Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Talmai
Junior

Re: Karol Baran

#951 Postautor: Talmai » 21 czerwca 2013, o 14:16

7miejsce i pozycja rezerwowego jest ok. Ponad program.
Taśma była w biegu z Janowskim i Dudkiem, ale Hlib zrobił w nim 2 pkt.
Karol wykorzystał fakt że z krakowskim torem ma więcej do czynienia niż choćby ci wymienieni.
Jeśli ktoś z krakowskiej połówki miałby się przed finałem wykruszyć, stawiam zdecydowanie na Dudka.
Ciekawe czy Karol w ogóle wybierze się na zawody będąc "tylko" rezerwowym :lol:
Szkoda by było bo lubelscy fani Barana pewnie za nim pojadą. :]
Finał będzie słabo obsadzony, skoro nawet taki leszcz jak M.Rempała się kwalifikuje,
do tego np Mroczka, na Pieszczka też jeszcze za wcześnie.
zuzlopiotrek pisze:Karol to ikona naszego klubu, jeździ u nas od początku istnienia KMŻ i nawet tylko za to nalezy mu sie szacunek.

:D Sam Baran chyba nigdy nie przypuszczał, że dla kogokolwiek może być kiedyś ikoną klubu (przynajmniej żużlowego). Jaki klub - taka ikona - i tacy znawcy..
Szacunek należy się każdemu ale po co wypisywać takie frazesy.
zuzlopiotrek pisze:Karolu, prawdziwi kibice dziekuja Ci za to co zrobiles dla naszego klubu i mamy nadzieje, ze Twoja przygoda z Lublinem jeszcze troche potrwa.

Patetycznie. Oby to przeczytał.
zuzlopiotrek pisze:a nie np. z ludzmi wiernymi naszemu klubowi i chcacymi mu pomoc
.
Widzę, że dla niektórych idealny żużlowiec musi być jak BMW (bierny mierny ale wierny),
nie wiem czy Karol wierny czy nie. Chyba nikt o jego podpis przed sezonem nie walczy (Krosno ?) Wiem natomiast, że KMŻ mu się trafił jak ślepej kurze ziarno,
jako najlepsza (albo i nawet jedyna) opcja na dobry zarobek przez kilka lat i co za tym idzie możliwość kontynuacji przygody żużlem. Finansowy i logistyczny strzał w 10. Jest od groma ścigaczy którzy bez łaski zrobią w obecnym Lublinie ten sam/lepszy wynik i wykażą wcale nie mniejsze zaangażowanie. Normalny pracownik. Jeszcze brakuje otwartego listu dziękczynnego dla Łukaszewskiego i honorowego obywatelstwa LBN dla Woodwarda. Też są tu długo.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#952 Postautor: KosaRKS » 21 czerwca 2013, o 14:24

A ja mam wrażenie, że po jutrzejszym meczu zmienisz podpis.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#953 Postautor: GeloSMT » 21 czerwca 2013, o 21:19

Karol jedzie na finał nawet jeśli nie wejdzie do "16" przed zawodami po to walczył o wejście żeby teraz tam być.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#954 Postautor: Flint » 23 czerwca 2013, o 00:10

OBY! OBY! NIECH TAM KAROL WPADNIE I POKAŻE OGÓRKOM NA CZYM SPEEDWAY POLEGA!

MŁODY LICZĘ NA CIEBIE! MNIEJ DUPECZEK WIĘCEJ NAKRĘCANIA. MAŁO TU NA FORUM JEST OGÓRKÓW, KTÓRYM BYŁOBY FAJNIE NAWRZUCAĆ?

KAROL BARAN, KAROL! <klap klap>
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Turkish

#955 Postautor: Turkish » 23 czerwca 2013, o 00:26

$korzen$ pisze:
zuzlopiotrek pisze:Smieszny jestes.
Po prostu mam szacunek do ludzi a szczegolnie do mojego ulubionego zuzlowca, chyba normalne nie?
A to, ze Ty utozsamiasz sie tylko z wynikami a nie np. z ludzmi wiernymi naszemu klubowi i chcacymi mu pomoc to juz Twoj problem. A dupe lepiej sam se wyliz bo widze ze Cie troche chyba swedzi. Nie podoba Ci sie to sie lepiej nie odzywaj bo mozesz trafic na niewlasciwa osobe.
Milczenie zlotem.

