Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
78mOrphe

Re: Skład na sezon 2014

#2076 Postautor: 78mOrphe » 13 grudnia 2013, o 12:22

Sam Misiek plus jakis obco (Karlsson) nie wystarczy. Prezes wie, ze potrzebny mu jeszcze jeden Polak senior, bo w razie kontuzji (Misiek - Lampart) musi miec kim go zastapic. Obstawiam Hliba :)

A tak na powaznie to konferencja bedzie po to, zeby przedstawic Miska i... trenera Wardzale :)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2077 Postautor: Mars » 13 grudnia 2013, o 12:24

Nikt się nie jara , tylko może nie którzy potrafią liczyć, na lepszy skład nas nie stać. A czy to będzie Pikej czy Ales co za różnica.

P.S Prezes musiałby pójść na całość, a dobrze wie że 50% to kibice sukcesu, więc jak ktoś nie wypali( np wtopa u siebie ) i weżmie Ułamka to gaśimy światło.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Loljan

#2078 Postautor: Loljan » 13 grudnia 2013, o 12:30

klops pisze:
Loljan pisze:Zgadzam się z tymi, którzy uważają że organizowanie konferencji bez "złotego" strzału w postaci zawodnika z "nazwiskiem" to byłaby porazka.

Ja tak samo myslalem - rok temu. Jak klub organizowal uroczysta prezentacje w olimpie.

ale wtedy znaliśmy już skład przed uroczystością:) a DS lubi fajerwerki i dlatego obstawiam że ma to byc wejście smoka jak z Miśkiem w 2012. Skoro Misiek już jest to teraz czas na "Smoka"
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2079 Postautor: lombard » 13 grudnia 2013, o 12:37

Konferencja jest po to żeby ogłosić kto podpisał ostatecznie, bo zgodnie z wywiadem "wcześniej musieliby sobie tego życzyć zawodnicy" a widać z różnych względów sobie życzą jak najpóźniej. A i może jakiś zdesperowany żużlowiec rzutem na taśmę faxa przyśle z podpisem. :lol:
Poza tym trochę gadki pewnie będzie jak to w tym roku ciężkie negocjacje były bo i termin krótki. O sponsoringu. O planach na sezon 2014...tak myślę :)

78mOrphe

#2080 Postautor: 78mOrphe » 13 grudnia 2013, o 12:47

lombard pisze:Konferencja jest po to żeby ogłosić kto podpisał ostatecznie, bo zgodnie z wywiadem "wcześniej musieliby sobie tego życzyć zawodnicy" a widać z różnych względów sobie życzą jak najpóźniej. A i może jakiś zdesperowany żużlowiec rzutem na taśmę faxa przyśle z podpisem. :lol:
Poza tym trochę gadki pewnie będzie jak to w tym roku ciężkie negocjacje były bo i termin krótki. O sponsoringu. O planach na sezon 2014...tak myślę :)

dokladnie - wiecej bedzie pewnie pierdolamento, anizeli prezentacji nowych twarzy. Prezes juz Nas nie zaskoczy o tym jestem swiecie przekonany, bo nie ma czym :). Jak by nie byl typem czlowieka Last-Minute to i zawodnikow byloby wiecej do wyboru, a tak, jak sie czyta o kolejnych kontraktach juz tej malej garstki zawodnikow jaka zostala na rynku, to nie ma czym zaszokowac.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2081 Postautor: Maxx » 13 grudnia 2013, o 12:58

Kościecha wypada.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2082 Postautor: Mars » 13 grudnia 2013, o 13:00

To było pewne . Jutro kolejni odpadną i przed Niedzielą już będzie wszystko jasne.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2083 Postautor: niespokojny » 13 grudnia 2013, o 13:11

A ja czekam na Ułamka, chociaż zdaję sobie sprawę że Gdańsk jest pod ścianą. Tylko że po 5 kolejkach w Gdańsku nie będą walczyli już o nic i dług może wyłącznie rosnąć, a i wariant oszczędnościowy z którego tak Terlecki szydził, może zostać wprowadzony. W innym wypadku wymiana Barana(biorąc nawet pod uwagę jaki to charakter) na Hliba, Rempałę, Mitke(strzeż nas Boże :shock: ) czy innego Pecyne będzie kolejnym już przekroczeniem granicy głupoty przez zarządzających tym klubem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2084 Postautor: $korzen$ » 13 grudnia 2013, o 13:19

istred pisze:

Ciężko jest z Tobą dyskutować, bo uważasz się za jakiegoś nieomylnego wieszcza.

