Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Chaser
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#1901 Postautor: Chaser » 23 grudnia 2012, o 22:11

Te informacje o puzonie to już oficjalne? bo nigdzie tego nie widzę. Zawodników ciągle ubywa, a Dariusza to chyba święta za bardzo pochłonęły.

Daniel Jeleniewski 7,43
Magnus Zetterstroem 5,62
Dennis Andersson 5,45
Peter Kildemand 6,5
Davey Watt 8,3
Mateusz Łukaszewski 3,79
Damian Michalski 2,5

KSM 39,59

Wszyscy już Magnusa skreślili, a może jeszcze wypali? 8)

Egon pisze: Mało mamy kłopotów to sobie weźmy jeszcze któregoś Drymla..najlepiej obu w pakiecie.

dokładnie :D

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1902 Postautor: Mars » 23 grudnia 2012, o 23:19

"Żużel jest w grupie klubów, dla których pieniądze mają być przekazywane z puli przeznaczonej na promocję miasta poprzez sport. W budżecie na 2013 rok jest to suma 700 tys. zł. " - wątpie aby klub dostał 500tys z tej puli ...

"Po świętach zapadną pierwsze decyzje kadrowe. Nasze założenia budżetu na przyszły sezon będą szacunkowe, ale czekając na konkretne wieści z ratusza podejmiemy pewne ryzyko. Pamiętając jednak, aby było jak najmniejsze - twierdzi Sprawka. "

Czyli nic nie wiadomo i tak trzeba podpisywac kontrakty w ciemno...
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1903 Postautor: $korzen$ » 23 grudnia 2012, o 23:51

Czekalem na moment, az ktos wymieni Lukasa Drymla... no i stalo sie :lol: Nie znizajmy sie do poziomu prostytutki prosze was :)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1904 Postautor: Perez » 24 grudnia 2012, o 00:15

MikeMistrz pisze:
Perez pisze:Szkoda Puzona kolejny zuzlok na ktorego mocno liczylem ze nas wzmocni i kolejny raz Pan Darek (otwórz) mnie zawiodł.

Co zrobi? Ludzie, Puzon nie jest lepszy od Barana, ani Miesiąca. 2 liga była wyjątkowo cienka w tym sezonie, to "tylko człowiek" nabił punktów. Po co wymyślać kolejnych zawodników, którzy rokują maksymalnie średnią w granicach 1,5? Do tego Mariusz ma KSM pasujący do lidera, a nie do drugiej linii.

Słuchaj Mariusz to bardzo dobry startowiec, co by było jakbys go mieli zamiast Barana czy Miesiaca w poprzednim sezonie? mysle ze awans, jezeli w tym sezonie tez podpasuje mu sprzet to bedzie znow mocnym punktem swojej druzyny w pierwszej 10 bylby spokojnie w 1 lidze z taka forma z poprzedniego sezonu. Potrafił pojechac przeciez do grudziadza i byc nie lapanym przez miedzy innymi gospodarzy i innych napieraczy z wyzszych lig, betony mu leżą a takich przeciez najwiecej niestestety, nasz tez przeciez zna bardzo dobrze a o grudziackim tez nie trzeba pisac. O atmosferze w zespole nie wspomne, u nas przeciez trzeba ja budowac od nowa teraz jak i caly dream team... A że to ryzyko ze wzgledu na Ksm to juz swoją drogą, trzeba brac kogos dobrego na rezerwne np. Cama 8)
Puszak i tak w Rawiczu takze nie ma tematu. :(
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2012, o 13:58 przez Perez, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1905 Postautor: losiu » 24 grudnia 2012, o 11:43

Karol Baran Karol!

BR
Senior

#1906 Postautor: BR » 24 grudnia 2012, o 12:31

W sumie A. Dryml to niezła opcja patrząc na zawodników którzy zostali na rynku, byle by miał płacone na czas to myślę, że mógłby być sporym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
mOrphe

#1907 Postautor: mOrphe » 24 grudnia 2012, o 12:42

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33026 ... ezu-gdansk

i nastepne dobre wiesci przed swietami :)

dobrze ze przynajmniej Nam zarzad zyczenia zlozyl

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#1908 Postautor: DrPaiHiWo » 24 grudnia 2012, o 13:09

A czy Bjarne został już gdzieś zakontraktowany ? Sprawka musi znaleźć jakiegoś lidera. Na chwilę obecną to przy dobrych wiatrach można myśleć chyba o Skórze , Danielu czy Adamczaku, gdyby się udało ich zakontraktować to nie byłoby tak najgorzej.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#1909 Postautor: Chaser » 24 grudnia 2012, o 13:26

