Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#2551 Postautor: Czarek » 21 grudnia 2013, o 11:56

Póki co cieszcie się tym składem, bo za jakiś czas go w ogóle nie będziecie mieli. Ludzie naprawdę mają kiepską pamięć i niewielu pamięta o czasach LKŻ-u, które były realnym odzwierciedleniem możliwości tego biednego miasta. W Grudziądzu też wrócą do czasów GKM-u i wyników 20:70, bo końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i skończy się finansowanie rozrywki z budżetów miast.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2552 Postautor: Sledzio » 21 grudnia 2013, o 11:57

miedziany pisze:przyzwyczaiłem się do tego że w Lublinie nigdy nie było porządnego juniora i nigdy nie będzie.

Chyba Cię trochę poniosło :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2553 Postautor: ravajas » 21 grudnia 2013, o 12:32

niespokojny pisze:No to idz i zrób bo widzę że wiesz jak to się robi :roll:
NIGDZIE i NIGDY nie pisałem, że wiem jak to zrobić, ale uważny Czytelnik tego Forum, bez problemu wskaże co najmniej kilka takich osób.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

logitech

#2554 Postautor: logitech » 21 grudnia 2013, o 12:36

Czarek pisze:Póki co cieszcie się tym składem, bo za jakiś czas go w ogóle nie będziecie mieli. Ludzie naprawdę mają kiepską pamięć i niewielu pamięta o czasach LKŻ-u, które były realnym odzwierciedleniem możliwości tego biednego miasta. W Grudziądzu też wrócą do czasów GKM-u i wyników 20:70, bo końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i skończy się finansowanie rozrywki z budżetów miast.

Jeśli piszesz o tym, że GKM w tym roku uzyskał 70% budżetu z zewnątrz bez pomocy miasta to naprawdę lekko nie trafiłeś w problem. Wyczuwam nutkę zazdrości :)

meesha
Trener
Kontakt:

#2555 Postautor: meesha » 21 grudnia 2013, o 12:52

Chyba 7% bardziej niż 70 :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#2556 Postautor: Czarek » 21 grudnia 2013, o 13:32

logitech pisze:
Czarek pisze:Póki co cieszcie się tym składem, bo za jakiś czas go w ogóle nie będziecie mieli. Ludzie naprawdę mają kiepską pamięć i niewielu pamięta o czasach LKŻ-u, które były realnym odzwierciedleniem możliwości tego biednego miasta. W Grudziądzu też wrócą do czasów GKM-u i wyników 20:70, bo końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i skończy się finansowanie rozrywki z budżetów miast.

Jeśli piszesz o tym, że GKM w tym roku uzyskał 70% budżetu z zewnątrz bez pomocy miasta to naprawdę lekko nie trafiłeś w problem. Wyczuwam nutkę zazdrości :)

Po pierwsze nie zazdroszczę, a uważam to za skandal, po drugie: skąd masz takie dane? Proporcja są raczej odwrotne.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

logitech

#2557 Postautor: logitech » 21 grudnia 2013, o 13:54

Nie tak dawno gdzieś się nadziałem na informacje medialne o dotacji miasta. Musiał bym długo powertować internet ale jak coś znajdę to przedstawię.

Zaratustra
Kadrowicz

#2558 Postautor: Zaratustra » 21 grudnia 2013, o 14:44

Oj tam skandal, w Lublinie mamy podobnie, tylko budżet mniejszy ;) Proporcje pewnie zbliżone, tu i tam miasto daje "dużo". Z resztą w wielu dyscyplinach, gdyby nie pomoc miasta, to by było wieczne prykanie, a nie poziom (z drugiej strony nie wiem co lepsze, ale to temat na długą dyskusję). Konsekwencja "niedorobionej" transformacji, która w naszych polskich warunkach będzie trwała chyba w nieskończoność, by przynieść wymierne efekty :lol:

Z resztą marka "Motor" (i nie tylko ta marka) powstała z państwowych pieniędzy, więc tradycja nakazuje, by tą markę ponownie zacząć budować w oparciu o sprawdzone elementy ;)

