Rafał Kurmański nie żyje!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#26 Postautor: Jinxsior » 31 maja 2004, o 10:01

Rafał pokój twojej duszy.
Dołączyłeś do grona tych którzy odeszli,razem z Robertem bedziecie stanowic dobra pare na gorze. :cry: :cry:

KOZIOŁEK

#27 Postautor: KOZIOŁEK » 31 maja 2004, o 12:40

Jak niesie wieść gminna(nie wiem ile w tym prawdy) to ś.p.Rafał Kurmański i kilku kibiców Falubazu pobiło jakiegoś kolesia dla którego zakończyło się to szpitalem!Rafał został oskarżony o pobicie za co grozi kilka lat puchy!Chłopak chciał odreagować i stracił prawko co jest jednoznaczne z zawieszeniem licencji!Jeżeli ktoś wie coś na ten temat więcej to proszę o sprostowanie!TŻ SIPMA LUBLIN RULEZ![*]R.I.P."KURMAN"!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#28 Postautor: meesha » 31 maja 2004, o 13:31

http://www.kurmanski.pl

Oficjalna strona Rafała Kurmańskiego...

Awatar użytkownika
art2

#29 Postautor: art2 » 31 maja 2004, o 14:18

KOZIOŁEK pisze:Jak niesie wieść gminna(nie wiem ile w tym prawdy) to ś.p.Rafał Kurmański i kilku kibiców Falubazu pobiło jakiegoś kolesia dla którego zakończyło się to szpitalem!Rafał został oskarżony o pobicie za co grozi kilka lat puchy!Chłopak chciał odreagować i stracił prawko co jest jednoznaczne z zawieszeniem licencji!Jeżeli ktoś wie coś na ten temat więcej to proszę o sprostowanie!TŻ SIPMA LUBLIN RULEZ![*]R.I.P."KURMAN"!!!

Z tym barem to prawda ale nie do końca. Po przegranym meczu z Czestochowa Kurman i walas udzieleli wywiadów. Po konferencji Kurman został z kumplami i balował. barman chciał zamknąć a Rafał najpierw gadął a potem go udeżył. Barman zaczoł wyzywać go od trzeciorzednych żuzlowców i reszta go sprała. A z prawkiem to stało się to w noc poprzedzająca tragedie. Potrącił kogos i pały zabrały mu prawko. 0,8 alku we krwi.
Tak jak piszesz KOZIOŁEK załamał się i nara. Powiesił się na klamce od klibla. DÓŁ :!: :(
NA ZAWSZE W NASZYCH SERCACH

GG:1122697

http://www.sport.zgora.pl/zuzel/

KOZIOŁEK

#30 Postautor: KOZIOŁEK » 31 maja 2004, o 14:33

Wielkie thanxxx za konkretne informacje na ten jakże smutny :( temat!Po tej tragedii z Rafałem wasza sytuacja w Xlidze nie jest do pozazdroszczenia, zresztą pewnie jak atmosfera w klubie(kontuzje, wręcz śmieszna postawa Nickiego) a co za tym idzie wyników sportowych!Pozdro dla prawdziwych kibiców(NIE dla chuliganów) z Zielonki w trudnych chwilach :!: TŻ SIPMA LUBLIN FANS!

Kilok

#31 Postautor: Kilok » 31 maja 2004, o 15:22

[']['][']

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#32 Postautor: bkapusta » 31 maja 2004, o 15:58

art2 pisze:kogos i pały zabrały mu prawko. 0,8 alku we krwi.
Tak jak piszesz KOZIOŁEK załamał się i nara. Powiesił się na klamce od klibla. DÓŁ :!: :(

troche powagi. nie wyzywajmy znow Policji od pal...

re up

dokladnie to samo chcialem napisac ale mi net padl:P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#33 Postautor: mikas » 31 maja 2004, o 18:27

MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#34 Postautor: Erwin » 31 maja 2004, o 23:09

Dlaczego Rafał zatrzymał się tej nocy w hotelu, czy nie pochodzi z Zielonej Góry ? :cry:

Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie niech napisze.

