Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
asoibar

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#826 Postautor: asoibar » 16 stycznia 2015, o 21:58

InDorka pisze:W/g mnie Cooper, Meesha, Istred i Niespokojny to najbardziej rzeczowe, logiczne, rozsądne rozumowanie i pełne sensownych argumentów wypowiedzi.

łubu dubu , łubu dubu niech nam żyje " beton " tutejszego forum - niech żyje nam !
... ja uważam zupełnie odwrotnie , za to kolega vibe napisał bardzo rozsądny post

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#827 Postautor: Scibi » 16 stycznia 2015, o 22:02

Czarek pisze:Wróćmy do tematu. Cena karnetu to 100 zł czyli prawdopodobnie 20 x 5 spotkań (niepewny start Opola) + jakieś inne zawody?

Karnet obowiązuję na rundę zasadniczą, a więc tylko na mecze ligowe. Chociaż niewykluczone, że w sytuacji gdy Opole nie wystartuje, klub zdecyduję się zrekompensować posiadaczom karnetów brak jednego meczu wstępem na np. finał IMŚJ, albo też inne zawody poza pakietem.
Ale akurat to oczywiście tylko spekulacja z mojej strony.

Zaratustra
Kadrowicz

#828 Postautor: Zaratustra » 17 stycznia 2015, o 00:01

Jak tak boli dwójka z przodu, to może rzeczywiście zrobić 19zł i temat załatwiony ;) Skoro ludzie w marketach dają się łapać na 3,99, to i tu może zadziałać magiczna cyfra "1" z przodu 8)

Tak naprawdę wszystko zależy od końcowego składu, atmosfery wokół klubu, atrakcyjności widowiska (dobrego toru) i od wyniku. Ja na końcówkę ubiegłego sezonu nie dałem rady już chodzić, obrzydło mi to wszystko. Teraz (pomimo II ligi) wierzę, że uda się spełnić jak najwięcej warunków, o których pisałem wyżej i z chęcią będę wyciągał rodzinę i znajomych na zawody.

Meczów jest mało, o to się martwmy i trzymajmy kciuki za Opole, by wystartowało w lidze i nie jechało samymi amatorami.

meesha
Trener
Kontakt:

#829 Postautor: meesha » 17 stycznia 2015, o 00:36

asoibar pisze:
InDorka pisze:W/g mnie Cooper, Meesha, Istred i Niespokojny to najbardziej rzeczowe, logiczne, rozsądne rozumowanie i pełne sensownych argumentów wypowiedzi.

łubu dubu , łubu dubu niech nam żyje " beton " tutejszego forum - niech żyje nam !
... ja uważam zupełnie odwrotnie , za to kolega vibe napisał bardzo rozsądny post

Pewnie, że rozsądny. A czy Ci się to podoba czy nie, to niestety ten "beton" był, jest i będzie z tym klubem, a przez te ostatnie lata wielu się tu przewinęło "magików", którzy tacy niby wierni byli, ale przez jakiś niefart już ich tu (jak i na trybunach) dawno nie ma. Tak, że "o nas się nie martw, o nas się nie martw...", pogadamy za 10 czy 20 lat jeśli jeszcze tu będziesz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
piv
Junior

#830 Postautor: piv » 17 stycznia 2015, o 00:51

Frajerem to jestem ja! bo czytam te wypociny 20 min. zamiast spać (niestety z przyzwyczajenia) o cenach biletów które są już ustalone... Jak by mnie to kurwa obchodziło czy korzen przyjdzie na mecz czy nie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#831 Postautor: Gelo » 17 stycznia 2015, o 00:53

Dostawianie w łeb od każdego po meczach nudnych jak flaki z olejem może zniechęcić najbardziej zagorzałych fanatyków. Skoro spadliśmy z 1 ligi z dość dobrym składem (lepszym niż dzisiejsza Łódź, Kraków czy Gniezno) w kiepskim stylu, robiąc dług 350 tysięcy - to znaczy że naszego klubu/miasta nie stać na żużel na pierwszoligowym poziomie.finansowo,organizacyjnie i frekwencyjnie.ja marzę od lat o ekstralidze ale teraz nadszedł czas żeby pojmować żużel na zasadzie szklanki do połowy pełnej.jasne że 2 liga to sportowa kupa ale przy obecnym prowadzeniu klubu, odstawieniu żużla przez miasto na boczny tor - cieszmy się że w ogóle będzie warczało i może wreszcie będzie jazda o coś. Oczywiście lepiej jest oglądać ljunga,lindbacka,miskowiaka niż fierleja i rempalow ale nie oszukujmy się - każdy następny sezon w 1 lidze to wegetacja, walka o przetrwanie i jak najmniejszy dług.celu sportowego w postaci awansu nie ma i nie będzie.a my w Lublinie spragnieni jesteśmy sukcesu - niezależnie od ligi.

