Stadion
Re: Stadion
Być może mają na to wpływ maszyny do jakich my mamy dostęp i do jakich mają dostęp organizatorzy GP 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kshyhu pisze:Panowie, mam pytanie, być może bardzo głupie, ale podobno nie ma głupich pytańMoja wiedza na temat przygotowania toru żużlowego jest tak samo rozległa, jak któregokolwiek z Was na temat budowy silnika rakietowego
Jak to jest, że trzeba dosypać nawierzchni już teraz, bo inaczej nie zwiąże do wiosny i tor będzie nieregulaminowy/niebezpieczny, a na takim Stadionie Narodowym robią tor na jedną tylko imprezę w roku, a potem rozbierają i jest wszystko ok? Przecież nie usypują go już teraz, żeby był gotowy (i bezpieczny) na GP. Po prostu mnie to nurtuje
NIE MA NASZYCH WSPANIAŁYCH DOŚWIADCZONYCH KOMISARZY TORÓW
Cz@rek pisze:^^^Według słów naszego prezesa u nas nie ma problemu z torem
Cieszy mnie, że jednak w prasie (http://www.kurierlubelski.pl/artykul/36 ... ,id,t.html) o tym problemie jednak mówi, więc chyba zauważył
Teraz trzeba molestowac MOSIR dzień w dzień i Żuka, kartę przetargową w postaci organizacji IMŚJ w ręku mamy. Bez dowiezienia nawierzchni, zawody te mogą okazać się kompromitacją na pół świata
Z tego co wiem to Prezydent od początku wiedział, że akces o organizację tych zawodów klub zgłosił i KMŻ może liczyć na wsparcie w ich organizacji.
Czas na zmiany :]
henek1234 pisze:Kshyhu pisze:Panowie, mam pytanie, być może bardzo głupie, ale podobno nie ma głupich pytańMoja wiedza na temat przygotowania toru żużlowego jest tak samo rozległa, jak któregokolwiek z Was na temat budowy silnika rakietowego
Jak to jest, że trzeba dosypać nawierzchni już teraz, bo inaczej nie zwiąże do wiosny i tor będzie nieregulaminowy/niebezpieczny, a na takim Stadionie Narodowym robią tor na jedną tylko imprezę w roku, a potem rozbierają i jest wszystko ok? Przecież nie usypują go już teraz, żeby był gotowy (i bezpieczny) na GP. Po prostu mnie to nurtuje
NIE MA NASZYCH WSPANIAŁYCH DOŚWIADCZONYCH KOMISARZY TORÓWot i cała tajemnica
W 2010 czy 2011 też ich nie było, a po dosypaniu nawierzchni po zimie przez 2-3 miesiące było w Lublinie Pro Bull Riders
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Co by nie mówić o Skrzydlewskim to wygląda na to, że umie zawalczyć o sprawy żużla w Łodzi:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/49366 ... nu-w-lodzi
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/49366 ... nu-w-lodzi
No jest o tym glosno, ciekawe jak to sie dalej potoczy. Za milion tego stadionu nie zbuduja
A ze zaczna... U nas tez mozna powiedziec, ze przebudowe rozpoczeto parae lat temu od nowej budy 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
I dalszą część przebudowy należy zacząć od...wyburzenia nowej budy 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Obawiam się, że jeśli na tor nie zostanie dowiezionych 200-250 ton sjenitu, nie zostanie o 15 centymetrów podwyższona banda sklejkowa i nie zostanie naprawiona instalacja elektryczna maszyny startowej, to możemy nie otrzymać licencji. A bez licencji nie będzie ani ligi, ani mistrzostw świata (w sierpniu Lublin ma być organizatorem finału mistrzostw świata juniorów – red.). Rozmawialiśmy w tej sprawie z MOSiR Bystrzyca, wysłaliśmy pismo, ale otrzymaliśmy odpowiedź, że nie mają środków – mówi Zając. Koszt sjenitu to ok. 7 tys. zł. Natomiast sam transport kosztowałby minimum 30 tys. zł. Klubu nie stać na taki wydatek. – W poprzednich latach klub we własnym zakresie remontował obiekt. Wykonaliśmy ogrom prac. Obecnie nie mamy na to środków – podkreśla prezes KMŻ.
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/artykul/37 ... ,id,t.html
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/artykul/37 ... ,id,t.html
Może Bogdanka by pomogła, z uwagi na wieloletnią współprace,co szkodzi zapytać? Jak nie kasą to sprzętem mogli by wspomóc ,takim jednorazowym działeniem. 
No właśnie. Wagony po węgiel jadą puste a mogłyby z "sejsmitem" 
Zróbcie pikietę - okupację na Filaretów w Zarządzie Mosiru to pieniądze od ręki na remont się znajdą.
Jakby to byli kibice "kopanej" wiedzieliby co zrobić zarządcy nieruchmości.
