Polonia Bydgoszcz - KMŻ Lublin 29.06.2014
Re: Polonia Bydgoszcz - KMŻ Lublin 29.06.2014
^^^Tym bardziej że Arek i tak musi jechać,trzeba chłopakowi w miarę możliwości pomóc ile się da.
- MikeMistrz
- Senior
Bez żartów, szkoda pieniędzy na motocykl dla Madeja, nawet gdyby takowe były. Gościem rzuca na co drugim łuku, przecież jakby mu dać pod tyłek coś szybszego, to by się zabił.
Tez uwazam, ze to kasa wyrzucona w błoto. Nie widzę u Arka ani postępów ani młodzieńczej chęci wygrywania.On podjeżdża do taśmy z nastawieniem że przegra. Przegrana z Boberem i Nowakiem w Lublinie przynajmniej u mnie przelała czarę goryczy. Nic z tego nie będzie. Temat juniorów od kilku lat u nas kuleje ale żeby przegrywać na samych juniorach 17:2 to wstyd dla chlopakow.jak patrze na mlodego Rempale to mnie szlag trafia.wiem wiem ma tatusia tunera. Ale taki sprzet nie zrobi z Madeja zuzlowca
Gelo pisze:Tez uwazam, ze to kasa wyrzucona w błoto. Nie widzę u Arka ani postępów ani młodzieńczej chęci wygrywania.On podjeżdża do taśmy z nastawieniem że przegra. Przegrana z Boberem i Nowakiem w Lublinie
To tuja nie motoru potrzeba tylko psychologa Sportu. Np. p. Wódka
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Gelo pisze:Przegrana z Boberem i Nowakiem w Lublinie przynajmniej u mnie przelała czarę goryczy.
To racja. Gdzie jak gdzie, ale na torze na którym jeździ i trenuje już drugi rok i ma regularnie po trzy starty w meczu powinien wygrywać z takimi zawodnikami. Przecież nikt nie wymaga od niego żeby robił Woźniaka czy chociażby Sówkę. Niech po prostu przywozi punkty na słabych juniorach u siebie, ale nawet to okazuje się zbyt trudnym zadaniem. Na początku sezonu zdawało się, że coś drgnęło jak wcześniej u Kostro czy Łukaszewskiego, ale szybko okazało się że to tylko złudzenie. Skoro gość robi w meczu u siebie z Rybnikiem audi to chyba czas pomyśleć o zmianie sportu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Dla mnie przegrana 1-5 z juniorami GKM-u to żadne rozczarowanie. Nowak widać, że również załapał o co chodzi a Bober już wygrywał nie z takimi Madejami na Alejach. Tak czy siak mając najsłabszą parę juniorską w 1 lidze nie można liczyć na jakieś spektakularne wygrane.
Rozczarowanie to nie jest - za kazdym razem przed 2 wyścigiem głosno mówimy sobie - "miejmy to za sobą". Rzecz w tym, że Grudziądz (jezeli nie biorą Dolnego) ma jedną ze słabszych par juniorskich w lidze. I podwójne porażki u siebie zwyczajnie bolą - zwłaszcza w takich meczach jak z Grudziądzem - o dodatkowych podtekstach, z wynikiem na styku. Moim zdaniem nasi juniorzy nie wykorzystali szans, które dostali. Jesteśmy za półmetkiem rundy zasadniczej a oni cofają się w rozwoju. Nigdy bym nie przypuszczał, że marzeniem ściętej głowy byłby dzisiaj junior pokroju Wiertary. Ten przynajmniej był zaprogramowany na jeden wyścig i czasem się udawało.
Bober trenuje na tym torze od urodzenia, ma pod dupą przyzwoite fury i wysoką punktówke. Madej w porównaniu z nim nie ma nic. Jechanie po nim, że się nie nadaje to pieniactwo. Nie da się robić postępów i płynnie pokonywać dziur, jak się nie ma na czym jechać.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
W porównaniu z Boberem ma doświadczenie ligowe. Jezdził cały sezon, praktycznie mając pewne miejsce w składzie. A że nie ma na czym? Boże kochany - to niech ma. To jego narzędzie pracy i nikomu łaski nie robi. Ja czy Ty nie podstawimy mu rakiety pod cztery litery. Tyle, że on po prostu nic nie zarabia, bo jest słaby. Zero punktów pomnożone przez 3 tysiące złotych dalej daje zero.