Gecko
Szkółkowicz

#832 Postautor: Gecko » 17 stycznia 2015, o 09:10

asoibar pisze:

Też uważam że napisał bardzo rozsądny post. A szczególnie to zdanie

vibe pisze: Nie bez znaczenia jest również cena biletów na inne drugoligowe stadiony w kraju.

W tamtym sezonie ceny biletów w 2 lidze wyglądały tak:
Opole - 23 normalny / 15 ulgowy
Krosno - 20 /12
Piła 18 / 12
Kraków 20 / 15
Ostrów 22 / 15
Rawicz 20 / 12

Jak widać w Lublinie nie przegięli z cenami biletów, 20 to standard na II ligę w tamtym sezonie. Teraz tych meczy bez playoffów jest tylko sześć mecz u siebie będzie co trzy tygodnie. W lecie mecze muszą zaczynać się o 19 a nie jak w tym sezonie o 14 - wtedy nieważne czy bilet będzie kosztował 20 czy 10 to i tak frekwencja będzie słaba bo ludzie siedzą nad jeziorami. Na szczęście nie ma transmisji telewizyjnych.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#833 Postautor: $korzen$ » 19 stycznia 2015, o 13:45

Wyzywajcie mnie od debili, dziadow ( :lol: ), cebulakow itp itd i od kogo jeszcze chcecie. Wali mnie to - serio. Bardziej niz o mnie chodzilo mi o niedzielnych kibicow. Kilka postow specjalnie pod ta okolicznosc zapisalem. Zobaczymy jak ceny biletow odbija sie na frekwencji i wowczas wrocimy do tematu. Trybuny pokaza kto mial racje. Ja jestem pewien, ze jak nie dojda jakies kozaki to bedzie frewencyjna padlina. Ale oczywiscie Cooper i Niespokojny wtedy zapadna sie pod ziemie.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#834 Postautor: grzesieck » 19 stycznia 2015, o 16:11

$korzen$ pisze:Ja jestem pewien, ze jak nie dojda jakies kozaki to bedzie frewencyjna padlina. Ale oczywiscie Cooper i Niespokojny wtedy zapadna sie pod ziemie.

czyli jednak frekwencje uzalezniasz od skladu i wynikow druzyny, a nie cen biletow?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#835 Postautor: $korzen$ » 19 stycznia 2015, o 16:51

K***a :? pisalem chyba z 15 postow na ten temat, nie bede tlumaczyl jak dziecku 16 raz. Zapraszam do lektury wczesniejszych postow. Tyle w temacie.

Hrabia
Szkółkowicz

#836 Postautor: Hrabia » 19 stycznia 2015, o 17:03

Myślę, że frekwencja najbardziej uzależniona jest od wyników drużyny. Jeśli będą przegrywać to nawet Golloby, Pederseny i Hancocki nie pomogą, tym bardziej Barany i Miśkowiaki.
5 tyś kibiców można przyciągnąć każdym składem, pod warunkiem, że wygrywa mecze! (najlepiej z przewagą 4-8 pkt, tak aby emocje były do nominowanych).

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#837 Postautor: losiu » 20 stycznia 2015, o 09:00

Ceny biletów:
Normalny - 20 złotych
Ulgowy - 12 złotych (za okazaniem ważnej legitymacji szkolnej lub studenckiej do 26 roku życia)
Trybuna główna (kryta) - 25 złotych

Dzieci do lat 12 będą mogły wejść na stadion bezpłatnie (za okazaniem legitymacji szkolnej).

Ceny Karnetów:
Trybuna główna - 180 złotych
Normalny - 140 złotych

Karnety obowiązują na wszystkie mecze rundy zasadniczej oraz cztery imprezy pozaligowe.

Taki płacz, a w malutkim Krośnie ceny takie same. A bym powiedział, że nawet wyższe ponieważ nie ma biletów rodzinnych które są w bardzo atrakcyjnych cenach.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#838 Postautor: Cooper » 20 stycznia 2015, o 09:55

$korzen$ pisze:Wyzywajcie mnie od debili, dziadow ( :lol: ), cebulakow itp itd i od kogo jeszcze chcecie. Wali mnie to - serio. Bardziej niz o mnie chodzilo mi o niedzielnych kibicow. Kilka postow specjalnie pod ta okolicznosc zapisalem. Zobaczymy jak ceny biletow odbija sie na frekwencji i wowczas wrocimy do tematu. Trybuny pokaza kto mial racje. Ja jestem pewien, ze jak nie dojda jakies kozaki to bedzie frewencyjna padlina. Ale oczywiscie Cooper i Niespokojny wtedy zapadna sie pod ziemie.

Dalej nie mam pojecia jak to udowodnisz. To jest II liga, zadna frekwencja mnie nie zdziwi. Frekwencje buduja wyniki a nie ceny biletow (a na pewno nie subtelne roznice w tych cenach). Idac Twoim tropem myslenia moge sie z Toba zalozyc, ze jak ceny biletow spadna z 20 zl na 17 zl to frekwencja nie wzrosnie wiecej niz o 100 osob. Tylko jak to sprawdzimy? :lol:

Ja nawet rozumiem o co chodzi Ci z tymi neidzielnymi kibicami. Problem jest taki, ze im nic zmiana ceny z 20 na 17 czy anwet na 15 nie zrobi. Moze za 10 zł przychodziliby licznie bez marudzenia a i to nie wiadomo...Wyniki, wyniki i atrakcyjnosc widowiska.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#839 Postautor: Cooper » 20 stycznia 2015, o 11:48

losiu pisze:
Ceny biletów:
Normalny - 20 złotych
Ulgowy - 12 złotych (za okazaniem ważnej legitymacji szkolnej lub studenckiej do 26 roku życia)
Trybuna główna (kryta) - 25 złotych

Dzieci do lat 12 będą mogły wejść na stadion bezpłatnie (za okazaniem legitymacji szkolnej).

Ceny Karnetów:
Trybuna główna - 180 złotych
Normalny - 140 złotych

Karnety obowiązują na wszystkie mecze rundy zasadniczej oraz cztery imprezy pozaligowe.

Taki płacz, a w malutkim Krośnie ceny takie same. A bym powiedział, że nawet wyższe ponieważ nie ma biletów rodzinnych które są w bardzo atrakcyjnych cenach.

I na marginesie - Krosno dostanie z miasta 100 tys. zł

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/49520 ... z-rok-temu

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#840 Postautor: mikas » 28 stycznia 2015, o 14:22

Wracając do meritum tego tematu. Zostało mi zadane pytanie ale nie znam odpowiedzi, więc proszę o wyjaśnienie.
Czy bilet rodzinny obowiązuje tylko wtedy gdy weźmiemy ze sobą dziecko w wieku powyżej 7 lat, czy można wejść na bilet rodzinny również gdy mamy dziecko młodsze i z urzędu i tak nie płaci?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#841 Postautor: Czarek » 31 stycznia 2015, o 21:15

Jaka jest strategia finansowa klubu? Wolicie by kibic kupił karnet czy bilety na każdy mecz?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#842 Postautor: mikas » 1 lutego 2015, o 01:13

Teraz to ciężko powiedzieć, bo podobno nie płacimy za przygotowanie do sezonu, w czasach gdy przed sezonem taki Baran dostawał na dwa silniki to klub zdecydowanie wolał kase z karnetów. Jednak ze wzgledu na niewielką różnicę w cenie i zadłużenie to sądzę, że i dziś klub woli dostac kasę wcześniej z karnetu, chociażby ze względu na ewentualne odsetki związane z zadłużeniem.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

go!
Trener

#843 Postautor: go! » 1 lutego 2015, o 01:22

Gdyby klub nie chcial kasy za karnety, z gory, to by ich pewnie nie drukowal?
Poza tym, dobre wyniki zespolu, w trakcie sezonu, nie przecza zwiekszonym wplywom z biletow. I w koncu, ilosc karnetow jest chyba ograniczona?
Nie czaje skad to pytanie Czarka, dlaczego jakosc skladu miala by miec wplyw na preferencje klubu co do rodzaju sprzedazy wejsciowek?
(edit)
Sorry, to taki skrot myslowy, moze pytanie Czarka nie ma nic wspolnego z ostatnimi wzmocnieniami.

