TŻ Łódź wycofane z II ligi

liga polska, ligi zagraniczne, GP
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

TŻ Łódź wycofane z II ligi

#1 Postautor: Talib » 2 lipca 2004, o 16:05

Wygląda na to, że do Gwardii Warszawa i Wandy Kraków dołączył zespół TŻ Łódź. :( Szkoda chociaż trochę rozumiem działaczy, co za różnica, czy sezon skończy się teraz, czy za trzy tygodnie, a kasy jak nie było tak nie ma. Myślę, że może to być kolejny argument za połączeniem lig I i II w przyszłym sezonie, a tym samym powiększeniem ekstraligi co wydatnie zwiększyłoby szanse lubelskiego klubu na awans.

Awatar użytkownika
superman

#3 Postautor: superman » 2 lipca 2004, o 20:50

racja ze dopingujecie w swietny sposob:)podobalo mi sie ro ktemu jak pawel misiac zaliczyl grozny upadek na pierwszym wirazu i skandowaliscie jego nazwisko a cale trybuny siedzialy cicho:( podoba mi sie KK Marmy to dopiero drugi trok takainicjatywa ze bedzie napewno sie rozwijac sam nie moge nalezec bo mieszkam pare ladnych kilosow od rzeszowa:(ale na kazdym meczu jestem i tera pojawie sie i u was:)jako kibice jestescie super
ZKS STAL RZESZÓW

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#4 Postautor: dannie » 3 lipca 2004, o 15:10

superman pisze:racja ze dopingujecie w swietny sposob:)podobalo mi sie ro ktemu jak pawel misiac zaliczyl grozny upadek na pierwszym wirazu i skandowaliscie jego nazwisko a cale trybuny siedzialy cicho:( podoba mi sie KK Marmy to dopiero drugi trok takainicjatywa ze bedzie napewno sie rozwijac sam nie moge nalezec bo mieszkam pare ladnych kilosow od rzeszowa:(ale na kazdym meczu jestem i tera pojawie sie i u was:)jako kibice jestescie super

kolega z innej bajki?? czy moze ja czegos nie rozumiem... :?

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#5 Postautor: Erwin » 3 lipca 2004, o 15:57

dannie pisze:kolega z innej bajki?? czy moze ja czegos nie rozumiem... :?

bądź człowiekiem i "przytaknij" chłopakowi, różnie to mogło z nim być :twisted:

dannie pisze:kolega z innej bajki??

Toż to superman !

Gość

#6 Postautor: Gość » 6 lipca 2004, o 12:36

talib to co piszesz to brechtaq ;), bo jakim cudem klub ktory sie wycofal z rozgrywek to na wyjezdzie objechal normalnie mecza? pomysl czlowieku co piszesz i nie wlas na lubelskie forum!! macie swoje łódzkie forum i tak sobie piszczcie i najgorszym klubie w polsce i nie rób kichy w pierwszej lidze zuzla!!
jestescie gorsi nawet od lwowa!! ale wstyd!!

PIOSENKA LWOWA DLA ŁODZI BRZMI " GONIĄ NAS ALE KWAS : ) "

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#7 Postautor: Przemas » 6 lipca 2004, o 12:58

mks_montex pisze:bo jakim cudem klub ktory sie wycofal z rozgrywek to na wyjezdzie objechal normalnie mecza? pomysl czlowieku co piszesz i nie wlas na lubelskie forum!! macie swoje łódzkie forum i tak sobie piszczcie i najgorszym klubie w polsce i nie rób kichy w pierwszej lidze zuzla!!
jestescie gorsi nawet od lwowa!! ale wstyd!!

