WIELKI FINAL Rybnik - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jacur78
Senior

Re: WIELKI FINAŁ Rybnik - Lublin

#576 Postautor: jacur78 » 22 września 2018, o 10:38

Gelo pisze:Witek pokazał, że ma w poważaniu mecz zagrożony i kary żadnej nie dostał. Na twardym torze w Rybniku przegraliśmy bardzo wysoko. Czy przyczepny tor to sposób? Lambert, Miesiąc i pewnie Jonsson będą zadowoleni. A reszta? Powinniśmy zrobić tor jaki pasuje naszym, a nie jaki bedzie szkodził przyjezdnym. Ja na szczęście idę na mecz na luzie

A czemu na luzie? Ja nie bardzo mogę zrozumieć taki pesymizm. Jedziemy u siebie, z drużyną która nie ma armat. Z drużyną mająca cieniujacego Batcha, Woryne który w Lublinie jedzie przeciętnie. My jedziemy bez dziur w składzie, a traktujemy pokonanie rowu 14 pkt jako mission impossible. Przecież to nie jest logiczne. Mój typ to 54:36 i tego się trzymam.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

max3
Zawodowiec

#577 Postautor: max3 » 22 września 2018, o 11:00

Jak będzie taki tor jak z Rzeszowem to jestem spokojny a może taki być po dzisiejszych opadach.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#578 Postautor: GIGI » 22 września 2018, o 11:28

Gelo pisze:Ja na szczęście idę na mecz na luzie

Mam dokladnie takie same odczucia. Tak jak przed pierwszym meczem nosilo mnie wszedzie i czulem wewnetrzny niepokoj i napiecie tak teraz juz biore wszystko na spokojnie. Co bedzie to bedzie.
Ostatnio zmieniony 22 września 2018, o 11:31 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#579 Postautor: spokojny » 22 września 2018, o 11:29

Jak będzie taki tor jak z Rzeszowem to nie ma szans na odjechane tego meczu. 3 telewizję będą to transmitowaly. Nikt nie dopuści do parodii żużla i smrodu na cały kraj. A mecz z Rzeszowem odbył się tylko dlatego, że nie było już czasu a wynik barazu był praktycznie przesądzony...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#580 Postautor: Hayden » 22 września 2018, o 11:32

No na pewno, w jakim świecie wy żyjecie? :D Na taki tor jak z Rzeszowem nie ma NAJMNIEJSZYCH szans, bynajmniej nie z powodu pogody. Jakie tendencje w żużlu są wszyscy dobrze wiemy i jakby coś takiego miało miejsce to jury za nic nie pozwoli na rozegranie meczu na takim torze, nie mówiąc o gościach którzy będą kłaść się jak Rejtan, rozdzierać szaty i robić szopkę sezonu.

Chociaż nie ukrywam, że przy takim torze obstawiałbym 60:30 i już się zastanawiał czy damy radę tego Kołodzieja wyjąć :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#581 Postautor: ptgt » 22 września 2018, o 12:03

Oficjalnie mecz nie otrzymał statusu meczu zagrożonego.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
istred
Trener

#582 Postautor: istred » 22 września 2018, o 12:18

Najważniejszy mecz sezonu, a nie otrzymał nawet swojego tematu :)

Smutne jest to, że po przegranym pierwszym meczu finałowym zaczęło się szukanie winnego - Śledź, dobra atmosfera w zespole, zbyt często startujący Lambert... pomijając już błazna, który pisze o tym, że w klubie nikt nie chce wygrać finału, bo zarobią na barażu, albo że zawodnikom nie opłaca się awansować :roll:
Who's next?

Czarek
Trener

#583 Postautor: Czarek » 22 września 2018, o 12:26

istred pisze:Smutne jest to, że po przegranym pierwszym meczu finałowym zaczęło się szukanie winnego (...) zbyt często startujący Lambert...