Czarek
Trener

#844 Postautor: Czarek » 1 lutego 2015, o 10:45

go! pisze:Gdyby klub nie chcial kasy za karnety, z gory, to by ich pewnie nie drukowal?

Parę sezonów temu zadałem podobne pytanie na forum. Uzyskałem konkretną odpowiedź i zgodnie z życzeniem klubu postąpiłem. Klub drukuje karnety, bo tak wypada, ale nie zawsze zależy mu na ich sprzedaży. Gdzie zatem można je nabyć?!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Pirat

#845 Postautor: Pirat » 1 lutego 2015, o 10:53

W tym sezonie nastawiamy się na sprzedaż biletów, karnety będą w sprzedaży w ciągu 1-2 tygodni. Oficjalne info pojawi się na profilu na fb oraz na stronie internetowej. Planujemy też wiele akcji promocyjnych w szkołach itp. Więcej informacji będzie można uzyskać na prezentacji drużyny o której poinformujemy w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#846 Postautor: losiu » 3 lutego 2015, o 21:51

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/49868 ... tow-w-pile

wychodzi na to, że będziemy mieli pojedyncze wejściówki w takiej samej cenie jak w Pile i Krośnie ale pod względem biletów rodzinnych bijemy na głowę wszystkie kluby nawet te które jeszcze nie podały cen :) wątpię żeby któryś zaoferował jeszcze tańsze.
Karol Baran Karol!

go!
Trener

#847 Postautor: go! » 3 lutego 2015, o 23:34

Za to ja sie spodziewam szybkiej korekty tego babola.
Albo i nie... po prostu przy kasach sie okaze jaka jest cena za bilet rodzinny
lub zostanie wprowadzony zakaz wychodzenia ze stadionu dzieci podczas sprzedazy biletow. Co by 5 bachorow nie wprowadzilo na stadion wszystkich doroslych chetnych obejrzec zuzel.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#848 Postautor: Cooper » 4 lutego 2015, o 09:22

losiu pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/498685/karnety-na-victorie-juz-w-sprzedazy-znamy-rowniez-ceny-biletow-w-pile

wychodzi na to, że będziemy mieli pojedyncze wejściówki w takiej samej cenie jak w Pile i Krośnie ale pod względem biletów rodzinnych bijemy na głowę wszystkie kluby nawet te które jeszcze nie podały cen :) wątpię żeby któryś zaoferował jeszcze tańsze.

$korzen$ pisze:to ja Ci odpowiem w ten sposob, jak ktos placi 20zl za cos co nie jest warte 15zl to dla mnie jest frajer i tyle. Wiec spoko, ja jestem dziad... ale wole byc dziadem niz frajerem i wole ekstralige w Rzeszowie niz gowno w Lublinie. Tyle w temacie.

Odpowiedzia bedzie frekwencja w trakcie sezonu, wroce do tematu badzcie tego pewni.

Susic
Junior

#849 Postautor: Susic » 4 lutego 2015, o 09:27

Ja przypuszczam, że przy kasach okaże się że: Bilet Rodzinny 2+1 (30PLN) znaczy 2 dzieci + jedna osoba dorosła, a nie 2 dorosłe + 1 dziecko.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

ermen
Zawodowiec

#850 Postautor: ermen » 4 lutego 2015, o 14:00

Cennik wygląda tak:

Bilet rodzinny: Trybuna zwykła
2+2 i więcej - 40 zł
2+1 - 30 zł

W tłumaczeniu:
2+2 i więcej - 40 zł, moim zdaniem może oznaczać tylko 2 osoby dorosłe + 2 lub więcej dzieci.
Analogicznie;
2+1 - 30 zł, oznaczać może tylko 2 osoby dorosłe i 1 dziecko

Gdyby miało być dwoje dzieci z jedną osobą dorosłą to zapis byłby 1+2.
Każdemu jego Everest...