Lubelski klub w sezonie 2016

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2016

#26 Postautor: jerry78 » 27 października 2015, o 17:45

istred pisze:
$korzen$ pisze:Odpuscic mozemy, ale co dalej? ponad 200 tys i tak trzeba bedzie splacic, czy za rok czy za piec ale i tak nas to nie minie.
Niby dlaczego trzeba będzie spłacić? Rok przerwy, powołuje się nowy klub i startuje z czystym kontem.

Coś Ci się $korzen $ poplątało. Jest tak jak pisze istred

tck
Senior

#27 Postautor: tck » 27 października 2015, o 21:46

istred pisze:Ale odczekało rok i teraz zamierza startować... OK, nie dyskutuję bo i sam nie mam czasu grzebać w regulaminach.

poszukalem za was

Paragraf 4 pkt 3

1)Klub nie może otrzymać Licencji w wypadku, gdy spełniony jest jeden z poniższych warunków:
a)Klub zgłasza we wniosku o nadanie Licencji jako pozostający w jego dyspozycji stadion żużlowy, pozostający w poprzednim sezonie w dyspozycji innego Klubu (dalej: „Inny Klub”), który nie wystąpił o nadanie Licencji na kolejny sezon, utracił ją albo uzyskał decyzję odmowną, a posiada zadłużenie wobec:
zawodników krajowych i zagranicznych,
innych klubów żużlowych,
FIM i FIM Europe oraz kontraktowych promotorów FIM i FIM Europe,
PZM,
spółki EŻ,
osób urzędowych,

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#28 Postautor: sting126 » 28 października 2015, o 07:30

$korzen$ pisze:Istred wlasnie nie jest tak jak piszesz, juz wiele razy zwracalem na to uwage. Jezeli sa dlugi to nawet jak zalozysz nowy klub to zeby moc startowac na Zygmuntowskich bedziesz musial splacic dlugi poprzedniego klubu. Od wielu lat centrala nie wiedziala jak poradzic sobie z cwaniackim chwytem ktory przytoczyles 8) wpadli wiec na pomysl, zeby dlugi podczepic nie tylko pod dany klub ale i stadion na ktorym ten klub startowal. Ktos kiedys (chyba Sting) przytaczal nawet jakies punkty regulaminu. Mi sie nie chce szukac, za leniwy jestem 8) ale jest na 100% tak jak napisalem. Z mniej wiecej tego samego powodu w rozgrywkach nie wystartowalo nowe stowarzyszenie z Czestochowy.

Obydwaj macie racje. Ten obowiazek splaty zaleglosci za inny klub startujacy na tym samym stadionie ciazy na nastepcy tylko przez rok. Czyli przekladajac to na sytuacje Lublina - gdyby ktos pokusil sie o start w lidze nowego klubu w sezonie 2016 to musialby splacic dlug KMZ, ale juz w sezonie 2017 smialo mozna to robic, a dlug idzie w niebyt. Absurd totalny...
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#29 Postautor: mundzio » 28 października 2015, o 10:58

sting126 pisze:
$korzen$ pisze:Istred wlasnie nie jest tak jak piszesz, juz wiele razy zwracalem na to uwage. Jezeli sa dlugi to nawet jak zalozysz nowy klub to zeby moc startowac na Zygmuntowskich bedziesz musial splacic dlugi poprzedniego klubu. Od wielu lat centrala nie wiedziala jak poradzic sobie z cwaniackim chwytem ktory przytoczyles 8) wpadli wiec na pomysl, zeby dlugi podczepic nie tylko pod dany klub ale i stadion na ktorym ten klub startowal. Ktos kiedys (chyba Sting) przytaczal nawet jakies punkty regulaminu. Mi sie nie chce szukac, za leniwy jestem 8) ale jest na 100% tak jak napisalem. Z mniej wiecej tego samego powodu w rozgrywkach nie wystartowalo nowe stowarzyszenie z Czestochowy.