To teraz wybierz sobie jedną z dwóch opcji: albo błaznem jest Lambert, który sam przyznał, iż startuje za często i jest przemęczony, co ma wpływ na spadek jego formy (jakbyśmy tego wszyscy nie widzieli), albo ...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#584 Postautor: Kargolo » 22 września 2018, o 12:35

Nie otrzymał swojego tematu, bo na forum od jakiegoś czasu jest chyba problem z zakładaniem nowych tematów ;) Na szczęście ten temat ma dosyć uniwersalną nazwę i można go traktować jako temat dwumeczu.
Co do samego meczu to moim zdaniem będzie dość duże ciśnienie na jego odjechanie. Pamiętajcie, że jutro będą trzy telewizje i nikt nie będzie chciał powtórki z Częstochowy i patrzenia na kilku gości chodzących w kółko po torze.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#585 Postautor: Hela » 22 września 2018, o 12:47

ptgt pisze:Oficjalnie mecz nie otrzymał statusu meczu zagrożonego.

Oficjalnie mecz otrzymał status meczu zagrożonego.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#586 Postautor: mustafa » 22 września 2018, o 12:48

Ja tam Lamberta nie winię że często startuje, tylko nie pokoi mnie to że nie trenował. Często się u niego zdarza że pierwsze biegi jest niespasowany i jedzie słabo. A wiadomo, że pierwsze biegi trzeba odskoczyć póki goście nie połapią się o co chodzi.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#587 Postautor: dannie » 22 września 2018, o 12:56

A jak to jest z treningiem w dniu meczu? Mozna zrobić pare kółek ok. 9-10 czy od rana tor przejmuje szanowne jury i nie ma mowa o jeżdżeniu?
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#588 Postautor: ravajas » 22 września 2018, o 13:30

Kiedyś bodaj Monberg (jeszcze jako Jensen) trenował w dniu meczu, a jak przyszło co do czego, to w decydującym biegu się wywrócił :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Robson
Senior

#589 Postautor: Robson » 22 września 2018, o 13:38

A potem kulturalnie skandowano aby udał sie do domu :)

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#590 Postautor: Hela » 22 września 2018, o 13:39

Art. 32 opisuje dość dokładnie co robi jury, co można, czego nie można.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#591 Postautor: kilar » 22 września 2018, o 13:48

Robson pisze:A potem kulturalnie skandowano aby udał sie do domu :)

Na 2 głosy:)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#592 Postautor: ravajas » 22 września 2018, o 13:49

kilar pisze:
Robson pisze:A potem kulturalnie skandowano aby udał sie do domu :)

Na 2 głosy:)

na 4 sylaby raczej
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#593 Postautor: Hayden » 22 września 2018, o 13:53

Hela pisze:
ptgt pisze:Oficjalnie mecz nie otrzymał statusu meczu zagrożonego.

Oficjalnie mecz otrzymał status meczu zagrożonego.

Na jakiej podstawie?
Motor mocny

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#594 Postautor: Hela » 22 września 2018, o 14:02

Trzeba było trochę poszukać ale mam.
Na podstawie pkt 2 zawartego w części 1, Załącznika A Regulaminu Torów.

Grucha
Junior

#595 Postautor: Grucha » 22 września 2018, o 14:04

Tylko pewnie pytanie dotyczyło bardziej gdzie taką informacje podali, że nasz mecz ma status zagrożonego bo nigdzie nie idzie znaleźć nic na ten temat.

Potbelly

#596 Postautor: Potbelly » 22 września 2018, o 14:12

Ale to jeśli jest status meczu zagrożonego to dzisiaj powinien być już komisarz i chyba zero treningów, a w parkingu maszyn o 12 stały samochody Jonssona, Lampartów, Miesiąca i Bobera. I wydaję mi się że stała rama Jelenia z Silnikami, chyba że był to motocykl Jonssona.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#597 Postautor: Hayden » 22 września 2018, o 14:38

Hela pisze:Trzeba było trochę poszukać ale mam.
No właśnie, ja na szybko też próbowałem poszukać ale akurat do załączników nie zajrzałem, dzięki.

Kod: Zaznacz cały

W każdym przypadku, przygotowując tor do zawodów, organizator uwzględnia prognozy pogody publikowane przez portal yr.no, meteo.icm.edu.pl oraz wunderground.com, na 96, 72, 48 i 24 godziny przed godziną zawodów oraz panujące rzeczywiste warunki atmosferyczne w dniach poprzedzających dzień meczu, a w szczególności na 72, 48, 24 i 12 godzin przed godziną zawodów i realizuje taki sposób przygotowania toru w oparciu na najbardziej niekorzystną prognozę, aby rozegranie zawodów było jak najbardziej prawdopodobne. Przy wykonywaniu powyższych obowiązków nie uwzględnia się innych prognoz pogody niż wymienione w przepisie.
https://www.yr.no/place/Poland/Lublin/Lublin/ dziś deszczu brak, jutro od 18.
https://m.meteo.pl/lublin/60 dziś ok. 19 4mm, jutro opady od 18.
https://www.wunderground.com/hourly/pl/ ... calwx_hour opady dziś 14-15, jutro od 19.

Podmiot zarządzający może w każdym czasie zmienić kwalifikację meczu na niezagrożony.
Pokazać to tym półgłówkom z żiri, Śledź niech przetłumaczy bo wątpliwe żeby jakimikolwiek obcymi językami władali i wara od toru betoniarze.
Motor mocny

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#598 Postautor: ptgt » 22 września 2018, o 15:05

Żadne potwierdzenie. Leśne dziadki z komisji sami o tym decydują. Pierwszy mecz Rybniku również takowego statusu nie miał, mimo iż na Śląsku padało dzień wcześniej.
Potbelly pisze:Ale to jeśli jest status meczu zagrożonego to dzisiaj powinien być już komisarz i chyba zero treningów, a w parkingu maszyn o 12 stały samochody Jonssona, Lampartów, Miesiąca i Bobera. I wydaję mi się że stała rama Jelenia z Silnikami, chyba że był to motocykl Jonssona.

Dokładnie.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
istred
Trener

#599 Postautor: istred » 22 września 2018, o 15:12

Czarek pisze:
istred pisze:Smutne jest to, że po przegranym pierwszym meczu finałowym zaczęło się szukanie winnego (...) zbyt często startujący Lambert...

To teraz wybierz sobie jedną z dwóch opcji: albo błaznem jest Lambert, który sam przyznał, iż startuje za często i jest przemęczony, co ma wpływ na spadek jego formy (jakbyśmy tego wszyscy nie widzieli), albo ...

Albo?
Jest zmęczony, z pewnością. Mimo to był drugim najlepszym naszym zawodnikiem w Rybniku i jest drugim najlepszym zawodnikiem w przekroju całego sezonu, a 8 w całej lidze.
Jakie były oczekiwania przed sezonem względem Lamberta? Że będzie silną drugą linią. Po cichu liczono, że będzie objawieniem ligi i zakręci się ok. 2.0.
Ja uważam, że to właśnie dzięki częstym startom jest w tym miejscu, w którym jest. Właśnie na częstych startach zbudował swoją formę i zbudował sukcesy. Teraz jest zmęczony, co jest naturalne na końcu ciężkiego sezonu, a jednak jest znacznie lepszy niż wypoczęty Dawida Lampart, Miesiąc czy Masters.
Zmęczenie w sporcie jest naturalne i nie jest normalne jeśli jakikolwiek sportowiec na koniec sezonu jest wypoczęty.

go!
Trener

#600 Postautor: go! » 22 września 2018, o 15:56

Hayden pisze:
No właśnie, ja na szybko też próbowałem poszukać ale akurat do załączników nie zajrzałem, dzięki.

W każdym przypadku, przygotowując tor do zawodów, organizator uwzględnia prognozy pogody publikowane przez portal yr.no, meteo.icm.edu.pl oraz wunderground.com, na 96, 72, 48 i 24 godziny przed godziną zawodów oraz panujące rzeczywiste warunki atmosferyczne w dniach poprzedzających dzień meczu, a w szczególności na 72, 48, 24 i 12 godzin przed godziną zawodów i realizuje taki sposób przygotowania toru w oparciu na najbardziej niekorzystną prognozę, aby rozegranie zawodów było jak najbardziej prawdopodobne. Przy wykonywaniu powyższych obowiązków nie uwzględnia się innych prognoz pogody niż wymienione w przepisie.
https://www.yr.no/place/Poland/Lublin/Lublin/ dziś deszczu brak, jutro od 18.
https://m.meteo.pl/lublin/60 dziś ok. 19 4mm, jutro opady od 18.
https://www.wunderground.com/hourly/pl/ ... calwx_hour opady dziś 14-15, jutro od 19.

Podmiot zarządzający może w każdym czasie zmienić kwalifikację meczu na niezagrożony.
Pokazać to tym półgłówkom z żiri, Śledź niech przetłumaczy bo wątpliwe żeby jakimikolwiek obcymi językami władali i wara od toru betoniarze.

jestescie po...kreceni