Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Żużel w TV

#8101 Postautor: Flagg » 6 maja 2019, o 09:12

Zaratustra pisze:Nie wiem, ja wczoraj wieczorem byłem już nieco zmęczony długim weekendem ;) , ale oglądając magazyn miałem wrażenie, że słowa Ziółkowskiego odnosiły się do W.Lamparta , a nie W.Trofimowa :roll:

Do Trofimova. O młodym Lamparcie nie było wczoraj w ogóle dyskusji przecież.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Flagg
Trener

#8102 Postautor: Flagg » 6 maja 2019, o 11:06

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/82002 ... michelsen-

Wcale nie było tak, że Mikkel odmówił mi zmiany. Chciałbym wyjaśnić ze szczegółami, co miałem na myśli, bo ucierpiał chłopak, który na to kompletnie sobie nie zasłużył. Planowałem puścić Mikkela w trzeciej serii w zastępstwie za Andreasa Jonssona. Podszedłem do Szweda, żeby go o tym uprzedzić. On odpowiedział mi wtedy bardzo zdecydowanym głosem: "Jack, ja to wygram". Zaufałem mu, bo widziałem w jego oczach pewność. To była moja decyzja. Wycofałem się ze zmiany, a Mikkel nie miał z tym nic wspólnego -podsumowuje Ziółkowski.

To ja już szczerze powiem, że nic kompletnie nie rozumiem. Z wypowiedzi wynika, ze nie było tam żadnej wojny i kwasu, a Ziółkowski prostu zaufał AJ-owi, bo ten o to poprosił. Na cholerę to wyciągać w mediach? Robi się z tego zupełnie niepotrzebne zamieszanie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Barti
Junior

#8103 Postautor: Barti » 6 maja 2019, o 11:10

Robi się zamieszanie, bo standardowo w takich sytuacjach jeden sobie dodał, drugi odjął i wyszedł "kwas", bez kwasu. Na co to roztrząsać? Ziółkowski powiedział dwa słowa za dużo i to wszystko.
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8104 Postautor: Torsen » 6 maja 2019, o 11:24

W takim razie, Ziółkowski nie tyle powiedział "za dużo", co wprowadził wszystkich w błąd sugerując czyjąś presję na obsadę wyścigów. Wychodzi na to, że po prostu sam dał ciała, wycofując się z własnej, słusznej decyzji.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8105 Postautor: ravajas » 6 maja 2019, o 12:07

Niniejszym magiel uważam za zamknięty :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#8106 Postautor: mundzio » 6 maja 2019, o 13:49

a jak dla mnie "fajny" występ Pana Ziółkowskiego, bo widać że jakaś niemoc w decyzyjności jest, a nie od tego jest chyba trener i manager, i wydaje mi się że tu nie chodzi o zawodników.

jakiś szum z Mikkelem teraz niepotrzebny z tego wynikł, a Pan Jacek na pewno nie to chciał osiągnąć, mógł to powiedzieć specjalnie żeby "inni" wiedzieli że nie żartuje i trzeba się zacząć z nim liczyć.

może to pokłosie bezradności Śledzia w stosunku do innych zawodników?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#8107 Postautor: Hans » 6 maja 2019, o 16:32

Gownoburze zrobily syfy i tyle. Bylo z gory wiadomo, ze chodzilo nie oto, ze zawodnik nie chcial zostac zmienionym a nie pojechac.

A z Tromifovem juz i tak jest progres. Chociaz do wywiadow chodzi z jedna czapka a nie dwoma :cool:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#8108 Postautor: papi » 6 maja 2019, o 16:58

na Trofimova póki co nie zwróciłem uwagi żeby gwiazdorzył, choć może macie racje. Za to drugiego Wiktora wypadałoby sprowadzić lekko na ziemię. Po przegranym meczu, w którym w dwóch ostatnich biegach przywozi się 2 zera, raczej należy powstrzymać się od popisów na jednym kole. Zdaje się, że kiedyś Gelo napisał o Jeleniu - najpierw niech się dobrze nauczy jeździć na dwóch, a na zabawę przyjdzie pora później. Lampart ma wielki talent, szkoda żeby zmarnował go przez głupotę. Wiem, że jest młodziutki, ale tym bardziej trzeba go uczulać na sodówkę, a nie jak panowie z 5-1, nie dość że mu do studia kupili pizze w trakcie wywiadu, to byli jeszcze zachwyceni jaki on zabawny.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#8109 Postautor: maestro76 » 6 maja 2019, o 18:04

Otóż to.
Nie chciałem się pierwszy wyrywać ale mnie też irytuje jego zachowanie.
Sukcesów jak narazie nie ma, pkt w meczach też jakoś dużo nie przywozi a wychwalany jest jakby co najmniej mistrzostwo świata juniorów zdobył.
Wątpię czy takie podejście pomoże mu w karierze
never ride faster than your angel can fly

