Czas na Ostrów. Szkoda, że bez Woodwarda, ale i tak powinniśmy dać radę.
Typuję skład:
9. Jeleniewski
10. Kudriaszow
11. Miesiąc
12. Baran
13. Kuciapa
14. Łukaszewski
15. Borowicz (mam nadzieję)
Jeleniewski z Kudriaszowem i Miesiąc z Baranem, żeby utrzymać schemat startowca i walczaka w jednej parze.
Motor Lublin - ŻKS Ostrovia 22.06.2013 (sobota), 19:30
Re: Motor Lublin - ŻKS Ostrovia 22.06.2013 (sobota), 19:30
Wczoraj mówiło sie o Z/Z za Cama. Regulamin tego dopuszcza?
Na sportowych pisali, że za Cama może być ZZ.
Ja bym jednak dał w końcu powalczyć Trojanowi o skład. Potencjał w nim jest i myślę że z Ostrowem da radę.
Ja bym jednak dał w końcu powalczyć Trojanowi o skład. Potencjał w nim jest i myślę że z Ostrowem da radę.
Jak miałby "walczyć o skład" skoro w tym składzie miałby się znaleźć z urzędu?
Mecz ligowy to nie pole do testowania zawodników, testuje się PRZED meczem, tak aby w meczu mógł jechać najsilniejszy skład.
W ogólę, mam wrażenie, że Ostrów jest bagatelizowany, a ten mecz jest niezmiernie ważny, gdyż Ostrów to nasz bezpośredni rywal - czy to o utrzymanie czy o walkę o top4.
Musimy ich pchnąć i to najlepiej jak najwyżej, żeby móc walczyć przynajmniej o bonusa w Ostrowie.
Mecz ligowy to nie pole do testowania zawodników, testuje się PRZED meczem, tak aby w meczu mógł jechać najsilniejszy skład.
W ogólę, mam wrażenie, że Ostrów jest bagatelizowany, a ten mecz jest niezmiernie ważny, gdyż Ostrów to nasz bezpośredni rywal - czy to o utrzymanie czy o walkę o top4.
Musimy ich pchnąć i to najlepiej jak najwyżej, żeby móc walczyć przynajmniej o bonusa w Ostrowie.
A dlaczego nie bedzie Cama?
I przy z/z Kangur nie bedzie chyba mogl wystapic 30 z Lodzia?
istred pisze:Jak miałby "walczyć o skład" skoro w tym składzie miałby się znaleźć z urzędu?
Jak z urzędu? Jest Trojan, jest Rusek, jest ZZ. No to jest chyba odwrotnie, skoro ponoć wczoraj już z góry ustalało się ZZ, a trening przed meczem nawet jeszcze się nie odbył.
A o wątpliwej sile Ostrowa może świadczyć fakt, że Lokomotywa o mały włos tam nie wygrała, a u nas ledwo dojechała do 30 (i nawet Kilokarp nie wiele by tu zmienił).
$korzen$ pisze:A dlaczego nie bedzie Cama?I przy z/z Kangur nie bedzie chyba mogl wystapic 30 z Lodzia?
Cama nie będzie bo ma długi tor. Mlody26 pewnie ma na myśli ZZ z powodu występu w zawodach rangi mistrzowskiej w tym samym terminie. Możliwe, że od tego roku jest taka nowość regulaminowa w I lidze (ale trzeba poszukać). Na pewno nie wchodzi w grę ZZ z powodu 15-dniowego zwolnienia lekarskiego.
mustafa pisze:Jak z urzędu? Jest Trojan, jest Rusek, jest ZZ. No to jest chyba odwrotnie, skoro ponoć wczoraj już z góry ustalało się ZZ, a trening przed meczem nawet jeszcze się nie odbył.
A o wątpliwej sile Ostrowa może świadczyć fakt, że Lokomotywa o mały włos tam nie wygrała, a u nas ledwo dojechała do 30 (i nawet Kilokarp nie wiele by tu zmienił).
No i bardzo dobrze, ZZ o wiele pewniejsze niż Kudriaszow, a tym bardziej Trojan.
A takie porównania są śmieszne. Jak byś to w takim razie odniósł do tego, że Łotysze mocno się postawili Grudziądzanom, którzy oba mecze z nami wygrali, więc są lepsi?
Sugerujesz, że Kilokarpi pojechałby tak jak Pleszakow?
Faktycznie mamy taką możliwość zrobienia ZZ za Woodwarda (najważniejsze punkty spełnione).
Art. 763.
Zgłoszony w składzie zawodnik spełniający łącznie następujące warunki:
1) ma prawo być zgłoszonym do zawodów,
2) w sezonie 2013 posiada pierwszą lub drugą, a w sezonie 2014 i kolejnych pierwszą średnią indywidualną (SI) w składzie aktualnej na dzień
zawodów kadry klubu, określoną wg zasad zamieszczonych w postanowienia na dany sezon,
3) posiada zwolnienie lekarskie, wystawione zgodnie ze wzorem obowiązującym w kraju jego wystawienia, na okres co najmniej 15 dni w których
zawiera się data zawodów, załączone do zgłoszenia drużyny do zawodów w formie oświadczenia o niezdolności zawodnika do startu w zawodach
żużlowych (załącznik nr 9, DRUKI OBOWIĄZUJĄCE W SPORCIE ŻUŻLOWYM); podstawą do wystawienia ww. o świadczania jest posiadanie przez zawodnika właściwego zwolnienia lekarskiego, które klub jest zobowiązany dostarczyć do GKSŻ w oryginale lub kopii (w przypadku przedstawienia kopii zwolnienia oryginał do okazania na wezwanie GKSŻ) w terminie do 7 dni od daty zawodów, których zwolnienie to dotyczy
albo w dniu meczu bierze udział w zawodach:
- FIM lub FIM Europe,
- w zawodach ligi podstawowej wskazanej w zgodzie FMN na starty w lidze polskiej w ich terminach kalendarzowych bądź przełożonych na termin rezerwowy pokrywający się z datą meczu; odpowiednią nazwę zawodów odnotowuje się wówczas w zgłoszeniu drużyny do zawodów,
4) nie jest zgłoszony pod numerem 6, 7 oraz 14, 15,
otrzymuje status zawodnika zastępowanego, który jest liczony do składu drużyny, co spełnia wymogi art. 761 ust. 1
ZZ albo Kudriaszow po intensywnym treningu ale wtedy koniecznie dobry gość zamiast Madeja.
Motor mocny
Może nasz klub namówi Cama do zrezygnowania z zawodów na długim torze jedziemy bardzo Wazny mecz a Cam ostatnio spisuje sie znakomicie.
post roku Max3