Dawaj dalej stary! Zdecydowanie za malo na tym forum Jatamanow-Dejmanow i podobnych, mozesz dolaczyc do tej zacnej ekipy!

btw. Kiedy to niby Karol pokazal, ze stac go na skuteczna jazde w I lidze? Fakt, jakies tam przeblyski byly, ale zeby nazwac go solidnym pierwszoligowcem (ktory wali na kazdym torze po 10 i wiecej) to jeszcze daleeeeeka droga.

Ale zeby nie bylo, Karol idzie (chyba) dobra droga i wczorajszy wystep oceniam pozytywnie. NIech to jednak przeniesie na lige, bo dwa dobre wystepy wiosny nie czynia. Ma teraz Karol rewelacyjny moment (mecze u nas z Ostrovia i Lodzia oraz wyjazd w Ostrowie) zeby troche mnie i kilku innych z tego forum uciszyc.

A dzisiaj to jak? Mógł być ten Baran czy e tam? Solidny I ligowiec czy raczej amator?
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#956 Postautor: stefanzdzialek » 23 czerwca 2013, o 00:47

Mógł być :wink: I ligowy amator, który dzięki swojemu megatalentowi i zawziętości robi punkty. Ale charakteru nie da się zmienić, można nad nim pracować, ale zwykle to i tak gówno daje... i stąd tyle rozbieżnych opini nt K.B.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#957 Postautor: Flint » 23 czerwca 2013, o 00:54

Pod względem talentu to Karol nakrywa czapką połowę ekstraligowców. Natomiast pod względem chęci 3/4 ekstraligowców nakrywa czapką Karola.;]

Co oczywiście nie zmienia faktu, że to właśnie dla takich żużlowców (a nie pizdeczek pokroju Hampela, czy innych kierwa Hancocków) przychodzi się na żużel. 8)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#958 Postautor: $korzen$ » 23 czerwca 2013, o 01:32

Hampel wicemistrz swiata pizdeczka :lol: :lol: Tak samo jak Jeleniewski nigdy nie zrobi tego co Karol (nawinales o tym w innym temacie) tylko, ze dzisiaj to wlasnie Jelen zrobil najwiecej pkt i zrobil akcje dnia w biegu 9. A gdyby nie Kudriaszov to twoj guru gowno by zrobil ( w I odslonie jechal 3 za Ostrowianami co dawalo im wygrana w meczu) a Lublin bylby wlasciwie w II lidze. Z twoim guru w skladzie.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#959 Postautor: Flint » 23 czerwca 2013, o 01:51

Już ci nawinąłem typie, że nie znasz się na żużlu. Chcesz sobie oglądnąć GP złożone z 16 Hampelów, to proszę bardzo. Wiedz jednak, że nikt oprócz ciebie tego oglądać nie będzie.

I nie pultaj się ziomuś, bo się zesrasz jak Hampel.
http://www.youtube.com/watch?v=Hl5pVQvMXTc#t=02m05s

e: Nie łapię, dlaczego nie przekierowuje do momentu, gdy Hampel schował jaja w siodełku. Ale czas jest zachowany także wszystko można obczaić. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#960 Postautor: niespokojny » 23 czerwca 2013, o 02:05

Nie karmcie trolla. On ma swój świat i prowadzi monologi sam ze sobą. Szkoda poźniej tracić czas na przewijanie tego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#961 Postautor: Flint » 23 czerwca 2013, o 02:24