Zaciągnąłem trochę info od osoby blisko klubu i wynika z tego, że ogólnie jest kopa. Jedynym zawodnikiem którego możemy być pewni (no chyba, że wydarzy się jakiś kataklizm np. budżetowy ) jest Jeleń, jeżeli chodzi o rozmowy z innymi zawodnikami to są bardzo utajnione lub bez konkretów lub ich po prostu nie ma bo czekamy na pisemne deklaracje miasta i paru innych sponsorów którzy mówią, że kasa będzie ale jak widać Dariusz im na słowo nie wierzy. A z tych "utajnionych" rozmów z zawodnikami wiem jedynie, że te większe konkrety są z Kuciapą co oczywiście sprawy nie przesądza. To jest obraz naszego klubu z piątku, nie wiem czy coś się od tej pory zmieniło ale to wszystko właściwie wiedzieliśmy albo przynajmniej się tego domyślaliśmy.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#1910 Postautor: mlody26 » 24 grudnia 2012, o 13:42

Dariusz w czwartek porozsylal propozycje kontraktow do zawodnikow I czeka na odpowiedzi wiec cos sie dzieje:)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1911 Postautor: niespokojny » 24 grudnia 2012, o 13:44

Podobno Łodz po cichu montuje pake. Zapowiada sie sezon pelny emocji.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#1912 Postautor: spokojny » 24 grudnia 2012, o 13:52

niespokojny pisze:Podobno Łodz po cichu montuje pake. Zapowiada sie sezon pelny emocji.

Podobno Śląsk Świętochłowice ma wystartować w tym roku w rozgrywkach drugiej ligi.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1913 Postautor: Perez » 24 grudnia 2012, o 14:00

mlody26 pisze:Dariusz w czwartek porozsylal propozycje kontraktow do zawodnikow I czeka na odpowiedzi wiec cos sie dzieje:)

Propozycje te bez konkretów? tzw. Zapytania? :?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#1914 Postautor: Masi » 24 grudnia 2012, o 14:15

DrPaiHiWo pisze:A czy Bjarne został już gdzieś zakontraktowany ?

Żartujesz, prawda? Bjarne od dawna w Gnieznie. Ach znafcy spidłeja :lol:
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#1915 Postautor: DrPaiHiWo » 24 grudnia 2012, o 14:38

Masi pisze:
DrPaiHiWo pisze:A czy Bjarne został już gdzieś zakontraktowany ?

Żartujesz, prawda? Bjarne od dawna w Gnieznie. Ach znafcy spidłeja :lol:

Nie żartuję, po prostu nie śledzę cały czas całego rynku transferowego. Za znawcę również się nie uważam :)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#1916 Postautor: mlody26 » 24 grudnia 2012, o 14:39

Perez pisze:
mlody26 pisze:Dariusz w czwartek porozsylal propozycje kontraktow do zawodnikow I czeka na odpowiedzi wiec cos sie dzieje:)

Propozycje te bez konkretów? tzw. Zapytania? :?

Wyslal swoje propozycje kontraktow. Jak sam on twierdzi, sa to realne kwoty jakie klub bedzie w stanie splacic. Niestety slabo to widze bo kwoty DUZO mniejsze niz w ubieglym sezonie

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#1917 Postautor: Hela » 24 grudnia 2012, o 14:43

Ale na jakiej podstawie je przesłał. Przecież nie ma budżetu i czeka na deklaracje sponsorów oraz miasta :shock: :? 8) :lol:

Do usłyszenia po świętach, może coś się ruszy.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

assod

#1918 Postautor: assod » 24 grudnia 2012, o 15:28

W tej chwili jedynymi zawodnikami, którzy mogą nadal ścigać się w lubelskiej drużynie są Paweł Miesiąc, Karol Baran i być może Daniel Jeleniewski. Spekuluje się również o powrocie Tomasza Piszcza.

http://espeedway.pl/news,w_lublinie_pie ... 11,12.html

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#1919 Postautor: Piocze » 24 grudnia 2012, o 15:35

A ja tak sobie myślę, że skoro o awans i tak nie jedziemy, to jeszcze nie ma co Sprawki skreślać. W każdym sezonie do tej pory udało mu się ciekawą pakę zmontować, a zazwyczaj też wysyłał "niskie" propozycje kontraktów. Na pewno coś ciekawego jeszcze można stworzyć.
Tylko trenera wypadałoby zatrzymać, bo inaczej będziemy tu mieli drugie Chelsea ;P
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