:shock: czego wyganiasz z Forum Taliba , jest tez kibicem Tż-u i chwała mu za to!!
A co do TŻ Łodz to mam nadzieje ze dotrwacje do konca rozgrywek szkoda by bylo zawsze to klub mniej na mapie Polski :x
Pamietam jak w TÅ»-cie byla podobna sytuacja ale odbilismy sie od dna :D

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#8 Postautor: Talib » 29 lipca 2004, o 09:42

Hmm, właśnie wróciłem z urlopu i winien jestem małe sprostowanko. Temat niestety okazał się kaczką, chociaż nie do końca, ponieważ na ostatni mecz wyjazdowy z Lwowem TŻ Łódź nie pojechał i dostał walkower. W każdym razie moim błędem było wyskakiwanie z nie sprawdzoną wiadomością.

I jeszcze z innej beczki. Drogi mks_montex nie będę pisał gdzie mam i jak głęboko twoje zakazy i zezwolenia na pisanie na tym forum i kibicowanie drużynie TŻ Lublin, ponieważ w młodości odebrałem dosyć staranne wychowanie. A jak jesteś taki chojrak w wypisywaniu o najgorszej polskiej drużynie to przypomnij sobie czasy LKŻ-u. Chodziłeś wtedy na żużel, czy jeszcze zajmowałeś się rozmowami z pluszowymi zabawkami, a prawo jazdy miałeś wyłącznie na resoraki?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#9 Postautor: K.A.M.I.L. » 16 czerwca 2005, o 21:52

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=69176

Wielka szkoda bo żużlowych drużyn ubywa. Zawsze darzyłem wielką sympatią takie kluby jak Śląsk Świętochłowice, Wandę Kraków bo nigdy nie mieli u siebie wielkiego speedwaya. Widać było ich starania o to aby mogli startować w rozgrywkach. Teraz powoli znikają z żużlowej mapy Polski. Powoli dołącza chyba do nich TŻ Łódź :(
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
papi
Trener

#10 Postautor: papi » 16 czerwca 2005, o 22:03

niestety obawiam sie, że z czasem tych druzyn bedzie coraz więcej :x W tym sezonie to juz 3 klub - po Wandzie i Lwowie (choć Ukraińcy jeszcze przed rozpoczęciem sezonu). Mi rownież szkoda takich klubów. Jakiś czas temu czytalem wywaid z prezesem Wandy. Ci ludzie naprawde chcą żużla, im nie zalezy na pieniądzach, ale co mozna zrobić bez sponosorów :?: Śląsk i Gwardia juz zawiesily dzialalnosc, obawiam sie, że Krakow za rok tez zostanie bez druzyny, a Łódź :?: Oby bylo lepiej, bo to duze miasto i kazdy kibic powibien miec dostep do sportu, ktory lubi. Nie życze nikomu źle, ale nie zdziwie się jak przed koncem sezonu wycofa sie rowniez Polonia Piła. Tam sytuacja jest rownie dramatyczna. Chyba czas przemyslec pewne sprawy, bo nie widze sensu istnienia 2 ligi dla 4 czy 5 klubów. Lepiej polaczyc i utworzyc 2 klasy rozgrywkowe. 1 liga moglaby być podzielona na grupy, przeciez byly juz takie projekty i moze nadzszedł czas, by wprowadzić je w życie :roll: Przypuszczam, że wtedy takie kluby jak Świętochlowice, Gwardia, Wanda, Łódź czy Piła znalazlyby fundusze, dodatkowo 3 kluby zagraniczne i moze być ciekawie. Tym bardziej, że 1 awans i jest sie w żużlowej elicie, wiec pewnie kazdy klub chcialby powalczyc o jak najwięcej. Pozostaje czekać do końca sezonu, ale w obecnej sytuacji uwazam, że reforma ligi to jedyne dobre rozwiązanie :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#11 Postautor: sadychor » 16 czerwca 2005, o 23:10

Robi mi się smutno jak czytam takie newsy. Ciarki mnie przechodzą, gdy pomyśle jak blisko i my byliśmy takiej sytuacji. Niedzielne popołudnie, a tu tylko można się emocjonować serialem "Na dobre i na złe". Tak jak napisał Papi, reformy potrzebne od zaraz, to co się dzieje to zarzynanie klubów.

