WIELKI FINAL Rybnik - Lublin
Re: WIELKI FINAL Rybnik - Lublin
M. Bogdanowicz, W. Trofimow junior, Karol Żupiński? Spore postępy chłopaki robią i nie wiem, czy są gorsi od Miśkowiaka.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
To nie byłoby głupie. Unia Tarnów pokazała kiedyś, że można - wystarczyło wziąć Gollobów i Rickardssona :) Od zawsze twierdzę, że mierzyć trzeba jak najwyżej się da. Dlatego wierzę, że celem naszych działaczy nie jest bezpieczne utrzymanie ale... mistrzostwo Polski. Może jeszcze nie w przyszłym roku, bo beniaminkowi zawsze jest trudno wyłapać kogoś wartościowego w zabetonowanej Ekstralidze ale cel powinien być właśnie taki. Trofimow - jeżeli nie kończy mu się kontrakt z Unią, to raczej Leszno go nie puści do konkurencji. Bogdanowicz - tak, pod warunkiem, że pogodzi studia ze sportem. Żupiński odjechał pół sezonu w Wybrzeżu i z tego co kojarzę junior po egzaminie musi coś odjechać w klubie, w którym zdawał. Tak przynajmniej było do niedawna.
Historia dzieje się na naszych oczach! Gratulacje dla zarządu za wytrwałość!
Co do składu to dałbym szanse wszystkim polskim seniorom (zasłużyli na to!). AJ, Lambert i Wiktor to obowiązek, chociaż na pewno do gry wkroczy Nawrocki, żeby wziąć ich w pakiecie. Co do juniorów to obok Wiktora to najlepszą opcją będzie Rolnicki. Również nie optowałbym za Nickim. Szkoda, że nie uda już się wyrwać Madsena ale są jeszcze inne ciekawe opcje. Moja wizja składu:
1. Kołodziej
2. D.Lampart
3. Jonsson
4. Lambert
5. Vaculik
6. W.Lampart
7. Rolnicki
8. Kling/Bober
Co do składu to dałbym szanse wszystkim polskim seniorom (zasłużyli na to!). AJ, Lambert i Wiktor to obowiązek, chociaż na pewno do gry wkroczy Nawrocki, żeby wziąć ich w pakiecie. Co do juniorów to obok Wiktora to najlepszą opcją będzie Rolnicki. Również nie optowałbym za Nickim. Szkoda, że nie uda już się wyrwać Madsena ale są jeszcze inne ciekawe opcje. Moja wizja składu:
1. Kołodziej
2. D.Lampart
3. Jonsson
4. Lambert
5. Vaculik
6. W.Lampart
7. Rolnicki
8. Kling/Bober
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata