Żeby nie powtarzać:
Jestem jako wielki fan Lambo wniebowziety tym, ze zostaje z nami. Oby to byla nasza legenda i kawal fajnej historii Lubelskiego zuzla.
Od siebie dodam, że to pierwszy żużlowiec od czasów Lee, któremu tak mocno kibicuję.
Cieszę się porównywalnie do tego jakby podpisał u nas Woffinden czy Zmarzlik ;)
Co do Trofimowa to w sezonie 2017 pokazał, że potrafi jeździć na żużlu, co potwierdził w tym roku. Myślę, że jest zdecydowanie lepszą alternatywą niż np. Rolnicki, którego fenomenu tu na forum nie rozumiem. Facet miał czwartą od końca średnią, zrobioną na słabych juniorach innych drużyn. Już bym chyba wolał Peronia z dobrymi silnikami.
Odnośnie Śledzia, to w CV zawsze będzie miał wpisane dwa awanse z Motorem rok po roku. Trochę żałuję, że po tym jak wprowadził drużynę do ekstraligi nie chce jej poprowadzić w kolejnym sezonie. Tworzył fajną atmosferę w drużynie i zawodnikom się chyba dobrze z nim współpracowało. Z drugiej strony osobiście miałem sporo zastrzeżeń co do decyzji taktycznych, przede wszystkim do niewykorzystywania potencjału juniorów. Trudno. Powodzenia we Wrocławiu.
Kandydatów na trenera trochę jest i klub na pewno coś wymyśli. Mam jedynie nadzieję, że kandydatami na trenera nie są:
- Głogowski - chyba dwa razy zabierał się za tę funkcję i dwukrotnie skończyło się katastrofą,
- Ślączka - nie trawię człowieka. Buc i kombinator. Pasuje do Łodzi, albo do Rzeszowa (znaczy Skrzydlewskiego albo Nawrockiego - podobny poziom mentalny), a na pewno nie do Lublina. Nie chciałbym żeby Lublin kiedykolwiek był kojarzony z tym człowiekiem. Wolę uczciwy spadek niż kombinowane utrzymanie.