Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#3576 Postautor: Fantys » 29 listopada 2018, o 07:37

Gorzej jak drużyna zaskoczy , wypali i spadku nie będzie . Wtedy będzie duży ból głowy , ja mimo wszystko wierze we wszystko może jestem 30 letnim naiwniakiem ale wierze. Wierzyłem w baraż , wierzyłem w odrobienie strat po meczu w Rybniku więc wierze i w tej kwestii że będzie wszystko ok.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3577 Postautor: Cz@rek » 29 listopada 2018, o 09:25

Darth Vader pisze:A nie wpadliście na myśl że obietnica 4 mln była w momencie kiedy były większe potrzeby klubu i szanse na drogich top zawodników?
Przy tym aktualnym składzie to wystarczą 2 mln z miasta+ wpływy z biletów+ kasa z telewizji + sponsorzy.

W sedno ;)
Były rozmowy na tetn temat o którch mówił prezydent, klub informował ( w tych rozmowach) że możemy mieć nawet dwa "nazwiska z GP" i wspacracie będzie konieczne. Prezydnt więc wspomniał że rozmawiamy nawet o podwojeniu kwoty (czyli do 4 mln.)
Jestem pewien że gdyby wzmocnia się pojawiły to wsparcie też by było.
Póki co jedziemy bez wzmocnień a nawet bez trenera...
Dodam że niektórzy sponsorzy też obiecywali miliony ( o czym niektórzy tu nawet pisali) ale na konkretne kontrakty.
A co do wsparcia Miasta, budżet który jest teraz dzielony nie jest i nie będzie jedynym wsparciem na które będziemy mogli liczyć w trakcie sezonu, są różne inne możliwości w ramach zadań celowych,więc ile ostatecznie wpłynie z Miasta będzie można powiedzieć po sezonie.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#3578 Postautor: spokojny » 29 listopada 2018, o 11:40

Pozostaje pewien niesmak. Okazuje się że jak zwykle ojców sukcesu jest wielu a porażka jest sierotą. Bardzo dziwnym jest że żadnego sensownego trenera/managera nie udało się zachęcić do współpracy z nami. W dodatku miasto zmniejsza dotacje. Dziwnie to z boku wygląda, jak spadniemy to trudno ale i tak było warto choćby dla tych kilku chwil radości po finale ligi. Oby nasi włodarze się nie zniechęcili.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3579 Postautor: GIGI » 29 listopada 2018, o 11:41

Kargolo pisze:Nie dałem się nabrać. Po prostu napisałem w zgodzie z oficjalną przynależnością. Chyba nie tylko on podjął taki krok, widząc jak alergicznie ludzie reagują na PO.
I żeby mi zaraz forumowicze nie zarzucili, że jestem wyznawcą PiS czy coś, to uprzedzam, że nie. Uważam, że jedni i drudzy kłamią, nastawiają ludzi przeciw "tym drugim" i to wielki pech Polski i Polaków, że takie szuje nami rządzą na przemian.
Do wyznawców naszego presidente:
Krzysztof Żuk też Was oszukał, a Wy nie potraficie nawet tego przyznać :)

Niezaleznie jaki prezydent bylby u wladzy to byloby to samo. Pis czy PO, co za roznica? Jedzni i drudzy sa siebie warci bo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#3580 Postautor: Kargolo » 29 listopada 2018, o 16:55

GIGI pisze:Niezaleznie jaki prezydent bylby u wladzy to byloby to samo. Pis czy PO, co za roznica? Jedzni i drudzy sa siebie warci bo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

No niektórzy jednak widzą różnicę, dlatego uprzedziłem żeby nie było niedomówień.
Co do tłumaczeń ratusza przez kibiców (klasyczne samobiczowanie) to sądzę, że prezydent ucieszył się, że nie udało się sklecić składu solidnego na papierze. Odetchnął z ulgą, że będzie miał wymówkę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ar2r

#3581 Postautor: Ar2r » 29 listopada 2018, o 18:13

Czekamy na długie bany za pseudopolitykowanie. Bądźmy konsekwentni.