Ja tam byłbym z resztą i za pomocą miasta, gdyby nie to, że pieniądze w sporcie są "nienormalne", a zarobki sportowców chore. Kiedyś to było fajnie, stypendium, mieszkanie służbowe, dla lepszych samochód i tyla ;)

Jak słyszę o zarobkach kopaczy w Polsce (bez względu na szczebel centralny), bo trudno ich nazwać piłkarzami, to się łapie za głowę i chętnie rozgoniłbym to całe towarzystwo :p

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2559 Postautor: Cooper » 23 grudnia 2013, o 09:57

Gelo pisze: Mam natomiast wrażenie, że zarząd daje kibicom sygnały, że ten klub nie ma ambicji sportowych a tylko cel fiskalny "wyjścia na zero".

Idealem jest, gdy obie te kwestie mozna polaczyc. Czyli w naszym przypadku konieczne byloby zapewne pozyskanie wiekszej ilosci srodkow. A to jak wiadomo "niedasie", "niechcesie", "czemumiastonieda5baniekabogdanka7?" itd.

Natomiast jesli już trzeba wybierac pomiedzy "ambicjami" a "wyjsciem na zero", lepsze jest juz chyba "wyjscie na zero", niz ambicje a'la Gniezno.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Zaratustra
Kadrowicz

#2560 Postautor: Zaratustra » 23 grudnia 2013, o 10:03

Ambicje można mieć różne, niekoniecznie takie, by porywać się od razu do walki o nierealne w tym momencie cele, ryzykując przy tym totalne bankructwo. Ale jakieś "ambicje" trzeba mieć, które należy spełnić, aby kiedyś to co jest nierealne stało się realne. A tu nie robi się nic nawet w tematach, dzięki którym - przepraszam za wyrażenie - można zamknąć mor*y kibicom, czyli marka klubu i swoi juniorzy.

go!
Trener

#2561 Postautor: go! » 23 grudnia 2013, o 11:23

Cooper pisze:.
Natomiast jesli już trzeba wybierac pomiedzy "ambicjami" a "wyjsciem na zero", lepsze jest juz chyba "wyjscie na zero",

Tak, tylko ambicje mogą przynieść sukces, progres, a kalkulacja na zero, co najwyżej zero :(

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2562 Postautor: mustafa » 23 grudnia 2013, o 12:10

ale liczba zero jest większa niż np. -2 727 761,00 zł która była ambicją na jeden sezon :)

go!
Trener

#2563 Postautor: go! » 23 grudnia 2013, o 16:29

No cóż.. Nie rozumiemy sie, niestety
Spróbuje jeszcze przykladu.
Jak bedziesz podskakiwał, to mozesz złamać noge, ale mozesz tez sie wybic ponad 0 m.n.p.m.
Jesli nie bedziesz, bedziesz zawsze bezpiecznym...... zerem.

Ale to sa kwestie posiadania charakteru, a nie matematyki. Stad trudno ci pojac mozliwosc pomyslenia o ewentualnosci podjecia ryzyka.

Awatar użytkownika
Boria1972

#2564 Postautor: Boria1972 » 23 grudnia 2013, o 16:31

mema pisze:
Boria1972 pisze:
Dobromir pisze:Właśnie dlatego, że nikt nawet nie podejdzie poważnie do rozmów to nie będzie u nas jeździł. Czy to Pieszczek czy inny junior, który coś reprezentuje. Ekstraligowcy mają podomykane składy i poza Falubazem nie bardzo kto miałby go wziąć. Prezes póki co sporo przyoszczędził ale i tak trzeba jeszcze zakontraktować co najmniej 2 juniorów i 2 seniorów.

Podobno jest spora szansa że będzie jeździł u nas Oskar Gollob. Toruń ma 16 juniorów więc bądźmy dobrej myśli... http://www.sportowefakty.pl/zuzel/39463 ... aliga-2014

Czy mlody Gollob nie podpisal przypadkiem w Pile razem z ojcem.

Właśnie że nie podpisał jeszcze?! Sprawka do roboty...pliss... http://www.sportowefakty.pl/zuzel/39444 ... -liga-2014
Boria

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2565 Postautor: ravajas » 23 grudnia 2013, o 17:23

go! pisze:No cóż.. Nie rozumiemy sie, niestety
Jak bedziesz podskakiwał, to mozesz złamać noge, ale mozesz tez sie wybic ponad 0 m.n.p.m.

Ale to sa kwestie posiadania charakteru, a nie matematyki. Stad trudno ci pojac mozliwosc pomyslenia o ewentualnosci podjecia ryzyka.
Przyjmij wyzwanie: weź pożyczkę pod zastaw mieszkania, i zainwestuj w Klub. No, chyba, że wolisz być bezpiecznym zerem, to przepraszam.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

go!
Trener

#2566 Postautor: go! » 23 grudnia 2013, o 17:54

Dlaczego miałbym to robic? Ja nie prowadze zadnego klubu.
Ja juz swoje wyzwanie i ryzyko przyjalem... w innej dziedzinie.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2567 Postautor: mustafa » 24 grudnia 2013, o 11:30

Tu nie chodzi o matematykę i o podskakiwanie w chmury. Sprawce można zarzucić to, że kiepskawo idzie mu pozyskiwanie sponsorów, ale nie to, że przy 2 mln budżecie brakuje mu rozsądku w kontraktowaniu zawodników. Wrzucanie w to wszystko słowa "ambicja" na zasadzie, że idziemy z motyką na słońce nie jest dla mnie czymś chwalebnym i do czego trzeba dążyć. Nie miałbym ochoty oglądać takiego dziadostwa jakie miało Gniezno w tym sezonie pod szyldem EKSTRALIGA.
Jak ktoś chce przejrzeć moje wpisy z 2012 roku zobaczy tam, że sytuację Gniezna przewidziałem kropka w kropkę. Tak samo w wakacje opisałem jak będzie wyglądać sytuacja Gdańska po tym sezonie. Ale do tego nie trzeba być żadnym jasnowidzem. Po awansie sponsorzy nie wyskoczą spod ziemi. Przekonał się o tym Terlecki i tak samo przekonałby się Sprawka. Zresztą nawet taki porządny i stabilny klub finansowy jak Grudziądz tylko pozoruje walkę o ekstraligę, bo tam mają trochę rozumu i wiedzą, że cieplutka kasa z miasta na najsilniejszą ligę nie wystarczy.

Jeśli chodzi o zawodników to też chciałem mieć np. Ułamka w składzie, ale jakby przyszedł do nas za takie pieniądze jakie sobie życzy to czy zagwarantowałby nam awans? Nie sądzę.
Nam potrzebne jest teraz wypożyczenie zawodnika poziomu Karlssona który mógłby całkowicie odmienić siłę naszej drużyny na tle pozostałych ekip (poza Grudziądzem i Rzeszowem).

Jeśli chodzi o podskakiwanie wysoko to wolę poczekać na te trzy grupy zakładające nowy klub, które zapewnią w pierwszej lidze rzeczywisty budżet 3,5 mln, a w ekstralidze taki, że
spokojnie utrzymamy się w środku tabeli wygrywając u siebie z najlepszymi. Bo na takie coś jak będzie przeżywał Gdańsk w tym sezonie (czy Gniezno w poprzednim) chodzić do Lublina na ekstraligę nie zamierzam.

Wesołych świąt :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2568 Postautor: ravajas » 24 grudnia 2013, o 11:35

go! pisze:Dlaczego miałbym to robic? Ja nie prowadze zadnego klubu.
Ja juz swoje wyzwanie i ryzyko przyjalem... w innej dziedzinie.
Chwała Ci za to. Ale trzeba też zrozumieć, że Sprawka nie ma ambicji bycia potentatem żużlowym. Wymaganie tego od niego jest nie na miejscu.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2569 Postautor: lombard » 24 grudnia 2013, o 12:39