Ja rozumiem, że jesteś gimbusem (chrome mi nawet nie podkreśla tego słowa) i nie wiesz, co się działo w latach 90, czy na początku XXI wieku, ale ja na takim speedwayu się wychowałem, i naprawdę mam wyjebkę (pardon administratorzy), gdy ktoś się wyłoży jadąc na czwartym miejscu. Do dziś pamiętam takie akcje na torze w Rzeszowie (czy w Pile bodajże 97), czy to ze strony gości, czy gospodarzy. Do dziś pamiętam, gdy przy niepewnej pogodzie, po bodajże VI biegu Winiarz, który nawet nie jechał w meczu, "zasłabł" w parkingu, gdy wynik z Rybnikiem był w ryj, byleby tylko zawody odwołali. Deszcz nie spadł, karetka wróciła, Rzeszów wyłapał w palnik i było ok. Nie zmieniło to jednak faktu, żeby Szombierski (odwieczny szacuneczek dla typa) nazwał Siwego lamusem, jak i również to, że Winiarz zbierał kurewską (pardon raz jeszcze) porcję gwizdów zawsze, gdy tylko pojawiał się na torze w Rybniku.

Na tym ten sport polega. Na tym, żeby w każdej możliwej sytuacji pomagać swojej drużynie jakkolwiek się tylko da. Ja rozumiem, że jeden z drugim wychowaliście się na pizdeczkach pokroju Hancocka, Hampela, czy innych Adamsów, ale wiedzcie, że żużel ZAWSZE polegał, polega i będzie polegać na czymś innym. Możesz nawijać jeden z drugim, że to nie przyciągnie "nowych kibiców", ale takie pierdolenie (pardon x3), to jest o dupę rozbić, bo lamusy, którzy widzą żużel pierwszy raz w telewizji, to mogą tej dyscyplinie wyssać jedynie bąka z dupy (dupa jest raczej dopuszczalna, co?) . Nie było ich do tej pory, są teraz, ok. Nie zmienia to jednak faktu, że typy znikną przy pierwszej nadającej się okazji. Natomiast biorąc pod uwagę kibiców z Lublina, którzy przykładowo dziś byli pierwszy raz na hasiu (speedwayu) będą podjarani, bo Kudryashov okazał się kozakiem, wyłożył laseczkę na przepisy, a drużyna w kozackich okolicznościach wygrała. Samo to, przez się, będzie gościa ciągnęło na następne zawody.

W Rzeszowie IDENTYCZNE akcje robił Winiarz, i typ był ulubieńcem kibiców, bo wiadomo było, że typ da z siebie wszystko, a jeżeli nie to wyłoży się gdzieś na wirażu i mimo to pomoże drużynie. Kibiców gości miało się w dupie (co akurat zostało do dzisiaj). A takie akcje zawsze wzbudzały większą zawiść w rewanżu, i to właśnie w Ostrowie okaże się kto jest kozak, a kto pizdeczką (#Hampel). Za takie akcje zawsze props.

Natomiast jeśli chodzi o wykładkę w I wirażu, gdy jakiś ogórek ci się wyłoży, bo spod taśmy wyjechał mocno z dupy, należy się hejt, bo jest śmieciem bez ambicji (ot np. Pedersen w ostatnim GP).

Ale co ty możesz wiedzieć o tym typie, kiedy w tym czasie srałeś na zielono w pieluchy tetry (tetry - zawsze miałem problem, choć i tak pewnie się wyłożyłem). Nie mam ci tego za złe, ale nie wcinaj się, gdy rozmawia się o czymś, o czym nie masz pojęcia. A trolla to ty sobie poszukaj na innych forach na których przesiadujesz.

e: jak coś, to polecam obczaić ile wykluczeń miał Winiarz jadąc w XIV biegu. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#962 Postautor: KosaRKS » 23 czerwca 2013, o 10:57

Weź się ogarnij Brzychu, bo na prawde przesadzsz :D szczególnie postami w temacie o meczu :D
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#963 Postautor: losiu » 5 grudnia 2013, o 20:26

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/40223 ... a-trenerem

No i stało się :( Dzięki za te niezapomniane 5 lat w Lublinie. Jakoś ciężko mi się oswoić z myślą, że już nie będzie jeździł dla nas :/

Powodzenia w Krakowie.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#964 Postautor: _piotrusss » 5 grudnia 2013, o 20:29

Ja mam podobnie. Dzięki Karol i powodzenia!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#965 Postautor: Maxx » 5 grudnia 2013, o 20:32

Wielkie dzięki Karol za wszystko i powodzenia.

