ROW Rybnik - Motor Lublin (24 czerwca, godz. 16:15)
Re: ROW Rybnik - Motor Lublin (24 czerwca, godz. 16:15)
Czyli jedziemy do Rybnika z Pawłem i Samem. Nie rozumiem odsunięcia Daniela w kolejnym meczu i nie znajduje w tym racjonalnych przesłanek.
Każdemu jego Everest...
bartollo pisze:Lebiediew powoli dochodzi do siebie. Niektorzy wciaz pewnie wola Mastersa.Ciezki mecz jutro sie zapowiada.
Nie wiem skąd taka opinia bo oglądamy chyba całkiem inne zawody. Starty ma tragiczne
Myślę, że za Mastersa powinien jechać bezwzględnie Jeleń. Sam budzi się już dość długo i nie może jakoś się skutecznie obudzić. Obym po jutrzejszym meczu oddał mu honor ale póki co jest najsłabszym ogniwem. Czysto hipotetycznie rzecz jasna.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
METHANOL ADVENTURE TEAM
Dodajmy jeszcze do tego, że nie pojechał w dwóch meczach domowych w których przeciwnik stawiał jakikolwiek opór - Łódź i Rybnik, za to objechał wszystkie ogórkowe spotkania i mamy pełny obraz mizerii Sama w tym sezonie. Naprawdę niezrozumiała i bezpodstawna decyzja.
Motor mocny
Trzeba było nie pyszczyc w mediach społecznościowych.
Sam jak nie załapał się do składu to pomagał i był z drużyną w parkingu.
Żaden zawodnik, nawet wychowanek kapitan, nie może być ważniejszy niż druzyna.
Ge(L)o pisze:Trzeba było nie pyszczyc w mediach społecznościowych.
To może teraz też będzie tylko pomagał
- _piotrusss
- Kadrowicz
ROW Rybnik - Motor Lublin (24 czerwca, godz. 16:15)
Popieram Ge(L)a. Poza tym te wszystkie głosy o tym, że ktoś nie znajduje racjonalnych przyczyn odstawienia Daniela, więc jest to zła decyzja... brzmią (wybaczcie) trochę śmiesznie. Wiemy naprawdę niewiele o tej sytuacji. Za to klub pokazał wielokrotnie, że nie podejmuje głupich decyzji i większość ich ruchów przynosi sukcesy. Ja jakoś mam dużo większe zaufanie do Motoru niż Daniela.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Niestety obawiam się ze jutro nawet bonusa nie obronimy, występ Mastersa w tym spotkaniu to strzał w kolano, szkoda tego 15 biegu przegranego 1:5 w Lublinie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
_piotrusss pisze:Popieram Ge(L)a. Poza tym te wszystkie głosy o tym, że ktoś nie znajduje racjonalnych przyczyn odstawienia Daniela, więc jest to zła decyzja... brzmią (wybaczcie) trochę śmiesznie. Wiemy naprawdę niewiele o tej sytuacji. Za to klub pokazał wielokrotnie, że nie podejmuje głupich decyzji i większość ich ruchów przynosi sukcesy. Ja jakoś mam dużo większe zaufanie do Motoru niż Daniela.
Racjonalne postępowanie w sporcie polega na dążeniu do osiągnięcia możliwie najlepszego wyniku sportowego. Dlatego też dąży się do tego aby bez sentymentów, emocjonalnych pobudek, koleżeństwa, sympatii i animozji, wykorzystać potencjał drzemiący w zawodnikach, czyli drużynie. Wybiera się najlepszych. Szczególnie gdy dany sport tylko z nazwy rozgrywek jest drużynowy. Atmosfera w parku maszyn jest oczywiście ważna ale ją tworzą wyniki bo na torze coraz rzadziej widać że zawodnicy sobie pomagają. Z tego względu w sporcie typowo drużynowym jakim jest piłka nożna, powołanie Peszki nawet da się obronić, choć wyniki nie bronią tego wyboru. I po tzw. atmosferze.
Skoro Daniel ma lepszą średnią, osiągniętą w trudniejszych meczach, to co decyduje o wyborze Sama? Na pewno nie sport. Skoro odsunięcie Daniela od składu na mecz z Wandą większość uznała za właściwe, bo trener tak mógł zrobić, miał do tego prawo i były ku temu przesłanki sportowe (np. sprawdzenie obu, Sama i Pawła w jednym meczu, przy jednocześnie słabszych wynikach Daniela - naciągana teoria niepoparta wynikami), to jak najbardziej w meczu z ROW też może to zrobić, ma do tego prawo, ale przesłanek sportowych nie widzę. Tym samym nie widzę przesłanek racjonalnych.