Obydwaj macie racje. Ten obowiazek splaty zaleglosci za inny klub startujacy na tym samym stadionie ciazy na nastepcy tylko przez rok. Czyli przekladajac to na sytuacje Lublina - gdyby ktos pokusil sie o start w lidze nowego klubu w sezonie 2016 to musialby splacic dlug KMZ, ale juz w sezonie 2017 smialo mozna to robic, a dlug idzie w niebyt. Absurd totalny...

A jak to się ma do imprez które odbywały by się na stadionie tak zadłużonego klubu? Dochód osiągnięty w ten sposób przez mosir musiał by pokryć zadłużenie wynikłe z sezonu ligowego?

pilanin

#30 Postautor: pilanin » 28 października 2015, o 14:07

A czy Wlokniarz musiał cos w tym roku splacac? Nie.A za rok wraca,to samo Opole

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#31 Postautor: Dobromir » 28 października 2015, o 18:37

Dokładnie. Przy tak małej liczbie klubów, GKSŻ nie ma innego wyjścia tylko dopuścić nowy klub. Fakt, że jest rok bez żużla ale zaczyna się od zera a nie z balastem 250tyś.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#32 Postautor: lombard » 29 października 2015, o 15:27

Czyli pozamiatane. Albo miasto pomoże albo sezon bez żużla. :shock:
Mówicie że musi być poziom...no też bym chciał. Ale powiem wam, że w tym roku najlepsze były rozgrywki młodzieżowe:
-tanio
-przeprowadzone sprawnie
-zero chamstwa
-jak ktoś palił było gdzie się przesiąść
itd. itp.
Poziom i nazwiska jakie były oraz frekwencja wiadomo, ale reszta ok. 8)

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#33 Postautor: poli » 29 października 2015, o 18:07

tck
Senior

#34 Postautor: tck » 30 października 2015, o 10:12

poli pisze:http://www.lubsport.pl/aktualnosci/albo-sponsor-tytularny-albo-brak-licencji-decydujacy-miesiac-dla-kmz-motor-lublin/

Przyszlosc klubu w trzech zdaniach, na miasto nie ma co liczyc:

We wtorek rozmawiałem z władzami miasta i definitywnie nie możemy liczyć na pomoc. Pozostają więc jedynie sponsorzy – mamy na to miesiąc. Prowadzimy rozmowy, nawet z bardzo poważną firmą – jakieś zapewnienia mamy, ale wiadomo, że ostateczna decyzja może być inna. Byłby to sponsor tytularny i liczymy na to, że wówczas udałoby się spłacić całe zadłużenie. Na tę chwilę jest to jedyna szansa – jeśli się nie uda, to przynajmniej przez rok żużla w Lublinie nie będzie.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#35 Postautor: Marcinex » 30 października 2015, o 11:42

A jak to wszystko ma się do sytuacji gdy na jednym stadionie funkcjonują jednocześnie dwa kluby posiadające licencję? Jeden z nich nagle ją traci (z powodu długów), to z tego powodu zabierają licencję drugiemu? Może by tak zdobyć licencję dla nowego tworu zanim stary ją straci 8)

To z tym zakazem i roczną karencją jest kompletnie bez sensu i z pewnością gdyby odwoływać się gdzieś wyżej to taki zakaz byłby uchylony (patrz ograniczenie liczba zagranicznych zawodników). W innych dyscyplinach takie coś byłoby nierealne - gdyby taki piłkarski klub ekstraklasowy stracił licencję a w jego miejsce powstał nowy i zaczynał od A klasy czy ligi okręgowej, to takich zakazów stadionowych by nie było.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#37 Postautor: Gelo » 30 października 2015, o 13:45

Czyli można zamknąć temat

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#38 Postautor: $korzen$ » 30 października 2015, o 14:20

Ciekawe co powiedza dzisiaj Panowie, ktorzy dokladnie rok temu piali nad II liga i chcieli w niej odbudowac potege lubelskiego zuzla. Jest zajebiscie w tej II lidze, co nie ? :lol: Nie chce dodatkowo dobijac kibicow, ale z moich informacji wynika, ze jak wystartujemy za rok to bedzie dobrze. W tym momencie bez sponsora ala Bogdanka zuzel nie ma racji bytu.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#39 Postautor: niespokojny » 30 października 2015, o 14:45