mechanizator
Junior

#966 Postautor: mechanizator » 5 grudnia 2013, o 20:35

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/40223 ... a-trenerem

Coś się zaczyna i coś się kończy.
Mi najbardziej z pobytu w Lublinie zapadł bieg z tego roku z meczu z Ostrowem kiedy po nieszczęśliwym upadku Kudriaszowa Karol wygrał bieg i przywiół cenne 3 punkty dzieki którym nie przegralismy tego spotkania. Cały stadion skandował nazwisko Barana. Również pamiętam jak w jednym spotkaniu głośno przez mikrofon skrytykował prace sędziego za co został wykluczony do konca spotkania.;)
Miałeś swoich zagorzałych sympatyków jak i przeciwników. Tak czy inaczej zapisałeś się w historii KMŻ Lublin za co ja w swoim imieniu dziękuję. Powodzenia w Krakowie. Jak tylko Ci się zechce to możesz być TOP 5 tej ligi. I awansu z tym zespołem !!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#967 Postautor: niespokojny » 5 grudnia 2013, o 20:37

Dzięki Karol za 5 lat. Trochę szkoda, że nie wykorzystałeś szansy ale powodzenia w dalszej karierze i samych trójek.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#968 Postautor: Fantys » 5 grudnia 2013, o 21:22

Mówcie co chcecie linczujcie mnie jak chcecie ,ale strata tego zawodnika mnie boli najbardziej.Karol powodzenia w Krakowie samych kompletów i mam nadzieje ze w Lublinie sie jeszcze zobaczymy.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#969 Postautor: RadeKas » 5 grudnia 2013, o 21:38

A mnie osobiście nie boli ani trochę. Ciekawy jestem tylko czy kilku użytkowników zniknie z forum.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
pizek

#970 Postautor: pizek » 5 grudnia 2013, o 21:40

Mówcie sobie co chcecie, ale Karol zrobił dużo dla tego klubu. Dzięki Karol za wszystko i powodzenia!

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#971 Postautor: Oskarinho » 5 grudnia 2013, o 21:52

Co by nie mówić to Karol utożsamiał się z klubem i zawsze służył pomocą, miło będę go wspominał. Powodzenia Carlos !!!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#972 Postautor: Kargolo » 5 grudnia 2013, o 22:22

Szkoda. Parę razy zawalił ale parę razy też ratował nam tyłek. Najbardziej zapamiętam mecz w Ostrowie w 2011 kiedy to jego 12 pkt praktycznie zapewniło nam awans, no i tą walkę z Karlssonem w tym roku. 5 lat z nami i liczyłem że będzie i 6 sezon, ale niestety coś się kończy. Karol jest zawodnikiem którego można lubić albo nie lubić, nie ma raczej ludzi którzy patrzą na niego obojętnie. Parę razy się wkurzałem że zaczynał przygotowania w kwietniu i forma przychodziła w czerwcu ale z czasem polubiłem gościa. Jak napisał kiedyś Flint - dla takich gości przychodzi się na stadion.
Dzięki Karol i życzę sukcesów indywidualnych jak i z nowym klubem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#973 Postautor: Hela » 5 grudnia 2013, o 23:02

Dokładnie. Takim gościom miło się kibicuje. I szybko wybacza wpadki.
Szkoda, że nie został na kolejny rok.

Wydaje mi się, że można było budować skład ze sprawdzonych zawodników. Do Jeleniewskiego, Miesiąca i Barana można było dołożyć Miśka, Watta, jakiegoś Harrisa albo Lindbacka i byłaby fajna ekipa...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#974 Postautor: kilar » 5 grudnia 2013, o 23:48

Dziekowac mozna za wiele. Za mecz z Ostrowem we wrzesniu 2011, za 17pt w Krosnie, za bieg ze Swistem i mijanki po szerokiej. Szkoda, ze odchodzi, a jedyne co cieszy, to ze serki beda mialy trudniej o awans :] A moze akurat Wanda awansuje.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#975 Postautor: Łoptymista » 6 grudnia 2013, o 00:01

Szkoda.
Tyle lat w Lublinie...

Pozostaje zyczyc zajawki przez caly sezon i kompletow, no dobrac choc jednego, w Ostrowie:)