Barti10

#8110 Postautor: Barti10 » 7 maja 2019, o 01:01

Panowie, dajcie spokoj ! Jak są wyniki to nikt słowa nie powie , a zdarzyły się 3 (prawdopodobnie 4 ) porażki. A Tu jakieś złości i mowa że jest gwiazdą ;) w pierwszym meczu zrobili dobre pkt. To jest Ekstraliga , następna część sezonu będzie lepsza i chłopaki będą punktować, mowie wam ! Potencjał jest, trochę cwaniactwa, prędkości na trasie i będzie dobrze. Teraz 2 dni startów u siebie na Torze , aby dobrze wykorzystali i z tej mąki bedzie chleb ;) a przynajmniej ja w to wierze! Takie Moje zdanie ! Pozdro
ML

blajar
Trener

#8111 Postautor: blajar » 7 maja 2019, o 08:33

Młodzi owszem ale reszta ma Anglię i rozpoczynającą się dziś Szwecję (też dwa dni w tygodniu). Zasadniczo to poza juniorami i Łełkiem ciężko już będzie kogoś zobaczyć na treningach. Miejmy nadzieję, że ilość startów i mocne obłożenie przejdzie w "automatyzm" na odpowiednim poziomie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Flagg
Trener

#8112 Postautor: Flagg » 7 maja 2019, o 08:45

No jak młody robił punkty, to był jajus, kabareciarz, dzieciaczek. Przyszły porażki, to już gwiazdor, który się nie przykłada :) Z Lambo jest przecież podobnie :) Po 15 biegu finału z ROW-em, 99% kibiców nie wyobrażała sobie Motoru bez niego, miał być lubelskim Leigh Adamsem, symbolem odrodzenia, a teraz niektórzy zaczynają żałować, ze go jednak ten Wrocek nie wziął :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8113 Postautor: kibicLBN » 7 maja 2019, o 09:31

No kolego nie do końca masz rację. Jazda na jednym kole po takim spotkaniu jak z Lesznem to jakieś nieporozumienie. Niektórzy Janusze chcieli krzyczeć po meczu ,,dziękujemy" :roll: :shock: ,,dzięki za walkę" której było niewiele, jest akceptowalne, ale ,,dziękujemy" ?! Ale cóż poradzić. A wracając do Wiktora Lamparta to tak jak mówiłem, na 1 kole to można a czasem i trzeba, ale nie jak się dostaje oklep, a samemu w biegu juniorskim się daje objechać najgorzej od dwóch lat. Nie ten czas ani miejsce. Ale żeby nie było, chociażby Rafał Trojanowski jest na tyle rozsądnym facetem, że jak do niego dotrą np. nasze wypowiedzi to przetłumaczy Młodemu, że ,,to nieładnie".
Co innego Michelsen napinał się do kibiców Unii bo Unia go nie chciała, a on teraz pokazuje swoją wartość, a przy nas nie było popisów tylko pokazywał, że jest częścią Motoru. Też po bolesnej porażce nie do końca wskazane. Może to prawdziwe, a może kurtuazja? Być może czas pokaże, ale nie chciał bym sprawdzać czy po ewentualnym spadku by pozostał w zespole, raz że nie chcę spadku, dwa że raczej by nas opuścił. Co innego Łełek czy Dawid.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#8114 Postautor: Flagg » 7 maja 2019, o 09:54

kibicLBN pisze:Niektórzy Janusze chcieli krzyczeć po meczu ,,dziękujemy" :roll: :shock: ,,dzięki za walkę" której było niewiele, jest akceptowalne, ale ,,dziękujemy" ?! Ale cóż poradzić.

Dlaczego od razu Janusze? Wierz mi, ja generalnie rzadko kiedy się denerwuje, ale po meczu z Unią byłem wkur***y maksymalnie, bo powinniśmy byli ten mecz wygrać. Ale też nie jestem typem człowieka, zeby swoja frustrację wyładowywać na zawodnikach. Wychodzę z założenia, że kazdy sportowiec chce wygrywać i robi wszystko w tym kierunku. Ale sport nie ma single player mode, tylko jest to zawsze multiplayer i choćby najlepsze przygotowanie, chęci i wola walki nie zawsze wystarczają, bo po drugiej stronie może być po prostu ktoś lepszy. Jeśli ludzie uznali, ze chcą podziękować zawodnikom za mecz, to ich prawo i od Januszy bym ich nie wyzywał. Jeśli Ty nie czujesz potrzeby tego krzyczeć, to tego po prostu nie rób.