Moim zdaniem przepis o juniorach powinien być zmieniony , nie każdy młody chłopak chce zacząć przygodę z żużlem w wieku 16-18 lat , jeśli np jakiemuś 22-23 latkowi zapragnie się jeździć na żużlu to odrazu musi jechać jako senior , moim zdaniem jeżeli dwudziestoparo latek zda licencje to powinien powiedzmy przez pierwszy rok mieć status juniora , to tak jak u kierowców
jeśli ktoś zda prawo jazdy w wieku 18 czy 30 lat jego poziom umiejętności prowadzenia auta jest taki sam i wiek tu nie ma znaczenia.
jeśli ktoś zda prawo jazdy w wieku 18 czy 30 lat jego poziom umiejętności prowadzenia auta jest taki sam i wiek tu nie ma znaczenia.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Gdzie te czasy jak Jeleń ze Stachyrą w większości przypadków golili wszystkich na naszym torze a wynik 3-3 to było minimum. Ech.
Gelo pisze:W porównaniu z Boberem ma doświadczenie ligowe. Jezdził cały sezon, praktycznie mając pewne miejsce w składzie. A że nie ma na czym? Boże kochany - to niech ma. To jego narzędzie pracy i nikomu łaski nie robi. Ja czy Ty nie podstawimy mu rakiety pod cztery litery. Tyle, że on po prostu nic nie zarabia, bo jest słaby. Zero punktów pomnożone przez 3 tysiące złotych dalej daje zero.
Owszem, ale w dalszym ciągu mając do wyboru: wydać 20 tysięcy na gościa, który teraz zrobi nam 10 punktów i c'est la vie, a kupic motor zakontraktowanemu juniorowi, na którym może coś ujedzie przez najbliższe 2 sezony wybieram to drugie.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Tylko, ze w tym tempie Madej moze nie miec gdzie jezdzic przez najblizsze 2 sezony. Trzeba najpierw uratowac I lige, a on moze byc za krotki zeby tego dokonac, nawet na dofinansowanej furze.
Ale moze moglby cos pozyczyc (za jakies relatywnie niewielkie piedniadze), zebysmy i my i on sie o tym przekonali?
Ale moze moglby cos pozyczyc (za jakies relatywnie niewielkie piedniadze), zebysmy i my i on sie o tym przekonali?
truskawa pisze:Gelo pisze:W porównaniu z Boberem ma doświadczenie ligowe. Jezdził cały sezon, praktycznie mając pewne miejsce w składzie. A że nie ma na czym? Boże kochany - to niech ma. To jego narzędzie pracy i nikomu łaski nie robi. Ja czy Ty nie podstawimy mu rakiety pod cztery litery. Tyle, że on po prostu nic nie zarabia, bo jest słaby. Zero punktów pomnożone przez 3 tysiące złotych dalej daje zero.
Owszem, ale w dalszym ciągu mając do wyboru: wydać 20 tysięcy na gościa, który teraz zrobi nam 10 punktów i c'est la vie,
Poza tym nie ma aktualnie takiego juniora, ktory by to gwarantowal.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
truskawa pisze:Gelo pisze:W porównaniu z Boberem ma doświadczenie ligowe. Jezdził cały sezon, praktycznie mając pewne miejsce w składzie. A że nie ma na czym? Boże kochany - to niech ma. To jego narzędzie pracy i nikomu łaski nie robi. Ja czy Ty nie podstawimy mu rakiety pod cztery litery. Tyle, że on po prostu nic nie zarabia, bo jest słaby. Zero punktów pomnożone przez 3 tysiące złotych dalej daje zero.
Owszem, ale w dalszym ciągu mając do wyboru: wydać 20 tysięcy na gościa, który teraz zrobi nam 10 punktów i c'est la vie, a kupic motor zakontraktowanemu juniorowi, na którym może coś ujedzie przez najbliższe 2 sezony wybieram to drugie.
no tak ale są dwa "ale".nie wiem na jakim kontrakcie jest Arek ale podejrzewam ze nie na amatorskim.wiec zabezpieczenie sprzętu nalezy do zawodnika.po drugie nigdzie nie jest powiedziane, ze te 20 tysięcy przeznaczone na sprzet przelozy sie na punkty.jako, że widzialem w życiu trochę wyścigów mogę z dużym prawdopodobienstwem zalozyc ze żadnego lub znikome.inwestycja w sprzet dla zawodnika który nikt nie wie co będzie robil za 2 lata kiedy nasz byt ligowy jest niepewny to blad.liczy sie tu i teraz.jak spadniemy nigdy bysmy sobie tego nie darowali ze zawalilismy brakiem juniora
Oczywiscie "tu i teraz" masz racje Gelu, natomiast niestety w zwiazku z tym, ze u nas od kilku lat funkcjonuje takze "ktokolwiek tu i teraz" to nie doczekalismy sie dotad swojego Wozniaka, czy nawet Woryny czy innego K. Rempaly...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gelo pisze: nigdzie nie jest powiedziane, ze te 20 tysięcy przeznaczone na sprzet przelozy sie na punkty.jako, że widzialem w życiu trochę wyścigów mogę z dużym prawdopodobienstwem zalozyc ze żadnego lub znikome.