I kto to mowi? Arcymistrz tego forum w naginaniu rzeczywistosci pod potrzeby swoich postow 8) Juz Ci to raz Jerry tlumaczyl, mi sie juz nie chce tego powtarzac. I za zadnego wszystkowiedzacego wieszcza sie nie uwazam, ale jak zwykle wyciagasz jakies nieopisane jeszcze w ksiazkach istredowe teorie i probujesz wmowic mi, ze jezdzenie caly sezon praktycznie za free nie ma wplywu na wyniki osiagane w danym sezonie. To ja ci powiem tak, ma i to ogromne a Miskowiak jest jednym z tych, ktorzy to potwierdzaja. Ja Ci powiem nawet wiecej, jakbym mial wybierac miedzy takim Harrisem (chyba najwieksze marzenie tego forum) a Miskiem to i tak biore Miska. No ale filozofuj dalej, kazdy ma swoj swiat, ja natomiast wroce do tematu "Misiek nie moze byc nazywany liderem" w trakcie sezonu. Masz to jak w banku.

Mad
Senior

#2085 Postautor: Mad » 13 grudnia 2013, o 13:24

Dobrze, że może i nie możesz wybierać bo najlepiej zgrywać się za klawiatury! Dla przypomnienia to Sprawka decyduje kto i za ile a my to tylko możemy pokozaczyć sobie jedynie ze startu bo na trasie jak zwykle nic!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2086 Postautor: istred » 13 grudnia 2013, o 13:25

probujesz wmowic mi, ze jezdzenie caly sezon praktycznie za free nie ma wplywu na wyniki osiagane w danym sezonie.
W którym miejscu to napisałem?
ja natomiast wroce do tematu "Misiek nie moze byc nazywany liderem" w trakcie sezonu.
Skąd ten cytat?

Może zamiast się pieklić, warto zastanowić się czasami nad tym co się czyta.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#2087 Postautor: Chaser » 13 grudnia 2013, o 13:35

Jeżeli w e-lidze obowiązuje ten sam przepis o dwóch Polakach w składzie to Gdańsk MUSI wyrwać przynajmniej dwóch z: Ułamek, Okoniewski, Mroczka. Gdańsk chciał podebrac Hancocka, wiec od oszczędzania ważniejsze utrzymanie. Spodziewam się, ze podpiszą Ulamka z Okoniem, wiec trzeba przynajmniej uratować tego Mroczke. Z trójki Dryml, Skornicki, Davidsson bralbym tego ostatniego wiec:
Miskowiak
Mroczka
Davidsson
Woodward
Watt

I dramatyczna walka o utrzymanie :D

Awatar użytkownika
Loljan

#2088 Postautor: Loljan » 13 grudnia 2013, o 13:38

nie chciałbym być złym prorokiem ale Pecyna może do nas trafić.... :-?
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2089 Postautor: mustafa » 13 grudnia 2013, o 13:41

Chaser pisze:Jeżeli w e-lidze obowiązuje ten sam przepis o dwóch Polakach w składzie to Gdańsk MUSI wyrwać przynajmniej dwóch z: Ułamek, Okoniewski

ciekawe tylko czy jeszcze ktoś w Gdańsku wierzy w utrzymanie i czy widzi sens w dodatkowym zadłużaniu klubu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2090 Postautor: Łoptymista » 13 grudnia 2013, o 13:44

Loljan pisze:nie chciałbym być złym prorokiem ale Pecyna może do nas trafić.... :-?

a to wystawiamy dwie druzyny, jedną w I i kolejną II lidze?

innego uzadanienia dla tego konkraktu nie widze, o ile to prawda

klops
Junior

#2091 Postautor: klops » 13 grudnia 2013, o 13:49

Loljan pisze:nie chciałbym być złym prorokiem ale Pecyna może do nas trafić.... :-?

No to w koncu Pecyna czy Misiek + Ulamek bo to jednak drobna roznica jest?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

BR
Senior

#2092 Postautor: BR » 13 grudnia 2013, o 14:02

niespokojny pisze:Do tego dziadzia ktory zastanawia sie czy skonczyc kariere teraz czy za rok.

Hancock pół roku młodszy od Karlssona, a pewnie każdy by go widział w składzie KMŻ :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2093 Postautor: $korzen$ » 13 grudnia 2013, o 14:04

Mad pisze:Dobrze, że może i nie możesz wybierać bo najlepiej zgrywać się za klawiatury! Dla przypomnienia to Sprawka decyduje kto i za ile a my to tylko możemy pokozaczyć sobie jedynie ze startu bo na trasie jak zwykle nic!

Mad :D to spytam troche inaczej, zawodnik, ktory wali ze startu i bez problemu dowozi 3pkt bez zbednej walki na torze nie jest dla Ciebie kozakiem? Czyli jak Misiek bedzie walil po 12 i wiecej na kazdym torze po samych startach to juz nie bedzie kozakiem? To Rickardsson, Hancock, Adams nie byli kozakami bo nie potrafia walczyc na dystansie? Bez sensu :D

Czekam Mad.

Ten twoj Harris to jednak chyba troche rozczarowal w tej I lidze. Mial byc alfa i omega a skonczylo sie dopiero na 4 miejscu minimalnie przed Miskiem (2,203 - 2,134) i nawet w Grudziadzu go olali. 2 sezonu temu Misiek spokojnie wykrecil wyzsza srednia. Takze co liczby klamia? Harris jest kozakiem a Misiek juz nie mimo, ze srednia ma gorsza o cale 0,069 :lol: jezdzac za free przez caly sezon? 2 lata temu Misiek 2,381... no gdzie tu logika kolego Mad? No jakiej podstawie na dzisiaj okreslasz Harrisa kozakiem a Miskowiaka nie?

max3
Zawodowiec

#2094 Postautor: max3 » 13 grudnia 2013, o 14:05

Obstawiam Skornickiego i M.Rempałe ,chociaz uwazam ,ze Sprawka powinien zaryzykować z Ułamkiem i wyprośic Reall o wieksze zaangażowanie.

Mad
Senior

#2095 Postautor: Mad » 13 grudnia 2013, o 14:24

$korzen$ pisze:
Mad pisze:Dobrze, że może i nie możesz wybierać bo najlepiej zgrywać się za klawiatury! Dla przypomnienia to Sprawka decyduje kto i za ile a my to tylko możemy pokozaczyć sobie jedynie ze startu bo na trasie jak zwykle nic!

Mad :D to spytam troche inaczej, zawodnik, ktory wali ze startu i bez problemu dowozi 3pkt bez zbednej walki na torze nie jest dla Ciebie kozakiem? Czyli jak Misiek bedzie walil po 12 i wiecej na kazdym torze po samych startach to juz nie bedzie kozakiem? To Rickardsson, Hancock, Adams nie byli kozakami bo nie potrafia walczyc na dystansie? Bez sensu :D

Czekam Mad.

Ten twoj Harris to jednak chyba troche rozczarowal w tej I lidze. Mial byc alfa i omega a skonczylo sie dopiero na 4 miejscu minimalnie przed Miskiem (2,203 - 2,134) i nawet w Grudziadzu go olali. 2 sezonu temu Misiek spokojnie wykrecil wyzsza srednia. Takze co liczby klamia? Harris jest kozakiem a Misiek juz nie mimo, ze srednia ma gorsza o cale 0,069 :lol: jezdzac za free przez caly sezon? 2 lata temu Misiek 2,381... no gdzie tu logika kolego Mad? No jakiej podstawie na dzisiaj okreslasz Harrisa kozakiem a Miskowiaka nie?

A jaki zawodnik z czołówki danej ligi jeździ za darmo?KTO CI TAKICH GŁUPOT NAGADAŁ. Tak dla rozjaśnienia sytuacji to nie na darmo kluby otrzymują licencje po uregulowaniu długów względem zawodników i każdy szanujący się żużlowiec część zarobionej kasy odkłada na sprzęt na nowy rok! Chyba że Robert jest koneserem słodkich łakoci i wszystko już przejadł! A Harris no cóż on nigdy nie był startowcem i dla tego musiał stać się kozakiem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2096 Postautor: $korzen$ » 13 grudnia 2013, o 14:31

Mad jestes mistrzem :lol: :lol: nie bede tego komentowal :D natomiast radze troche liznac temat tzw ugody miedzy klubem a zawodnikiem oraz poczytac o tzw. licencji nadzorowanej. Czytanie ze zrozumieniem tez by sie przydalo bo tak na prade na nic nie odpowiedziales. No ale dobra, wazne ze na prawde bardzo mocno poprawiles mi humor.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#2097 Postautor: sting126 » 13 grudnia 2013, o 14:33

Mad pisze:A jaki zawodnik z czołówki danej ligi jeździ za darmo?KTO CI TAKICH GŁUPOT NAGADAŁ. Tak dla rozjaśnienia sytuacji to nie na darmo kluby otrzymują licencje po uregulowaniu długów względem zawodników i każdy szanujący się żużlowiec część zarobionej kasy odkłada na sprzęt na nowy rok! Chyba że Robert jest koneserem słodkich łakoci i wszystko już przejadł! A Harris no cóż on nigdy nie był startowcem i dla tego musiał stać się kozakiem.

Ależ Ty głupoty piszesz...
Czas na zmiany :]

Mad
Senior

#2098 Postautor: Mad » 13 grudnia 2013, o 15:12

$korzen$ pisze:Mad jestes mistrzem :lol: :lol: nie bede tego komentowal :D natomiast radze troche liznac temat tzw ugody miedzy klubem a zawodnikiem oraz poczytac o tzw. licencji nadzorowanej. Czytanie ze zrozumieniem tez by sie przydalo bo tak na prade na nic nie odpowiedziales. No ale dobra, wazne ze na prawde bardzo mocno poprawiles mi humor.

