Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Speedway Motor Lublin - na klubowym to nic się nie dowiesz.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
-
jack08
Kolejny rzeszowiak dzisiaj w Lublinie? Wszystko na to wskazuje 
jack08 pisze:Kolejny rzeszowiak dzisiaj w Lublinie? Wszystko na to wskazuje
komentarze ze sportowych faktów i fejsbuk fanów motoru ?
a niech Kuciapszczak podpisuje , ale ja się pytam gdzie jest Jeleń ?
Być może Daniel nie chce wyjść na jelenia i czeka na lepszy kontrakt ...
Drymlowie i Adamczak podpisali w Gnieźnie czy to plotka ?
Być może Daniel nie chce wyjść na jelenia i czeka na lepszy kontrakt ...
Drymlowie i Adamczak podpisali w Gnieźnie czy to plotka ?
Daniel ma lepsza oferte z innego klubu. Skoro nie da rady podpisac na takich warunkach jak w sezonie poprzednim to wcale mu sie nie dziwie, ze sie jeszcze waha.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Andriej Kudriaszow podpisał w Lublinie
"Emil Sajfutdinow ciągle nie podpisał kontraktu z Włókniarzem." (espeedway.pl)
W Ostrowie też go widziano w składzie, ale Andriej koleżeńsko nie chciał walczyć o miejsce w składzie w Wową Borodulinem, bo wiadomo, że tam ławka zawodników jest dość długa
jerry78 pisze:dogadywany jakiś ciekawy kontrakt, ściśle póki co skrywany
"Emil Sajfutdinow ciągle nie podpisał kontraktu z Włókniarzem." (espeedway.pl)
Pedersen chce renegocjować kontrakt, więc może wypożyczenie?
Przyznam się, że rzeczywiście byłbym mocno zaskoczony
Przyznam się, że rzeczywiście byłbym mocno zaskoczony
jerry78 pisze:dogadywany jakiś ciekawy kontrakt, ściśle póki co skrywany
Ja mam nadzieję na Dennisa Anderssona
lumpproletariacki pisze:Kudriaszow w Lublinie
I dobrze, niech walczy. Idealny rywal dla Miesiąca i Trojana. Oby sprzęt miał i się nie zabił u nas na torze.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Kudriaszow:
Mało optymistycznie.- Uważam, że takie problemy występują w prawie wszystkich klubach, ale dla mnie najważniejsza jest jak największa liczba startów. Oczywiście lubelski klub mi tego nie gwarantuje, ale znam zarys składu i wiem, że sobie poradzę.
mlody26 pisze:Daniel ma lepsza oferte z innego klubu. Skoro nie da rady podpisac na takich warunkach jak w sezonie poprzednim to wcale mu sie nie dziwie, ze sie jeszcze waha.
a niby skąd Daniel mógł dostać lepszą ofertę ? z Łodzi , Rawicza ??? nikt mi nie powie że te kluby będą miały większe budżety , no chyba że z Wrocławia bez gwarancji startów.
Ja rozumiem że prezes musiał czekać do stycznia w kwestii finansów , ale drużyny nie buduję się od drugiej linii ... Jeleń Kuciapa i jakiś kozak pod 5 a potem Trojany , Miesiące i inni.
No juz nie powstrzymuj sie i napisz ze pod 5 Kildemand 
Jeleniewski ma ofete z extraligi..bez gwarancji startów .
-
jack08
Rabiosa pisze:a niby skąd Daniel mógł dostać lepszą ofertę ? z Łodzi , Rawicza ??? nikt mi nie powie że te kluby będą miały większe budżety , no chyba że z Wrocławia bez gwarancji startów.
Z Wrocławia.
rozumiem, ze Dawid i Misiek mogli sie napalac na ekstralige po sezonie jaki mieli, bardzo dobrych wystepach w lidze oraz w turniejach indywidualnych, ale Jelen to moglby jednak zejsc na ziemie 
METHANOL ADVENTURE TEAM
Suchecki by u nas się w składzie nie łapał , a podpisał we Wrocławiu
Spoko jeśli Jeleń ma walczyć o skład z Suchym to oczywiście z palcem w nosie by to wygrał.
Spoko jeśli Jeleń ma walczyć o skład z Suchym to oczywiście z palcem w nosie by to wygrał.
mlody26 pisze:Daniel ma lepsza oferte z innego klubu. Skoro nie da rady podpisac na takich warunkach jak w sezonie poprzednim to wcale mu sie nie dziwie, ze sie jeszcze waha.
W poprzednim sezonie był ponoć kontraktowany jako jeden z liderów, więc zakładam że i kontrakt miał jak na lidera przystało. U nas na torze radził sobie dobrze, ale na wyjazdach przeważnie cieniował. Do tego jeździł niezależnie od formy. Nie wiem jaką miał punktówkę ani czy miał jakiekolwiek gwarancje startów (czy też protekcje sponsora), ale to właśnie jemu należała się obniżka kontraktu. Sądzę, że w głównej mierze to on nie spałnił oczekiwań klubi i kibiców (chyba najwięcej pretensji było na forum pod jego adresem) . Kontraktowanie go na takich samych warunkach jak w sezonie poprzednim, nawet w wypadku gry dysponowalibyśmy takim samym budżetem nie byłoby najrozsądniejsze, a co dopiero gdy ostro musimy ciąć koszta.