dumbli
Szkółkowicz

#1920 Postautor: dumbli » 24 grudnia 2012, o 16:40

A ja własnie teraz podziękował bym prezesowi za dotychczasową pracę. Sezon stracony to niech przyjdzie ktoś nowy i od nowa to ogarnie. Ktos pisał że są nawet jacyś odpowiedni ludzie. Prezes Sprawka kompletnie zawalił ten sezon i zrobił maksymalnie dużo, żeby i następny nam obrzydzić. Widać u niego dużo dobrych chęci ale widać też że po prostu nie ma najmniejszego pojęcia jak z tym sobie poradzić. Za wysokie progi. Przyszedł czas rozstania panie prezesie póki czas, bo na prawdę pan wyjedzie na tej taczce. Nie ogarnia pan tematu pierwszej ligi. Nakompromitował się pan w tym sezonie co nie miara. Kończ waść wstydu na całą Polskę oszczędź. Narobił pan sobie wrogów zaczynając od prezydenta, poprzez sponsorów a kończąc na nas kibicach i to z każdym dniem w coraz większych ilościach. Jeżeli pan zostanie to niech ma pan na uwadze że każda przegrana będzie tytułowana tylko i wyłacznie panu i po każdej porażce będzie miał pan olbrzymie problemy żeby wyjść z parkingu. Warto?
Niech ktoś naprawdę rozsądny to weźmie, zatrudni młodych perspektywicznych zawodników na dwu i trzyletnie kontrakty i niech ciągnie ten wózek. Pan zrobił swoje i nie ma co tego roztrwaniać.
Zdrowych i Wesołych Świąt i owocnych przemyśleń.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1921 Postautor: RadeKas » 24 grudnia 2012, o 17:08

W tych wszystkich "taczkach" dla Sprawki zastanawia mnie pewnosc ludzi, ze momentalnie znajdzie sie ktos nowy kto pociagnie ten wozek. I jeszcze bedzie w tym duzo lepszy od aktualnego prezesa. Mogloby sie wydawac, ze potencjalne "prezesy" wala do klubu drzwiami, oknami i tylko czekaja na swoja szanse.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

BR
Senior

#1922 Postautor: BR » 24 grudnia 2012, o 17:34

dumbli pisze:Niech ktoś naprawdę rozsądny to weźmie, zatrudni młodych perspektywicznych zawodników na dwu i trzyletnie kontrakty i niech ciągnie ten wózek.

To chyba nie jest najlepszy pomysł. Młodego perspektywicznego juniora, najlepiej własnego wychowanka, można by wstawić ale max jednego w składzie awizowanym. Ktoś musi zdobywać punkty i wygrywać mecze aby nie skończyło się to totalną klapą. Jestem za stawianiem na sprawdzone nazwiska.

dumbli
Szkółkowicz

#1923 Postautor: dumbli » 24 grudnia 2012, o 18:10

RadeKas pisze:W tych wszystkich "taczkach" dla Sprawki zastanawia mnie pewnosc ludzi, ze momentalnie znajdzie sie ktos nowy kto pociagnie ten wozek. I jeszcze bedzie w tym duzo lepszy od aktualnego prezesa. Mogloby sie wydawac, ze potencjalne "prezesy" wala do klubu drzwiami, oknami i tylko czekaja na swoja szanse.

A mnie zastanawia skąd tyle strachu przed "nowym"? Był Siwek, przyszedł Sprawka, kompletnie niezorientowany w żużlu, nie mający pojęcia ni w ząb o zarządzaniu firmą i ludźmi. I poradził sobie. Ale niestety do czasu. Teraz potrzeba już lepszego. To może następny będzie lepszy? Bo gorszy to już chyba nie. A przecież można zrobić konkurs. Pensja 7,2 tys zł netto to już spora zacheta dla młodych ambitnych menedżerów. A choćby do odbicia w karierze.
BR pisze:To chyba nie jest najlepszy pomysł. Młodego perspektywicznego juniora, najlepiej własnego wychowanka, można by wstawić ale max jednego w składzie awizowanym. Ktoś musi zdobywać punkty i wygrywać mecze aby nie skończyło się to totalną klapą. Jestem za stawianiem na sprawdzone nazwiska.

Chodziło mi o takich Adamczaków, Jamrogów czy Kildemandów itp itd. Oczywiście że skład juniorów to katastrofa by była.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1924 Postautor: RadeKas » 24 grudnia 2012, o 21:07

dumbli pisze:A mnie zastanawia skąd tyle strachu przed "nowym"? Był Siwek, przyszedł Sprawka, kompletnie niezorientowany w żużlu, nie mający pojęcia ni w ząb o zarządzaniu firmą i ludźmi. I poradził sobie. Ale niestety do czasu. Teraz potrzeba już lepszego. To może następny będzie lepszy? Bo gorszy to już chyba nie. A przecież można zrobić konkurs. Pensja 7,2 tys zł netto to już spora zacheta dla młodych ambitnych menedżerów. A choćby do odbicia w karierze.

Zapomniales tylko, ze pomiedzy "byl Siwek", a "przyszedl Sprawka" byl okres bez zuzla w Lublinie. I podejrzewam, ze tym razem byloby tak samo. Nie mam tez pewnosci, ze druga reaktywacja by sie udala.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1925 Postautor: Sledzio » 25 grudnia 2012, o 10:28

A ja tam słyszałem że Łukasz Kret ma podpisać :) i to raczej pewne.