A wracając do Wiktora Lamparta to tak jak mówiłem, na 1 kole to można a czasem i trzeba, ale nie jak się dostaje oklep, a samemu w biegu juniorskim się daje objechać najgorzej od dwóch lat. Nie ten czas ani miejsce.

Tu zgoda, to było nie na miejscu, bo nie było czego świetować. Ale chłopak ma takie, a nie inne podejście do życia, jest młody, dał sie ponieść. Nie ma powodu, żeby go od razu od gwiazdorów wyzywac.

Ale żeby nie było, chociażby Rafał Trojanowski jest na tyle rozsądnym facetem, że jak do niego dotrą np. nasze wypowiedzi to przetłumaczy Młodemu, że ,,to nieładnie".

Ja bym wolał, żeby Trojanowski zaczął od przetłumaczenia wreszcie młodemu, ze jazda środkiem toru na drugim łuku na Z5 jest pomysłem wybitnie ch***ym, a Wiktor drugi mecz z rzędu traci przez to kilka punktów.

Być może czas pokaże, ale nie chciał bym sprawdzać czy po ewentualnym spadku by pozostał w zespole, raz że nie chcę spadku, dwa że raczej by nas opuścił. Co innego Łełek czy Dawid.

Michelsen nie po to wchodził po kilku latach do Eligi, żeby po roku z niej wylecieć, szczególnie, gdy jedzie tak dobrze. To nie jest typ gościa, co będzie umierać za klub. Jak spadniemy, to będzie pierwszym, który odejdzie. Tak samo jak Wiktor i Grisza. Lambo pewnie też się zmyje, chyba ze do końca sezonu będzie wozić takie śliwki jak w ostatnich dwóch meczach. AJ i Dawid pewnie by zostali. Paweł to ciężka sprawa, bo za rok na seniorkę dochodzi dwóch zawodników (Smyk i Drabik) i liczba miejsc dla Polaków się zmniejsza. A mam wrażenie, ze on dalej traktowany jest trochę jak taki meteor, co przeleci i spadnie. W innym klubie mógłby podzielić los Kościucha

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8115 Postautor: Gelo » 7 maja 2019, o 10:15

Nie wiem czemu - ale jakoś wierzę, że gdyby to zależało wyłącznie od Mikkela - to by został po spadku. No właśnie - z naciskiem na "GDYBY". Jak będzie tak jeździł do końca sezonu będzie łakomym kąskiem dla połowy Ekstraligi. Co do Wiktora - no cóż - dzieciaczek zachowuje się jak dzieciaczek :)

peterix
Szkółkowicz

#8116 Postautor: peterix » 7 maja 2019, o 11:15

W tym roku transmisji żużlowych jest tyle, że pół weekendu można spędzić przed tv, ale jakby komuś było mało to...
W najnowszym Tygodniku Żużlowym jest reklama programu Motowizja: "Polski żużel w Motowizji. (...) Relacje z czterech meczów sezonu 2019 2.Ligi Żużlowej już od czerwca na antenie Motowizji."
Zawsze jakaś szansa na zobaczenie co w 2 lidze piszczy, a jednocześnie zwrócenie uwagi kibiców, że taki kanał w ogóle istnieje w kablówkach i na platformach cyfrowych. Zobaczymy co z tego będzie...
Ostatnio zmieniony 7 maja 2019, o 21:01 przez peterix, łącznie zmieniany 1 raz.
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#8117 Postautor: Perez » 7 maja 2019, o 12:42

Może ma ktoś nagrany ostatni magazyn pge ekstraliga z nsport i chce sie podzielić? lub moze nagrać w czwartek? :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#8118 Postautor: Kshyhu » 7 maja 2019, o 12:52

Ja mogę nagrać, to nie problem, ale jak to potem przerzucić na kompa i wrzucić na yt, to już pojęcia nie mam... te wszystkie dekodery nagrywają w jakimś tylko sobie znanym formacie :)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8119 Postautor: kibicLBN » 7 maja 2019, o 13:49

Flagg pisze:
kibicLBN pisze:Niektórzy Janusze chcieli krzyczeć po meczu ,,dziękujemy" :roll: :shock: ,,dzięki za walkę" której było niewiele, jest akceptowalne, ale ,,dziękujemy" ?! Ale cóż poradzić.

Dlaczego od razu Janusze?
[...] Jeśli ludzie uznali, ze chcą podziękować zawodnikom za mecz, to ich prawo i od Januszy bym ich nie wyzywał. Jeśli Ty nie czujesz potrzeby tego krzyczeć, to tego po prostu nie rób.