Mieliśmy raz takiego jednego juniora, który jest totalnie denny, ale szczęśliwie jest też obrzydliwie bogaty, co pozwalało mu na jakieś tam punkty. Mateusz Borowicz się nazywał. W ekstralidze nie istnieje, bo tam sprzęt na podobnym poziomie mają wszyscy, ale w I lidze to było dokładnie to o co nam teraz chodzi.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Nie wiem na ile jest to możliwe, ale można by udzielić Madejowi coś w rodzaju pożyczki w srzęcie, którą by rozliczał przyszłymi należnościami od klubu. A gdyby sprzętu nie spłacił klub miałby sprzęt dla naszych adeptów. Nie wiem jak stoją finanse klubu ale Arek nie ma kompletnie na czym jechać.
Przez takie myślenie od 10 lat jeździmy juniorskimi odpadami.liczy sie tu i teraz
Owszem, ważne jest tu i teraz, ale nie mniej ważne (a moim zdaniem nawet ważniejsze) jest to co będzie za rok czy dwa, szczególnie w naszej sytuacji, w której walka o coś więcej niż utrzymanie nam nie grozi.
W naszej sytuacji za rok czy dwa może w ogóle żużla nie być - zwłaszcza jak tu i teraz zawalimy kluczowe kwestie czyli nie weźmiemy gościa i (odpukać) spadniemy. Dalekowzroczność w żużlu fajna sprawa ale my mieszkamy w Lublinie a nie w Zielonej Górze.
Właśnie po to trzeba myśleć o przyszłości, żeby ten żużel był za ten rok czy dwa.
Nawet jakbyśmy mieli spaść, to jeździć też się da w II lidze (co pokazuje choćby Ostrów), a żeby przestać istnieć nie trzeba wcale spadać, można z powodzeniem zakończyć działalność będąc w I a nawet ekstralidze.
Dlaczego niby w Lublinie nie miałoby być tak jak w Zielonej Górze, Gorzowie czy Częstochowie?
Nawet jakbyśmy mieli spaść, to jeździć też się da w II lidze (co pokazuje choćby Ostrów), a żeby przestać istnieć nie trzeba wcale spadać, można z powodzeniem zakończyć działalność będąc w I a nawet ekstralidze.
Dlaczego niby w Lublinie nie miałoby być tak jak w Zielonej Górze, Gorzowie czy Częstochowie?
Pewnie się da jeździć w 2 lidze.ale przypomnijmy sobie czym sie kończyły dwa nasze ostatnie spadki lige nizej.upadkami klubow.w jednym przypadku nawet zniknięciem z żużlowej mapy Polski.ja bym jednak na wszelki wypadek nie ryzykowal.i nie wymyślajmy prochu.po to utworzono instytucję gościa żeby z tego korzystać.po Rawiczach jeździły Strzelce i inni a u nas sie nie da.da sie tylko trzeba ruszyć tylki a nie czekac aż chlopaki którzy ledwo siedzą na motocyklach zaczną punktować.
Wszyscy ci, którzy psioczą na Madeja nie mogą tak naprawdę powiedzieć jak ten chłopak pojechałby na porządnej furze. Podobnie jak ja zresztą. Powiem tyle - kto nie ryzykuje, nie pije szampana.
Nie znajdziemy tutaj kompromisu a zdania zawsze będą podzielone. W kasie klubowej zero więc ciężko będzie cokolwiek sensownego stworzyć "tu i teraz". Z sensownym gościem może się udać. Pytanie, kto miałby być tym sensownym gościem? Pytanie nr 2: Za jaką kasę?
Nie znajdziemy tutaj kompromisu a zdania zawsze będą podzielone. W kasie klubowej zero więc ciężko będzie cokolwiek sensownego stworzyć "tu i teraz". Z sensownym gościem może się udać. Pytanie, kto miałby być tym sensownym gościem? Pytanie nr 2: Za jaką kasę?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
W tym drugim przypadku właśnie przez politykę "tu i teraz".przypomnijmy sobie czym sie kończyły dwa nasze ostatnie spadki lige nizej.upadkami klubow.
Myślę, że wszyscy się w pełni z Tobą zgadzają. Ja również. Tylko pytanie - kto miałby być tym gościem? Czytając dyskusję wychodzi, że nikogo takiego na rynku nie ma. A skoro nie ma, to trzeba chwytać się innych środków, choćby w postaci zainwestowania w sprzęt Madeja.i nie wymyślajmy prochu.po to utworzono instytucję gościa żeby z tego korzystać.
Przecież to byłoby z korzyścią dla obu stron i da się to tak spiąć, żeby obie strony były zadowolone z warunków finansowania.
...o ile oczywiście klub ma jakiekolwiek środki, które mógłby zainwestować.
a czy aktualnie Madej jezdzi na tym samym co np w meczu z rzeszowem? czy to byl jakis pozyczony sprzet? przeciez to byl calkiem inny zawodnik...