Wszystko co tu piszecie to prawda (no może prawie wszystko), ale nie mówi się tu o jednej ważnej rzeczy. Firmy (te mniejsze również) mają prawo wydawać w ramach prowadzonej przez siebie działalności część swoich dochodów na reklamę. Jak to jest, że te firmy nie wchodzą w sponsoring żużla lub przeznaczają fundusze na sponsorowanie czegoś innego? Rozważcie to sami, ja tylko podpowiem- to co się działo i dzieje wokół tego sportu /mówię tu o całym tym pieniactwie i ciągłym narzekaniu/ na pewno nie pomaga. Gdyby każdy postarał się choć jedną dobrą rzecz zauważyć w naszym klubie i więcej temu poświęcić uwagi może z czasem przyniosłoby to efekt. Powoływanie nowych tworów, wymiana ludzi itd. moim skromnym zdaniem nic nie zmieni.
Wesołych Świąt!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2570 Postautor: $korzen$ » 24 grudnia 2013, o 19:02

mustafa pisze:

Tu nie chodzi o matematykę i o podskakiwanie w chmury. Sprawce można zarzucić to, że kiepskawo idzie mu pozyskiwanie sponsorów, ale nie to, że przy 2 mln budżecie brakuje mu rozsądku w kontraktowaniu zawodników. Wrzucanie w to wszystko słowa "ambicja" na zasadzie, że idziemy z motyką na słońce nie jest dla mnie czymś chwalebnym i do czego trzeba dążyć. Nie miałbym ochoty oglądać takiego dziadostwa jakie miało Gniezno w tym sezonie pod szyldem EKSTRALIGA.
Jak ktoś chce przejrzeć moje wpisy z 2012 roku zobaczy tam, że sytuację Gniezna przewidziałem kropka w kropkę. Tak samo w wakacje opisałem jak będzie wyglądać sytuacja Gdańska po tym sezonie. Ale do tego nie trzeba być żadnym jasnowidzem. Po awansie sponsorzy nie wyskoczą spod ziemi. Przekonał się o tym Terlecki i tak samo przekonałby się Sprawka. Zresztą nawet taki porządny i stabilny klub finansowy jak Grudziądz tylko pozoruje walkę o ekstraligę, bo tam mają trochę rozumu i wiedzą, że cieplutka kasa z miasta na najsilniejszą ligę nie wystarczy.

Jeśli chodzi o zawodników to też chciałem mieć np. Ułamka w składzie, ale jakby przyszedł do nas za takie pieniądze jakie sobie życzy to czy zagwarantowałby nam awans? Nie sądzę.
Nam potrzebne jest teraz wypożyczenie zawodnika poziomu Karlssona który mógłby całkowicie odmienić siłę naszej drużyny na tle pozostałych ekip (poza Grudziądzem i Rzeszowem).

Jeśli chodzi o podskakiwanie wysoko to wolę poczekać na te trzy grupy zakładające nowy klub, które zapewnią w pierwszej lidze rzeczywisty budżet 3,5 mln, a w ekstralidze taki, że
spokojnie utrzymamy się w środku tabeli wygrywając u siebie z najlepszymi. Bo na takie coś jak będzie przeżywał Gdańsk w tym sezonie (czy Gniezno w poprzednim) chodzić do Lublina na ekstraligę nie zamierzam.

Brawo Mustafa, bardzo madry post pod ktorym sie podpisuje rekami i nogami. Ja tez niedawno bylem za opcja zastaw sie a postaw sie ale gdy posluchalem od znajomych co sie dzialo i dzieje w Gnieznie i patrzac na to co wyczynia Gdansk... to ja jednak wole ta ch***wa pierwsza lige i poczekac na lepsze czasy. Z reszta, patrzac na audyty uwazam, ze w ciagu 3-4 lat bedziemy mieli koniec zuzla w polsce na najwyzszym (czyt. obecnym) poziomie. NIedlugo zostanie moze z 7-8 klubow i pol-amatorska liga. Wiele osob tez nie widzi badz nie chce widziec jednego. Lublin to generalnie biedne miasto i malo zamozni mieszkancy. Popatrzcie nawet na przykladzie glupich aut, ktorych na lubelskich ulicach jest coraz mniej. No a na ulicach jak juz sa to kroluja glownie Golfy 4, Astry I-II-III, Lanos i Passat B5. No a teraz smignijcie sobie chociazby do Wrocka i zobaczcie jakie auta tam jezdza. To jeden z setek przykladow. Do czego zmierzam? wiekszosc ludzi opowiadajaca sie za opcja zastaw sie a postaw sie mysli, ze ludzie beda chodzic na stadion na kazdy mecz i wydawac po 50zl i wiecej bo to ektraliga. To samo ze sponsorami. Owszem na poczatku przyjda, ale wystarczy 1-2 porazki i frekwencje bedziemy miec mniejsza niz w obecnym sezonie a ekstraliga szybko sie znudzi. Nam nie - ale na stadionie sa setki jak nie tysiace ludzi ktorzy wydadza hajs tylko na produkt odpowiedniej jakosci. No a jak mamy jechac tak jak Gniezno to wariant oszczednosciowy trzeba bedzie zastosowac jeszcze przed zakonczeniem rundy zasadniczej i zanim dobijemy do play-off trzeba bedzie wywiesic biala flage. Tak jak powiedzialem, dopoki jakis einstein nie przekona "pulawskich szejkow" do wspolpracy czyt duzego wsparcia finansowego to bedziemy tu gdzie bedziemy.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2571 Postautor: truskawa » 24 grudnia 2013, o 20:06