go!
Trener

#3582 Postautor: go! » 30 listopada 2018, o 09:20

Co wy z tymi banami?
Co wam daje to banowanie cale? Lepiej sie czujesz jak ktos ma bana jeden z drugim?
Jeden nie lubi czytac o polityce, a drugi o Kasprzaku. Oba tematy dotycza zuzla, nikt ci tu nie proponuje rozmow o wycinankach lowickich! Wezcie sie troche ogarnijcie banowcy.
Jak zawsze twierdze - nie podoba ci sie temat rozmowy, nie interesuje cie, denerwuje - NIE CZYTAJ, NIE PISZ.
Ja tak robie. Polecam - pomaga. A nikogo nie musze banowac.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3583 Postautor: $korzen$ » 30 listopada 2018, o 09:43

Jezeli chcecie konkretow, jezeli chcecie jakichs precyzyjnych odpowiedzi czy zadac niewygodne pytania to odsylam na Prezydenckiego Fejsa. Odpisuje on/jego kmiec zawsze i dosc sprawnie. Tutaj poza wylaniem zali nic nie wskoracie. Ja juz kilka razy atakowalem Prezydenta o kase dla klubu jak bylismy w II lidze w 2016. Niech sie teraz inni wykaza. Pole do popisu i przynajmniej kilka "fajnych" pytan jest.

bartollo
Senior

#3584 Postautor: bartollo » 30 listopada 2018, o 10:53

Tak atakowales ze na koniec przepraszales. Polecam wszystkim zachowanie kultury w atakowaniu i uzywanie merytorycznych argumentow. Nie musimy rownac do jezyka pilkarskich dresow.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3585 Postautor: $korzen$ » 30 listopada 2018, o 11:58

Czy ja kogos nawoluje do niekulturalnej dyskusji ? :shock: Podreslam tylko, ze piszac na forum niczego nie wskoracie. Czy kiedys od marudzenia na forum cos dobrego sie urodzilo? Sa inne miejsca gdzie powinniscie ten temat poruszyc, nauczony doswiadczeniem wskazalem ktore. Kogo przepraszalem? Zuka ? historie Ci sie kolego pomylily albo cos sobie dopowiadasz. Przejrzyj najpierw moja dyskusje z Prezydentem czy tez pewna fundacja, ktora chciala nam w 2016 zablokowac kase z BO a dopiero pozniej puszczaj historie w eter. Wszystko mozesz sobie posprawdzac. To jak zorganizowani sa kibice zuzlowi w kontekscie ratusza zobaczylem w 2016 roku na pewnej radzie miasta, na ktorej pojawilem sie wraz z .... 10 osobami ? W 2014 na jakiejs tam radzie bylo to samo. Ciebie kolego tez tam nie widzialem. Wiec zanim wystosujesz albo zaczniesz insynuowac jakies przedziwne oskarzenia najpierw sprawdz u zrodla. Takze z tymi dresami to pod inny adres, nigdy sie z tym shitem nie utozsamialem. Wystarczy zadac kilka niewygodnych pytan i bedzie "czarno na bialym" - tyle w temacie.

bartollo
Senior

#3586 Postautor: bartollo » 30 listopada 2018, o 14:21

Odnosze sie tylko do twojego jezyka, w pewnym momencie obnizyles tak mocno poziom jezyka ze sam prezydent stwierdzil ze nie ma sensu schodzic tak nisko. I przepraszales. Wiec jak chce ktos zaatakowac to na poziomie i merytorycznie a nie epitetami dresiarskimi. Zeby nie bylo to dobra robote Korzen zrobiles. Ale efekt bylby jeszcze lepszy gdybys trzymal nerwy na wodzy.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3587 Postautor: $korzen$ » 30 listopada 2018, o 15:15

Nie nie Bartollo, ja pamietam ta sytuacje. Chcialem uslyszec czy tam wyczytac od Prezydenta co jest podstawa dzielenia publicznych pieniedzy i dlaczego kopacze + pilkarki dostaja kwote X a zuzlowcy kwote o okreslony duzy % nizsza. Pytalem wprost co jest tego podstawa i dlaczego zuzlowcy traktowani sa na tym etapie gorzej. Spytalem tez wprost, czy jest jakis inny logiczniejszy argument na podzial publicznych pieniedzy niz frekwencja i zainteresowanie mieszkancow. Pod to pytanie podczepily sie jeszcze jakies osoby. Oczywiscie nie dostalem zadnego logicznego argumentu i odppowiedzi tylko wymijajace ogolniki z ktorych nic w zasadzie nie wynikalo. A kiedy Prezydent juz nie wiedzial co powiedziec, to zaczal przytaczac indywidualnych sportowcow, ktorych wspiera miasto a ktorych dzisiaj ani wowczas nie potrafilem przytoczyc, bo byly to dla mnie postacie calkowicie anonimowe. Pamietam, ze uzylem jakiegos dwucznacznego epitetu w kontekscie jakiejs sportsmenki i Prezydent sie obrazil i ucial, w najlepszym momencie, niewygodna dla niego dyskusje. Nie przypominam sobie zebym bezposrednio przepraszal za to Prezydenta. Dzien pozniej przyznano MOtorowi 200tys. Oczywiscie, nie twierdze, ze mam w tym jakikolwiek udzial, ale to dziala jak w prywatnej firmie - jak sie nie upomnisz, to nie dostaniesz. Proste.