No zlituj się nade mną grzesznym, ale jestem w stanie wiele pojąć, ale klasyczne ,,dziękujemy" po wpierdzielu jest jakimś absurdem do potęgi i nikt na tej szerokości geograficznej tego nie robi. Na tę okoliczność wymyślono słynne ,,nic się nie stało" , czy również ,,jesteśmy z wami". I to jest na miejscu. Rozumiem ,,Motorze dzięki za walkę" , choć jak pisałem nie było jej tyle ile można by oczekiwać. No ale ,,dziękujemy" ?! To jest okrzyk po zwycięstwie/awansie- wybierz właściwe. No zdobycie punktu bonusowego mogło by jeszcze się łapać, w przypadku kluczowego znaczenia tego punktu.

Gelo pisze:A czemu tylko bonus z Wrocławiem? Sparta to trio (z czego każdy zalicza pojedyńcze wpadki), a reszta jak najbardziej do objechania. Bez Magica ta drużyna traci 30 procent. Ja bym tu zrobił wszystko żeby pojechać o pełną pulę.

Popieram. We Wrocku jedzie 3 zawodników, w tym Janowski, więc bez Janowskiego 2. Chociaż niby sygnalizuje wzwyżkę formy Milik. Także próba uzyskania tylko punktu bonusowego z tak osłabionym Wrocławiem jest nie na miejscu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Barti
Junior

#8120 Postautor: Barti » 7 maja 2019, o 14:18

Nie napinajmy się aż tak na ten Wrocław. Jasne, super będzie powalczyć i zrobić niespodziankę, ale trzeba pamiętać że dyspozycja dnia moze zmienić wynik w jedną jak i drugą stronę.

Z Unią bez Kołodzieja i Hampela też miała być niespodzianka a wyszło jak wyszło, bo dzień konia miał Lidsey, wystarczy że Jamróg pojedzie lepszy mecz i może być ciężko. Chociaż równie dobrze może odpalić Lambert lub AJ.

Żeby nie było wierzę, i to mocno że wykorzystamy wszystkie mankamenty i Wrocławia i Torunia zwłaszcza że będziemy z Griszą!
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#8121 Postautor: RadeKas » 7 maja 2019, o 14:21

kibicLBN pisze:No zlituj się nade mną grzesznym, ale jestem w stanie wiele pojąć, ale klasyczne ,,dziękujemy" po wpierdzielu jest jakimś absurdem do potęgi i nikt na tej szerokości geograficznej tego nie robi. Na tę okoliczność wymyślono słynne ,,nic się nie stało" , czy również ,,jesteśmy z wami". I to jest na miejscu. Rozumiem ,,Motorze dzięki za walkę" , choć jak pisałem nie było jej tyle ile można by oczekiwać. No ale ,,dziękujemy" ?! To jest okrzyk po zwycięstwie/awansie- wybierz właściwe. No zdobycie punktu bonusowego mogło by jeszcze się łapać, w przypadku kluczowego znaczenia tego punktu.

Czekamy na "nic się nie stało, chłopaki nic się nie stało" :cool:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#8122 Postautor: Kargolo » 7 maja 2019, o 14:50

Właściwie to Milik w SoN wygrał z Zagarem, Zmarzlikiem, Dudkiem i bandą żużlowych beduinów. Za te 2 biegi w których pokonywał wyżej wymienionych szacunek, ale czy to jest powód żeby się nim jarać i widzieć zwyżkę formy? Obstawiam, że liga ponownie brutalnie go zweryfikuje jak tylko wskoczy do składu :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#8123 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 7 maja 2019, o 19:12

Mecze ligi szwedzkiej za free na facebooku w dobrej jakości(HD). Łapcie miłego oglądania.

Lejonen-Rospiggarna: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 353407843/ Jonsson, R.Lambert
Piraterna-Smederna: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 3917197658 Michelsen
Vastervik-Elit Vetlanda: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 650054537/
Masarna-Indianerna: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 564795421/

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#8124 Postautor: mundzio » 7 maja 2019, o 19:45

SpeedwayGMtwitter pisze:Mecze ligi szwedzkiej za free na facebooku w dobrej jakości(HD). Łapcie miłego oglądania.

Lejonen-Rospiggarna: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 353407843/ Jonsson, R.Lambert
Piraterna-Smederna: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 3917197658 Michelsen
Vastervik-Elit Vetlanda: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 650054537/
Masarna-Indianerna: https://www.facebook.com/elitspeedwaysv ... 564795421/

dzięki!

a to chyba byl stream w ramach reklamy, bo juz sie skonczyly transmisje

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#8125 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 7 maja 2019, o 20:10

Niestety ESS uporał się z problemami technicznymi na płatnej stronie i zakończył darmową(około 1h) transmisje na swoim fb.
Można było obejrzeć kilka startów naszych zawodników i w miarę to wyglądało, trochę powygrywali, powyprzedzali rywali po trasie oby w jakimś stopniu przełożyło się to na pl ligę szczególnie pod względem mentalnym:)