Jeleniewski i ekstraliga

Nie wiem czy to śmieszne. Już raz chłopak uratował ekstraligę we Wrocławiu.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Kiedyś już jeździł we Wrocławiu. Myślę, że skoro w składach ekip extraligowych pojawiają się takie tuzy jak Suchecki, to Jeleń tym bardziej tam pasuje
Tyle, że Suchecki, to ma chyba ksm niższy od Daniela. I tu może być podstawowy problem.
Osobiście myślę, że Sprawka działa na "przeczekanie", bo wie i że dla Daniela najwygodniejsze byłoby zostanie w Lublinie. Tyle tylko, że kontraktując Miesiąca, czy Trojanowskiego nie wywiera się na Jeleniu żadnej presji, żeby się ugiął i zszedł z ceny. Do tego potrzebne są ze 2 kontrakty na trochę "wyższym poziomie". Wtedy Jeleń też zagęści ruchy
Osobiście myślę, że Sprawka działa na "przeczekanie", bo wie i że dla Daniela najwygodniejsze byłoby zostanie w Lublinie. Tyle tylko, że kontraktując Miesiąca, czy Trojanowskiego nie wywiera się na Jeleniu żadnej presji, żeby się ugiął i zszedł z ceny. Do tego potrzebne są ze 2 kontrakty na trochę "wyższym poziomie". Wtedy Jeleń też zagęści ruchy
$korzen$ pisze:Jeleniewski i ekstraliga![]()
No to się pośmialiśmy.
Obniżanie stawki Jeleniowi tylko za to, że najbardziej woli jeździć w swoim rodzinnym Lublinie i nie chcę się nigdzie przenosić to chyba lekkie skurwy**ństwo albo przynajmniej chamstwo.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Nikt do końca z nas nie wie, jaki kontrakt w ubiegłym roku podpisał Daniel. Możemy się tylko domyślać, że prawdopodobnie jako jeden z liderów. Sezon ubiegły nie był do końca dla Daniela udany (żeby delikatnie napisać). Nawet mnie trochę niestety zawiódł swoim dorobkiem na wyjazdach, a "trzymam" za jego talent kciuki od jego początków na torze
Zakładając, że miał wysoki kontrakt i nie spełnił do końca oczekiwań - nie jest żadnym chamstwem ze strony Sprawki, że chce mu dać mniejsze pieniądze, a bardzo rozsądnym ruchem. Nie oszukujmy się jednak. Nie mogą być to pieniądze na poziomie np. Trojana.
Sytuacja kadrowa wygląda jednak na razie tak, że Daniel znowu może być kontraktowany jako lider - niestety. I dlatego jest pat. Dopiero po podpisaniu kontraktu z kimś "w miarę" wartościowym Sprawka będzie miał w ręku atut i bat na Daniela
Sytuacja kadrowa wygląda jednak na razie tak, że Daniel znowu może być kontraktowany jako lider - niestety. I dlatego jest pat. Dopiero po podpisaniu kontraktu z kimś "w miarę" wartościowym Sprawka będzie miał w ręku atut i bat na Daniela
Po pierwsze, to forum publiczne i warto uważać na słownictwo.
Po drugie, proponuje się taką stawkę na jaką stać klub oraz odpowiednią do poziomu sportowego zawodnika. Nikt nie ma wątpliwości, że Jeleniewski zawiódł w poprzednim sezonie, w związku z czym uzasadnione jest obniżenie mu kontraktu (oraz obniżenie oczekiwań wobec zawodnika). Dodatkowo ten pierwszy element też się zmienił. Klub ma ponoć mniej pieniędzy niż w zeszłym roku, toteż proponuje zawodnikowi mniejsze zarobki.
A skoro Daniel taki jest przywiązany do rodzinnego miasta to szkoda, że nie pokazał tego w latach 2009-2011 i nie wprowadził zespołu do I ligi.
Po drugie, proponuje się taką stawkę na jaką stać klub oraz odpowiednią do poziomu sportowego zawodnika. Nikt nie ma wątpliwości, że Jeleniewski zawiódł w poprzednim sezonie, w związku z czym uzasadnione jest obniżenie mu kontraktu (oraz obniżenie oczekiwań wobec zawodnika). Dodatkowo ten pierwszy element też się zmienił. Klub ma ponoć mniej pieniędzy niż w zeszłym roku, toteż proponuje zawodnikowi mniejsze zarobki.
A skoro Daniel taki jest przywiązany do rodzinnego miasta to szkoda, że nie pokazał tego w latach 2009-2011 i nie wprowadził zespołu do I ligi.