Nie jest powiedziane, że Bogdanka nie wróci. Bogdankę przejęła Enea, a jeżeli chodzi o sponsoring to Enea mi się kojarzy z jednym sportem 8)

Masz rację korzeń, trzeba było kończyć z 1 milionem długu i przynajmniej przez ostatni rok poogladać jeszcze I ligę, a nie ten syf :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#40 Postautor: tezetomaniak » 30 października 2015, o 18:33

Obecnie za akcję Bogdanki 40 zł, a jak wchodziła w sponsoring żużla było ze 130? 8)
Pewnie nie wiedza co z tą kasą zrobić ;>

Szkoda.
Budowę solidnej drużyny w Lublinie trzeba zacząć od przebudowy toru i remontu stadionu. Tym powinno zająć się miasto, wykorzystać wolny obiekt. A potem można myśleć nad fundamentami.
No i oczywiście wspierać szkółkę.

Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#41 Postautor: malyex » 30 października 2015, o 20:41

Można zamknąć temat. :-(

Czarek
Trener

#42 Postautor: Czarek » 31 października 2015, o 23:24

Super okazja by wyleczyć się z żużla, bo to zdychający sport z piękną przeszłością, ale jednak tylko przeszłością. Oby mi się udało.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#43 Postautor: niespokojny » 31 października 2015, o 23:36

tezetomaniak pisze:Obecnie za akcję Bogdanki 40 zł, a jak wchodziła w sponsoring żużla było ze 130? 8)
Pewnie nie wiedza co z tą kasą zrobić ;>

Widać, że znasz się na giełdzie i finansach jak świnia na astronomii :lol:

Co do żużla w tym mieście to jak widać, powoli i po cichu go miasto wykończyło. Jeżeli dalej będzie taka bierność w środowisku to za rok nikt nie będzie pamiętał, że jest żużel w Lublinie podzielimy los Warszawy albo Świętochłowic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#44 Postautor: Czarek » 1 listopada 2015, o 12:42

Ten pan obiecywał coś w kampanii wyborczej. Jest działaczem samorządowym, a pewnie w niedalekiej przyszłości będzie "bardzo wysoko". Gadał ktoś z klubu nim?
http://lublin.tvp.pl/22029600/wybory-20 ... ciechowski
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#45 Postautor: lombard » 2 listopada 2015, o 07:56