Od tego czasu wygralismy II budzety obywatelskie, kandydanci na urzad Prezydenta lansowali sie Motorem i klubem ile tylko sie dalo dzialajac na psychike kibicow-wyborcow. Zaznaczam, ze ja nie widze w tym nic zlego o ile oczywiscie ten "lans" dziala w II strony. Mial byc nowy stadion lub przebudowany, tymczasem mamy grudzien i nie dzieje sie nic ciekawego. W Dzienniku wschodnim juz wypisuja, ze stadion niepotrzebny a kibicow, dla ktorych zabraknie biletow wysylaja do (poki co fikcyjnej) strefy kibica :lol: Prezydent poza planowanymi projektami/planami nabral wody w usta, oglaszane sa jakies przetargi z kwotami, za ktore podjac roboty nie chca nawet Ukraincy. Takimi "przetargami" i proponowanymi " kwotami" zabic mozna kazda inwestycje w bialych rekawiczkach. Ile jeszcze zastanawiac sie beda nad tym, czy Zygmuntowskie czy nowa lokalizacja? Teraz jeszcze dochodza jakies informacje, ze Mosir nie ma obecnie kasy nawet na dostosowanie naszego rupiecia do wymogow PGE EKstraligi. Nie wiem jak jest "od srodka" - byc moze ratusz i prezydent dzialaja zamiast gadac i na swieta bedzie jakas super informacja.... ale poki co ja nie widze zadnych wielki checi ze strony Prezydenta czy Rady Miasta, zeby ten temat wogole ruszyc. Nie ukrywam, zaczyna mnie to martwic, bo kiedy jak nie teraz temat stadionu ma byc zalatwiony? Byly konkretne deklaracje, byly konkretne slowa. Wiec zamiast marudzic na forum przelejcie to bezposrednio do Prezydenta. Jezeli mysliscie, ze Prezydent nie ma co robic tylko czytac nasze forum to jestescie w bledzie. Trzeba kuc zelazo poki gorace, na teraz widze standardowe lubelskie przeciaganie w czasie. Kompletow na naszym stadionie wiecznie nie bedzie. Pamietajcie o tym.

Suma sumarum, jak Ciebie/was martwi temat stadionu to z tym tematem uderzac trzeba troche dalej niz zuzel.info dzial lubelski zuzel. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3588 Postautor: istred » 1 grudnia 2018, o 15:59

Korzeń, serio uważasz, że dyskutowałeś z prezydentem? :)

Robson
Senior

#3589 Postautor: Robson » 1 grudnia 2018, o 16:30

Przecież napisał. I pare złotych załatwił nawet...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#3590 Postautor: Perez » 1 grudnia 2018, o 17:46

Gelo pisze:Okno transferowe zawodnicze i trenerskie należy uznać za porażkę. Teraz pozostaje tylko wiara i nadzieja...

Mam nadzieje ze twoją porażką okaże sie w sezonie to co napisałes tak samo jak to ze Masters odpali. Nie pozdrawiam.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3591 Postautor: $korzen$ » 1 grudnia 2018, o 19:35

istred pisze:Korzeń, serio uważasz, że dyskutowałeś z prezydentem? :)

Odsylam do 1 wpisu. Jest tam cos o kmieciach prezydenta. Przynajmniej ruszylem temat kiedy bylo trzeba, zamiast plakac na forum albo dywagowac 3 dni nad prawnym znaczeniem slowa "zawodnik"

W II wpisie bylo cos o tym czy uwazam, ze do czegokolwiek sie przyczynilem.