Awatar użytkownika
art2

#35 Postautor: art2 » 1 czerwca 2004, o 08:36

Erwin pisze:Dlaczego Rafał zatrzymał się tej nocy w hotelu, czy nie pochodzi z Zielonej Góry ? :cry:

Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie niech napisze.

Oczywiście, że pochodził z Zielonej a nawet niedalek mieszkał tego hotelu. Ale jasne był dla niego, że chce się zabić. Groził tak POLICJI jak go zatrzymali i tak zrobił. A w hotelu miał spokój i wyeliminował ryzyko przypadkowego uratowania Go. A tak zmarł w ciszy i samootniści :cry:

dzienx KOZIOŁEK za pozdro. Nasza sytuacja jest nie zaciekawa ale teraz to każdemu wisi. Maoże spadniemy a może nie. Teraz każdy mysli o tej tragedii a nie o lidze. Już nie jest taka ważna jak jeszcze 3 dni temu. "Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą" :cry:

Piotrbaz

#36 Postautor: Piotrbaz » 1 czerwca 2004, o 08:48

groził policji ze sie zabije? ja pier*** .... mogli go an komisariat zawiesc to by wytrzeżwiał tam i go na odwyk ......... poszedł se wynajął pokój i . [['][']['][']

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#37 Postautor: Erwin » 1 czerwca 2004, o 09:32

Do tej pory w to nie wierze, nie wierze, że tak młody człowiek mogl to zrobić :cry: , jak spoglądam na jego fotki to mam wrażenie jakby ciągle z nami był :cry: Taki zawodnik, taki człowiek :cry:

Czarek
Trener

#38 Postautor: Czarek » 1 czerwca 2004, o 14:26

Piotrek pisze:groził policji ze sie zabije? ja pier*** .... mogli go an komisariat zawiesc to by wytrzeżwiał tam i go na odwyk ......... poszedł se wynajął pokój i . [['][']['][']

Bez przesady. Co to policja jest od tego, żeby niańczyk każdego kto złamie prawo?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Piotrbaz

#39 Postautor: Piotrbaz » 1 czerwca 2004, o 14:32

nei niańczyc ale wkońcu popełnił cięzkeiw polsce przestępstwo a oni go ppijanego puszczja jeszcaze??

1. pijany
2. popełnił przestępstwo
3. grozi ze sie zabije.

to nie sÄ… wystarczajÄ…ce argumenty zeby go zarzymac na jedna noc ??

Czarek
Trener

#40 Postautor: Czarek » 1 czerwca 2004, o 15:18

Piotrek pisze:nei niańczyc ale wkońcu popełnił cięzkeiw polsce przestępstwo a oni go ppijanego puszczja jeszcaze??

1. pijany
2. popełnił przestępstwo
3. grozi ze sie zabije.

to nie sÄ… wystarczajÄ…ce argumenty zeby go zarzymac na jedna noc ??

1. 0,8 promila - jaki pijany
2. ale odpowiada przy nim z wolnej stopy
3. wielu zwłaszcza młodych ludzi tak mówi by policja się nad nimi zlitowała

gdyby się powiesił w celi dopiero policja byłaby zła, co?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Piotrbaz

#41 Postautor: Piotrbaz » 1 czerwca 2004, o 16:48

dobra.. wygrałes... myslałem ze jak sie popełnia przestępstwo to sie zatrzymuje człęnia a nei puszcza tylko bez prawka

Awatar użytkownika
art2

#42 Postautor: art2 » 1 czerwca 2004, o 21:30

Fakt mogli go zatrzymac. Maoże by jeszcze żył. Ale jak mówią z Zielonce: jak chciał to zrobic o i tak by zrobił :!:

A powiesił się na lince holowniczej zakupionej wcześniej na Statoil :cry:

Mam marzenie,że on wroci i powiej jacy m,y wszyscy jesteśmy pojeb*** ze taki głupoty piszemy. Ale tak niestety nie bedzie :cry:

natka
Kontakt:

#43 Postautor: natka » 2 czerwca 2004, o 07:57

To trochę też nasza- fanów wina.............przypomnijcie sobie ile razy każdy z was pisał, np. o Jeleniu czy Piszczu, że już się kończą itd. nie biorąc pod uwagę, jak takie słowa mogą boleć......ja rozumiem krytykę, ale powinna być konstruktywna, czemuś służyć, a nie mieć za zadanie zdołowanie kogoś i wyładowanie własnych emocji......zwłaszcza, że większość psedudokibiców wiesza psy na zawodniku, zapominając, że to nie on sam jest kiepski, tylko w tym momencie jego jazda jest inna niż byśmy oczekiwali....... dlatego proszę zanim następny raz skrytykujecie kogoś zastanówcie się, czy to przypadkiem nie będzie to jedno słowo krytyki za duzo.....

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#44 Postautor: Scream » 2 czerwca 2004, o 10:11

Do tego co napisala natka chcialbym dodac fragment tekstu z oficjalnej stronu Kurmanka...

"Kurmanka" męczyła presja, jaka ciążyła na nim w Zielonej Górze. Chwalił "luz" startów w Elite League i Elitserien. "Tam nikt nie naciska!" - powtarzał.
(...)
Jeszcze w sobotę Rafał cieszył się z poniedziałkowego wyjazdu do Anglii, ze startu w Szwecji - tam "Kurmanek" czuł się swobodnie, zostawiał swoje problemy w Polsce, tam był szczęśliwy.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#46 Postautor: dilucio » 2 czerwca 2004, o 13:34

NIECH SPOCZYWA W POKOJU!!!

natka
Kontakt:

#47 Postautor: natka » 3 czerwca 2004, o 20:44

Oglądaliście na trójce o 20 reportaż o Rafale???? ten babsztyl co prowadził, był po prostu straszny....najpierw przekręciła nazwisko Rafała na Kurmiński a potem powiedziała o Robercie Radosie!!!!! kto w ogóle wpuszcza takich do studia????????????????

KOZIOŁEK

#48 Postautor: KOZIOŁEK » 3 czerwca 2004, o 21:31

Odnośnie wypowiedzi Natki to rzeczywiście TVP pokazała "swą prawdziwą twarz"!Jak trzeba pokazać jakieś skróty ważnych meczów albo GP to cisza, a jak chodzi o "rozdmuchanie" czyjejś tragedii to są zawsze pierwsi!Odnośnie tej pani co nawet nie potrafiła przeczytać nazwisk ś.p.Roberta i Rafała trzeba wystosować pismo do TVP, żeby ją tam "naprostowali", bo to co dała ta rapszla to przechodzi ludzkie pojęcie!
R.I.P. Robert Dados[*] i Rafał Kurmański[*]!

meesha
Trener
Kontakt:

#49 Postautor: meesha » 12 czerwca 2004, o 11:11

Mam nadzieję, że organizatorzy niedzielnego meczu pomyślą o uczczeniu pamięci Rafała chwilą ciszy, bo dwa tygodnie temu dali plamę po całości :( Lepiej późno niż...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#50 Postautor: Maxx » 12 czerwca 2004, o 11:38

Ja również jestem zdania, ze śmierć Rafała powinna a wrecz musi zostać uczczona minuta ciszy na lubelskim stadionie. Zupełnie niezrozumiałe dla mnie jest to, że nie zrobiono tego wcześniej. Po śmierci Roberta cała żużlowa Polska solidarnie uczciła jego śmierć a jak dotąd Lublin jako chyba jedyny wyłamał się...