Tak jak trener ma prawo wyboru, tak dla ciebie to może być śmieszne. Dla mnie ta cała sytuacja przestaje być śmieszna.
Każdemu jego Everest...
Racjonalnych przesłanek brak. Fakt. Pytanie: O co chodzi? Kasa?
MOTOR LUBLIN
Pozostawianie tych pytań bez odpowiedzi klubu/trenera rodzi tylko niezdrowe domysły. To robi dobrą atmosferę? Komu i czemu ma to służyć? Jeśli Daniel jest skreślony (bezsens, ale może ktoś naprawdę postradał zmysły), to wypożyczenie jest konieczne. I racjonalne, zważywszy na dyspozycję oraz możliwości Sama i Pawła. A może odpowiedzi są niepotrzebne, bo jutro Daniel pojedzie? Wątpliwe.
Każdemu jego Everest...
ermen pisze:_piotrusss pisze:Popieram Ge(L)a. Poza tym te wszystkie głosy o tym, że ktoś nie znajduje racjonalnych przyczyn odstawienia Daniela, więc jest to zła decyzja... brzmią (wybaczcie) trochę śmiesznie. Wiemy naprawdę niewiele o tej sytuacji. Za to klub pokazał wielokrotnie, że nie podejmuje głupich decyzji i większość ich ruchów przynosi sukcesy. Ja jakoś mam dużo większe zaufanie do Motoru niż Daniela.
Racjonalne postępowanie w sporcie polega na dążeniu do osiągnięcia możliwie najlepszego wyniku sportowego. Dlatego też dąży się do tego aby bez sentymentów, emocjonalnych pobudek, koleżeństwa, sympatii i animozji, wykorzystać potencjał drzemiący w zawodnikach, czyli drużynie. Wybiera się najlepszych. Szczególnie gdy dany sport tylko z nazwy rozgrywek jest drużynowy. Atmosfera w parku maszyn jest oczywiście ważna ale ją tworzą wyniki bo na torze coraz rzadziej widać że zawodnicy sobie pomagają. Z tego względu w sporcie typowo drużynowym jakim jest piłka nożna, powołanie Peszki nawet da się obronić, choć wyniki nie bronią tego wyboru. I po tzw. atmosferze.
Skoro Daniel ma lepszą średnią, osiągniętą w trudniejszych meczach, to co decyduje o wyborze Sama? Na pewno nie sport. Skoro odsunięcie Daniela od składu na mecz z Wandą większość uznała za właściwe, bo trener tak mógł zrobić, miał do tego prawo i były ku temu przesłanki sportowe (np. sprawdzenie obu, Sama i Pawła w jednym meczu, przy jednocześnie słabszych wynikach Daniela - naciągana teoria niepoparta wynikami), to jak najbardziej w meczu z ROW też może to zrobić, ma do tego prawo, ale przesłanek sportowych nie widzę. Tym samym nie widzę przesłanek racjonalnych.
Tak jak trener ma prawo wyboru, tak dla ciebie to może być śmieszne. Dla mnie ta cała sytuacja przestaje być śmieszna.
Może o wyborze Sama decyduje średnia na wyjazdach? średnia na niebetonowych torach? Chęć sprawdzenia zawodników w rybniku - potencjalnie naszym największym prZeciwniku w meczu tak właściwie testowym bo wynik nie wiele zmienia jeśli chodzi o pozycje wyjściowe do PO? To tylko kilka powodów a pewnie jest ich więcej. ja ufam klubowi - nie raz już nie zawiódł. A nawet jeśli to jest tylko chcec utemperowania dziecinnych zagrywek kapitana to jestem jak najbardziej za, bo drużyna i „budowana atmosfera” tak cytowana przez dj-a nie raz już pozwoliła Motorowi odnieść sukces w tym sezonie. Peace!
Jak już tak bardzo niektórzy chcą porównywać dalej Mastersa i Miesiąca to może zdjąć Lamparta i niech jadą we trzechvz Jeleniem? Albo od razu AJ? Skoro ten mecz nic nie zmienia....
Te dywagacje chyba nie mają sensu. Najtrudniejsze mecze wyjazdowe jechaliśmy z Mastersem i wszystko wygraliśmy. Przez lata Daniel i Łełek pokazali, że na wyjazdach to loteria z dużym prawdopodobieństwem pojechania piachu. Trener wie najlepiej kto ma jechać
- _piotrusss
- Kadrowicz
ermen pisze:Racjonalne postępowanie w sporcie polega na dążeniu do osiągnięcia możliwie najlepszego wyniku sportowego.