Poza tym powiedzmy to jasno, nasz stadion nawet zapełniony po brzegi...to jest mniej niż 10 tysi... to jest za mało kibiców na sukcesy w elidze
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2572 Postautor: Maxx » 24 grudnia 2013, o 23:23

Wniosek z dyskusji powyżej jest jeden. Pierwsza liga i nic więcej. W jednym z ostatnich "Tygodników Żużlowych" był ciekawy wywiad z K. Cugowskim. Krzysiek stwierdził jasno, że w obecnej sytuacji to co mamy, to maksimum, na które stać ten zarząd klubu i sam klub w kontekście finansów. Nic więcej nie trzeba dodawać. W Lublinie nikt o ekstraligę bić się nie chce i to wszystko. Przetrwać w 1-szej lidze - cel istnienia KMŻ.
Pytanie: Do kiedy...?

dumbli
Szkółkowicz

#2573 Postautor: dumbli » 25 grudnia 2013, o 00:47

"Ludzie bez ambicji nie maja aspiracji"
"Ci co wysoko nie mierzą do niczego nie dochodzą"
"To powinna być liga amatorska skoro jeździmy o pietruszkę"
"Inni sie uczyli od nas swego czasu"
"Pewnie to jakieś wiejskie chłopki piszą"
"Ci co mają oleju w głowie to do Warszawy wyjechali"
"Malkontenci to pisza takie głodne kawały"
" A co to za bogate miasta jak Rzeszów, Leszno, Zieona Góra czy Toruń? Bogatsze od Lublina? Co to za przemysł tam jest? No powiedz mi bo ty się znasz na geografii!"

To nie są moje hasła tylko mojego ojca, który chodził na żużel od 3o lat ale od sierpnia powiedział, że jego noga nie postanie na stadionie. Tak wykorzystując świąteczną atmosferę przeczytałem mu kilka ostatnich wpisów w tym temacie. No i juz szlag trafił świąteczna atmosferę. Takich i lepszych haseł było więcej ale tylko te akurat zapamietałęm. Musi być mocno wkurzony bo nie spodziewałem się takiego ataku. Nigdy wcześniej takiego olśnienia nie dostał. Bo to w 1 minute wyrzucił z siebie.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#2574 Postautor: Chaser » 25 grudnia 2013, o 01:43

truskawa pisze:Poza tym powiedzmy to jasno, nasz stadion nawet zapełniony po brzegi...to jest mniej niż 10 tysi... to jest za mało kibiców na sukcesy w elidze

Średnia widownia na meczach ekstraligi waha się od 8 do 10 tyś. więc nasz stadion wcale nie jest za mały 8) We Wrocławiu na mecze przychodzi średnio koło 5 tyś? i jakoś dają rade.
Zastanawiam się, czy będzie się dało przerobić świecący pustkami stadion piłkarski na krochmalnej na arenę żużlową 8) ?
Nawet jeżeli nie ma się żadnych ambicji to nie powinno się tego tak jasno dawać do zrozumienia kibicom! chociaż niech stwarzają jakieś pozory.. Brak ambicji = mniej kibiców na trybunach = mniej sponsorów = mniej kasy = jeszcze mniejsze ambicje = jeszcze mniej kibiców = jeszcze mniej sponsorów itd.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2575 Postautor: niespokojny » 25 grudnia 2013, o 04:33