Nie będę cytował chłodników typu czytanie ze zrozumieniem bo to wyświechtany slogan ale licencja nadzorowana to twór tego roku a z tego co wiem to Miśkowiak przychodząc do Gdańska nie był tym obarczony a ugody no cóż to taka fajna rzecz która ma swój finał w pewnej magicznej dacie która nie kończy się we wrześniu 2016 tylko znacznie szybciej. Myślisz że Sprawka spłacił już Roberta? Pisanie że zawodnik nie ma kasy na nowy sezon i stąd jego słabsze wyniki..... Dobre rozbawiłeś mnie do łez. Biedak musiał żyć na zeszyt w tym biednym Gdańsku. No to strach pomyśleć co będzie wyprawiał w 2014 jak mu śledzie jeszcze nie zapłaciły :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2099 Postautor: $korzen$ » 13 grudnia 2013, o 15:33

Mad pisze:
$korzen$ pisze:Mad jestes mistrzem :lol: :lol: nie bede tego komentowal :D natomiast radze troche liznac temat tzw ugody miedzy klubem a zawodnikiem oraz poczytac o tzw. licencji nadzorowanej. Czytanie ze zrozumieniem tez by sie przydalo bo tak na prade na nic nie odpowiedziales. No ale dobra, wazne ze na prawde bardzo mocno poprawiles mi humor.

Nie będę cytował chłodników typu czytanie ze zrozumieniem bo to wyświechtany slogan ale licencja nadzorowana to twór tego roku a z tego co wiem to Miśkowiak przychodząc do Gdańska nie był tym obarczony a ugody no cóż to taka fajna rzecz która ma swój finał w pewnej magicznej dacie która nie kończy się we wrześniu 2016 tylko znacznie szybciej. Myślisz że Sprawka spłacił już Roberta? Pisanie że zawodnik nie ma kasy na nowy sezon i stąd jego słabsze wyniki..... Dobre rozbawiłeś mnie do łez. Biedak musiał żyć na zeszyt w tym biednym Gdańsku. No to strach pomyśleć co będzie wyprawiał w 2014 jak mu śledzie jeszcze nie zapłaciły :lol:

No czegos takiego to ja dawno nie czytalem. Bardziej dla zabawy niz z grzecznosci odpisze. Co do czytania ze zrozumieniem, w twoim wypadku absolutnie nie jest to wyswiechtany slogan ale stan faktyczny z ktorym bardzo szybko cos powinnienes zrobic. Absolutnie. Podejrzewam, ze gdyby Misiek wiedzial, ze wejdzie taki absurdalny-debilny-kretynski pomysl jak tzw licencja nadzorowana to odmowilby jazdy w polowie sezonu, to samo Pieszczek czy Mroczka. Sprawka podejrzewam tez by sobie darowal cyrki z RF ktore zrobil glownie w obawie, ze do konca roku nie mozna miec nawet zlotowki dlugow. Tymczasem centrala dobija ten sport i za posrednictwem powyzszego uregulowania daje przyzwolenie na to, ze takie Gniezno (bankrut) kontraktuje sobie Bjarne Pedersena czy Davidssona. To samo Bydgoszcz. Gdyby Sprawka nie splacil Miskowiaka to jakim cudem dostalibysmy licencje bezwarunkowa kolego Mad? Czlowieku i gdzie ja napisalem, ze Robert nie ma kasy na nowy sezon i stad jego slabsze (przyszle?) wyniki? Chlopie wez cofnij sie do podstawowki bo to juz na prawde jest powazny stan. Napisalem o jego sezonach w Gdansku i Poznaniu a nastepnie porownalem je do sezonu startow u nas i trzeba byc za przeproszeniem tepakiem, zeby tego nie doczytac/nie zrozumiec :? I dla twojej wiadomosci, Gdansk stoi Miskowi ponad 0,5 mln slownie PONAD POL MILIONA ZLOTYCH za starty w ubieglym sezonie. A jezeli przez caly sezon nie dostaje sprawiedliwie zarobionej kasy to za co ma remontowac sprzet itp itd? Gdyby tobie pracodawca wisial pol banki to nie mialo by to wplywu na twoje prace, samopoczucie, psychike, zycie rodzinne itp itd?

Kazinski84

#2100 Postautor: Kazinski84 » 13 grudnia 2013, o 15:35

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/40405 ... zem-gdansk

Kolejni odpadają;)

Mroczka przedlużył, a Karlsson i Cyprian Szymko umowy warszawskie w Gdańsku;)

Z ciekawości pójde w niedziele na konferencje 8)