No ale to nie jest amatorski osiedlowy klub zbijaka, tylko organizacja obracająca dużymi pieniędzmi, która musi dbać o marketing i sukcesywnie budować swoją renomę. Jeśli mam w teamie dobrego pracownika, który jednak wykazuje się niesubordynacją i próbuje publicznie podważać moje decyzje (a nawet z nich kpić) to oczywiście warto spróbować się dogadać... ale jest granica po której przekroczeniu współpraca nie może być możliwa. Bo zaraz będę miał takich pięciu. Daniel jest już strasznym przeciętniakiem i w tej lidze trzyma go głównie dobra jazda w Lublinie. Powinien chuchać i dmuchać na swoje relacje z klubem, bo poza Lublinem to on już się nie dorobi na żużlu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pge-ekstraliga/zuzel-abonament-wciaz-dziala-rekiny-znow-skazane-na-przyjaciela/kq6bksj
Czyżby w Rybniku było dziś twardo? Nie wiem w sumie dla której drużyny będzie to na korzyść. Zarówno ROW jak i my wolimy bardziej przyczepnie. Kto by w składzie nie jechał z omawianej trójki (Daniel, Paweł, Sam) w przypadku słabego występu będzie marudzenie i narzekanie. Nawet jak wygramy to znajdzie się ktoś kto podsumuje najsłabszego, co mnie bardzo irytuje. Wybór składu jest trudny, szczególnie że jest to mecz wyjazdowy. Ja liczę na wyrównany mecz, oczywiście wierzę w zwycięstwo.
Czyżby w Rybniku było dziś twardo? Nie wiem w sumie dla której drużyny będzie to na korzyść. Zarówno ROW jak i my wolimy bardziej przyczepnie. Kto by w składzie nie jechał z omawianej trójki (Daniel, Paweł, Sam) w przypadku słabego występu będzie marudzenie i narzekanie. Nawet jak wygramy to znajdzie się ktoś kto podsumuje najsłabszego, co mnie bardzo irytuje. Wybór składu jest trudny, szczególnie że jest to mecz wyjazdowy. Ja liczę na wyrównany mecz, oczywiście wierzę w zwycięstwo.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Przewidziane opady w Rybniku się sprawdzają aktualnie z oficjalnego FB Rybnickiego klubu komunikat pada ale mecz nie zagrożony tor w dobrym stanie.
Fajnie bo wygląda na to że pogoda zrobi przyczepny tor a zarówno Rybnik jak i my lubimy taki tor.
Fajnie bo wygląda na to że pogoda zrobi przyczepny tor a zarówno Rybnik jak i my lubimy taki tor.
Jeżeli tor był mocno ubity to wydaje mi się że będzie on raczej śliski niż bardzo przyczepny.
Zobaczymy co to będzie musimy czekać do 16
Jedno jest pewne jedna i druga drużyna będzie musiała szukać ustawień od początku meczu gdyż atutu toru w tej sytuacji nie będzie miał na pewno Rybnik. Tak jak ktoś pisał to jest mecz sprawdzenie toru rywala itp. ale pokusić się o miłą niespodziankę fajnie by było.
Ubity na pewno był gdyż GKSŻ zakwalifikował nasz mecz jako zagrożony więc według tego gospodarz musiał ubić tor dzień przed meczem.
Jedno jest pewne jedna i druga drużyna będzie musiała szukać ustawień od początku meczu gdyż atutu toru w tej sytuacji nie będzie miał na pewno Rybnik. Tak jak ktoś pisał to jest mecz sprawdzenie toru rywala itp. ale pokusić się o miłą niespodziankę fajnie by było.
Ubity na pewno był gdyż GKSŻ zakwalifikował nasz mecz jako zagrożony więc według tego gospodarz musiał ubić tor dzień przed meczem.
O ile mecz sie odbedzie bo konentarze na fb nie napawaja optymizmem.
Według prognozy padać ma cały czas aż do północy, więc mecz jest poważnie zagrożony.
istred pisze:Według prognozy padać ma cały czas aż do północy, więc mecz jest poważnie zagrożony.
Jeśli tak to mecz jest niemożliwy do odjechania.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Na yr.no i accuweather prognozy pokazują najwyżej przelotne opady 0,1 mm i okno pogodowe między 16, a 18. Szansa jest.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
istred pisze:Według prognozy padać ma cały czas aż do północy, więc mecz jest poważnie zagrożony.
Taką mamy aurę aktualnie nad stadionem. Wychodzi słoneczko, nie pada. Kto nie był zdecydowany czy ruszać dziś w stronę #G72 niech się dłużej nie zastanawia.
https://pl-pl.facebook.com/KS.ROW.Rybnik/