$korzen$ pisze:
mustafa pisze:

Brawo Mustafa, bardzo madry post pod ktorym sie podpisuje rekami i nogami. Ja tez niedawno bylem za opcja zastaw sie a postaw sie ale gdy posluchalem od znajomych co sie dzialo i dzieje w Gnieznie i patrzac na to co wyczynia Gdansk... to ja jednak wole ta ch***wa pierwsza lige i poczekac na lepsze czasy. Z reszta, patrzac na audyty uwazam, ze w ciagu 3-4 lat bedziemy mieli koniec zuzla w polsce na najwyzszym (czyt. obecnym) poziomie. NIedlugo zostanie moze z 7-8 klubow i pol-amatorska liga. Wiele osob tez nie widzi badz nie chce widziec jednego. Lublin to generalnie biedne miasto i malo zamozni mieszkancy. Popatrzcie nawet na przykladzie glupich aut, ktorych na lubelskich ulicach jest coraz mniej. No a na ulicach jak juz sa to kroluja glownie Golfy 4, Astry I-II-III, Lanos i Passat B5. No a teraz smignijcie sobie chociazby do Wrocka i zobaczcie jakie auta tam jezdza. To jeden z setek przykladow. Do czego zmierzam? wiekszosc ludzi opowiadajaca sie za opcja zastaw sie a postaw sie mysli, ze ludzie beda chodzic na stadion na kazdy mecz i wydawac po 50zl i wiecej bo to ektraliga. To samo ze sponsorami. Owszem na poczatku przyjda, ale wystarczy 1-2 porazki i frekwencje bedziemy miec mniejsza niz w obecnym sezonie a ekstraliga szybko sie znudzi. Nam nie - ale na stadionie sa setki jak nie tysiace ludzi ktorzy wydadza hajs tylko na produkt odpowiedniej jakosci. No a jak mamy jechac tak jak Gniezno to wariant oszczednosciowy trzeba bedzie zastosowac jeszcze przed zakonczeniem rundy zasadniczej i zanim dobijemy do play-off trzeba bedzie wywiesic biala flage. Tak jak powiedzialem, dopoki jakis einstein nie przekona "pulawskich szejkow" do wspolpracy czyt duzego wsparcia finansowego to bedziemy tu gdzie bedziemy.

Piękną analizę walnąłeś korzeń, szczególnie wgłębianie się w marki samochodów mnie rozbawiło :) . Na Ukrainie królują stare Lady, a ich kluby regularnie grają w lidze mistrzów i robią zakupy po 30 mln ojro. No ale nie odbiegając zbyt daleko, mógłbyś walnąć taką analizę dla 60 tys. Leszna, 90 tys Grudziądza, itd itd? Byłem i samych mercedesów nie widziałem :o
PS. Czy teraz mamy produkt odpowiedniej jakości? :lol: Zazwyczaj fajnie piszesz, ale teraz to ci chyba karp Wigilijny zaszkodził..
PS2. Coraz bardziej mi ten Lublin... a w szczególności klub i jego kibice przypominają scenkę z filmu pieniądze to nie wszystko - o miejscu przeklętym, w którym każdy się potykał a okazało się że to po prostu kabel, którym sołtys prąd kradł. Dokładnie to widzę czytając ostatnio forum. Wiejski klub z Łęcznej pcha się do ekstraklasy, w której 10 mln trzeba żeby powalczyć o utrzymanie. A w największym mieście na wschodzie nie mogą mieć żadnej poważnej dyscypliny w najwyższej klasie rozgrywkowej bo bida. Chyba rzeczywiście 3 świat, Polska D 20 km od Łęcznej i Wilkowyj. Taka masakra że nawet spółki akcyjnej nie da się założyć przy wsparciu miasta na poziomie 900 tys. zł. Jak żyć?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych