Lubelski klub w sezonie 2017
Re: Lubelski klub w sezonie 2017
Nie wiem na ile to prawda ale podobno oddaliśmy Borczucha na wypożyczenie do Krakowa.
Zważywszy, że był to nasz najbardziej objeżdżony junior ruch taktycznie jest błędny. Mam nadzieję, że chociaż finansowo się opłaci to ryzyko. Wszyscy w 2 lidze mają problem na juniorce ale nasi są świeżo po licencjach. Trzeba mieć wielką wiarę w nieomylność seniorów
Zważywszy, że był to nasz najbardziej objeżdżony junior ruch taktycznie jest błędny. Mam nadzieję, że chociaż finansowo się opłaci to ryzyko. Wszyscy w 2 lidze mają problem na juniorce ale nasi są świeżo po licencjach. Trzeba mieć wielką wiarę w nieomylność seniorów
Gelo pisze:Nie wiem na ile to prawda ale podobno oddaliśmy Borczucha na wypożyczenie do Krakowa.
Albo kogoś porąbało, albo w klubie brakuje pieniędzy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
http://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/6766 ... e-odwolany
Sobotni sparing z Krakowem odwołany.
Coś te sparingi nie wypalają nam. A z Erykiem trochę dziwne że go wypożyczyli, ale poczekajmy na komentarz kogoś z klubu skąd taki ruch.
Sobotni sparing z Krakowem odwołany.
Coś te sparingi nie wypalają nam. A z Erykiem trochę dziwne że go wypożyczyli, ale poczekajmy na komentarz kogoś z klubu skąd taki ruch.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
A co z Krystianem Włodarczykiem.Zrezygnował czy brak sprzętu.
O ile to prawda, choć zaskakujące to decyzja dla mnie zrozumiała. Chłopaków jest kilku i wszyscy do składu się nie załapią, a czekanie aż się koledze noga powinie żebym wskoczył do składu to bez sensu. Chłopaki potrzebują jazdy i zbierania doświadczeń. Żeby wyłowić perełkę muszą jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Myślę, że w tym momencie kiedy klub nie płaci jeszcze zawodnikom tzw. punktówek nie chodziło o kasę i jak mówicie jej brak. Z drugiej strony każde 10 tysięcy złotych przecież na drodze nie leży a koszty w żużlu są spore. Myślę, że to decyzja przemyślana i nie na złość zawodnikowi. Co do Włodarczyka już ktoś pisał, że ten sezon to jego ostatni w juniorce i po prostu chłopak się wycofał bo się nie załapie. No chyba, że go jakiś klub "odkurzy" ale pewnie nawet sprzętu nie ma, nie mówiąc o tym czy ma chęci i czy przepracował zimę.
- _piotrusss
- Kadrowicz
To wypożyczenie było na prośbę samego zawodnika, chodziło między innymi o kwestie logistyczne. Z Krakowa łatwiej o samolot. Póki co gość nie znalazł czasu żeby przylecieć na trening, więc lepiej niech jeżdżą nasi, w końcu na ich szkolenie miasto przeznaczyło pieniądze. Inną kwestią jest to że juniorzy są teraz na wagę złota i im więcej swoich objeździmy tym większa szansa że po awansie nie będziemy musieli brać kelnerów na sztukę.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
No fajnie - ale Brzezinski kończy wiek juniora po tym sezonie. Peroń niby najlepszy ale widzielismy jak to wyglada punktowo w konfrontacji z przeciwnikami. Kuromonow skonczył jazde już na probie toru (wiec ciezko coś powiedzieć) Flis nie gwarantuje dojechania czterech kółek do mety. Oddanie teoretycznie najbardziej objezdzonego zawodnika (nie twierdzę, że najlepszego) zawęża naszym seniorom margines błędu. A to jest żuzel. Są błędy, wykluczenia, upadki, defekty.
-
Smirnek_
- Senior
Ten argument o problemach logistycznych to też niezły. Przecież Kraków też będzie jeździł na wyjeździe, więc nie zawsze będzie mógł szybko wylecieć z Balic. A z Lublina samolot do Londynu jest w poniedziałek bardzo wcześnie rano.
Ale macie problemy
No to ja się dołożę: jest Lądek, Lądek Zdrój ale Londyn?
A poważniej to Gelu wiem, że Borczuch się coś tam dobrze napędzał na niedoszłym turnieju z Czecho-Słowacją ale ze wszystkich nazwisk to raczej największe papiery na jazdę ma Peroń i jego trzeba objeżdżać. Brzeziński na turnieju punktowanym odstawał ale nie ma nic do stracenia żeby juniorom innych drużyn krwi napsuć
A poważniej to Gelu wiem, że Borczuch się coś tam dobrze napędzał na niedoszłym turnieju z Czecho-Słowacją ale ze wszystkich nazwisk to raczej największe papiery na jazdę ma Peroń i jego trzeba objeżdżać. Brzeziński na turnieju punktowanym odstawał ale nie ma nic do stracenia żeby juniorom innych drużyn krwi napsuć
Kol. Borczuch faktycznie ma bliżej do Krakowa niż Lublina, bo u nas mógł się pojawić dopiero w maju, a w Krakowie jest spodziewany już jutro:
http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/wydarzenie/75050
http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/wydarzenie/75050
- niespokojny
- Trener
Oddanie Borczucha to jakieś nieporozumienie. Przy tej mizerii co mamy oddawanie najbardziej objeżdżonego zawodnika jest co najmniej dziwne. Tym bardziej że nie mamy drugiego rokującego juniora. Jak w całym sezonie któryś z nich przekroczy 25 pkt to będzie duży sukces.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Oddanie Borczucha to jakieś nieporozumienie. Przy tej mizerii co mamy oddawanie najbardziej objeżdżonego zawodnika jest co najmniej dziwne. Tym bardziej że nie mamy drugiego rokującego juniora. Jak w całym sezonie któryś z nich przekroczy 25 pkt to będzie duży sukces.
Teraz walczą w Świętochłowicach: "Dobry start Kuromonowa, ale szybko uporali się z nim Kostygow i Trzensiok. Duże odległości między zawodnikami."
- niespokojny
- Trener
A Bjarne 0,0,1,2 w Ostrowie. Przegrana m.in z Sowka.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Poczekajmy do ligi, teraz zawodnicy testuja, wyjeżdżają się w sezon.
Borczuch = zdrajca, coś mu więcej naobiecywali w Krakowie?
Nie wiem jak skończy się sparing i sezon ale po złotym kasku nasuwa się pytanie co my robimy w 2 lidze:)
I jednak wcale nie oddaliśmy najlepszego juniora bo dziś Emil i Kamil sobie z Erykiem poradzili.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie wiem jak wyglądał ten bieg, ale biorąc pod uwagę doświadczenie o którym opowiadał Eryk... Nie miał prawa przegrać z Kamilem, nawet jadąc na rowerze. Widać u nas w klubie dobrze wiedzieli kogo puszczają do Krakowa.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
No i Borczuch nie okazał się lepszy od Peronia. Nasi pokazali się z dobrej strony na torze pierwszoligowej drużyny jadąc bez dwóch czołowych zawodników. Cholera wie kto teraz wskoczy do podstawowego składu. Nieźle pojechał Burza, Kuciapa niewiele gorzej, a i Hansen coś tam jechał.
Trochę szkoda wyniku. Mecz jak najbardziej do wygrania dla podbudowania morale. O ile na nominowane się dogadali że nie jedzie po dwóch najlepszych to zamiany Daniela w 13 nie rozumiem. Darek zapewne wytłumaczy to walorem szkoleniowym i objezdzaniem juniorów ale jednak w wandzie nikt nie pojechał trzy razy. Szkoda
Ten wynik to WSTYD !!!!
Ten skład przy odpowiednim zaangażowaniu (klub+zawodnik) powinien mysleć o końcowych barażach w I lidze....
WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-------
(edit)
Musze to ku**a napisać...
KLĄTWA DZIAŁA !!!!!!!!!
Ten skład przy odpowiednim zaangażowaniu (klub+zawodnik) powinien mysleć o końcowych barażach w I lidze....
-------
(edit)
KLĄTWA DZIAŁA !!!!!!!!!
...
Krzysztof pisze:Ten wynik to WSTYD !!!!
-------
(edit)
KLĄTWA DZIAŁA !!!!!!!!!
Czy po Prima Aprilis jest Dzień Żenady?
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Peroń wygral z Nicholsem? 
Ja wiem, że to tylko sparing ale walka o sklad pomiedzy naszymi juniorami jest chyba zbyt ostra
Ja wiem, że to tylko sparing ale walka o sklad pomiedzy naszymi juniorami jest chyba zbyt ostra
W relacji na sf pisało że w tym biegu Nicholls zmagał się z dużymi problemami sprzetowymi i na metę przyjechał daleko z tyłu...
Gelo pisze:Trochę szkoda wyniku. Mecz jak najbardziej do wygrania dla podbudowania morale. O ile na nominowane się dogadali że nie jedzie po dwóch najlepszych to zamiany Daniela w 13 nie rozumiem. Darek zapewne wytłumaczy to walorem szkoleniowym i objezdzaniem juniorów ale jednak w wandzie nikt nie pojechał trzy razy. Szkoda
Krzysztof pisze:Ten wynik to WSTYD !!!!
-------
(edit)
KLĄTWA DZIAŁA !!!!!!!!!
Czy Wy jesteście normalni? Wiecie czemu służą sparingi?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!