superman pisze:racja ze dopingujecie w swietny sposob:)podobalo mi sie ro ktemu jak pawel misiac zaliczyl grozny upadek na pierwszym wirazu i skandowaliscie jego nazwisko a cale trybuny siedzialy cicho:( podoba mi sie KK Marmy to dopiero drugi trok takainicjatywa ze bedzie napewno sie rozwijac sam nie moge nalezec bo mieszkam pare ladnych kilosow od rzeszowa:(ale na kazdym meczu jestem i tera pojawie sie i u was:)jako kibice jestescie super

A to co :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock:

meesha
Trener
Kontakt:

#12 Postautor: meesha » 16 czerwca 2005, o 23:32

K.A.M.I.L. pisze:Zawsze darzyłem wielką sympatią takie kluby jak Śląsk Świętochłowice, Wandę Kraków bo nigdy nie mieli u siebie wielkiego speedwaya.
Ja tam się może nie znam, ale w Świętochłowicach nie było wielkiego speedwaya :?: :?: :shock: :shock: Paweł Waloszek, Jan Mucha - medaliści mistrzostw Polski i świata, Śląsk Świętochłowice - 3 srebrne i jeden brązowy medal DMP to mało :?: :?: Obyśmy kiedyś dożyli takich sukcesów w Lublinie :roll:
A jeśli chodzi o myśl przewodnią tematu - to wszystko pokłosie wymysłów typu ZZ - i nie każcie mi tego tutaj tłumaczyć bo już nie mam siły (jak ktoś ma ochotę popolemizować to proszę na PW - umówimy się na nocne rozmowy 8) )...
5 lat temu gdy podzielono rozgrywki na trzy ligi wiele osób twierdziło, że III liga (zwana nie wiedzieć czemu drugą) jest stworzona po to by wykończyć najsłabsze ośrodki. I cóż, chyba mieli rację :( :cry:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#13 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 czerwca 2005, o 10:01

Ja tam się może nie znam, ale w Świętochłowicach nie było wielkiego speedwaya Paweł Waloszek, Jan Mucha - medaliści mistrzostw Polski i świata, Śląsk Świętochłowice - 3 srebrne i jeden brązowy medal DMP to mało Obyśmy kiedyś dożyli takich sukcesów w Lublinie

Zgadza się, ale mi raczej chodziło o te czasy, które ja pamiętam, a są to lata 90.
MOTOR LUBLIN

meesha
Trener
Kontakt:

#14 Postautor: meesha » 17 czerwca 2005, o 13:27

K.A.M.I.L. pisze:
Ja tam się może nie znam, ale w Świętochłowicach nie było wielkiego speedwaya Paweł Waloszek, Jan Mucha - medaliści mistrzostw Polski i świata, Śląsk Świętochłowice - 3 srebrne i jeden brązowy medal DMP to mało Obyśmy kiedyś dożyli takich sukcesów w Lublinie

Zgadza się, ale mi raczej chodziło o te czasy, które ja pamiętam, a są to lata 90.
Domyślam się, ale w końcu użyłeś słowa "nigdy" więc miałem podstawy żeby się przyczepić :wink: Jak to się mówi - "ten typ tak ma" :? Pozdrawiam :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#15 Postautor: Koper » 17 czerwca 2005, o 17:29

Jak informuje Janusz Larek na pzld:Tymczasem rozmawialem telefonicznie z kierownikiem druzyny TZ Lodz, Adamem Giernalczykiem, ktory poinformowal mnie, ze decyzja o wycofaniou sie lodzian z ligi zostala... cofnieta!!! Zespol lodzki wybiera sie do Rownego na mecz z Ukraina w dniu 26 czerwca. Natomiast mecz X kolejki w Pile rozegrany zostanie w dniu 10 lipca (zamiast w najblizsza niedziele).
Mam nadzieje, ze te pocieszajace informacje nie bde wkrotce dementowane.