Jakby to byli kibice "kopanej" wiedzieliby co zrobić zarządcy nieruchmości.
kaktus pisze:Będzie sjenithttp://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /150139935
Wystarczyło jeden list napisać... Co by było gdyby lubelscy kibice żużla byli bardziej aktywni...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Co by bylo gdybyś sam cos wysłał zamiast ciagle narzekac.
Cooper pisze:Co by bylo gdybyś sam cos wysłał zamiast ciagle narzekac.
"Jednostka! Co komu po niej?!
Jednostki głosik cieńszy od pisku.
Do kogo dojdzie? - ledwie do żony!
I to, jeżeli pochyli się blisko.
Partia - to głosów jeden poryw -
zbity z bezliku cichych i cienkich,
pękają od nich wrogów zapory,
jak w huku armat w uszach bębenki."
A ja wolę pogadać niż wysyłać list w swoim imieniu, co czasem czynię.
Świetna wiadomość !
Nie chcę zapeszać, ale nowy Prezes MOSiR wydaje się sporo rozsądniejszy od poprzedniego. Oby za kilka miesięcy można było to potwierdzić - z pożytkiem dla wszystkich dyscyplin.
Nie chcę zapeszać, ale nowy Prezes MOSiR wydaje się sporo rozsądniejszy od poprzedniego. Oby za kilka miesięcy można było to potwierdzić - z pożytkiem dla wszystkich dyscyplin.
Należy pochwalić nadawcę listu, choć stwierdzenie, że na dotychczasowej nawierzchni zawodnicy czuli się jak na wyjeździe jest zabawne, bo kto im bronił trenować by czuć się jak u siebie w domu, to podobno zawodowcy
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Czarek pisze:kaktus pisze:Będzie sjenithttp://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /150139935
Wystarczyło jeden list napisać... Co by było gdyby lubelscy kibice żużla byli bardziej aktywni...
Widzę na zuzel.info bez zmian

Speedway-Mati pisze:Czarek pisze:kaktus pisze:Będzie sjenithttp://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /150139935
Widzę na zuzel.info bez zmianTrochę mnie tu nie było i aż dziw mnie bierze, że do tej pory kolego bana nie wyłapałeś
Spokojnie. Przyjdzie i na to pora.
Talmai pisze:Należy pochwalić nadawcę listu, choć stwierdzenie, że na dotychczasowej nawierzchni zawodnicy czuli się jak na wyjeździe jest zabawne, bo kto im bronił trenować by czuć się jak u siebie w domu, to podobno zawodowcy
Ale to już wiedzą tylko kibice i to ci bardziej zorientowani
No ja tam nikomu nie kibicuję, tylko sobie oglądam,
ale wiem że dla chcącego nic trudnego i każdy z naszych zawodowców
mógł się zwrócić do klubu z treścią " nie jestem usatysfakcjonowany moimi rezultatami,
proszę o możliwość potrenowania, chcę lepiej dopasować sprzęt do obecnej nawierzchni, stać mnie na lepsze wyniki",
albo krócej na fejsie. Nie spotkałem się z sytyacją żeby żużlowcowi odmówiono.
Taki Pedersen czy Woffinden sami dzwonią do klubu z chęcią spasowania maszyn (a mają ich więcej),
a w KMŻ zawodowcom brakuje sjenitu by czuć się dobrze, za to gościom braki w sjenicie nie przeszkadzają i każda z drużyn gości, niezależnie od upodobań torowych, zrobiła w Lublinie zadowalający wynik.
ale wiem że dla chcącego nic trudnego i każdy z naszych zawodowców
mógł się zwrócić do klubu z treścią " nie jestem usatysfakcjonowany moimi rezultatami,
proszę o możliwość potrenowania, chcę lepiej dopasować sprzęt do obecnej nawierzchni, stać mnie na lepsze wyniki",
albo krócej na fejsie. Nie spotkałem się z sytyacją żeby żużlowcowi odmówiono.
Taki Pedersen czy Woffinden sami dzwonią do klubu z chęcią spasowania maszyn (a mają ich więcej),
a w KMŻ zawodowcom brakuje sjenitu by czuć się dobrze, za to gościom braki w sjenicie nie przeszkadzają i każda z drużyn gości, niezależnie od upodobań torowych, zrobiła w Lublinie zadowalający wynik.
Przecież to było z góry dawno przesądzone że pieniądze znajdą się na sjenit
Zapomnieliscie co Sprawka wyczyniał ? Trzeba wygrzebywac pieniądze gdzie się tylko da.
Sledzio pisze:Przecież to było z góry dawno przesądzone że pieniądze znajdą się na sjenit
Tak?? To czemu nie znalazly sie rok temu? Albo dwa lata temu? I glupie prace konserwatorskie musial przeprowadzac klub przy udziale jednego ze sponsorow?
Teraz na szczescie zmienil sie prezes MOSiR i miejmy nadzieje, ze nie bedzie traktowal stadionu zuzlowego jako zbednego balastu.
A co do tego sjenitu, to nie uwierze jak nie zobacze.