No nie chce mi się normalnie uwierzyć, że ludzie w Lublinie tak po prostu postawili krzyżyk na Speedway! 8)
Wielokrotnie stojąc po bilety słyszałem rozmowy jak to dopiero wróciliśmy z Grand prix albo Tarnowa itd. Ja wiem, że to inna bajka i nie ten poziom ale do jasnej ciasnej to jest swój klub ze swojego miasta! Taki śmaki ale jest! (był?)
Kilka spraw jest tu dla mnie niejasnych np. "rozmawiałem z władzami miasta i nie możemy liczyć na pomoc"- a czy ktoś zapytał? czy był taki temat? że co musielibyśmy zrobić? jakie warunki spełnić? żeby ta pomoc się znalazła?
Szczerze to wolałbym żeby miasto pomogło teraz nawet kosztem przyszłego roku. No chyba, że miasto w ogóle przestaje sponsorować żużel- wtedy to też kibicom/wyborcom powinno to być jasno przedstawione. Prezydent Żuk to trzeźwo myślący człowiek i nie chce mi się wierzyć w te tu to opowiastki...
Jeżeli stanie się jakiś cud i jednak pojedziemy w przyszłym roku to jeszcze to będę w stanie to wszystko zrozumieć. Jeśli stanie się inaczej...nigdy nie zrozumiem dlaczego w Zarządzie Klubu nie doszło do jakiejś rewolucji, albo nie podpisano jakiegoś porozumienia typu Sparta przejmuje cały KMŻ z całym inwentarzem, żeby ratować lubelski żużel. Oczywiście nie chodzi o zmianę nazwy tylko o nowe twarze i przewietrzenie tej sytuacji. W zdrowej strukturze może i Kępa zgodziłby się zostać honorowym członkiem Zarządu albo inny układ....
Co do kibiców to należy zrozumieć ich rozgoryczenie i nie jechać po nich, że nic nie robią. Na mecz Polska-Reszta Świata kibice nie musieli nic robić. Po prostu przyszli. I to jest normalne. Z drugiej jednak strony znamy dobrze sytuacje tego klubu i jak nie teraz to może nigdy potem nie uda się nic zrobić. Może podpisy pod petycją czas zacząć zbierać? Ja wiem, że każdy ma trochę dość (zmęczenie materiału) ale trzeba czasem własne urazy odłożyć na bok i wziąć się do roboty. Jeśli to się nie uda to rzeczywiście wniosek będzie jeden- nie ma dla kogo robić żużla w Lublinie. :cry:
No i nasuwa mi się jeszcze jedno-przestańmy czepiać się innych dyscyplin sportu typu po co im dajecie-dajcie nam. My powinniśmy się interesować tylko żużlem i o to walczyć! :idea:
Klub bez względu na to jaki to jest małe przedsiębiorstwo które powinno być fachowo zarządzane.
Żeby nie było smutno- na koniec anegdota z tegorocznego naszego stadionu:
Facet nasmażył kiełbasek, a tu mecz z Piłą odwołany (ten w rundzie zasadniczej). Pewnie sam musiał je potem dojadać. :lol:
Efekt był jednak taki, że na finale IMŚJ kiełbasek już nie było. :idea:
Odwołane mecze Piły finansowo nie rozłożyły a nasz pijar poważnie ucierpiał.
Pozdrawiam i obyśmy wszyscy byli świadkami Cudu nad Bystrzycą! 8)

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#46 Postautor: sting126 » 2 listopada 2015, o 09:37

Pytanie na dziś jest takie czy miasto nie chce dawać kasy na żużel czy na KMŻ. Obserwując od jakiegoś czasu ruchy miasta bardziej prawdopodobna jest ta druga opcja, a to wcale nie musi oznaczać końca żużla w Lublinie.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#47 Postautor: Cooper » 2 listopada 2015, o 10:08

$korzen$ pisze:Ciekawe co powiedza dzisiaj Panowie, ktorzy dokladnie rok temu piali nad II liga i chcieli w niej odbudowac potege lubelskiego zuzla. Jest zajebiscie w tej II lidze, co nie ? :lol:

Co ma do upadku klubu poziom rozgrywek w tym przypadku? Ten klub upadlby tak samo w I jak i ekstralidze (albo i z wiekszym hukiem).

Ja mysle (a moze bardziej mam taka nadzieje), ze kasa na zuzel w miescie sie znajdzie, ale rzeczywiscie po tym sezonie wyczerpal sie kredyt zaufania do obecnej ekipy. Czekamy wiec na nowych, to jest ten czas :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#48 Postautor: lombard » 2 listopada 2015, o 10:34

Interesująca jest też sprawa odpowiedzialności za długi (nawet własnym majątkiem):

http://kancelaria-zdanowiczlegal.blogsp ... zenia.html

W świetle tego artykułu jeśli dobrze się doczytałem na ogłoszenie upadłości też są określone terminy...

krynston

#49 Postautor: krynston » 2 listopada 2015, o 11:07

Klubowy fejsbuk się już zamknął chyba. Zaraz pewnie i strona kipnie. Zając już tylko czeka, aż ktoś przyjdzie z kaską i uratuje klub ale się nie doczeka. Nie ma o czym gadać- KMŻ już nie istnieje. Trzeba dodać wątek- żużel w Lublinie 2017, bo w tym to już nie ma nic do dodania.

Hrabia
Szkółkowicz

#50 Postautor: Hrabia » 2 listopada 2015, o 16:31

Nie tak dawno były osoby chętne na przejęcie klubu, aż przebierały nogami żeby zająć miejsce DS. Gdzie one teraz są?
Teraz jest najwyższy czas aby wdrożyły swój plan!

Ach, zapomniałem, przecież nie ma już bogdankowych pieniędzy do podziału.