Czytac i myslec nad tym co sie czyta. Macie zadatki na dobrych Policjantow, oni tez lubia przyczepic sie o wszystko bez wzgledu na to, czy wiedza o czym mowia i czy zrozumieli sens wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3592 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2018, o 21:39

Perez pisze:
Gelo pisze:Okno transferowe zawodnicze i trenerskie należy uznać za porażkę. Teraz pozostaje tylko wiara i nadzieja...

Mam nadzieje ze twoją porażką okaże sie w sezonie to co napisałes tak samo jak to ze Masters odpali. Nie pozdrawiam.
Proponuję zluzować majty. Porażka polega na tym, że na 1 grudnia nie mamy trenera wcale a w okienku nie udało się zakontraktować nikogo z czołówki światowej. A co się okaże w sezonie nie wie nikt. Z pewnością nasze dobre jeżdżenie nie będzie moją porażką.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3593 Postautor: istred » 1 grudnia 2018, o 22:37

$korzen$ pisze:Odsylam do 1 wpisu. Jest tam cos o kmieciach prezydenta. Przynajmniej ruszylem temat kiedy bylo trzeba, zamiast plakac na forum albo dywagowac 3 dni nad prawnym znaczeniem slowa "zawodnik"

W II wpisie bylo cos o tym czy uwazam, ze do czegokolwiek sie przyczynilem.

Czytac i myslec nad tym co sie czyta. Macie zadatki na dobrych Policjantow, oni tez lubia przyczepic sie o wszystko bez wzgledu na to, czy wiedza o czym mowia i czy zrozumieli sens wypowiedzi.
Rada Gela dotycząca zluzowania majtów, pomimo że kierowana do innego użytkownika, jest uniwersalna. Proponuję wziąć ją do serca ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3594 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2018, o 07:09

Gelo pisze:
Perez pisze:

Proponuję zluzować majty. Porażka polega na tym, że na 1 grudnia nie mamy trenera wcale a w okienku nie udało się zakontraktować nikogo z czołówki światowej. A co się okaże w sezonie nie wie nikt. Z pewnością nasze dobre jeżdżenie nie będzie moją porażką.

Otóż to. Gelu podobnie jak ja i wielu innych trzyma kciuki za dobre wyniki naszej drużyny, jednak nie zaklina rzeczywistości tylko pisze jak jest - czyli że po dwóch latach spektakularnych sukcesów przegraliśmy z kretesem tegoroczną giełdę transferową. Klub twierdzi, że ma czas na znalezienie trenera. Moim zdaniem to mydlenie oczu. We wszystkich klubach eligi trener już jest, choćby po to żeby zorganizować okres przygotowawczy do sezonu. Często te wyjazdy mają niewielkie znaczenie jeśli chodzi o formę zawodników, ale kluby jeżdżąna mini zgrupowania choćby dla potwierdzenia tego, że zależy im na dobrym przygotowaniu do sezonu. U nas nie ma kto tego zgrupowania zrobić.
Chyba naprawdę ten skład, który ma pewien potencjał, ale jest na papierze zdecydowanie do spadku powoduje, że bardzo trudno będzie znaleźć nam uznane nazwisko na trenera/menadżera. Nikt nie chce po prostu takiego zespołu prowadzić w walce z takimi konkurentami.
Nie ma co się oszukiwać, zgarnelismy dwóch zawodników, niespecjalnie rozchwytywanych na ekstraligowym rynku. Pisałem wielokrotnie że doniesienia mediów się sprawdzą w zdecydowanej większości, liczyłem że może jednak coś tam uda się ugrać. A forumowicze i osoby z klubu nazywali pewne serwisy plotarskimi. A tu proszę słowa pana Puki i Ostafińskiego sprawdziły się w 100%. A Zengota był przeplacony, nie wiem jak bardzo i czy kwoty podawane przez ,,kuluara" są prawdziwe ale patrząc na desperackie działania naszego klubu nie mam co do tego wątpliwości. Niektórzy piszą tu o ,,świetnej robocie" wykonanej przez Kubę Kępę i klub w tym okresie. Może i działali, może i ciężko, ale efekty są naprawdę mizerne i określenie ,,świetna robota" jest co najmniej niefortunne.
Każdy z nas rok temu, gdyby z perspektywy Lublina popatrzyła na taki skład beniaminka - dajmy na to Łodzi czy Gdańska - to postawili byśmy bez zastanowienia krzyżyk na takiej ekipie i pojawiły by się nawet określenia o składzie węgla i papy.
Co do Żuka to faktycznie nas okłamał, ale prawdopodobnie wykorzystał to jaki jest efekt działań transferowych klubu. Przydały by się jednak wyjaśnienia z jego strony. Ale jak to u polityka na prawdę nie ma co liczyć. Teraz zapewne chce wykorzystać, że klubowi ciężko się będzie utrzymać i temat stadionu żużlowego będzie mieć z głowy. A przez rok odpychać ataki da radę. Kto wie może nawet doczekamy się stwierdzeń że tak było trzeba zrobić bo by się zmarnowaly fundusze miasta, A w 1 lidze to można spokojnie pyrkać na Estadio da gruz...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

