę. Falubazy poza kasą nie mają mu praktycznie nic do zaoferowania. A czy Drabik okaże się taką złotówą? Chyba nie. Jak dla mnie jego pozostanie we Wrocku jest formalnością.
Osobiście brałbym zawodników w tej kolejności: Fricke -> Lindbaeck -> Zagar.
- niespokojny
- Trener
Zagar lepszy od Toninho który lubi się prywatnie pakować w duże kłopoty. Wiekowo też podobnie stoją. Zagara Trofimov nie zdołał przywieźć 
Fricke to by była fajna opcja i z Michelsenem moglibysmy miec zawodników na lata i to potencjalnie przed swoim primem.
Fricke to by była fajna opcja i z Michelsenem moglibysmy miec zawodników na lata i to potencjalnie przed swoim primem.
Muzinek w ROW-e. Gdańsk odpada bo prezes terrorysta przebił Renaulta.
Niestety ale jednak nie. Dzisiaj PS ogłosił że na 100% Lindbaeck idzie do Falubazu i wszystko jest już ugadane. To ciekawy zbieg okoliczności, bo oznacza, że Mrozek i ROW jest w czarnej... :D
Ale nawet gdyby Lindbaeck zdecydował się na ROW, to wciąż brakuje tam lidera z prawdziwego zdarzenia na 10+ w każdym meczu... Woryna jak będzie robić 8pkt na mecz, to będzie można powiedzieć, że świetnie zadebiutował w roli seniora w PGEE, a gdzie reszta?
Ale nawet gdyby Lindbaeck zdecydował się na ROW, to wciąż brakuje tam lidera z prawdziwego zdarzenia na 10+ w każdym meczu... Woryna jak będzie robić 8pkt na mecz, to będzie można powiedzieć, że świetnie zadebiutował w roli seniora w PGEE, a gdzie reszta?
Woryna (chociaż za nim nie przepadam) to akurat czołówka polskich seniorów jeśli chodzi o ten moment. Skuteczny w SECu, młody, wciąż rozwojowy, jeździ w Elitserien - łapie doświadczenie. ROW wciąż może zbudować ciekawy zespół z Kurtzem, Lebiediewem, Woryną, Szczepaniakiem, Łogaczewem i Bewleyem pod ósemką. Młody Tudzież jest dość rozwojowy, a postawiony pod ścianą Mrozek może i namówi Cierniaka na jednoroczny występ u siebie.