ezbeg
Trener

#3595 Postautor: ezbeg » 2 grudnia 2018, o 12:00

Zawód polityka przestał być wiarygodny z dniem jego powstania. Oni obiecują, a i tak ich gadanie nie ma charakteru wiążącego (potwierdzone przez Sąd Najwyższy - sprawa z 50 milionami Wałęsy :lol:). A żeby odejść od tego tematu brak trenera martwi, zwłaszcza przed najcięższym sezonem od reaktywacji żużla w naszym mieście. Boje się, że żaden z potencjalnych kandydatów nie chce podjąć się tego zadania zwłaszcza że wiemy dobrze jak na papierze wygląda skład w porównaniu do innych. No ale zobaczymy. Co będzie to będzie. Najwyżej od połowy sezonu Ostafińskie i inne redaktory będą prześcigać się w artykułach o tym, że należy zamknąć ligę. A od tego prosta droga do powolnego upadku tego sportu. Tak jak w Wielkiej Brytanii. W najwyższej lidze stały zestaw, a na zapleczu cała reszta która z czasem będzie się wykruszać.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3596 Postautor: istred » 2 grudnia 2018, o 13:33

ezbeg pisze:(...) sprawa z 50 milionami Wałęsy :lol:).

100 milionami.

Nie do końca rozumiem argumentu, że miasto czeka aż spadniemy z ekstraligi żeby nie budować stadionu? To zależy przede wszystkim od nas - kibiców - czy ten stadion będzie potrzebny czy nie. Jeśli będzie taka frekwencja jak w ostatnich dwóch latach, jeśli będzie taki klimat na żużel jak ostatnio to miasto będzie pod ścianą i to czy będziemy jeździć w ekstralidze czy w I lidze nie będzie miało jakiegoś wielkiego znaczenia.
Od sprawy stadionu miasto nie ucieknie. W końcu trzeba będzie coś z nim zrobić. Pytanie - kiedy i co. A sprawa nie jest prosta dla żadnej ze stron. Wybudowanie w nowej lokalizacji rodzi szereg problemów od konieczności pozyskania terenu (a nawet jego wyznaczenia) po protesty okolicznych mieszkańców. Z kolei budowanie przy Zygmuntowskich może powodować konieczność czasowego zamknięcia stadionu, co jest nie do przyjęcia dla klubu i kibiców. Nie wspominam nawet o ogromnych kosztach, na które miasto prawdopodobnie w ogóle nie stać.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3597 Postautor: _piotrusss » 3 grudnia 2018, o 11:16

No i na PS szydera z Lublina, że grupka kibiców czekała na Taia na lotnisku... nawet ze zdjęciem :roll:
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Kaman
Kadrowicz

#3598 Postautor: Kaman » 3 grudnia 2018, o 11:27

_piotrusss pisze:No i na PS szydera z Lublina, że grupka kibiców czekała na Taia na lotnisku... nawet ze zdjęciem :roll:

a co za naiwniacy tam poszli. Tylko się ośmieszyli

tck
Senior

#3599 Postautor: tck » 3 grudnia 2018, o 13:09

ciekawostka z tego artykułu:
"Fani szybko przetrwali porażkę i bardzo szybko ruszyli po karnet. W pierwszych dniach Motor sprzedał aż trzy tysiące sezonowych wejściówek. "
nieźle… sprzedane 3 tys. pół roku przed sezonem...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#3600 Postautor: _piotrusss » 3 grudnia 2018, o 13:35

Na trybunę krytą też się szybko rozejdą. Wczoraj o 15 ruszyła sprzedaż i na tę chwilę zostało 8 sztuk.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski